Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Παπούτσια / Συγκριση NB prism, NB rebel2 και Saucony Espeed

Συγκριση NB prism, NB rebel2 και Saucony Espeed

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 19 συνολικά)
  • Συντάκτης
    tazi
    Συντονιστής

Σημερα οπως ειχα πει απο χτες βγηκα με τα NB prism για ενα ελευθερο που στο τελος ειχε ανογματα.
    Ειχα πολυ καιρο να τα φορεσω, εχοντας ισως συνηθισει το τελευταιο διαστημα να τεμπελιαζω με πιο ευκολα, γρηγορα και ξεκουραστα παπουτσια.
    Οφειλω να πω οτι δεν μετανιωσα καθολου την επιλογη μου μια και θυμηθηκα ποσο πολυ μου αρεσει αυτο το παπουτσι. Πατημα στιβαρο, θυμιζει ισως παλιοτερες εποχες, και ενα σχετικο feedback απο τον δρομο που γενικα το τελευταιο διαστημα εχει εκλειψει. Στο τελος τα ανοιγματα που ηταν και γρηγορα <330 το παπουτσι μου αρεσε ισως ακομα περισσοτερο. Βεβαια ολα αυτα γινονται με καποιο κοστος, σαφως μεγαλυτερο απο αυτο των NB rebel2 και Εspeed με τα οποια θα επιχειρησω να κανω μια συγκριση.

Ξεκινωντας λοιπον θα ελεγα οτι το prism σε σχεση με τα αλλα δυο μου θυμιζει πιο παραδοσιακο πατουμενο. Για να παρεις, δινεις σε μεγαλυτερο βαθμο με αποτελεσμα αυτο να κουραζει ισως παραπανω αλλα να βοηθα στην αισθηση ενος πιο ενεργητικου τρεξιματος και ενδεχομενως με αυτο το τροπο να γυμναζει και λιγο παραπανω. Το πατημα του ειναι πιο στιβαρο, λιγοτερο μαλακο και απορροφητικο αλλα πιο γεματο. Αποκομισα μια αισθηση που ειχα λιγο ξεχασει η οποια μου αρεσε τοσο πολυ που μαλλον αυριο που εχω κατι πιο γρηγορο θα τα ξαναφορεσω. Δεν θα το επελεγα για λρ με δεδομενο οτι τα αλλα δυο ειναι πιο ξεκουραστα αλλα περισσοτερο μαλλον για την αισθηση που μου δινει.

Πηγαινοντας στο rebel2, το καινουριο μου αποκτημα που με ενθουσιαε τοσο που πηρα σε λιγοτερο απο μια εβδομαδα 2 ζευγαρια, θα ελεγα οτι προκειται για ενα ξεκουραστο πολυεργαλειο. Οταν μου το προτεινε ο Νικος μου ειπε να προσεξω μηπως μου φανει πολυ μαλακο. Ναι ειναι μαλακο και απορροφητικο, χανει λιγο σε αισθηση απο το δρομο, ομως ειναι τοσο ξεκουραστο που θα πω χαλαλι. Τα κανει ολα ευκολα και ακοπα. Εινα πολυ σταθερο σε ολο το ευρος του πτηματος του, οχι ισως σαν το prism, τρεχει αβιαστα και ανεβαζει ρυθμο χωρις κοπο.

Το espeed εχει διαφορετικη φιλοσοφια απο το rebel2. Πιο χαλαρο σαν αισθηση, με σαφως καλυτερο toe off σε σχεση με τα προηγουμενα δυο και με πιο σβελτο χαρακτηρα. Δεν ειναι λιγες οι φορες που εχω πιασει τον εαυτο μου, ειδικα στην αρχη που ειμαι ξεκουραστος να τρεχω με τις μυτες. Κι αυτο το εξαιρετικα ξεκουραστο τρεξιμο αφηνει τα ποδια αλωβητα ειτε μετα απο lr ειτε μετα απο κομματια. Το βρισκω πιο ολοκληρωμενο απο τα υπολοιπα δυο γιατι σε παει πιο σβελτα χωρις να σε χρεωνει. Βεβαια υπολειπεται σε feedback απο το δρομο αλλα το ξεκουραστο feeling που εχει σε αποζημιωνει.

