- Αυτό το θέμα έχει 10 απαντήσεις, 6 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 8 έτη, 11 μήνες πριν από τον χρήστη
Puni Van Webergman.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
23 Μαΐου 2016 στις 12:14 #7480
Puni Van Webergman
ΣυμμετέχωνΚαλημέρα! Έχω πολλές απορίες και δεν εχω χρόνο για ψάξιμο για αυτο είπα να ρωτήσω 😛
Έχω έναν πόνο, νευρικό, καταλαβαίνω πως είναι το ισχιακό μου, κεντρικά στον γλουτό. εστιαζόταν αρχικά εκεί. Ο πόνος δεν ήταν τίποτα τρομερό, απλά είχα την απαλή αισθηση του πόνου όταν έτρεχα. Γενικά τρέχω και σα ξεβιδωμένη, οπότε φαντάζομαι πως επιβαρύνεται το όλο θέμα ξεκινόντας και απο την μέση. Απλά τις τελευταίες εβδομάδες φαίνεται να είναι επίμονος ο πόνος και συνεχόμενος, με μια τάση να επεκτείνεται! Φανταστείται ότι πιάνει από την μέση, χτυπάει κέντρο γλουτού και τώρα πάει κατα μήκος από την κορυφή του δικέφαλου. Ξαναλέω, δεν είναι κανενας τραγικός πόνος!!! καμιά φορά με έπιανε και στα προγράμματα μουδιασμα στις πατούσες πολύ ελαφρυα.
Ξέρετε κάτι που να βοηθά? Ξέρω ότι τα νευρα γενικά είναι πολύ “κακομαθημενα” στην συμπεριφορά και “λυνονται” όποτε και ΑΝ θελουν. Εγώ πως μπορώ να το βοηθήσω? για ξεκουραση δεν το συζητάμε, τα <=50 χιλιόμετρα την εβδομαδα δεν είναι θέμα….
Απλά προβληματίστηκα γιατι, ενώ είναι συνηθισμένο στον δρομικό κόσμο και απλά το υπομένουν, ξέρω περίπτωση ισχιακού που άφησε αθλούμενο εκτός τρεξίματος και με μόνιμη βλάβη.
ΠΟΤΕ πρέπει να πανικοβληθώ και να τρέξω σε κανα γιατρό?
23 Μαΐου 2016 στις 12:22 #7481el Cid
ΣυμμετέχωνΧθες!
23 Μαΐου 2016 στις 12:36 #7484stratus
ΣυμμετέχωνΔεν χρειαζεται να πανικοβληθεις αλλα πρεπει να πας γιατρο.Μπορει να μην φταει η μεση,αλλα να ειναι συνδρομο απιοειδους μου μιμειται τους πονους απο τη μεση.Αυτο δυστυχως δεν μπορει να στο πει κανεις χωρις εξεταση.Να ξερεις παντως οτι οταν ο πονος αρχιζει και κατεβαινει περα απο τη μεση και κατεβαινει στα ακρα τα πραγματα δεν ειναι απλα.
23 Μαΐου 2016 στις 13:02 #7485Nikos Pilikas
ΣυντονιστήςΑπιοειδής και ισχιακό μπορεί να “συναντιούνται” στον γλουτό αλλά αφού η νεαρά λέει ότι κατεβαίνει μέχρι κάτω, δε νομίζω να είναι απιοειδής.
Το ισχιακό γενικότερα δίνει συμπτώματα εδώ κι εκεί.
Γιατρό, Πάνυ…23 Μαΐου 2016 στις 13:50 #7488stratus
ΣυμμετέχωνΝικο στο συνδρομο του απιοειδους ο μυς παγιδευει το ισχιακο νευρο και γιαυτο δημιουργει ακριβως τα ιδια συμπτωματα με οσφυαλγια και ισχιαλγια.Συνηθως με καλο πατημα και καλο φυσικοθεραπευτη θεραπευεται σχετικα γρηγορα.
23 Μαΐου 2016 στις 14:17 #7489Nikos Pilikas
Συντονιστής@stratus Έχεις δίκιο, Χρήστο.
23 Μαΐου 2016 στις 15:51 #7495Skakinen
ΣυμμετέχωνΤο Σύνδρομο Απιοειδούς μπορεί να δώσει συμπτώματα και στον άκρο πόδα. Οι δρομείς ανήκουν στις υποψήφιες να εμφανίσουν το Σύνδρομο ομάδες.
