Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Αγώνες / Ευχιδειος Αθλος 2017

Ευχιδειος Αθλος 2017

• Αυτό το θέμα έχει 12 απαντήσεις, 8 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 7 έτη, 10 μήνες πριν από τον χρήστη spy.
Επισκόπηση 13 δημοσιεύσεων - 1 έως 13 (από 13 συνολικά)
  • Συντάκτης
    tazi
    Συντονιστής

Παιδια το ξερατε οτι τον ετρεξε ο Σπυρος; εγω δεν ειχα ιδεα. Τερματισε με φοβερο χρονο 12.13.19! Δεν εχω λογια.

@spy
    δε παιζεσαι, μακαρι να σου μοιασω ρε παιδι μου, τετοια ενεργεια, τετοιο παθος, τι.να πω, respect και παλι respect, και παλι λιγο ειναι!!!!!

dimitrissss
    Συμμετέχων

Ναι το έβλεπα στα live αποτελέσματα. Για άλλους μπήκα και @spy είδα :D. Είναι φοβερός και μάλλον ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα!

spy
    Συμμετέχων

… αυτο που ηταν αδυνατον … εγινε !Δεν ξερω πως το εκανα … αλλα ηταν ο μεγαλος στοχος αυτης της χρονιας.Ενας αγωνας υπεραποστασης με επιδοση τετοια … που θ’αποτελουσε προκριμα για το Σπαρταθλο!Το ζητουμενο ηταν Πλαταιες-Δελφοι, μια αποσταση 107,5 χλμ, που διερχοταν απο τον Ελικωνα και την Αραχωβα, καθαρης υψομετρικης διαφορας 2000 μετρων περιπου, σε 12:30 ωρες !Ο αγωνας ηταν ιδιαιτερα απαιτητικος … ξεκινουσε τα μεσανυχτα κι ειχε οριο τερματισμου τις 15 ωρες … με πολλες διεθνεις συμμετοχες και πολλους γνωστους αθλητες απο τον χωρο των υπεραποστασεων.Ειχα προετοιμαστει πολυ καλα για τον αγωνα, εχοντας αναλυσει τις δυσκολιες του … και γνωριζα εκ των προτερων οτι θα επρεπε να ετρεχα πολυ εξυπνα και προγραμματισμενα για μια επιτυχη εκβαση του εγχειρηματος και εκπληρωση του χρονου – στοχου ! Τα πραγματα εξελιχθηκαν οπως επρεπε … αναπληρωση υδατανθρακων σε πολυ τακτικα χρονικα διαστηματα … η διαδρομη χωρισμενη σε 5 τμηματα με προκαθορισμενους χρονικους στοχους για το καθενα, τα οποια ως το Διστομο (82ο χλμ) τα εξεπληρωνα με επιτυχια … και οταν βρεθηκα εκτος στοχου οριακα μετα τις ανηφορες της Αραχωβας, λογω του δυνατου αντιθετου αερα (δυτικος αερας καθ’ολη τη διαρκεια του αγωνα) και του καυσωνα … κατορθωσα να βρω τη δυναμη στα τελευταια 10 εντονα κατηφορικα χλμ για τους Δελφους να τρεξω επτα σε ρυθμο κατω απο 4:50/χλμ … και να εξασφαλισω ανακουφισμενος το οριο … τερματιζοντας περπατωντας τα τελευταια 3 μαλλον ανηφορικα χλμ σε 12:13:19 !!!Ενα μεγαλο ευχαριστω στο προπονητη μου, που σε λιγες ημερες ολοκληρωνει τη στρατιωτικη του θητεια και φυσικα στην ομαδα υποστηριξης μου , τον @zakis και το κουν-ελλη μου, των οποιων η βοηθεια και συμπαρασταση, πριν αλλα και καθ’ολη τη διαρκεια του αγωνα, υπηρξε καθοριστικη για την επιτυχη εκβαση του!

