Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Υγεία & Τραυματισμοί / Σύνδρομο τριβής λαγονοκνημιαιας ταινίας

Σύνδρομο τριβής λαγονοκνημιαιας ταινίας

Τοποθέτηση ετικέτας: 

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 22 συνολικά)
  • Συντάκτης
    @chrisgia
    Συμμετέχων

Εδω και 20 μέρες έπαθα φλεγμονή στη λαγονοκνημιαια ταινία. Ήδη έκανα σήμερα την 8η φυσικοθεραπεία οι πόνοι σταμάτησαν. Χτες έκανα έντονο περπάτημα 7 χλμ χωρίς ενόχληση. Έχω να κάνω άλλες δυο θεραπείες από βδομάδα και η φυσικοθεραπεύτρια μου είπε να δοκιμάσω τρέξιμο το ΣΚ που έρχεται. Έχει περάσει κάποιος από το συγκεκριμένο σύνδρομο; Μετά από ποσό καιρό έτρεξε και να δοκιμάσω τρέξιμο η να συνεχίσω περπάτημα προς το παρόν;

• Το θέμα τροποποιήθηκε 3 έτη, 9 μήνες πριν από τον/ην Nikos Pilikas.
    • Το θέμα τροποποιήθηκε 3 έτη, 2 μήνες πριν από τον/ην Nikos Pilikas.
    Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@christos-2 Πού είναι ο πόνος, Χρήστο; Στον κόνδυλο εξωτερικά του γονάτου ή ψηλά στον τροχαντήρα;

@chrisgia
    Συμμετέχων

@Echetlos είναι στο αριστερό πόδι στον κόνδυλο εξωτερικά χαμηλά του γονάτου όχι ψηλά. Το έπαθα ανεβάζοντας χλμ απότομα σε βουνό. Ειδικά σε ανηφόρες κατηφόρες η κατάσταση χειροτέρευε ακόμα και σε περπάτημα. Έχει δυο μέρες οι πόνοι στο περπάτημα εξαφανίστηκαν.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@christos-2 Τουλάχιστον οι 7/10 δρομείς έχουν περάσει ΣΤΛΤ. Συνήθως είναι τραυματισμός των “αρχαρίων”, μπορεί όμως να βγει και σε έμπειρους δρομείς, το πιθανότερο από απότομη αύξηση χιλιομετρικού όγκου.

Δεν είμαι ειδικός, οπότε ό,τι σου πω, κράτα το με επιφύλαξη. Απλά, έχω ψαχτεί πολύ με την ταινία.
    Μπορεί να θεωρούμε το σύνδρομο ως τραυματισμό, στην ουσία όμως είναι απλά η προαρμογή του σημείου στο τρέξιμο. Κατά βάση προκύπτει από το σφίξιμο του συγκεκριμένου ιστού, ο οποίος χάνει την ελαστικότητά του και τρίβεται στον κόνδυλο. Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις, λιγότερες, δίνει πόνο στον τροχαντήρα.

Προσωπικά, θεωρώ ότι ο αποτελεσματικότερος τρόπος αντιμετώπισης είναι το μασάζ κατά μήκος όλης της ταινίας. Μιλάμε βέβαια για πάτημα που οι κραυγές σου θα ακουστούν πέντε τετράγωνα μακρυά. Είναι πολύ σφιχτός ιστός και για να μαλακώσει θέλει μεγάλη πίεση. Ο μασέρ με έχει πατήσει μέχρι και με το γόνατο.
    Όσον αφορά τις φυσιοθεραπείες, οκ αντιμετωπίζουν την φλεγμονή στον κόνδυλο, το πρόβλημα όμως δεν είναι εκεί. Πρέπει να χαλαρώσει όλη η ταινία.

@chrisgia
    Συμμετέχων

@Echetlos η αλήθεια είναι ότι εντατικά τρέχω από το 2018. Τελευταία εκτός το βουνό έτρεχα κάθε δυο μέρες με ένα πιο έμπειρο από μένα 7αρια 8αρια σε ρυθμό 4.20 4.30 σίγουρα κιαυτο συντέλεσε. Με το μασάζ είδα διαφορά ειδικά με κάτι σίδερα που με πατούσε κατά μήκος του ποδιού. Η γνώμη σου να μπω δειλά σε τρέξιμο η να το πάω συντηρητικά με έντονο περπάτημα;

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Ο φυσιοθεραπευτής μου κουράρει μια ζωή όλους τους στιβικούς. Βασικά είναι manual therapist. Τον εμπιστεύομαι με κλειστά μάτια.
    Όταν πρωτοέπαθα ΣΤΛΤ, μου είπε να τρέχω μέχρι του σημείου που θα ξεκινάει ο πόνος. Δε μου μίλησε καν για αποχή. Βέβαια, μπορεί σε κάποια άλλη, πιο οξεία φάση, να την συνιστούσε. Αυτός ήταν που μου εξήγησε ότι δεν είναι τραυματισμός αυτός καθαυτός αλλά προσαρμογή του σημείου στα νέα δεδομένα που ζητάς από το σώμα σου (το τρέξιμο δηλαδή). Διαβάζοντας και ψάχνοντας, το επιβεβαίωσα, παρόλο που οι συνήθεις πηγές ουσιαστικά επικεντρώνονται στην φλεγμονή στον κόνδυλο. Είναι αρκετά πιο σφαιρικό το ζήτημα.

