- Αυτό το θέμα έχει 1,026 απαντήσεις, 58 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 7 έτη, 7 μήνες πριν από τον χρήστη
tzatzikis90.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
2 Δεκεμβρίου 2017 στις 15:16 #62150
EldaΣυμμετέχων@tazi, απο περιεργεια, εχεις καποιο pattern αναπνοων την ωρα που τρεχεις, πχ 3-3 (3 βηματα εισπνοη, 3 εκπνοη), 3-2, 2-2, 2-1 ή οχι κατι συγκεκριμενο? Θα σου πω μετα γιατι ρωταω.
2 Δεκεμβρίου 2017 στις 15:42 #62152
taziΣυντονιστής@elda. Oxi Maria, tipota sigkekrimeno, giati rotas alitheia? By the way, to thema ppou anebases me ti bitamini D einai para poli endiaferon
2 Δεκεμβρίου 2017 στις 16:25 #62156
EldaΣυμμετέχωνΤο εστειλα σε λινκ χθες στο Νικο να το μελετησει για αρθρο. Τσεκαρε το. Φαινεται να υπαρχει συσχετιση του ποδιου στο οποιο ξεκιναει καποιος να εκπνεει με τραυματισμο του ιδιου ποδιου (αν ακολουθει ζυγο pattern πχ 3-3, 2-2, 1-1 τοτε ξεκιναει την εκπνοη παντα στο ιδιο ποδι, ενω στα μονα 4-3, 3-2, 2-1 εναλλασσονται τα ποδια στο ξεκινημα της εκπνοης). Το ιδιο μπορει να συμβαινει αν καποιος δεν ακολουθει καποιο συγκεκριμενο ρυθμο αλλα ασυναισθητα ξεκιναει την εκπνοη παντα στο ιδιο ποδι.
https://www.runnersworld.com/running-tips/running-on-air-breathing-technique
2 Δεκεμβρίου 2017 στις 19:38 #62162
taziΣυντονιστής@elda Θα το κοιταξω στα επομενα τρεξιματα, εχει ενδιαφερον, ειδικα η αναπνοη απο το στομαχι. Παντως συνολικα εχω τραυματθστει 6 φορες, με τις πεντε απο αυτες στο δεξι ποδι. Υπαρχει βεβαια και μια ανισοσκελια, μεσα στα φυσιολογικα πλαισια ομως οποτε το θεμα αναπνοη ισως να χρηζει περαιτερω διερευνυσης θενκς!!
2 Δεκεμβρίου 2017 στις 21:53 #62172
tzatzikis90ΣυμμετέχωνΚι εκεί που έκανα τον κλαψιάρη το πρωί, το έκανα τελικά το 9ράκι μου!
Το μεσημέρι έφαγα πολύ, δεν πίστευα πως θα κοπάσει ποτέ η βροχή.. μετά το φαγητό για καφέ με φίλους (σοκολάτα εγώ) και έξι παρά που επέστρεφα σπίτι δεν έβρεχε.. Βρε λες!? ντύνομαι στα γρήγορα, πίνω λίγο νερό και βουρ στους δρόμους! μέχρι το μισό όλα καλά.. Μετά καταιγίδα και νερό παντού! Το παπάκι πάει στην ποταμιά που λέμε.. Κάτι τέτοιο!
Τελικά 9χλμ σε 50:59 (ρυθμός 5:40). Ξεκίνησα πάρα πολύ αργά με γεμάτο στομάχι (τόσο που σε ρυθμό 6΄/χλμ με έπιασε σφάχτης!). Κάποια στιγμή συνήλθα και όταν άρχισε η βροχή ανέβασα ρυθμό…για να μην πνιγώ!
Όλα καλά, αύριο απόπειρα για μικρό λονγκ ραν!
Καληνύχτα σας!