Feedback στο τρεξιμο prism rebel2 espeed
    Σταθεροτητα prism rebel2 espeed
    Σπιρταδα/ταχυτητα espeed rebel2 prism
    Απορροφητικοτητα rebel2 espeed prism
    Αισθηση μετα το τρεξιμο espeed rebel2 prism

Αν τα κατετασα αναλογα με το που θα τα χρησιμοποιουσα θα ελεγα τα εξεις
    Espeed Πιο αγωνιστικου χαρακτηρα γιατι ειναι συγχρονως γρηγορο και ξεκουραστο.
    Rebel2 Πιο προπονητικο απο το παραπανω αλλα ιδιαιτερα σβελτο και ξεκουραστο, τα παντα ολα.
    Prism Στιβαρη γεματη αισθηση που νιωθεις οτι σε γυμναζει, για μικροτερα ισως ελευθερα αλλα και κομματια. Σε πιο μαλακα εδαφη η ακομη και σε στιβο παρολο που υπολειπεται απο τα αλλα δυο ισως να προσφερει μεγαλυτερη απολαυση

Τελος αν ηταν να διαλεξω μονο ενα αυτο θα ηταν το Espeed γιατι το βρισκω πιο ολοκληρωμενο.

Ελπιζω να βοηθησα 😊

@vicky
    @aristidi

Vicky
    Συμμετέχων

Νίκο @tazi βοήθησες και πολύ μάλιστα.
    Σε ευχαριστώ πολύ που κάθισες και έγραψες όλα αυτά.

aRiSTiDiS
    Συμμετέχων

Σε ευχαριστώ Νίκο! Κατατοπιστικότατος!

Απότι καταλαβαίνω για το “αργό-συνεχόμενό” σου, στο οποιό είμαστε σε παραπλήσιο ρυθμό, θα το πρότεινες το Rebel2 έτσι?
    Το Novablast, που τώρα βγάζει τον μεγαλύτερο όγκο στο “αργό συνεχόμενο” θα χρειαστεί αντικατάσταση σε λίγο καιρό.
    Ανεξαρτήτως του eSpeed, το οποίο έχω ήδη για πιο γρήγορα τρεξίματα, και το χαρακτήρισες πιο “αγωνιστικό”

takosan
    Συμμετέχων

Πώς είναι το sizing του rebel? Διάβασα οτι είναι λίγο κοντό. Ισχύει? Μη το παραγγήλω και μου μαυρίζει τα νύχια όπως το propel στα long runs.

tazi
    Συντονιστής

@aristidi Χωρις δευτερη σκεψη!

@takosan
    Πραγματι και στα δυο rebel(v1,v2) ειμαι ενα νουμερο πανω απο τα prism, οταν τα δοκιμασα το μικροτερο ηταν οριακο.

takosan
    Συμμετέχων

Όλα δείχνουν πως το νέο Rebel είναι το turbo 3 …

pseiras
    Συμμετέχων

@tazi Σε ευχαριστούμε για την κατατοπιστικότατη ανάλυση!!
    Αν και έχω πεί ότι θα αγοράζω το espeed συνέχεια (τόσο ευχαριστημένος σε όλους τους ρυθμούς) για όσο βγαίνει , με το rebel 2 κάνω δεύτερες σκέψεις και με τρώει να το δοκιμάσω. Πρέπει να είναι εξαιρετικό παπούτσι που κάνει τα πάντα.
    Ίσως να κρατηθώ κανά μήνα που θα εμφανιστεί το novablast 2 και θα αποφασίσω.

Orfeas26
    Συμμετέχων

Καλησπέρα, στα rebel 2 επειδή δεν έχω κάποιο κατάστημα κοντά μου να τα δοκιμάσω, τι νούμερο παίζει να χρειαστώ? Στα Asics φοράω 44,5.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@orfeas26 Για εμένα είναι ξεκάθαρα true to size.
    Μόλις το φορεσεις ή το περπατήσεις, σου δίνει την αίσθηση ότι είναι ελαφρώς κοντό. Όταν το τρέξεις όμως, είναι απολύτως εντάξει. Πάντα με λεπτή κάλτσα. Βέβαια, κάποιοι έχουν ανέβει μισό νούμερο και είναι επίσης ικανοποιημένοι.
    Πρόσεξε τις αντιστοιχίες των cm γιατί η Asics τα μπερδεύει εκεί.