@tazi
    : Νικολη ευχαριστω για τα παντα καλα σου λογια!Θαυμαζω πολυ τη ταχυτητα, που δυστυχως δεν εχω, αλλα σε διαβεβαιωνω θελουν πολυ μεγαλη δυναμη θελησης και πονο οι πολυ μεγαλες αποστασεις !!!Ακουγα τον Ζακη σε καθε σταθμο στα παντα!Οποια παρορμητικη κινηση εκανα, λογω ιδιοσυγκρασιας μου στο τρεξιμο, απεβαινε εις βαρος μου …!Τα παρα πολλα χλμ … δεν συγχωρουν τα λαθη …!!!

@dimitrissss
    : …αφου μπορω εγω … μπορουν ολοι…αρκει φυσικα να το θελουν πολυ !Εχασα το ρεκορ στη Θεσσαλονικη για 35″ … δεν θα αφηνα ποτε τον Ευχιδα να εξελιχθει κατα τον ιδιο τροπο … και να την “πατησω” για 2-3 λεπτα εκπροθεσμου χρονου !!!
    Υ.Γ. Οταν τεματισα παντως, πολυ χαρουμενος που τα ειχα καταφερει … το πρωτο πραγμα που ειπα … ειναι οτι δεν προκειται να ξανατρεξω τοσο μεγαλη αποσταση ξανα … κι οτι φυσικα δεν μ’ενδιαφερει το Σπαρταθλο…!Πρεπει να κυλησει χρονος … να καταλαγιασουν τα συναισθηματα κι ο παρορμητισμος … και φυσικα να γινει σωστος απολογισμος και επανακαθορισμος στοχων…

tazi
    Συντονιστής

Ατιμε……, οταν ειδα οτι ετρεξες αυτον τον αγωνα αμεσως πηγε το μυαλο μου στο μεγαλο του αδελφο και οτι τον εχεις βαλει στο ματι. Φανταζομαι τι θα σου σουρνει το Σαββατιατικο πηγαδακι. Μη τους ακους, προχωρα οπως γουσταρεις, πραγματικα ρε συ σε ζηλευω.
    Σπυρο εχεις αρχισει να αποκτας στοιχεια ογκολιθο που σε αντιδιαστολη με το γεγονος οτι χωρις βαριδια στις τσεπες σε παιρνει ο ανεμος, το αποτελεσμα ειναι ακρως εντυπωσιακο. ΕΥΓΕ.
    Δεν ηξερα οτι ο Ζακινος επεξε και αυτος το ρολο του, η τρελλα σας καλα κρατει, μπραβο🏃🏃🏃

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@spy Μπράβο και πάλι, ρε Σπύρο!!!
    Ό,τι και να πούμε είναι λίγο… Κάθε φοράς κρύβεις και μια έκπληξη!
    Καλή αποκατάσταση!

than
    Συμμετέχων

@spy Σπύρο είσαι πρότυπο για όλους μας. Οχι μόνο για τις επιδόσεις σου, αλλά κυρίως για την επιμονή σου κ την προσήλωση στους στόχους σου.
    Συγχαρητήρια!
    Συνέχισε να μας εκπλήσσεις!

spy
    Συμμετέχων

@thanasiskypraios:…Θαναση ευχαριστω πολυ!Τωρα θα κανω ενα διαλειμμα ξεκουρασης για λιγο απο το τρεξιμο … και σε 15 ημερες περιπου που θα ξαναρχισω … ελπιζω να συναντηθουμε στο γηπεδο Χαλανδιου να συντρεξουμε … και να τα πουμε !!!

zakis
    Συμμετέχων

Γεια σας και από εμένα το ταπεινό μέλος του SPY SUPPORT TEAM. Δεν σας κρύβω ότι λόγω απειρίας τους Σπύρου αλλά και δικής μου, είχα πολύ μεγάλο άγχος για το εγχείρημα. Πως σαπορτάρεις στον ψυχολογικό τομέα κάποιον που πχ έχει ήδη τρέξει 80 χλμ και έχει ακόμα 20 πολύ δύσκολα ανηφορικά χιλιόμετρα στους 30 βαθμούς ζέστης;

Ο Σπύρος είχε φτιάξει ένα αρκετά απαιτητικό πλάνο για 5 κομμάτια του αγώνα και με την Έλλη (την κυρία SPY – έτερο μέλος της ομάδας) είχαμε μοιράσει τις αρμοδιότητες. Η Έλλη τροφοδοσία, ρουχισμό, εγώ χρόνους, οδηγίες μέχρι τον επόμενο σταθμό. Μαζί μας στο αυτοκίνητο και η φίλη Αναστασία, support του @trexantiris. Σπύρος και Μανώλης έτρεξαν μαζί τα πρώτα 35 χλμ και ο ένας χαλιναγωγούσε τον άλλον μην φύγουν πολύ γρήγορα και χρεωθούν υπερβολικά πριν αρχίσουν οι ανηφόρες.

