- Αυτό το θέμα έχει 5 απαντήσεις, 3 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 9 έτη πριν από τον χρήστη
stratus.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
27 Απριλίου 2017 στις 08:07 #49526
Apostolos Galimanas
ΣυμμετέχωνΜετα απο διαστημα 3 μηνων και αφου 2 ορθοπεδικοι διαπιστωσαν πως δεν εχω πελματιαια απονευρωση αλλα ισχιαλγια που με χτυπαει στο ποδι αλλα και στη πελμα πρωτη φορα.Ξερω οτι εχω κηλες και στο παρελθον με ειχε απασχολησει ελαχιστα το θεμα αλλα πριν 3 μηνες με χτυπησε στο πελμα και ο γιατρος νομιζε οτι εχω πελματιαια …Τελος παντων ευτυχως επεμενα εγω οτι κατι αλλο ειναι αλλιως ακομη αλλη διαγνωση θα ειχα.
Δοκιμαζω για τρεξιμο και με χτυπαει το νευρο στο πελμα και πολλες φορες ειναι ανηποφορο.Εχω ξεκινησει ασκησεις για ισιχακο νευρο και παω αρκετα καλυτερα.
Το θεμα ειναι συνεχιζω να τρεχω αλλα σε πολυαργο ρυθμο και ελαχιστα χιλ πλεον η μπορει να το χειροτερεψω?να τρεχω μονο σε χωμα?η μονο στατικο ποδηλατο που δεν εχει κραδασμους?
το θεμα ειναι οτι με χτυπαει και στα 2 πελματα με περισσοτερο το αριστερο οπου εκει χτυπαει και η γαμπα
Η καλυτερα λετε να βγαλω μαγνητικη μηπως ειναι κατι αλλο αν και δεν νομιζω…οι γιατροι δεν μου ειπαν για μαγνητικη …διαγνωση απο πειρα λενε.
Kανει τελικα καλο η κινηση στην ισχιαλγια ?κανει να τρεχεις εστω και αν πονας λιγο?η δεν θελει καθολου?
ας με διαφωτισει οποιος μπορει.
σας ευχαριστω27 Απριλίου 2017 στις 11:27 #49548
stratusΣυμμετέχωνΟτι γραψω ειναι απο προωπικη εμπειρια,αφου γιατρος δεν ειμαι.
Πριν 7 χρονια με μαγνητικ εγινε διαγνωση οτι εχω 5 δισκοκηλες.Εμενα ο πονος χτυπουσε δικεφαλο και μια φορα μονο ενιωσα κατι στην γαμπα.Οι γιατροι μου ειπαν αν συνεχισω να τρεχω τοσο πολυ,γυρω στα 4000 χλμ το χρονο,σε ενα δυο χρονια θα ειμαι αναπηρος!
Καθισα 2 μηνες και οχι μονο δεν ειχα βελτιωση,αλλα χειροτερεψα,οποτε πηρα την αποφαση να ξανατρεξω.Πραγματι την πρωτη ημερα ετρεξα την τρομερη αποσταση των 3 χλμ και στη συνεχεια δεν μπρουσα να μπω στο αυτοκινητο.Την αλλη μερα ομως ξυπνησα ελαφρως καλυτερα απο τις προηγουμενες και ετσι συνεχισα να τρεχω.Μου πηρε ενα χρονο για να ξανατρεξω χωρις πονο,αλλα τα καταφερα.
Να ξερεις οτι οσο ο πονος απομακρυνεται απο τη μεση τοσο χειροτερη ειναι η κατασταση.Προσωπικα με βοηθησε η τοποθετηση παγου στη μεση.Οι περισσοτεροι λενε μακρια απο παγο,εμενα ομως με βοηθησε.Επισης το κολυμπι με εκανε χειροτερα,προφανως επειδη το στυλ μου στο κολυμπι ειναι χειροτερο απο μωρου.27 Απριλίου 2017 στις 11:48 #49550
dimitrissssΣυμμετέχωνΑς τα γράψω και εδώ μιας και το άνοιξες σε 2 ταμπλό να το συζητήσουμε και από εδώ.
