Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Παπούτσια / Σκόρπιες σκέψεις περί παπουτσιών

Σκόρπιες σκέψεις περί παπουτσιών

Τοποθέτηση ετικέτας: 

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 31 έως 45 (από 1,028 συνολικά)
  • Συντάκτης
    dimitrissss
    Συμμετέχων

Ας πούμε και κάτι σοβαρό 😛
    Βγήκε Lunaracer 4!

mashine
    Συμμετέχων

@dimitrissss Το streak6 είναι το hit νομίζω.Θα το δούμε τέλος του χρόνου από τις πωλήσεις…Μμμμ λες να έριξε για τον λόγο αυτό την τιμή του adios3 η adidas μήπως και προλάβει;;;

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Κι όμως… το LR ήταν αυτό που κράταγε την σημαία των αγωνιστικών Nike ψηλά τα προηγούμενα χρόνια, κι ας μην ήταν ακριβώς τέτοιο.
    Μιλάω για επίπεδο ερασιτεχνών πάντα.

big-blue
    Συμμετέχων

Καμία παρουσίαση του streak δε θα δούμε;:)

dimitrissss
    Συμμετέχων

http://www.runningwarehouse.com/Nike_LunaRacer_4/descpage-NLR4M3.html

Η σόλα παραμένει ολόιδια το flywire μάλλον κάπου κρύβεται, ενώ το stack height είναι το ίδιο. Σύμφωνα πάντως με το stack height έχει περισσότερο αφρό από το LunarTempo. Επίσης βλέπω χαμηλό LunarEpic και νέο LunarGlide με σόλα παρόμοια με το LunarEpic.

mashine
    Συμμετέχων

@xipolitakos Για δοκίμασε και το Ekiden.Εχει εφαρμοστό toebox (κανονικό όχι στενό) καλυτερη απορροφητικότητα και κρατήματα για τις στροφές στον στίβο.Αλλά δεν το έχεις δοκιμάσει σε γρήγορα.Θα σε προβληματίσει πιστεύω.Με ενα παρόμοιο νομίζω σε εφαρμογή αλλά βαρύτερο (155γρ)/inov8 x155 που είχα δεν μπορούσα να στρίψω σε 200αρια!!! λόγω εφαρμογής-ανυπαρξίας ελαστικού.Ωραίο παπουτσάκι μέχρι που μου έφαγε το ένα από τα δύο ένας σκύλος…H road x σειρά είχε βγει… σκυλί!Ακόμα έχω το 233+255 κρίμα που την σταμάτησαν.

xipolitakos
    Συμμετέχων

@mashine προτιμώ να φοράω παπούτσια που έχουν ευρύχωρο toebox. Διαφορετικά έχω προβλήματα από τις τριβές. Τα ekiden είναι επίσης λίγο πιο ψηλά, με μεγαλύτερο drop και πιο άκαμπτα. Ίσως δοκιμάσω τα 10 από περιέργεια. Δεν τα βλέπω όμως κάπου εδώ Ελλάδα.
    Προς το παρόν τα universe με σωστά δεμένα τα κορδόνια και παρ όλη την ευρυχωρία τους φαίνονται ότι ακολουθούν άμεσα το πόδι χωρίς να πλέουν. Τα κρατήματά τους τα θεωρώ ικανοποιητικά.
    Για το σκοπό που τα χρησιμοποιώ, Μαραθώνιο, Half και 10άρι δίνουν την αίσθηση του ότι καλύτερο έχω φορέσει. Για τη χρήση σε 200άρια δεν έχω άποψη. Δεν τα έχω δουλέψει σε διαλειμματικές.
    Τα ekiden τα έχεις φορέσει; Σε αγώνα; Προπόνηση;

mashine
    Συμμετέχων

@xipolitakos Οχι δεν το έχω το ekiden αλλά ήμουν πολύ κοντά να το αγοράσω.Εχουν την εφαρμογή κλασσικού japanese flat (adidas takumi sen(το έχω)-tarther zeal)με την γνωστή ποιότητα.Το ότι θα σου κρατά το πόδι δεν σημαίνει ότι θα στο πιέζει.Το ελάχιστο drop δεν θα προβληματίσει γιατί πάλι θα είσαι κοντά στο έδαφος.Ισως να σκεφτείς και το ΝΒ5000 minimal racing ή για κάτι πιο trainer με άνοιγμα του toebox ενδεχομένως το asics hyperspeed(το έχω).

xipolitakos
    Συμμετέχων

@mashine Τα ΝΒ RC5000 V2 τα ζαχάρωνα πριν πάρω τα universe. Δεν ξέρω όμως αν ο χώρος μπροστά είναι πολύ στενός. Έχω φαρδύ πέλμα μπροστά, περίεργα δάκτυλα και με τα εφαρμοστά παπούτσια έχω πρόβλημα.
    Ta asics hyperspeed ωραία φαίνονται. Ίσως το stack height τους να είναι οριακό προς τα επάνω για εμένα. Αυτά ίσως μπουν μέσα στη λίστα των επόμενων υποψήφιων αγορών.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@mashine Ρε συ Πάνο, τι του λες του ανθρώπου… Θα τον πάρεις στον λαιμό σου!
    Ο Χρήστος θέλει φουλ εύκαμπτο παπούτσι, με ελεύθερα δάχτυλα. Το ανάποδο απ’ ό,τι του προτείνεις δηλαδή.

mashine
    Συμμετέχων

@echetlos Ε ναι θα κόψει το toebox και θα ελευθερωθεί :P.Στα Hyperspeed 6 με μικρό κόστος αγοράς 50-60 ευρώ θα μπορούσε να το δοκιμάσει.Δυστυχώς flats 2E δεν βγαίνουν :P.Αλλωστε το faas 100 που έχει δεν το λες ευρύχωρο.

