- Αυτό το θέμα έχει 3 απαντήσεις, 3 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 8 έτη, 8 μήνες πριν από τον χρήστη
mashine.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
10 Οκτωβρίου 2016 στις 13:42 #11739
Stellarun
ΣυμμετέχωνΠαιδια θα ηθελα την αποψη σας γιατι πραγματικα ειμαι πολυ μπερδεμενη!! Λοιπον, πριν 10 μερες εκανα εβαση προπονητη παντα οχι απο μονη μου μεσα στον στιβο ενα τεστ 20αρι τεμπο ας πουμε που σημαινει 80 στροφες συνολο περιμετρικα του στιβου (ειναι μικρος 250αρης σκεφτειτε απο την εσωτερικη μερια που καναμε το τεστ) και πηγαινα αριστεροστροφα μονο απο την μια πλευρα. Στο 18ο χλμ οταν εφτασα ενιωσα μια ενοχληση μικρη αριστερο ποδι κατω χαμηλα φτερνα εξωτερικη πλευρα. Την αλλη μερα με πονουσε λιγο κλπ. Εβαζα παγο φουλ κι εκατσα να το ξεκουραστω κανα 3-4 μερες. Δοκιμασα μετα να κανω ενα 10αρακι χαλαρο το εβγαλα βεβαιως αλλα στο 5-6ο χλμ αρχισα να το νιωθω παλι οσο ανοιγα ταχυτητα η σε ανηφορικη κλιση.Οποτε ξανα εκατσα στα αυγα μου πονο παγο και αποχη απο το τρεξιμο. Πηγα την προηγ εβδομαδα σε ορθοπεδικο μου κανε κατι κινησεις δεν πονουσα πουθενα παρα μονο αν μου ζουλαγε λιγο ενα σημειο εκει ακριβως που ενιωθα την ενοχληση.Μου ειπε οτι δεν ειναι σοβαρο, καποιο στραβοπατημα κατι τελος παντων οχι σοβαρο απλα να βαζω παγο και να μην βαραω χλμ αυτη την περιοδο, και γενικα οσο μπορω ξεκουραση.
Του ειπα οτι θελω να κανω μαραθωνιο ειμαι στην προετοιμασια κλπ ΚΑΙ ΟΤΙ ΜΕ ΚΑΙΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ! να ειμαι καλα βασικα! Απο την μερα που πηγα στον γιατρο δηλαδη την τεταρτη μεχρι το σαββατο που μας περασε εβαζα μονο παγο χωρις να κανω τιποτε αλλο εκτος απο λιγο αμμο που επισης μου ειπε οτι κανει πολυ καλο γιατι βοηθαει στην ενδυναμωση.Δοκιμασα το Σαββατο που μας περασε ενα 5αρακι παλι και οκ το ενιωθα αλλα σε πολυ λιγοτερο βαθμο ευτυχως.Την κυριακη χθες που ειχα το Long ομως επειδη καταλαβαινα οτι δεν θα το εβγαζα πηρα την παραμονη το Arcoxia 90 ΑΡΙ πρωτη φορα στην ζωη μου (το γνωρζουν πολλοι αθλητες απλα δεν ειναι για χορταση γιατι εχει σοβαρες συνεπειες ε δεν ειναι και οτι καλυτερο για την υγεια).Τελος παντων το εβγαλα το long χθες 20 χλμ οχι παραπανω ομως χωρις οντως να καταλαβω τιποτα!!
Αυτο το χαπι μου παν οτι παιρνει την φλεγμονη αν ειναι σε αρχικο σταδιο οποτε το ξαναπηρα σημερα και μετα θα το σταματησω για να δω αν οντως εκανε τιποτα.ΕΙμαι κατα αυτων ολων δεν το συζητω και θελω να γινω εντελως καλα χωρις τετοια πραγματα.
Ενας φιλος προπονητης μου ειπε να κανω μονο παγο τωρα και καποιες ασκησεις ενδυναμωσης με λαστιχο και δισκακι ισορροπιας.Και αν νιωσω καλα μεσα στην εβδομαδα να ξεκινησω ΑΥΣΤΗΡΑ ΧΑΛΑΡΑ ΤΡΕΞΙΜΑΤΑ ΜΟΝΟ ΣΕ ΧΟΡΤΟ αντε σε χωμα το πολυ! και παραλληλα παγο και ασκησεις ενδυναμωησς.