Στις κήλες μεσοσπονδυλίου δίσκου με πίεση νευρικών ριζών, ισχύει αυτό που είπε ο Χρήστος: όσο πιο απομακρυσμένα τα συμπτώματα (γαστροκνημία, άκρος πόδας) τόσο πιο σοβαρό το πρόβλημα.Κατατοπιστικό animation
http://www.spine-health.com/video/piriformis-syndrome-videoΠίεση σε Σύνδρομο Απιοειδούς (Piriformis syndrome)
Για πιο επιστημονική προσέγγιση
http://www.ere.gr/assets/files/old_issues/2t_04_05_06_2007/179-186.pdf23 Μαΐου 2016 στις 16:16 #7496dimitrissss
ΣυμμετέχωνΕμένα το φθινόπωρο του 2013 με ενοχλούσε ο αριστερός γοφός κάποιες μέρες. Στο τέλος του Δεκέμβρη του 2014 με είχε ενοχλήσει στον αχίλλειο και φοβήθηκα ζημιά εκεί, αλλά τελικά ήταν η μέση. Δε μπορώ να πω ότι με πονούσε, απλά όταν έτρεχα ένοιωθα από κάποια ταχύτητα και πάνω κάτι σαν “τακ”. Μετά από 2 βδομάδες, γιατί ενδιάμεσα είχαμε και τις γιορτές, πήγα στο γιατρό και μου είπε είναι η μέση. Βέβαια το κατάλαβα 2-3 μέρες πριν πάω γιατί έκανε και ένα δυνατό σπασμό και θυμήθηκα ότι πριν 6-7 χρόνια με πονούσε η μέση όταν ήμουν ώρα όρθιος αλλά με είχε “ξεχάσει” παροδικά από ότι φαίνεται. Τώρα τα “λέμε” σχεδόν καθημερινά.
23 Μαΐου 2016 στις 19:32 #7498stratus
ΣυμμετέχωνΤης καναμε την καρδια περιβολι ..
23 Μαΐου 2016 στις 19:47 #7499Puni Van Webergman
ΣυμμετέχωνΠαιδια μην ανησυχειτε, δεν επεσα σε καταθλιψη αγκαλια με παγωτο! Χαχαχα! Ωραια ολα αυτα, θα το κοιταξω, με πείσατε, εκλεισα ραντεβου μεθαυριο! Αλλα παμε ενα στοιχημα οτι τελικα δεν θα μου βρισκουν τι ειναι,οπως ολα οσα εχω παθει μεχρι σημερα? Μιλαμε ειμαι περιπτωσαρα! Θα μου δωσουν θεραπεια κατα προσεγγιση! True story x3!!! @dimitrissss παιζει ασχημα να ναι απο μεση παντως… Και @skakinen ευχαριστώ, ειμαι οπτικος τυπος, οποτε με βοηθαει πολυ αυτο! Παντως σημερα που πηγα για χαλαρωμα στον γλουτο δεν πιεσε @echetlos μονο εδινε σουβλιες στο πλακι του δικεφαλου, αλλα αυτο μπορει να ειναι κ τυχαιο διοτι προχτες εβαλα πολυ χερι εκει για μασαζ! Οταν θα χω ενημερωση θα σας πω!
26 Μαΐου 2016 στις 07:39 #7569Puni Van Webergman
ΣυμμετέχωνΑπλα ενημερωτικά, και για να μην πανικοβαλομαστε παλι με το παραμικρο, ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ. Το νευρο στον γλουτο/μέση ειναι τυχαίο λόγω άλλων παραγόντων και περασε κιολας. Το τραβηγμα που νομιζα οτι επεκτείνεται και ο πόνος είναι καθαρα ο δικέφαλος, με έβαλε κάτω και με ξετίναξε ο γιατρος. Μου έδωσε μια 12ημερη αγωγή, μόνο και μόνο επειδή έχει κρατήσει ένα μήνα, για να το βοηθίσουμε λίγο, ούτε προπόνηση δεν μου είπε να κόψω, μόνο να ηρεμήσω καμια βδομάδα (από πρόγραμμα). Και επειδή είναι πολύ σκληροι οι δικέφαλοι μου, σε περίπτωση που αφήσειίχνος ενόχλησης μετα την αγωγγή, προτείνει φυσικοθεραπίες προληπτικά πάντα! αυτα τα ωραια! 😀
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.