4 Δεκεμβρίου 2017 στις 02:35 #62220
KalogeridisΣυμμετέχωνΑυτή ήταν εβδομάδα αποφόρτισης και αποφάσισα να τραβήξω πιο πίσω τα μικρά για να χωρέσω ένα.μεγαλύτερο σήμερα. Έτσι την Πέμπτη έκανα.ένα ταλιρο τζόκινγκ στη χωμάτινη διαδρομή, την Παρασκευή ένα οχταρι γρήγορο, που ανέβηκε λίγο ψηλότερα η μέγιστη και μέση τιμή bpm, και σημερα ένα 17αρι άνετο στο 5’34” με μέσους 135 και μαξ 142.απόλυτα ικανοποιημένος αφού πραγματικά ήταν γύρω στο 5’30” αλλά στο διάδρομο έπρεπε να ξεκινήσω από την αρχή στη μια ώρα και στο δευτερο σεταρισμα έχασα 76δευτερόλεπτα. Το ρολόι εννοείται δε σταμάτησε να γράφει. Η.βδομάδα έκλεισε στα 38χλμ. Ίσως αν πέσουν σε σωστές συνθήκες τα 8άρια να.δω και καλύτερες επιδόσεις στα άνετα. Στα άνετα εστιάζω περισσότερο στους παλμούς, προσπαθώντας η μέση τιμή να μείνει κάτω των 140 με μαξ όχι πάνω από 145. Στιγμιαία μερικές φεύγει η Μαξ αλλά προσπαθώ να μην παρασυρομαι.
5 Δεκεμβρίου 2017 στις 01:29 #62260
tzatzikis90Συμμετέχωνκαλησπέρα σας!
χτες το απόγευμα 7.4χλμ ελεύθερο σε 39:50 (ρυθμός 5:22) και μετά από ένα δίωρο ποδόσφαιρο 5×5 με φίλους όπου το ρολόι έγραψε άλλα 6.2χλμ! στα θετικά το ότι ο ρυθμός μου στα ελεύθερα έχει αρχίσει να πέφτει και μου αρέσει!
η εβδομάδα έκλεισε στα 30.5χλμ , ελπίζω να ανέβω πάλι σε αυτήν.
καληνύχτα σας!
5 Δεκεμβρίου 2017 στις 09:46 #62262
EldaΣυμμετέχωνΚαλημερα!
Αντε να γραψω κι εγω εδω, συμπαρασταση στους απο πανω στο come back τους! Μετα απο 5 μηνες (1/6-30/10) με ενα συνολο 40χλμ!, αποφασισα να ξεκινησω εκ νεου και ο Νοεμβρης βγηκε με 174χλμ. Την Κυριακη εκανα και το πρωτο μου 20αρι σε 6:18, πικρα μεν αναλογιζομενη οτι περισυ ακριβως τετοια εποχη εκανα χιλιαρια στο 4:30, αλλα μια χαρα αν σκεφτω οτι ενα μηνα πριν το 10αρι εβγαινε με κοπο στο 6:40. Το καλο με οταν εχεις πιασει πατο ειναι οτι μονο πανω μπορεις να πας και ξερεις οτι θελει το χρονο του, ενω οταν απλα εχεις πεσει λιγο πιστευεις οτι θ ανεβεις γρηγορα και οταν αυτο δε γινει απογοητευεσαι πιο ευκολα (καπως ετσι μου βγηκε μετα τον τραυματισμο μου και ελλειψει και στοχου τα παρατησα εντελως το καλοκαιρι).5 Δεκεμβρίου 2017 στις 13:43 #62264
tzatzikis90ΣυμμετέχωνΣιγά σιγά Μαρία, θα επιστρέψουμε!
Καλησπέρα σας!
Σήμερα το πρωί 9χλμ ελεύθερα σε 46:36 (ρυθμός 5:10)! Αν και πιασμένος ακόμα από τη διπλή της Κυριακής, βγήκε αβἰαστα τόσο χαμηλά.
Ξεκίνησε και το challenge στο garmin connect και πρέπει να ανεβάσω τα χιλιόμετρα μήπως περάσω κανέναν.. να τρέμετε!
Καλή συνέχεια σε όλους!
5 Δεκεμβρίου 2017 στις 13:54 #62266
EldaΣυμμετέχωνΣιγά σιγά Μαρία, θα επιστρέψουμε!
Αυτο το σιγα σιγα 🐢🐢 με φοβιζει λιγο Τασο,αλλα οκ!!!😄😄
Οσο για το challenge, σ εφαγα, 9.4 σημερα! 😛😛
5 Δεκεμβρίου 2017 στις 18:27 #62270
dimitrissssΣυμμετέχωνΈνεκα σχετικού ψόφου και πολλής δουλειάς βρήκα αφορμή να μη βγω πάλι. Δεν έχω τρέξει ούτε χιλιόμετρο μετά τη Φλωρεντία. Αισθάνομαι εντελώς γεμάτος. Από τον πρώτο μου μαραθώνιο έχω να αισθανθώ έτσι. Όλο το ταξίδι ήταν τέλειο ασχέτως του αγώνα. Σιγά, σιγά θα αρχίσουμε το γυμναστήριο να ρίξουμε αλλού βάρος τώρα.