Αυτη ειναι η κατασταση τωρα δεν ποναω γιατι ειμαι υπο την επηρρεια του χαπιου το θεμα ειναι μετα τι θα γινει!! καιγομαι πραγματικα γιατι δεν ΘΕΛΩ ΝΑ ΧΑΣΩ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΠΟΥ ΟΚ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟΣ να επισημανω οτι δεν εχω ουτε ειχα πρηξιμο μελανιασμα η κατι αλλο.! Τι μου προετεινετε παιδια?? πραγματικα εχω πελαγωσει και εχω μπερδευτει.Εχω ζητησει και συμβουλη φυσιοθεραπευτη φιλου να παρω μια γνωμη και απο εκει.Τωρα να χασω προπονησεις δεν με νοιαζει εμενα με καιει να ειμαι καλα σε 40 μερες στον αγωνα του μαραθωνιου γιατι εχω φαει ολη την προετοιμασια στην μαπα και ειναι πραγματικα κριμα να το χασωωωω! 🙁YΓ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ που εχει το θεμα βαση της αποψης του γιατρου ειναι μεταξυ αχιλλειου και επιστραγαλιτιδας.
10 Οκτωβρίου 2016 στις 13:58 #11743tazi
ΣυντονιστήςΣτελλα χωρος να ξερω πολλα θα σου μεταφερω την εμπειρια μου. Γενικα αποφευγουμε να τρεχουμε πολλα χιλιομετρα σε στιβο αμκολουθωντας παντα την ιδια κατευθυνση, ποσο μαλλον σε μικρο στιβο. Επίσης η ενδυναμωση ή το τρεξιμο σε αμμο γινεται αφου εχει περάσει το σταδιο του πονου, οχι κατα τη διαρκεια γιατι ενδεχεται να ερεθισει τη προβληματικη περιοχη και να καθυστερησει την ιαση της. Σε καθε περιπτωση παντως αν πονας σταματας. Αυτο βεβαια δεν ειναι απολυτο αλλα αποτελει ενα γενικο κανονα. Κατα τα αλλα δε ξερω τι να σου πω, ευχομαι ταχεια ανάρρωση και γρηγορα στις επάλξεις
10 Οκτωβρίου 2016 στις 14:11 #11746Stellarun
Συμμετέχων@tazi βασικα στην αμμο ανακουφιζομαι θα σου ελεγα! μου ειπε παντως και ο γιατρος οτι και τωρα δεν μας ενοχλει.Εννοειται οτι δεν τρεχω αν ποναω δεν το συζητω! τιποτα απλα τωρα περιοριζομαι καθημερινα σε ασκησεις ενδυναμωσης και παγο και περιμενω …… με αγωνια.
Επισης αυτο που θελω να ρωτησω ειναι τελικα οτι ΗΤΑΝ ΚΑΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΤΕΣΤ ΣΤΟ ΤΑΡΤΑΝ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΧΛΜ?? δενηταν εγκλημα αυτο??? η οχι?????
15 Οκτωβρίου 2016 στις 12:24 #12086mashine
Συμμετέχων@stellakoletti Πολύ μικρός ο στίβος για κάτι τέτοιο όχι απαγορευτικός βέβαια αν δεν τρέχεις γρήγορα.Το μόνο σίγουρο είναι ότι αλλάζουμε φορά κίνησης ανά 10-15 στροφές ότι στίβος και να είναι ότι ταχύτητα και να έχουμε.Βεβαια στην περίπτωση σου μπορεί να ήταν και ακατάλληλο το ταρτάν μπορεί να στραβοπάτησες και να μην το κατάλαβες ή και ακόμα να είχες ψιλοτραυματιστεί τις προηγούμενες μέρες και απλά επιδεινώθηκε την ημέρα αυτή.
Περαστικά και μην ανησυχείς και αυτά στο πρόγραμμα είναι! -
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.