Εν πάση περιπτώσει, κατ’ εμέ ξεκίνα να το δοκιμάζεις στο τρέξιμο. Μέχρι να σε πονέσει.
    Ούτε και να σε ανησυχεί για το μέλλον, μόλις ξεμπερδέψεις. Αρκεί να προσέχεις τις απότομες αλλαγές στον όγκο και αν νοιώσεις ότι ξανάρχεται, κατευθείαν πάτημα.

@chrisgia
    Συμμετέχων

@Echetlos με πρόλαβες στην επόμενη ερώτηση που θα σου έκανα αν θα έχω το ίδιο θέμα στο μέλλον. Θα ξεκινήσω σε χαλαρούς ρυθμούς σήμερα μέχρι να με πονέσει και πάτημα όπως είπες. Θα ελαττώσω και τα χλμ σε βουνό. Επίσης μου είπε να βάζω πάγο μετά από τρέξιμο η περπάτημα εφόσον με πονέσει. Όντως μου είπε και ο γιατρός και η φυσικοθεραπεύτρια ότι πρέπει να επιμηκυνθεί η ταινία. Σε ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις και τις γνώσεις σου.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@christos-2 Όχι, μην σε προβληματίζει παρόμοια περίπτωση στο μέλλον. Η ταινία με το σύνδρομο κάνει τις προσαρμογές της και θα βγει ελαστικότερη από αυτό. Ακόμη κι αν υπερβάλλεις ξανά, θα σου δώσει σημάδι, οπότε έχε ανοιχτά τ’ αυτιά σου να το ακούσεις και να κάνεις πίσω. Ούτως ή άλλως, θα είσαι υποψιασμένος πλέον.
    Περαστικά εύχομαι.

Γιαννης
    Συμμετέχων

Εντελώς φιλικά επειδή το έπαθα σε οξεία μορφή (εγκατάλειψη αγωνα, πονος σε προπόνηση μετα από 15 ‘ τρέξιμο) εμένα με βοήθησε απο ΤΗΝ πρώτη φορα χειροπρακτικος. Είχαν προηγηθεί 2 ορθοπεδικοί οι οποίοι ο πρώτος είπε εγχείρηση (1900 μαύρα- 6500 με ασφάλεια έτσι απλα ),ο δεύτερος μου έκανε μια ενεση υαλουρονικου καλης ποιότητας είπε( 350ευρω) η οποία ηταν αχρείαστη τελικά. Από την πρώτη επίσκεψη ελαττώθηκε ο πονος κατά 90% και από την τέταρτη εξαφανίστηκε.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@johnrunnner Εγχείρηση..;;;; Τι εννοείς εγχείρηση;

aRiSTiDiS
    Συμμετέχων

εγχείρηση στον τραπεζικό του λογαριαμό προφανώς!!
    (μιας και το πρόβλημα εξαφανίστηκε μας “παίρνει” να κάνουμε και λίγο χιούμορ)

aroulio
    Συμμετέχων

@christos-2
    Και αποφυγή τις κατηφόρες στην αρχή…

@echetlos

Κι έτσι ομολόγησες που έκρυβες τους Άγγλους…

• Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 3 έτη, 6 μήνες πριν από Nikos Pilikas.
    Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Χαχαχαχα…. τι θυμήθηκες… 😀

Κι έτσι ομολόγησες που έκρυβες τους Άγγλους…

Γιαννης
    Συμμετέχων

ναι προφανως στο λογαριασμο εννουσε οπως ανεφερε ο Αριστειδης αν και οφειλω να πω οτι ΚΑΙ οι δυο ορθοπεδικοι δεν δεχοταν οτι ειναι λαγοκνημιαια(ολοι αμεσως στο google πατε ειπε), ο πρωτος (της εγχειρισης) το ονομασε εκφυλισμο μηνισκου και ο δευτερος (του υαλουρονικου) αρχη χονδροπαθειας.
    Εγω απλα αναφερα την ολη ιστορια για να τονισω (με πρωτο να δειχνω εμενα ,αφου εμεινα 2 μηνες εκτος τρεξιματος μεχρι να το παρω απαφαση )οτι τελικα πρπει να δοκιμαζουμε και κατι αλλο περα των κλασσικων

ΥΓ ο ενας ορθοπεδικος ειναι διευθυντης ορθοπεδικης σε γνωστο ιδιωτικο νοσοκομειο και ο δευτερος ηταν χρονια επισημος γιατρος επαγγελματικης ομαδας μπασκετ Α1- το αναφερω για να μην πει καποιος που τους βρηκες 😛

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Μ’ έπιασε η ταινία χθε βράδυ μέσα σε 1000άρια. Μάλλον επειδή ανέβασα όγκο την προηγουμένη εβδομάδα, σε συνδυασμό με δύο προγράμματα μετά από ένα μήνα μόνο με ελεύθερα.
    Πήγα για πάτημα σήμερα το πρωί (είχα ξεχάσει πόσο πονάει!) κι ελπίζω να την πρόλαβα.

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 22 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.