Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Υγεία & Τραυματισμοί / Ρηξη επιχειλιου χονδρου ισχιου

Ρηξη επιχειλιου χονδρου ισχιου

Επισκόπηση 7 δημοσιεύσεων - 1 έως 7 (από 7 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Elda
    Συμμετέχων

Οπως λεει ο τιτλος επαθα αυτον τον τραυματισμο. Ειχα πονο για λιγες μερες απο την εσωτερικη μερια του δεξιου ισχιου και η μαγνητικη εδειξε αυτο, το εχω και στα 2 ισχια, στο αριστερο χωρις πονο, διαβασα οτι απο ερευνες που εχουν γινει πολλοι ανθρωποι το εχουν ασυμπτωματικα, κι εγω προφανως το ειχα καιρο πριν δωσει συμπτωματα οπως δεν εχει δωσει ακομα το αριστερο.

Δυστυχως δεν ειναι τραυματισμος που επουλωνεται, δεν περναει συντηρητικα δηλ, μπορει να υποχωρησει ο πονος με αντιφλεγμονωδη και φυσικοθεραπιες (ηδη παιρνω μια εβδ αρκοξια και σχεδον το εχω ξεχασει, μπορω και τρεχω χωρις πονο μαλιστα αν και μικρες αποστασεις, γενικα στο τρεξιμο δε με εχει πονεσει ουτε μετα το τρεξιμο, αλλα σε κατι σηκω κατσε απο την καρεκλα κλπ με σουβλιζε), αλλα αν καποιος κανει εντονη αθλητικη δραστηριοτητα σιγουρα θα υποτροπιασει και θα χειροτερευσει. Οποτε το χειρουργειο για καποιον που θελει να συνεχισει να αθλειται οπως πριν ειναι μονοδρομος.

Συνεπως αν γνωριζετε καποιο γιατρο με εξειδικευση στο ισχιο η αν εχει χειρουργησει καποιον γνωστο σας με την ιδια παθηση ακομη καλυτερα, στειλτε μου ΠΜ παρακαλω. Ευχαριστω πολυ.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@elda Περαστικά, Μαρία.

My 2 cents κι ας μην είναι απόλυτα σχετικό.
    Έγω έχω ρήξη επιχειλίου χόνδρου στον ώμο (Slap) από το 2011. Λείπει ένα ολόκληρο εκατοστό. 4 γιατροί με έστελναν για επέμβαση, θεωρώντας την μονόδρομο. Ενώ είχα κλείσει χειρουργείο, πέρασα για μία γνώμη από φυσιοθεραπευτή-χειροπράκτη που εμπιστεύομαι με κλειστά μάτια. Μου είπε να προσπαθήσουμε να το πάμε συντηρητικά κι αν δεν στρώσει, τότε επέμβαση. Για να μην μακρυγορώ, αν έκανα χειρουργείο, θα έπρεπε ο ώμος να είναι σχεδόν 3 μήνες με κηδεμόνα και μετά θα ξεκινούσαμε την αποκατάσταση/ενδυνάμωση. Εγώ στους 2 μήνες σήκωνα 85 κιλά ώμους.

Για να μην σε αποπροσανατολίσω, ξέρω ότι δεν είναι ίδια η άρθρωση (αν και ο ώμος είναι μακράν πιο ιδιαίτερη και δύσκολη) και πιθανώς να έχει άλλα πρωτόκολλα. Απλά σ’ το λέω για να εξαντλήσεις όλες τις πιθανότητες πριν μπεις χειρουργείο.

Stelios
    Συμμετέχων

Περαστικά. Μπορώ να σου συστήσω φυσίατρο που ασχολείται και με αθλητές (στο υψηλότερο επιπεδο) αν θέλεις. Δε μπορω να ξέρω τι θα σου πει βέβαια. Πάντως 7 ημέρες αρκόξια είναι πολύ.

Elda
    Συμμετέχων

Ευχαριστώ παιδιά.

Νίκο, αν και ακόμα δεν έχω μιλήσει με γιατρό που ειδικεύεται στη συγκεκριμένη πάθηση κ σε παθήσεις του ισχίου γενικοτερα παρά μόνο με την ορθοπεδικό που είδε εμένα κ τη μαγνητική μου, με ολα όσα διάβασα βλέπω το χειρουργείο ως μονόδρομο. Εμένα ο μεγάλος μου στόχος για φέτος ήταν ο μαραθώνιος Ολύμπου (είχα ήδη γραφτεί από τον Ιανουάριο που άνοιξαν οι εγγραφές) και μέχρι τότε άλλοι 3 μεγάλοι αγώνες κ μερικοί μικρότεροι. Δεν μπορώ να με φανταστώ να τρέχω τετοιες αποστάσεις στο βουνό με αυτόν τον τραυματισμό κ στα δύο ισχια ακόμα και χωρίς πονο (τις τελευταίες μέρες δεν πονάω καθόλου, αν δεν είχα κάνει τη μαγνητική θα έλεγα ότι ήταν κάτι τυχαίο κ πέρασε). Από αυτά που διάβασα αν αυτός ο τραυματισμός μείνει χωρίς χειρουργείο μπορεί να οδηγήσει σε βαρύτερο τραυματισμό κ μελλοντικα σε αρθριτιδα. Μακάρι βέβαια να μου πουν οι γιατροί όσο δεν πονάς τρεχα οποτε να συνεχίσω να κάνω ο,τι έκανα, αλλά δεν το νομίζω.

Emma
    Συμμετέχων

@elda Καλησπέρα,

Έχω το ίδιο ακριβώς πρόβλημα από ότι φαίνεται. Γίνεται να μου πείτε το όνομα του φυσιοθεραπευτή-χειροπράκτη σε ΠΜ μήπως αποφύγω το χειρουγείο;

Ευχαριστώ

• Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 1 εβδομάδα, 3 ημέρες πριν από Nikos Pilikas.
    Emma
    Συμμετέχων

Μήπως θα μπορούσα να έχω περισσότερες πληροφορίες από εσάς, @echetlos;

Διότι, διευκρινίζω ότι έχω ρήξη επιχείλιου χόνδρου στον ώμο, και όλοι οι γιατροί βιάζονται να με στείλουν στο χειρουργείο.

Ευχαριστώ

Kalogeridis
    Συμμετέχων

Το 2010 η συγκεκριμένη ρήξη ηταν το 1/3 των συνολικών βλαβών που είχα στον δεξιό ώμο. Συνάθροιστικα ο μοναδικός τρόπος για επαναφορά σε μια σχετική κανονικοτητα ηταν το χειρουργείο. Δεν το φοβήθηκα γιατί η καθημερινότητα μου είχε γίνει εφιαλτική. Ηταν one way ticket! Όλα πήγαν καλά και αφήνοντας το παλιό μου σπορ (ξυλορακετες) , κατέληξα να γνωρίσω το τρέξιμο… τίμιο deal!!!

Επισκόπηση 7 δημοσιεύσεων - 1 έως 7 (από 7 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.