@xipolitakos
    Να ακούς τον Echetlo.Τώρα κατάλαβα ότι το inov8 road x155 θα σου κάτσει άψογα.Αν το βρεις κάπου online amazon ίσως;εχει καταργηθεί κτύπα το.

xipolitakos
    Συμμετέχων

Χαχαχα

@mashine
    αυτό με το αθλητικό παπούτσι σε στυλ πέδιλου το είχα σκεφτεί αρκετές φορές.

Οφείλω να πω ότι στα flat racers, ανεβαίνεις στο πρώτο σκαλί του βάθρου των Guru των τεχνικών χαρακτηριστικών! 😉

Tα Faas 100 έχουν πιο στενόμακρη γραμμή. Τα πήρα ένα νούμερο μεγαλύτερα 12US (46EU – παρόλο που ο πωλητής μου έλεγε ότι το 45 είναι το νούμερό μου), γιατί αισθανόμουν λίγο εφαρμοστό το toe box. Το κενό που αφήνουν μπροστά από τα δάκτυλα μπορεί να είναι (στο πιο κοντό πέλμα) δύο δάκτυλα, αλλά όταν τα δένω σφικτά έχω αυτό που θέλω. Εφαρμογή στο πλάι και πίσω καθώς και ευρύχωρο toe box χωρίς τη αίσθηση ότι πλέουν ή ότι δεν ακολουθούν.
    Τα wave universe που φοράω είναι US13. Σε σύγκριση με τα Fass 100 έχουν το ίδιο μήκος (κοντά στα 2 δάκτυλα αέρας μπροστά – ένα δύο χιλιοστά πιο λίγο) και το ίδιο ακριβώς φάρδος στο toebox. Από την άλλη, είναι πιο στενά από την καμάρα και πίσω. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά, σε συνδυασμό με τα υλικά από τα οποία είναι κατασκευασμένα, τα κάνουν όπως είπα και στο προηγούμενο post, το πιο κατάλληλο flat racer που έχω δοκιμάσει μέχρι στιγμής στο πόδι μου.
    Οπότε τα faas 100, με την πιο μαλακή αίσθηση στο πάτημα, τα χρησιμοποιώ στις προπονήσεις και τα wave universe σε αγώνες.
    Τα inov8 τα συμπαθώ πάρα πολύ και θα ήθελα να φορέσω ένα τέτοιο μοντέλο. Δύσκολα όμως να βρω νούμερο όπως είπες.
    Τα Hyperspeed στα υπόψιν. 🙂

mashine
    Συμμετέχων

@xipolitakos Ενας είναι ο Guru @echtelos να μην μπερδευόμαστε…
    Απλά ξεκίνησα με την μινιμαλιστική τάση οπότε σε καταλαβαίνω κάπως όσο μπορώ τουλάχιστον.Υπόψη ότι τα σκληρά και άκαμπτα φλατς μαλακώνουν με την ταχύτητα.To streak lt2 (σχετικά μαλακό και ευκαμπτο) σε μικρά γρήγορα κομμάτια /150/200/250 νιώθω να τερματίζει η σόλα από την συμπίεση ενώ με τα σκληρά και άκαμπτα (takumi sen) εχω την αίσθηση που μου αρέσει.
    Το open toebox μπορείς να δεις πως δουλεύει σε ένα παλιό σου παπούτσι πρώτα αλλά νομίζω είναι σύνηθες πλέον στους μίνιμαλ τύπους που θέλουν ένα ευρύχωρο φλατ.

Elda
    Συμμετέχων

@Echetlos Νικο, κοιταζα χθες τα ride 8 μια και εχει πεσει πολυ η τιμη τους και ειδα τα 9. Εντελως αλλο παπουτσι στην οψη και πολυ ομορφο, καμια σχεση με τα προηγουμενα μοντελα.

http://www.saucony.com/on/demandware.store/Sites-saucony_us-Site/default/Product-Variation?pid=24984W&dwvar_24984W_color=S10318-3

Απορια: Γιατι στο running warehouse εμφανιζονται διαφορετικα?
    http://www.runningwarehouse.com/Saucony_Ride_9/descpage-SRD9W3.html

Elda
    Συμμετέχων

Ακυρη η ερωτηση, στο ενα ειναι το δεξι και στο αλλο το αριστερο, μου πηρε λιγη ωρα αλλα το καταλαβα! 😛

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 31 έως 45 (από 1,028 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.