Γιατρός δεν είμαι απλά κολλημένος με το τρέξιμο. Έχω 3 κήλες η μια εκ των οποίων θεωρείται σοβαρή. Οι 2 μου είπε μια φυσικοθεραπεύτρια που είδε τη μαγνητική ότι είναι από παλαιότερη παχυσαρκία. Η τρίτη μάλλον προέρχεται επειδή πολλά χρόνια κοιμόμουν σε ακατάλληλο κρεβάτι. Η μέση με έπιασε το Δεκέμβριο του 2014 μετά από αντανάκλαση στη γάμπα. Φοβόμουν ότι είναι ο αχίλλειος και πήγα στο γιατρό και μου είπε ότι είναι η μέση. Μετά με πόνεσε και η μέση. Είχε να με πονέσει 7 χρόνια περίπου. Έκανα 20 φυσικοθεραπείες τότε δε βρήκα αποτέλεσμα. Που και που κάνω ανάταξη σε χειροπράκτη. Άλλος γιατρός είπε ότι είναι σοβαρή η κατάσταση και να την προσεγγίσω συντηρητικά. Άλλος είπε ότι δεν έχω σχεδόν τίποτα, άλλος είπε ότι αν σταματήσω το τρέξιμο θα χειροτερέψω γιατί θα χαλαρώσουν οι μυς. Από τότε έχω κάνει άλλους 2 μαραθωνίους και δε ξέρω πόσα χιλιόμετρα. Κάνω κανονικά προπόνηση σε ταρτάν, άσφαλτο, χώμα, long run διαλειμματικές. Η μέση με πονάει κυρίως όταν είμαι όρθιος για πολύ ώρα ή όταν περπατάω πολύ ώρα και όχι όταν τρέχω. Έχω βέβαια σκοπό να ξαναπάω σε γιατρό και να κάνω πάλι μαγνητική για να δω αν έμεινε στάσιμο το πρόβλημα ή χειροτέρεψε. Το σίγουρο είναι ότι αν πάω σε 10 ειδικούς θα πάρω 10 διαφορετικές γνώμες. Έχω πάρει απόφαση ότι θα ζήσω με αυτό. Στο μόνο που όλοι συμφωνούν είναι στο ότι χρειάζεται ενδυνάμωση.
@stratus Με νικάς στης κήλες 5-3!! Συμφωνώ για το κρύο. Το πιο ανακουφιστικό και σε μένα είναι το κρύο έμπλαστρο. Με αυτό κάθομαι και όρθιος μια μέρα.27 Απριλίου 2017 στις 13:18 #49584Apostolos Galimanas
ΣυμμετέχωνΕγω οπως γραφω με χτυπαει λιγο στη γαμπα και μετα στο πελμα…μολις παταω πελμα με τιναζει λιγο αλλα συνεχιζω..και εγω πιστευω οτι εαν κατσω χειροτερα θα γινω..βεβαια εχω μειωσει τα χιλ και την επομενη απο το τρεξιμο νιωθω το πελμα αρκετα χειροτερα γιαυτο ελεγα οτι εαν κατσω μεγαλο χρονικο διαστημα μηπως ειναι καλυτερα…
Απο την αλλη η μεση δεν με ποναει καθολου μα καθολου στο τρεξιμο γιαυτο λενε οτι εχω ισχιαλγια..αλλα ο πονος στο πελμα πρωτη φορα μου συμβαινει και δεν ηξερα οτι χτυπαει μεχρι εκει η ισχιαλγια
Απο την αλλη βεβαια δεν θελω να κατσω καθολου,,…27 Απριλίου 2017 στις 13:25 #49586
dimitrissssΣυμμετέχωνΈχω ακούσει ότι η μέση μπορεί να σε χτυπήσει ακόμα και στα δάχτυλα. Από την άλλη εμένα το πέλμα με πιάνει κυρίως στο δεξί πόδι λόγω μια έντασης που έχει μαζευτεί στο δεξί δικέφαλο και στη γάμπα από μέσα στον υποκνημίδειο μυ. Αυτό το έχω περίπου 2 χρόνια και με επηρεάζει καμιά φορά αρχικά στην καμάρα και από εκεί στο πέλμα. Αυτά από δεξιά. Οι αντανακλάσεις από τη μέση με πιάνουν από αριστερά. Κυρίως στο γοφό. Καλό είναι μετά το τρέξιμο να κρεμιέσαι και από ένα μονόζυγο για λίγο.
27 Απριλίου 2017 στις 13:36 #49590
stratusΣυμμετέχωνΦιλε Αποστολη δε θελω να σε παρω στο λαιμο μου,αλλα εμενα προσωπικα η κινηση με βοηθησε.Το καλοκαιρι που τρεχω γυρω στα 70-80 χλμ την εβδομαδα εχω ψιλοενοχλησεις στη μεση και το χειμωνα που παω πανω απο 100 οι ενοχλησεις μειωνονται σημαντικα.
Εγω θα σου ελεγα κανε μια μαγνητικη να σιγουρευτεις οτι ειναι απο τη μεση το προβλημα,γιατι μπορει να εχεις κατι αλλο πχ συνδρομο απιοειδους που δινει τα ιδια συμπτωματα με την ισχιαλγια -
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.