- Αυτό το θέμα έχει 23 απαντήσεις, 7 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 1 ημέρα, 21 ώρες πριν από τον χρήστη Nikos Pilikas.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
6 Αυγούστου 2024 στις 12:44 #131225chrisbatΣυμμετέχων
χαίρετε!!
είμαι κάτοχος 2 ζευγαριών lasportiva akasha και δεν έχω μείνει ευχαριστημένος απο την ανθεκτικότητα του υφασματός τους σε αντίθεση με την σόλα τους και τον βαθμό απορρόφησης κραδασμών που είμαι πολύ ικανοποιημένος.
και τα δυο ζευγάρια απο τα 500χλμ και μετά όμως άρχισα να τα μπαλώνω μπροστά απο το μετατάρσιο.τα συγκρίνω βέβαια με τα new balance fresh foam X 1080 που έχω κολλήσει για την άσφαλτο τα οποία εδώ και 5 συνεχόμενα ζευγάρια το υφασμα δεν σκίζεται με τίποτα και εχω ζευγάρι πάνω απο 1800χλμ που το χρησιμοποιώ ακόμα!!
θα ήθελα λοιπόν η επόμενη αγορά μου να με καλύψει και σε αυτό το κομμάτι της ανθεκτικότητας.
το μπάτζετ είναι εως 150€, τρέχω με ρήξη χιαστού και μηνισκου στο δεξιό γόνατο σε αγώνες με μεγάλα τεχνικά κομμάτια σε βραχώδεις εδάφη και αφιερώνω περίπου 9-15 ώρες μέσα στα παπούτσια μου.
οποτε θέλω σταθερότητα, αντικραδασμικότητα, ανθεκτικότητα υφάσματος και σόλα για βράχια-πέτρα.ποιο παπούτσι θα μπορούσε να με καλύψει καλύτερα;;
ευχαριστώ!!6 Αυγούστου 2024 στις 14:26 #131226SteliosΣυμμετέχωνΠρώτη φορά ακούω Akasha να σκίζεται, για την προπονηση – αγώνες που θελεις 1η επιλογή θα ήταν το Akasha , από εκεί και πέρα έχεις κάποιες ακόμα αλλά θα χάσουν πολυ σε προστασια και durability . Το Salomon ultra glide είναι πολυ καλο αλλά η σολα τρώγεται γρήγορα.
Το s/lab Genesis η ακόμα και το Genesis είναι επίσης φανταστικό αλλά και αυτό είναι σχετικά μαλακό και Φθείρεται.
Το mafate speed το δουλευουν παρα πολυ έξω αλλά δεν θα πρότεινα για πολυ τεχνικά κομμάτια.
Το μόνο που είναι tank όπως το Akasha είναι το Brooks Cascadia το οποίο είναι τρομερό αλλά είναι σχετικά βαρυ. Αν δεν έχεις θέμα με το βάρος (που σε ultra βουνού δεν πρεπει να έχεις) τότε είναι μια super επιλογή.9 Αυγούστου 2024 στις 08:21 #131233chrisbatΣυμμετέχων9 Αυγούστου 2024 στις 20:02 #131235FanisΣυμμετέχων@chrisbat εμένα τα akasha μου βγήκαν σκυλιά.αν τα δεις λες και είναι καινούργια.σκεφτομαι να πάρω το 2 ή να δοκιμάσω το prodigio
24 Αυγούστου 2024 στις 21:11 #131277chrisbatΣυμμετέχωνπαντως λογω της εμπειριας μου με nb στον δρομο κοιταζω το δικο της μοντελο Fresh Foam X More Trail v3 για All Terrain run, Trail run έως υπερμαραθώνιο οπως χαρακτηρηστικά λέει.
το γνωριζει κανείς;;
27 Αυγούστου 2024 στις 10:41 #131311chrisbatΣυμμετέχων27 Αυγούστου 2024 στις 14:09 #131312mikebΣυμμετέχωνΜπορεις να δεις τα Asics Trabuco 12 ή και το 11 που το βρίσκεις και κάτω απο 100 γιούρο και δεν έχει μεγάλες διαφορές με το 12.
Επίσης το MErrell Agility peak 5 είναι κοντά σε αυτά που ψάχνεις.
Θα συμφωνήσω με το φίλο για το Genesis το οποίο όμως έχει σχετικά στενή εφαρμογή όπωσ και για το Cascadia.
Κι εγώ με Akasha 2 τρέχω στα βουνά και παλιότερα είχα και το ultra raptor το οποίο ήταν επίσης σκυλί.3 Σεπτεμβρίου 2024 στις 09:42 #131343chrisbatΣυμμετέχωνθελω να ανεβασω φωτογραφιες με την κατασταση των παπουτσιών μου akasha αλλα δεν ξερω πως .
μου ζηταει url της εικονας, πως το κάνω;;3 Σεπτεμβρίου 2024 στις 15:16 #131344Nikos PilikasΣυντονιστής@chrisbat Θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις το flickr.com. Ανεβάζεις την εικόνα, την ανοίγεις και μετά απλά κάνεις copy-paste το link της.