Ο αγώνας ξεκίνησε μεσάνυχτα της Παρασκευής προς Σάββατο και ο στόχος ήταν τερματισμός πριν τις 12:30 (όριο για δικαίωμα συμμετοχής στην κλήρωση άλλου αγώνα υπεραπόστασης για το 2018 (δεν μου επιτρέπεται να πω ποιου!)

Η δική μου βασική ανησυχία για τον Σπύρο ήταν ότι δεν θα μπορούσε να ακολουθήσει το πλάνο διατροφής και θα άδειαζε ενεργειακά στα τελευταία 25 χλμ. Ευτυχώς ήταν πολύ υπάκουος και έφαγε/ήπιε βάσει του πλάνου. Από τα μισά όμως και μετά, σε κάθε σταθμό έφτανε εξαντλημένος. Εμείς του λέγαμε ότι ήταν απόλυτα λογική η κούραση και να σταθεί ή να κάτσει λίγο να ξεκουραστεί. Παράλληλα εγώ του έδινα σαν στοιχείο τον μέσο ρυθμό για το υπόλοιπο του αγώνα για να επιτύχει τον στόχο των 12,5 ωρών καθώς και το μίνι πλάνο μέχρι τον επόμενο σταθμό. Αυτό του έδινε κουράγιο και απλοποιούσε λίγο την πνευματική διαδικασία.

Στο 80 (μεγάλος σταθμός Διστόμου) ο μέσος όρος pace για τα υπόλοιπα 27,5 χλμ ήταν 8:30 – ρυθμός που φαινομενικά έμοιαζε απόλυτα εφικτός. Όμως τα μεγάλα κομμάτια βάδην, η ζέστη, η ηλιοφάνεια αλλά και η κούραση ήταν παράγοντες που έβαζαν τον εγχείρημα σε ρίσκο.

Δυστυχώς στην Αράχοβα (12 χλμ πριν τον τερματισμό και στο τέλος της εξοντωτικής ανηφόρας) ήταν μόνο η Έλλη να τον περιποιηθεί μιας και έπρεπε να οδηγήσω έως τον τερματισμό στους Δελφούς για να αφήσω το Trexantiris Support Team να ετοιμάσει την τελετή υποδοχής. Σκέφτηκα όμως ότι 12 χλμ είναι απόσταση που μπορούσε να υπολογίσει και ο Σπύρος τον ζητούμενο ρυθμό. Οδηγώντας στους Δελφούς διαπίστωσα ότι τα τελευταία 1500 μέτρα ήταν ιδιαιτέρως ανηφορικά και θα χρειαζόταν υπερπροσπάθεια να τρέξει κανείς αυτό το κομμάτι.

Στον τελευταίο σταθμό (Ομφαλός, 6 χλμ μετά την Αράχοβα και 6,2 πριν τους Δελφούς) ξανασυναντάω την Έλλη και μου λέει ότι ο Σπύρος έφτασε στις 11:00 στην Αράχοβα. 12,5 χλμ σε 1,5 ώρα; Ναι, είχε έντονη κατηφόρα αλλά θα μπορούσε να τρέξει; Γιατί με περπάτημα μόνο δεν έβγαινε (απαιτούσε μέσο ρυθμό 7:12). Και κάπου 11:25 (!!), να σου ο Σπύρος μα ρυθμό καλπάζοντος αλόγου! Ο στόχος των 12,5 ωρών ήταν πλέον εφικτός αρκεί να μην είχαμε κανένα παρατράγουδο. Το “άτι” όμως αποφάσισε να πετάξει το καπέλο και να συνεχίσει “ασκεπής”.

