Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Παπούτσια / Βοηθεια για επιλογη παπουτσιου

Βοηθεια για επιλογη παπουτσιου

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 16 έως 30 (από 33 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Το Paradox, αν δεν κάνω λάθος, έχει αντικατασταθεί από το Horizon.

Κοίτα, προσωπικά δεν πιστεύω στην ιστορία υπερπρηνισμός και stability παπούτσι.
    Ούτε και το ότι είσαι 97kg λέει οπωσδήποτε κάτι. Π.χ. θα μπορούσες να πας σε ένα απορροφητικό και συγχρόνως σταθερό ουδέτερο μοντέλο. Πίστεψέ με, και την δουλειά σου θα έκανες και πολύ περισσότερο θα σου άρεσε η αίσθηση.
    Άλλο ρώτησες όμως, οπότε μην σε μπερδεύω.

Ναι, τα Mizuno γενικότερα είναι πολύ σταθερά, ακόμη και τα neutral τους. Το θέμα είναι πως έχουν σκληρό και πολύ άκαμπτο πάτημα.
    Επειδή κι εγώ υπερπρηνίζω πολύ (90Kg), μέχρι το 2012 φορούσα επίσης stability μοντέλα. Απ’ όσο θυμάμαι, το Hurricane μου άρεσε περισσότερο από όλα τ’ άλλα της κατηγορίας. Οπότε είναι μία πρόταση.
    Επίσης, αν δεν σε φοβίζουν τα 5mm drop, το Hoka Arahi έχει max cushioning, πολύ σταθερό κι είναι και πούπουλο.
    Βασικά, πήγαινε σε ένα μαγαζί που έχει διάδρομο και δοκίμασε διάφορα. Μόνο έτσι θα καταλάβεις.

AS400
    Συμμετέχων

Ευχαριστω

Mariliatsap
    Συμμετέχων

Καλησπέρα!! Εχω αρχίσει τις τελευταίες ημέρες και αυξάνω τα χιλιόμετρα που τρέχω αλλά αντιμετωπίζω σοβαρό θέμα με φουσκάλες στα πόδια και συγκεκριμένα στην εσωτερική καμάρα του ποδιού. Σκέφτομαι λοιπόν μήπως είναι θέμα παπουτσιού εφόσον τρεχω σχετικά λίγα χιλιόμετρα ακόμη (γύρω στα 10) και αν ναι τι είδους παπούτσι θα μου προτείνατε να δοκιμάσω. Σκοπεύω να αυξήσω κι άλλο τα χιλιόμετρα που τρεχω.αυτη τη στιγμή τρέχω με τα nike zoom pegasus 33. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@mariliatsap Κατ’ αρχάς, καλωσήρθες!

Το πρόβλημα με τις φουσκάλες μπορεί να έχει πολλές αιτίες, θέλει λίγο ψάξιμο.
    Αρχικά, δοκίμασε να βάλεις έναν εσωτερικό πάτο από άλλο παπούτσι, κατά προτίμηση να είναι σχετικά φλατ στην καμάρα.
    Η αλήθεια είναι πως ο στάνταρ πάτος του Pegasus δεν είναι και πολύ smooth στο σημείο εκείνο.

Mariliatsap
    Συμμετέχων

Καλώς σας βρήκα! Ευχαριστω, Θα το δοκιμάσω απλά ήθελα να ρωτήσω αν οι φουσκάλες αυτές είναι ενδεικτικές για την επιλογή κάποιου άλλου παπουτσιού που ενδεχομένως να ταιριαζε περισσότερο στις ανάγκες μου. Εννοώ, αν πρέπει να επιλεξω κάποιο παπούτσι που δεν έχει ουδέτερο πάτο.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Οι φουσκάλες είναι ενδεικτικές πολλών πραγμάτων.
    Κακή εφαρμογή, λάθος νούμερο, σχεδίαση εσωτερικού πάτου, βαμβακερές κάλτσες…
    Να σε ρωτήσω κάτι άλλο: νοιώθεις κάποιο “εξόγκωμα” κάτω από τα μετατάρσια; Σα κάτι να πιέζει το πέλμα σου;

Mariliatsap
    Συμμετέχων

Όχι, δεν μπορώ να πω αισθάνομαι κάτι τέτοιο.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Οκ, οπότε δες τι γίνεται με την αλλαγή πάτου κι εδώ είμαστε… 🙂

Mariliatsap
    Συμμετέχων

Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια και την άμεση ανταπόκριση!! ☺️

tazi
    Συντονιστής

@mariliatsap

Μηπως απλα το ποδι σου ειναι οθσιαστικα τελειως αμαθο? Το λεω γιατι προσφατα η γυναικα μου ειχε αντιστοιχο θεμα, πρωτη φορα μετα απο πολυ καιρο ουσιαστικης απραξιας, και νομιζω οτι οφειλεται στο γεγονος οτι απλα πρεπει να συνηθισει ξανα το νεο ερεθισμα.
    Βεβαια ο Νικος ξερει καλυτερα, απλα κανω την επισημανση γιατι αυτο που περιγραφω παραπανω εγινε μολις αυτη την εβδομαδα.

Mariliatsap
    Συμμετέχων

Τι να πω δεν ξέρω.. γενικά γυμνάζομαι και τρέχω απλά με το που αύξησα λίγο τα χιλιόμετρα είχα αυτά τα θέματα. Ίσως να είναι κι αυτό.. θα το ξεκουράσω λίγο, γιατί έτσι κι αλλιώς δεν μπορώ να τρέξω τώρα και θα δω στην πορεία. Ευχαριστώ πάντως!

PanDex
    Συμμετέχων

@mariliatsap Τσέκαρε να αλλάξεις κάλτσες σε πιο λεπτές ή αντιστροφα σε χοντρές…εγω εβγαζα με μια μάρκα που είχε στα μεταταρσια πιο αραιη πλέξη συχνά. Επίσης παίξε προσεκτικά όμως με την πίεση των πλαινων σχοινιών (flywire) των Pegasus γιατι μπορει να είναι κάπου χαλάρα και τριβεται στον πάτο το πόδι.

Mariliatsap
    Συμμετέχων

Μόλις παρατήρησα ότι ακριβως πάνω σε ενα από τα σημεία που περνάνε τα πλαϊνά σχοινιά είναι που μου έχει δημιουργηθεί ο ερεθισμός. Υπάρχει περίπτωση να φταιει αυτό; Σε συνδιασμό με το ότι μπορεί να μην είναι τοσο σωστό το πάτημα μου;

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@mariliatsap Γενικώς πειραματίσου λίγο με διαφορετικές “συνήθειες”. Κάλτσες, σφίξιμο, τον πάτο που σου είπα.
    Δεν αποκλείεται να είναι κι αυτό που ανέφερε ο @tazi.
    Παίδεψέ το λίγο, πριν παροπλίσεις το παπούτσι…

Mariliatsap
    Συμμετέχων

Ναι θα το κάνω και θα δω πως θα πάει!

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 16 έως 30 (από 33 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.