Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Προπόνηση / Προπονήσεις για ανοιξιάτικο μαραθώνιο

Προπονήσεις για ανοιξιάτικο μαραθώνιο

Επισκόπηση 7 δημοσιεύσεων - 1 έως 7 (από 7 συνολικά)
 • Συντάκτης
  Δημοσιεύσεις
 • #102524
  harris_vak
  Συμμετέχων

  Μιας και πέρασε ο Κλασικός,επόμενος αγώνας στόχος ο ”Μέγας Αλέξανδρος”.Αυτό το διάστημα έχω δώσει έμφαση στην ενδυνάμωση και σε ελεύθερα τρεξίματα για σωματική και ψυχική αποφόρτιση,μιας και έβγαλα αρκετή κόπωση.Έχω στόχο μια επίδοση 4 λεπτά πιο κάτω από την περυσινή,δηλαδή στο 3.15.Σκέφτομαι να ακολουθήσω ένα πρόγραμμα 12 εβδομάδων από μέσα Ιανουαρίου με 5-6 προπονήσεις την εβδομάδα και μέσο χιλιομετρικό όγκο γύρω στα 70χλμ.Όλες οι συμβουλές σας ευπρόσδεκτες

  #102526
  Echetlos
  Συντονιστής

  @zeelias Κατά την γνώμη μου, στο επίπεδο που είσαι, χρειάζεσαι προπονητή.

  #102528
  Izz
  Συμμετέχων

  Καλημέρα το 15 τον τερμάτισα στις 4:30 ώρες φέτος λέω να τρέξω πάλι τον μέγα Αλέξανδρο αλλά σκέφτομαι για κάτι κοντά στις 4 ώρες ή 4 ακριβώς καμία πρόταση για προετοιμασία;
  Ευχαριστώ!

  #102534
  harris_vak
  Συμμετέχων

  Χωρίς να είμαι ειδικός,με ένα γενικό πλάνο μια διαλειμματική(400-800-1000-2000),ένα tempo run(από 20′ έως 30′) τρέξιμο αποκατάστασης ελεύθερο μετά από τις δύο αυτές απαιτητικές προπονήσεις και long run το σκ (από 2ωρες έως 3ωρες στην κορύφωση) πιστεύω θα πετύχεις το στόχο σου. Το θέμα είναι ότι κάποιος προπονητής ή έμπειρος δρομέας βοηθάει στο σωστό προγραμματισμό όλων των παραπάνω.

  #102536
  weatherman
  Συμμετέχων

  @ze elias έχω κατέβει τρεις(3) φορές το 3:15, δύο(2) φορές στη Θεσσαλονίκη(3:12 και 3:14) και μία(1) στη Μεσσήνη(3:13). Ο στόχος ήταν να κάνω μία επίδοση κοντά στο 3:10(πάνω από αυτό). Το πρόγραμμα ήταν 18 εβδομάδων και είχε έξι(6) προπονήσεις την εβδομάδα. Τα χιλιόμετρα ήταν min70 και max95. Είχε κατά σειρά easy run, διαλειμματική προπόνηση, easy, tempo run, τρέξιμο σε ρυθμό μαραθωνίου και long run. Τα long run είχαν και γρήγορα κομμάτια μέσα. Οι ρυθμοί στη διαλειμματική ήταν 3:50min/KM και στο tempo 4:10min/Km. Γενικά ένα τμήμα του long run είχε τρέξιμο κοντά στον επιθυμητό ρυθμό μαραθωνίου ή λίγο πιο γρήγορα. Δυστυχώς να έχεις υπόψη σου ότι δεν επιβραβεύεται πάντα ο κόπος, στη Θεσσαλονίκη είχα αντίθετο άνεμο και έχασα τη συγκέντρωσή μου(για παράδειγμα). Όταν το έκανα είχα ως βάση 3:25 στην κλασική διαδρομή. Αν το αποφασίσεις πρέπει να ξεκινήσεις νωρίτερα και να συνεργαστείς με προπονητή ή κάποιον έμπειρο δρομέα που να έχει κινηθεί σε χρόνο κοντά σ’ αυτόν που επιδιώκεις.

  #102542
  big-blue
  Συμμετέχων

  @zeelias (με τέτοιο όνομα δε θα έπρεπε να απαντήσω αλλά είμαι καλός άνθρωπος, άσε που έτσι με έλεγαν κάτι φίλοι παλιά)
  Πάρε αυτό, https://www.ebay.com/sch/i.html?_nkw=daniels+running+formula+3rd+edition&ul_noapp=true
  πήγαινε εκεί που λέει marathon training programm, διάλεξε το 2Q (το πιο εύκολο για μένα) και τα λέμε:)
  Εννοείται πως συμφωνώ και με τον Νίκο αλλά και με τον weatherman

  #102544
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ
  Συμμετέχων

  @zeelias Αν θες το βιβλίο μην το αγοράσεις. Μπορώ να στο δώσω τζάμπα. Έχω και αυτό και άπειρα άλλα για να φτιάξεις το δικό σου προπονητικό πρόγραμμα.

Επισκόπηση 7 δημοσιεύσεων - 1 έως 7 (από 7 συνολικά)
 • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.