Ομολογώ ότι τρομάξαμε με την Έλλη ότι θα πάθει καμία θερμοπληξία λόγω της υπερπροσπάθεια του φρενήρη ρυθμού (4:40-4:50!) και του ανελέητου ήλιου. Στο -4χλμ από τον τερματισμό, σταθήκαμε στην άκρη και περιμέναμε. Ο αθλητής μας έφτασε γύρω στις 11.45 και του φώναξα “ακόμα και να περπατήσεις το υπόλοιπο, είσαι εντός στόχου – τρέξε όμως 500-1000 μέτρα για καλό και για κακό” (σκεπτόμενος και το τελευταίο αποκαρδιωτικό κομμάτι).

Φύγαμε και οδηγήσαμε μέχρι τον τερματισμό. Είδαμε 3-4 δρομείς να τερματίζουν κατάκοποι και στις 12:12 είδαμε τον ασκεπή μαυροφορεμένο SPY να εμφανίζεται από την τελευταία στροφή βαδίζοντας προς τον θρίαμβο. Το ρολόι έγραψε 12:13 και ο Σπύρος πάτησε τον τάπητα με ένα τεράστιο χαμόγελο.

Ο trexantiris (εντυπωσιακός σε όλο τον αγώνα με την τρομερά θετική του ψυχολογία) είχε τερματίσει μισή ώρα νωρίτερα και είχε τεζάρει σε μια σκιά σε όχι καλή κατάσταση και πλήρως αφυδατωμένος. Δίπλα του σωριάσαμε και τον Σπύρο και άρχισαν τα πειράγματα ο ένας στον άλλον. Σιγά σιγά συνήλθαν κει τρέκλισαν προς το ξενοδοχείο τους.

Η δουλειά μας ως σαπόρτ είχε τελειώσει και μπορούσαμε να κάνουμε και το δικό μας πλάνο ξεκούρασης.

Σπύρο (@spy) και πάλι πολλά πολλά συγχαρητήρια για την άψογη προετοιμασία σου και για τον ακόμα πιο άψογο αγώνα σου. Η ομάδα support είναι απίκο για τον επόμενο σου στόχο! Σε ευχαριστούμε που μας τίμησες με την εμπιστοσύνη σου.

Run Spy Run
    https://goo.gl/photos/NRE5dKwv7qwWTHZP7

Μαζεύοντας τα κομμάτια
    https://goo.gl/photos/5hBqALUp28Wn92j47

(edit: προσπάθησα να προσθέσω 2 φωτογραφίες από google photos αλλά χωρίς επιτυχία)

dimitrissss
    Συμμετέχων

Φοβερός ο Σπύρος και άψογο πάτημα παρ όλη την κούραση από ότι βλέπω στη φωτογραφία!! Για το δε Μανώλη τι να πρωτοπεί κανείς! Γκουρού του τρεξίματος!

georgeb
    Συμμετέχων

Μπράβο @spy Σπύρο, είσαι φοβερός!!! Άθλος όνομα και πράγμα!!!

spy
    Συμμετέχων

@bougasgeorge: Γιωργο ευχαριστω πολυ !

Nestoras Katsios
    Συμμετέχων

Απιστευτος χρονος για τον επιπλέον λόγο της καυτής ημέρας. Πρεπει να γραν αφόρητο!

spy
    Συμμετέχων

@Nestoras_Katsios: … ευχαριστω πολύ !Ειχε αφόρητη ζέστη … γι’αυτό το λόγο δοθηκε παράταση 1 επιπλέον ώρα στον αγώνα … αλλά μετά τον ΑΜΑ του περασμένου Νοεμβρίου υποσχέθηκα στον εαυτό μου να μην επικαλούμαι
    ποτέ ως δικαιολογία τις τυχόν δύσκολες καιρικές συνθήκες !
    Πολλά συγχαρητήρια και σε σένα για το half-ironman της Κατερίνης !Σκεφτόμουν … ότι αν έτρεχα ξεκούραστος τον ημι … θα έκανα νέο ρεκόρ αν τον πηγαινα με 4:30/χλμ όπως έτρεξες εσύ …μετά το κολύμπι και το ποδήλατο !!!!Σπουδαίο κατόρθωμα η 10η θέση ανάμεσα στους καλύτερους του αθλήματος !!!

Επισκόπηση 13 δημοσιεύσεων - 1 έως 13 (από 13 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.