Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Παπούτσια / Παπουτσια για χωμα (οχι trail)

Παπουτσια για χωμα (οχι trail)

Επισκόπηση 10 δημοσιεύσεων - 1 έως 10 (από 10 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Argyris
    Συμμετέχων

Γεια χαρα σε ολους.
    Λογω του μερους οπου ζω και εργαζομαι αναγκαζομαι να τρεχω σε γηπεδο χωματινο-κι οταν λεω χωματινο εννοω χωμα ψιλο,οχι χαλικι ή χωμα με πετρες. Ειναι τα κλασσικα χωματινα γηπεδα οπου παιζουν και ποδοσφαιρο.
    Σ αυτο λοιπον εχω τρεξει με διαφορα ζευγαρια απο mizuno wave rider μεχρι nimbus κτλ κτλ.
    Υπαρχουν καποια παπουτσια που “ειδικευονται” σε τετοιου ειδους επιφανεια ή εστω βοηθανε?
    Να σημειωσω επισης πως το χωμα και η σκονη κανουν τα παπουτσια εκτος των αλλων να φθειρονται ταχυτερα απ οτι πχ σε road runs.
    Ευχαριστω εκ των προτερων.

Vicky
    Συμμετέχων

Αργύρη κατέληξες κάπου;;

Echetlos
    Συντονιστής

Πολλοί δρομείς τρέχουν σε (μη απαιτητικά) trail εδάφη με ασφάλτινα παπούτσια, χωρίς κανένα πρόβλημα.
    Γιατί να μην μπορείς να τρέξεις σε απλό, πατημένο χώμα με αυτά;
    Γιατί θεωρείς ότι θα φθαρούν γρηγορότερα απ’ όσο αν έτρεχες σε άσφαλτο ή πεζοδρόμιο; Η μαλακή επιφάνεια του χώματος βοηθάει τον αφρό να συμπιέζεται λιγότερο.

than
    Συμμετέχων

Πιστεύω πως και τα παπούτσια και τα πόδια μας καταπονουνται πολύ λιγότερο στο μαλακό καφέ χωμα. Βρωμίζουν, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα..

tazi
    Συντονιστής

Τωρα πια πολλα απι τα τρεξιματα μου γινονται σε χωμα και χορτο. Τρεχω παντα με δρομικο παπουτσι και δεν εχω συναντησει το παραμικρο προβλημα. Ισως μονο οταν ειναι βρεμενο το εδαφος, αλλα και παλι για προπονηση δε τιθεται θεμα. Σε αγωνιστικο ρυθμο θα προτεινα παλι δρομικο, με λεπτη σολα για καλυτερη αισθηση αμεσοτητα και κρατημα.Επισης τρεχοντας σε μαλακο χωμα και γρασιδι, επειδη η αναδραση ειναι μικροτερη, για να διατηρησεις το ρυθμο σου βαζεις περισσοτερη δυναμη, αρα γυμναζεσαι περισσότερο. Στην αρχη φανταζει δυσκολο, μετα απο λιγο φαινεται παιχνιδακι, και στην ασφαλτο νομιζεις οτι πας αβιαστα πιο γρηγορα. Γενικα καταπονεισαι σαφως λιγοτερο σε μαλακο εδαφος, στην αρχη ομως, μεχρι να αυνηθισεςις κουραζεσαι περισσοτερο

Echetlos
    Συντονιστής

Σωστές παρατηρήσεις, Νικ.
    Μικρότερη καταπόνηση αλλά και λιγότερο αποδοτικό τρέξιμο.

PanDex
    Συμμετέχων

Από πλευρά μου σε απιτητικό αγώνα βούνου με πολύ πέτρα τα pegasus μια χαρα στάθηκαν…Άρα ειδίκα σε χώμα-χαλίκι-κοκκινόχωμα, τα δρομικά είναι κάτι παραπάνω από ιδανικά.

Giannis Psarelis
    Συμμετέχων

@Echetlos ψάχνω για παπούτσι να τρέχω στη χωμάτινη του Αγιου Κοσμά. Θέλω ένα ουδέτερο παπούτσι και με μικρό drop. Πατάω midfoot με ελαφρύ υπτιασμό (εχει δημιουργηθεί συνειδητά πριν 30 χρόνια) και θα ήθελα να έχει τη λογική των Newton με την ενίσχυση να δώσω τα χρήματα που κοστίζουν τα Newton. Ιδανικά ψάχνω κάτι όπως τα παλιά Pegasus της Nike. Δεν θέλω να έχει πολύ cushioning ούτε να έχει το σκληρό πλαστικό στην καμάρα (που μπαίνει για τους pronators). Τι προτείνεις;

Echetlos
    Συντονιστής

@giannispsarelis Γεια σου κόουτς!
    Προσωπικά θα πρότεινα τα NB Zante, με δεύτερες επιλογές τα Saucony Kinvara και Skechers Go Run 5.
    Όλα έχουν χαμηλό drop (4-6mm) και βάρος και έναν σχετικά πιο performance χαρακτήρα ώστε να μπουν και στο ταρτάν αν θες.
    Τα Pegasus που αναφέρθηκες, έχουν μεγάλο drop και είναι και πιο βαριά. Καθαρά προπονητικό παπούτσι.
    Και για να μην ξεχνάμε και τις καταβολές σου, η ΝΒ μόλις έβγαλε ένα μοντέλο με δέσιμο BOA. Ποτέ δεν ξέρεις… 😉

Giannis Psarelis
    Συμμετέχων

@Echetlos ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση και τις πολύ χρήσιμες πληροφορίες/ βοήθεια στην αγορά του επόμενου παπουτσιού τρεξίματος.

Επισκόπηση 10 δημοσιεύσεων - 1 έως 10 (από 10 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.