3 Σεπτεμβρίου 2024 στις 21:15 #131346chrisbatΣυμμετέχωνΛοιπόν, αυτό είναι το δικό μου Akasha I…
– 1η αγορά τον Οκτώβριο του 2018 και αυτή την στιγμή έχουν 920χλμ και έχουν ένα πέρασμα από τσαγκάρη κοντά στα 650χλμ…– 2η φορά αγορασμένο Μάιο του 2021.
Αυτή την στιγμή έχουν τρέξει 790χλμ και από τα 500χλμ πηγαίνουν στον τσαγκάρη για ράψιμο στο πάνω μέρος.Τώρα είναι σε φάση που πρέπει να ξαναπάνε ή να πεταχτούν….
- Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 5 ημέρες, 21 ώρες πριν από chrisbat.
3 Σεπτεμβρίου 2024 στις 21:26 #131350chrisbatΣυμμετέχωνανακεφαλαιώνοντας, για αντικραδασμικό παπουτσι βουνού ultra αποστασεων σε τεχνικά τερέν με την ελπίδα για μεγαλύτερη ανθεκτικότητα στο πάνω μερος και στην σόλα έχω να διαλέξω ανάμεσα στα…
brooks cascadia 16 ή 17 (ελκιστική τιμή) …100-120€
la sportiva akasha II (μπας και ενισχύθηκε εκει που θέλω) …120-140€
la sportiva raptor ΙΙ (ακριβά) …145€
asics trabuco max 3 (ακριβά) …130-150€3 Σεπτεμβρίου 2024 στις 22:09 #131356SteliosΣυμμετέχων@chrisbat
Τα παπούτσια έχουν κύκλο ζωής κοντά στα 500-600 χιλιόμετρα. Τα παπουτσια με super foams ακόμα λιγότερο. Δε παθαινουν κάτι απλά δεν έχουν την προστασια που είχαν πλεον.
Στα βουνου όμως υπάρχει και το θέμα τις ασφάλειας γιατί τρώγονται τα δόντια και χάνεις πρόσφυση.
Το Akasha στη 2η φωτογραφία δεν είναι για τρέξιμο…. Έχουν φαγωθεί ολόκληρα δόντια και ο αφρος φαίνεται πως είναι έτοιμος να διαλυθεί, απορώ πως κρατάει σε πετρα σε κατηφόρα και δε φεύγεις.
Διαβάζω πολλους που λένε 800-1000+ χιλιόμετρα και ακόμα τα τρέχω.
Δεν υπάρχει αφρος που να μην έχει κάτσει μετά από τοση χρήση. Εγω το νοιώθω αμέσως στη γάμπα, λες και τρέχω στο τσιμέντο είναι.
Εχω και εγώ τα super blast με 800+ αλλά 1) τα φοραω πλεον μονο για περπατημα και 2) 45 mm αφρος, όσο και να κάτσει παλι για χαλαρά 6-8 χλμετρα μια χαρά είναι.4 Σεπτεμβρίου 2024 στις 11:07 #131357chrisbatΣυμμετέχωνθα προσθεσω και τα dynafit ultra 100 που τα βρισκω κοντα στα 120€.
τα έχει κανείς;;;
@hypnox ισχυει οτι δεν ειναι για τρεξιμο πλεον.
τα χρησιμοποιω σε μικρες προπονησεις και πεζοποριες .
παντως ειναι λίγα τα χλμ (500-600χλμ) για να μου εμφανισουν αυτη την κατασταση τουλαχιστον στην σόλα.4 Σεπτεμβρίου 2024 στις 12:03 #131358SteliosΣυμμετέχων@chrisbat
Ανάλογα το έδαφος. Αν οι προπονήσεις ήταν σε πέτρα τα 500 είναι και πολλα κιόλας. Και φυσικά ανάλογα την πέτρα. Πέτρα έχει και ο Όλυμπος αλλά άλλο να τρέχεις κατεβαίνοντας στα Πρίονια και άλλο στα ζωνάρια. Στα ζωνάρια θα διαλυθεί το παπουτσι.
Έχει ένα συγκεκριμένο μέρος που έκανα προπονηση παλαιότερα όπου είναι μια ανάβαση – κατάβαση 3 χλμ με τη δυσκολότερη και πιο μυτερή πετρα που έχω δει.
Καινουργια παπουτσια στις 4 προπονησεις άρχισαν να τρώγονται παρα πολυ. Και διαφορετικές μάρκες κιόλας.
Αν τρέχεις μαλακό μονοπάτι με ρίζες, φύλλα και ελάχιστη πετρα τότε ναι πάλι θα έχαναν σε απορροφητικότητα και προστασια αλλά δε θα έχαναν τόσο πολυ στα δόντια, από το φάγωμα όμως βλέπω πως μάλλον πας σε καλο πετρωδες έδαφος.4 Σεπτεμβρίου 2024 στις 15:46 #131364 -
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.