Dionysis_Zaglis
    Συμμετέχων

Καλημέρα σε όλους και καλές προπονήσεις! Μετά από 200 κμ προπόνησης αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι το rebel v2 είναι ό,τι καλύτερο έχω φορέσει. Δεν πίστευα ότι θα το έλεγα για κανένα άλλο παπούτσι μετά το turbo 2 αλλά η αλήθεια είναι ότι όταν εμπιστεύεσαι τον Νίκο δύσκολα χάνεις! Προσωπικά λοιπόν, τo rebel κούμπωσε τόσο ακριβώς πάνω στο πόδι μου όσο κανένα άλλο παπούτσι ( 2ο έρχεται το razor 3, αλλά εκεί υπήρχε ένα μικρό θέμα με τα κορδόνια του στο κουτουπιέ). Κλειδώνει και αγκαλιάζει τόσο αρμονικά το πόδι χωρίς να σε ενοχλεί καθόλου. Απίστευτα απαλό και ελαφρύ, που ακόμα και μετά από μεγάλα run δεν νιώθεις την παραμικρή ενόχληση ή κούραση. Γρήγορο αρκετά και σου δίνει μια απίστευτη αίσθηση σταθερότητας και ασφάλειας! @Echetlos Νίκο, για ακόμα μία φορά η παρουσίαση σου ήταν σωστός οδηγός για την κατάλληλη επιλογή παπουτσιού!

• Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 3 έτη, 1 μήνα πριν από Dionysis_Zaglis.
    Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@dio-zaglis Καλημέρα, Διονύση.
    Νομίζω πως όποιον και να ρωτούσες που τρέχει με το παπούτσι, θα σε έπειθε να το πάρεις.
    Ανέβηκες νούμερο;

Dionysis_Zaglis
    Συμμετέχων

@Echetlos Όχι Νίκο. 44 σταθερά στα τελευταία μου παπούτσια. turbo 2, razor 3 kai rebel 2.Να σου πω την αλήθεια το είχα ένα άγχος γιατί στα 88(!) ευρώ που τα βρήκα ήταν τελευταίο παπούτσι και ήταν το 44. Πλέον παραγγέλνω με τα cm και έχει περιοριστεί κατά πολύ η διαδικασία επιστροφής,

kalomaraki
    Συμμετέχων

Λοιπόν, απέκτησα και γω πρόσφατα τα Rebel v2 και τα βρίσκω φανταστικά. Μετά τις δικές σας προτάσεις ήμουν μεταξύ των ΝΒ και των Puma Daviate. Για τα Puma με φόβισαν τα αρκετά σχόλια που διάβασα για την προβληματική τους εφαρμογή στη φτέρνα. Τα Rebel ήταν πιο safe επιλογή και με τιμή στα 70€ τα χτύπησα!
    Να πω πως τα παρήγγειλα βάση των cm (25cm/39Eu) αλλά μου έπεσαν κάπως κοντά και τα άλλαξα με 40ΕU. Στη saucony όμως είμαι 25cm/40eu.
    Τα έβγαλα από το κουτί και πήγα κατευθείαν για 22χλμ χωρίς κανένα θέμα. Αν είχα χρόνο να τα δοκιμάσω και σε 30αρι, ίσως να ήταν και η επιλογή μου για τον μαραθώνιο, επειδή όμως δεν είμαι συνηθισμένη σε τόσο μαλακό πάτημα, δεν το διακινδυνεύω. Το βρίσκω φοβερό παπούτσι, ειδικά για την τιμή που το βρήκα… και δεν περίμενα να το πω αυτό έχοντας καλομάθει στα Speed. Δεν έχουν την σπιρτάδα των Speed αλλά είναι τόσο μαλακά, ελαφριά και ξεκούραστα που τα έχω αγαπήσει!

ANDREAS
    Συμμετέχων

Συγνώμη ρε παιδιά. Που τα βρίσκετε 70 ευρώ τα rebel 2 να πάρουμε κ εμείς κάνα ζευγάρι; 😁😁

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Στο Zakcret εδώ και καιρό, αλλά τα γυναικεία.

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 19 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.