Αγώνες βουνου

• Αυτό το θέμα έχει 4 απαντήσεις, 3 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 1 έτος, 2 μήνες πριν από τον χρήστη kfr.
Επισκόπηση 5 δημοσιεύσεων - 1 έως 5 (από 5 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Elda
    Συμμετέχων

Τα τελευταια 3+ χρονια ασχολουμαι σχεδον αποκλειστικα με το ορεινο τρεξιμο (με το ζορι κ βαρια καρδια κανω κ μερικες προπονησεις δρομου για να βγαινουν τα χλμ). Ποιοι αλλοι εδω μεσα τρεχουν βουνο κι ποιοι ειναι οι επομενοι προγραμματισμενοι αγωνες σας μεχρι το φετινο καλοκαιρι?

Εγω ετρεξα πριν 9 μερες το 40αρι στην Πατρα Koumaria Trail Marathon και σκοπευω να τρεξω 2/3 το Ymittos Time Trial, στις 30/3 το 46αρι του Ευκλη στον Υμηττο, στις 2,3,4/5 το Stage στο Τειχιο (πρωτη φορα) και 31/5 το Ursa στο Μετσοβο. Αν βγουν ολα αυτα χωρις απροοπτα (μακρια απο τραυματισμους και ιωσεις) παμε για ενα πολυ μεγαλο στοχο τελος Ιουνιου.

mikeb
    Συμμετέχων

Καλησπέρα. Κι εγώ κυρίως βουνό συμμετέχω αλλά προπονήσεις αναγκαστικά κάνω και πολλές δρομικές μιας και τα βουνά δεν είναι δίπλα και λόγω δουλειάς καθημερινές δύσκολο έως αδύνατο.
    Από αγώνες έχω σκοπό να τρέξω αρκετούς την άνοιξη με τελικό προορισμό τον Όλυμπο αλλά πιο μικρούς κυρίως 20-30χλμ γιατί δυστυχώς η μηχανή καίει πολύ και τα πολύωρα βουνίσια με διαλύουν. Ευκλής και Μέτσοβο είναι στα υπόψιν αλλά θα δω τι θα πει ο κόουτς.

kfr
    Συμμετέχων

Καλησπέρα κι από μένα, από Θεσσαλονίκη. Κι εγώ προτιμώ το βουνό, τόσο σε προπόνηση, όσο και σε αγώνες. Ωστόσο, πολλές προπονήσεις γίνονται, για λόγους ευκολίας και οικογενειακών αναγκών (τρέχω την ώρα που τα παιδιά κάνουν προπόνηση στο ποδόσφαιρο!) σε δρόμο / στίβο.
    Σήμερα έτρεξα στο Χορτιάτης Trail 2025 (23k, 1050+). Γενικά τρέχω αγώνες 11k-25k, δεν έχω επιχειρήσει κάτι μεγαλύτερο (στο βουνό). Για φέτος σαν μεγάλο στόχο θα ήθελα το Ζαγόρι 33k, αλλά δεν ξέρω ακόμα. Θα μου άρεσε να υπάρχουν αγώνες με λιγότερα υψομετρικά, κάπως στην Ελλάδα ο ένας διοργανωτής συναγωνίζεται τον άλλο και για να ανέβεις σε χιλιόμετρα πρέπει να πας σε 2.000+ ή και 3.000+ υψομετρικά, πράγμα που για πολλούς από εμάς σημαίνει περπάτημα ή power hiking σε μεγάλο μέρος των αγώνων. Έχει τύχει να τρέξω σε 21k με 800+ και ήταν γρήγορο και πολύ ευχάριστο.

Elda
    Συμμετέχων

@kfr1 Στις 7-10/3 θα παμε στην Καβαλα οπου θα τρεξω εκει την Κυριακη εναν αγωνα trail 27K με 800 υψομετρικα. Για δες το μηπως σ ενδιαφερει εφοσον δεν εχει πολλα υψομετρικα.

Εμενα τα πολλα υψομετρικα μου αρεσουν γιατι ναι μεν ειναι περισσοτερο περπατημα για το δικο μας επιπεδο αλλα ακομα κι εκει χρειαζεται τακτικη, δυναμη, αντοχη, δεν ειναι ενα απλο περπατημα. Και βεβαια το ιδιο ισχυει και με τις κατηφορες, οσο πιο αποτομες και πιο τεχνικο το τεραιν, τοσο πιο δυσκολες ειναι.

kfr
    Συμμετέχων

@Elda σε ευχαριστώ πολύ, θα το κοιτάξω!

Επισκόπηση 5 δημοσιεύσεων - 1 έως 5 (από 5 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.