Άκανθα αχιλλείου τένοντα

  • Αυτό το θέμα έχει 3 απαντήσεις, 3 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 3 έτη, 4 μήνες πριν από τον χρήστη Giota.
Επισκόπηση 4 δημοσιεύσεων - 1 έως 4 (από 4 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Δημοσιεύσεις
  • #120827
    Nikos Pilikas
    Συντονιστής

    @giota Σου ανοίγω κανονικό νήμα, Γιώτα.

    Ο @tazi έχει σχετική εμπειρία.

    Καλησπέρα σε όλους.Θα ήθελα να ρωτήσω εάν κάποιος έχει εμπειρία με χειρουργείο άκανθας Αχιλλείου τένοντα(achilles bone spur).Ταλαιπωρούμαι από αρχές καλοκαιριού που ξεκίνησε σαν ενοχλήσει στο αριστερό πόδι και προχώρησε γρήγορα σε φλεγμονή του Αχιλλείου.Μετα από άπειρες θεραπείες κατέληξα να φορέσω μπότα για 1,5 μήνα .Στο διάστημα αυτό εμφανίστηκε το ίδιο πρόβλημα και στο δεξί πόδι.Συνοπτικα κατέληξα σε αθλιατρο με τον αοποιον συμφωνήσαμε ότι δεν υπάρχει κάτι άλλο πέραν του χειρουργείου.Η διαδικασία περιλαμβάνει μια κάθετη τομή στο Αχίλλειο ,αφαίρεση την άκανθας μαζί με μια μια αρχόμενη παραμόρφωση Haglund’s που έδειξε η ακτινογραφία,και επανακαθηλωση του Αχιλλείου με 2 βίδες στη φτερνα.Απο όσο έχω ψάξει ξέρω ότι η αποκατάσταση θα είναι χρονοβόρα.Εχει κάνεις παρόμοια εμπειρία και αν ναι σε πόσους μήνες ήταν σε θέση να επιστρέψει στις αθλητικές – επαγγελματικές του δραστηριότητες?

    #120830
    tazi
    Συντονιστής

    Καλησπερα Γιωτα, οπως σωστα αναφερε ο Νικος δυστυχως εχω μακρα εμπειρεια με τους τραυματισμους του αχιλλειου τενοντα. Στη περιπτωση μου ομως δεν υπηρξε ακανθα αλλα κατι τελειως διαφορετικο στο σωμα του τενοντα πιο πανω απο εκει που εστιαζεται το προβλημα σου οπως επισης και μια ελαφρα παραμορφωση τυπου Haglund, η οποια ομως δεν ειχε δωσει ποτε πονο.
    Μετα απο πολλες και διαφορετικες θεραπειες προχωρησα σε επεμβαση. Το Haglund αντιμετωπιστηκε αρθροσκοπικα προκειμενου να υπαρχει ταχυτερη αποκατασταση, το κυριως ομως προβλημα με κλασσικη τομη. Παρολο που και τα δυο δεν απειχαν παρα πολυ λιγο μεταξυ τους και λογικα με μια και μονη αλλα σαφως μεγαλυτερη τομη ισως να ξεμπερδευα, προτιμήθηκε η μεθοδος των δυο επεμβασεων για ταχυτερη αποκατασταση. Και οι δυο εγιναν ταυτοχρονα με μια ναρκωση, το χειρουργειο οσο και αν ακουγεται υπεβολικο κρατησε σχεδον 2 ωρες καθαρο χρονο.

    Στη περιπτωση της ακανθας απο οσο γνωριζω απο πολυ φιλο αθλητη διεθνους επιπεδου που αντιμετωπιε το ιδιο προβλημα, ο γιατρος του επελεξε να του αφαιρεσει μερος της προκειμενου να μη μπει στη διαδικασια που περιγραφεις με τις βιδες/αγκυρια. Ο λογος οπως μου μετεφερε ηταν να μη πειραξει τη βαση/ ενωση του τενοντα με το οστο προκειμενου να μην αδυνατισει. Του αφαιρεσε μεγαλο μερος της ακανθας, εντυπωσιακα μεγαλο δλδ αλλα οχι το συνολο. Ο φιλος μου επανηλθε σε προπονησεις σε επιπεδο 33/10χλμ μετα απο ενα εξαμηνο, οχι ομως σε αγωνιστικο επιπεδο το οποιο ομως δεν το κυνηγησε για αλλους λογους ανεξαρτητους απο τον τραυματισμο του.

    Οπως καταλαβαινεις εχει σημασια το μεγεθος του προβληματος και το τι απαιτησεις θα εχεις μετα.

    Ελπιζω και ευχομαι να γινεις γρηγορα καλα
    ΜΦδρομικουςΧ
    Νικος

    #120831
    tazi
    Συντονιστής

    @giota Koita pio pano

    #120834
    Giota
    Συμμετέχων

    @tazi Σ’ευχαριστω πολύ για την απάντηση .Απ’ όσο γνωρίζω η πιο σίγουρη μέθοδος είναι η μερική ή ολική αποκόλληση του τένοντα από τη φτέρνα.Ειναι μέθοδος εκλογής στην Αμερική.Σε κάποιες άλλες Ευρωπαϊκές χώρες προτιμάται αυτό που περιγράφεις όμως οι περισσότεροι αθλιατροι δεν το προτιμούν.Εγω δυστυχώς δεν έχω βρει κάποιον που να μου την προτείνει.Στο σώμα του τένοντα δεν έιχα καποιο θέμα .Μια ελαφριά εκφύλιση στο σημείο της κατάφυσης που προκαλει η άκανθα.Δεν μου ανέφερε κατι ο γιατρός για το αν θα καθαρίσει και το σημείο του τένοντα με τη βλάβη.Απλα αναρωτιέμαι στους πόσους μήνες θα είμαι σε θέση να αρχίσω το περπάτημα και πόσο μάλλον το χαλαρό τρέξιμο.

Επισκόπηση 4 δημοσιεύσεων - 1 έως 4 (από 4 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.