Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Διατροφή / Καλοκαιρινή διατροφή

Καλοκαιρινή διατροφή

• Αυτό το θέμα έχει 31 απαντήσεις, 9 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 9 έτη, 9 μήνες πριν από τον χρήστη mashine.
Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 16 έως 30 (από 32 συνολικά)
  • Συντάκτης
    spy
    Συμμετέχων

@elda: Μαρια απο χοληστερινη ειμαι αψογος … αφου καταναλωνα μοναχα 2 φορες την εβδομαδα κρεας (κι αυτες ασπρο) … για να καταφερω τελικα να τη ριξω απο το 220 στο 170!Πιο παλια ειχα ακομα υψηλοτερη!Τωρα βεβαια δημιουργηθηκε θεμα με τον αιματοκριτη … και σιγα τα πολλα χλμ που κανω, αφου οι περισσοτεροι απο σας (κι ειδικα εσυ) κανετε πολλα περισσοτερα απο τα 85 χλμ την εβδομαδα που εκανα κατα μεσο ορο το 2016 … απλα το λαθος ειναι οτι τρεχω non-stop … δουλευοντας παραλληλα και την ταχυτητα με διαλειμματικες απο τον Μαιο του 2015 σχεδον σε εβδομαδιαια βαση!Παντως απο φερριτινη (110) και σιδηρο (77) δεν ειμαι και σε τοσο τραγικη κατασταση … απλα ο αιματοκριτης μου “διαλυθηκε”!Τη Δευτερα παντως αποφασισα να δηλωσω συμμετοχη στο Κρονιο … και θα τρεξω … οσο αντεξω … διοτι οι λογοι που το επιβαλλουν, σε προσωπικο επιπεδο, ειναι πολυ περισσοτεροι απο εκεινους που θα μπορουσαν ν’αποτρεψουν τη συμμετοχη μου στο εν λογω εγχειρημα!Αυριο το μεσημεριανο μενου εχει μυδια και χταποδι (αρκετα πλουσια σε σιδηρο) με ριζακι, αλλα το κακο ειναι οτι 8 ημερες πριν τον αγωνα … θα ειμαι μονος μου σπιτι … και θα πρεπει να θυμηθω ολες τις μαγειρικες μου ικανοτητες … απο τοτε που ημουν φοιτητης … για να τα βγαλω περα με σχετικα αποτελεσματικα!

stratus
    Συμμετέχων

Σπυρο η χοληστερινη σαν αριθμος δε λεει τιποτα.Το σημαντικοτερο ειναι ο αθηρωματικος δεικτης
    Τα αποτελεσματα του αιματοκριτη τα εχει δει γιατρος ή εκανες διαγνωση μονος σου;

spy
    Συμμετέχων

@stratus:…ο αθηρωματικος δεικτης ειναι οκ … και φυσικα τα ειδε και γιατρος-παθολογος, ο οποιος, αφου με εστειλε για συμπληρωματικες αιματολογικες (για να διαπιστωσει τα αιτια του χαμηλου αιματοκριτη), οι οποιες βγηκαν σχετικα καλες … μου χορηγησε ιατρικη βεβαιωση καλης υγειας …που ειναι απαραιτητη για την συμμετοχη μου στον αγωνα!Ειπαμε … δεν τα κανω κι ολα εντελως του κεφαλιου μου…!

dimitrissss
    Συμμετέχων

@echetlos Το σπανακόρυζο είναι θεσμός με λεμόνι και πολύ πιπέρι.

@mashine
    Θα επανορθώσω τρώγοντας τον αρακά της μάνας μου σε λίγο 😛

Elda
    Συμμετέχων

@Echetlos, @stratus, ο γιος μου συμφωνει μαζι σας οσον αφορα το σπανακορυζο!

@spy
    , οντως με φερριτινη 110, η -οριακη εστω- αναιμια σου δε μοιαζει για σιδηροπενικη.

Αλλο καλοκαιρινο φαγητα ειναι το μπριαμ (ή τουρλου).

mashine
    Συμμετέχων

@elda Κλάσικ!Οπως και βλήτα με βραστά κολοκυθάκια..το αγαπημένο του @Echetlos

@dimitrissss
    Ετσι επανορθώνεις για τις σουβλακοαμαρτίες σου! 😛

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@dimitrissss Κι η τρόικα θεσμός είναι…

dimitrissss
    Συμμετέχων

Το Μάρτιο είχα φερριτίνη 21 με όριο το 20 😐

xipolitakos
    Συμμετέχων

Φακόρυζο, Ρεβυθόρυζο και Γιγαντόρυζο (φαγητό της Παρασκευής που μας πέρασε)

Rigelian
    Συμμετέχων

Όλα τα λαδερά καλοκαιρινά είναι και τρώγονται κρύα. Από το ψυγείο με πολλή φέτα και ψωμί και παγωμένη μπύρα. Μετά παφωτό με γυλό βύσσινο.
    Ναι, το σπανακόρυζο δεν είναι φαγητό! 🙂

Όσο για τη χοληστερίνη, τείνω να θεωρώ ότι είναι γονιδιακή περισσότερο από ο,τιδήποτε άλλο. Δεν έχω ξεπεράσει ποτέ το 170, ακόμα και με κρέας την προηγούμενη μέρα.
    (μέχρι πριν 2 χρόνια που έκανα τις τελευταίες εξετάσεις.)

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Αυτό που ξέρω κι εγώ, είναι ότι η “συνεισφορά” της διατροφής στην αύξηση της χοληστερίνης δεν ξεπερνάει το 25%.
    Θυμάμαι εποχές που έπαιζα στο 9% λίπος, είχα χοληστερίνη 240.

marmite
    Συμμετέχων

Το σπανακόρυζο φυσικά και είναι φαγητό, μην ακούω χαζά!!!

Το καλοκαίρι κι εγώ παίζω με όσπρια σαλάτα ή φάβα (μιαμ), γεμιστά, μπριάμ, μακαρονάδες και γενικά τα πάντα όλα!

Και μετά το σπανακόρυζο έχω άλλη ερώτηση:

Τα μακαρόνια με κιμά είναι κρέας ή όχι;

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@marmite Όχι, πιο μεγάλο κι από του Μεταξά!!!
    Να ξέρεις, στο δικαστήριο θα καταθέσω υπέρ του…

Rigelian
    Συμμετέχων

Όχι, όχι, συμφωνώ με @Echetlos!

mashine
    Συμμετέχων

Το σπανακόρυζο το έφαγα εχθές.Μια χαρά τρωγεται και το καλοκαίρι!

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 16 έως 30 (από 32 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.