6 Δεκεμβρίου 2017 στις 13:02 #62286
KalogeridisΣυμμετέχωνΣούπερ προπόνηση Σήμερα. Έκανα 9 αντί για 8 γρήγορα χλμ. Ρυθμός μο 4’56”. Ξεκίνησα τα 6 πρώτα στο 5’02” και έκλεισα τα 3 τελευταία στο 4’43”. Οι μέσοι παλμοί 141! Μαξ 154. Οι δοκιμές που κάνω στην τροποποίηση του προγράμματος αποδίδει.
7 Δεκεμβρίου 2017 στις 14:05 #62294
thanΣυμμετέχωνΚαλημέρα!
Ξεκίνησε και επίσημα η προετοιμασία μου για το μαραθώνιο Ναυπλίου. Στόχος κάτι καλύτερο από το 3:18:50 της Πράγας, το Μάιο του 2017. Μεταξύ μας, κάνω βλέψεις για κάτω από 3:15, αλλά νωρίς είναι ακόμα για αυτά… Τρίτος σερί χρόνος που ακολουθώ πρόγραμμα από το Runners Connect και κοντεύουμε στον τέταρτο.
Την Δευτέρα μπόλικο ποδηλατάκι για αποφόρτιση από ένα βεβαρυμένο ΣΚ και την Τρίτη κατευθείαν στα βαθιά: 4*2χλμ @ 4:00-4:10 min/km με διάλειμμα 90sec. Βγήκαν τα τρία πρώτα σε 3:56 κ το τέταρτο σε 3:51. Στο στίβο αυτά, οπότε ο “πραγματικός” ρυθμός θα ήταν κάπου μεταξύ σε 4-4:10. Αλλά το κυριότερο είναι ότι δεν με ζόρισε καθόλου, ίσα ίσα βγήκε μάλλον ευχάριστα….!
Την Τετάρτη χαλαρό 10αράκι στο (επιτέλους) ανοιχτό στάδιο Χαλανδρίου. Λίγο χόρτο, λίγο ταρτάν (το ταρτάν μου φάνηκε αρκετά σκληρό…).
Για σήμερα έχω ένα 8αράκι σβέλτο αερόβιο (4:20-4:50 λέει το πρόγραμμα, θα προσπαθήσω να βρω έναν ευχάριστο ρυθμό και να κάτσω εκεί ή εναλλακτικά θα το κάνω επιταχυνόμενο).
Υ.Γ. Χρόνια Πολλά στους Νίκους!7 Δεκεμβρίου 2017 στις 20:17 #62306
spyΣυμμετέχων@thanasiskypraios:…καλη προετοιμασια Θαναση … ολα καλα να πανε ! Φυσικα θεωρω πως για σενα μια επιδοση κατω απο 3:15 θα ειναι σχετικα απλη υποθεση, αφου προκειται περι ρεαλιστικοτατου στοχου βασει των δυνατοτητων σου! Την ταχυτητα την εχεις κσι με το παραπανω … αυτα που λειπουν ειναι τα πολλα χλμ … οποτε βαλε χλμ στο προγραμμα!
Σημερα εκανα κι εγω τη πρωτη μινι-διαλειμματικη στο γηπεδο Χαλανδριου, μετα τους Αθανατους… 4 1000αρια στο 4’/χλμ με 2′ διαλειμμα …και μου φανηκε και μενα το ταρταν πιο σκληρο απο πριν…!!!7 Δεκεμβρίου 2017 στις 23:16 #62314
big-blueΣυμμετέχωνΡε Δημήτρη προχτές έτρεξες εσύ!
Εγώ έχω να τρέξω απ´ τις 25/11, ενώ εχω τρέξει συνολικά 22χλμ σε τρια τρεξιματα, απ´ τον ΑΜΑ.
Είπαμε να φυλάξουμε το τραυματισμένο πόδι, έκατσε ένα κρυωμα, έκατσε κ φουλ δουλεια, έλεος!!!
Παω γυμναστήριο μια φορά στις 5 μερες κ κοπανιέμαι. Έχω τόσα νεύρα που πρέπει να παω στίβο με πρωτη προπονηση 800αρια… -
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.