- Αυτό το θέμα έχει 1,026 απαντήσεις, 58 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 7 έτη, 7 μήνες πριν από τον χρήστη
tzatzikis90.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
15 Ιανουαρίου 2018 στις 14:14 #64030
EldaΣυμμετέχων12χλμ ποδηλατικο recovery σημερα σε 40 λεπτα. Πολυ μου αρεσει το ποδηλατο μετα απο LR, το κακο ειναι οτι με αυτα που εχουν δει τα ματια μου τον τελευταιο καιρο στην παραλιακη (στη δικη μας παραλιακη τη χωρις νησιδα, Βαρκιζα-Σουνιο) δεν τολμω πλεον να βγω για ποδηλατο εξω (ουτε για τρεξιμο). Οποτε αναγκαστικα κανω το γυρο των Αλυκων ξανα και ξανα, κριμα, γιατι η διαδρομη απο την Αναβυσσο προς το Σουνιο ειναι μαγευτικη…
15 Ιανουαρίου 2018 στις 14:22 #64032
KalogeridisΣυμμετέχωνΤην Κυριακή έχω το τρίτο μεικτό γρήγορο/άνετο 22,5(25κάνω εγώ), 9(10)/13,5(15). Αυτές τις προπονήσεις τις κάνω στο διάδρομο σε 1,5% κλίση. Έχω ήδη δει μεγάλη βελτίωση με αυτές τις προπονήσεις αλλά κάνω σκέψεις για κάτι διαφορετικό αυτήν την Κυριακή. Οι 2 εναλλακτικές που έχω είναι
Α. Μια βολική 2,5 χλμ διαδρομή με αρκετές κλίσεις αλλά σταθερού Ρυθμού προπόνηση 25 χλμ.
Β. Στην χωμάτινη διαδρομή που τρέχω που έχει κλίσεις και όσο να Ναι ανεβαίνει η δυσκολία.
Και στις δύο περιπτώσεις το κριτήριο θα είναι οι παλιοί αφού θα έχω ταβάνι τους 145 στα τελευταία χλμ.
Τι λέτε εσείς?15 Ιανουαρίου 2018 στις 14:48 #64034
thanΣυμμετέχωνΆλλο ένα δύσκολο ΣΚ πέρασε με 16χλμ το Σάββατο, εκ των οποίων 4χλμ σε 4:43 – 4χλμ σε 4:26 και 4χλμ σε 4:24.
Την Κυριακή 31χλμ long run, με αργά τα πρώτα 19χλμ, 10χλμ στο 4:12, και τέλος αποθεραπεία 2χλμ.
Τώρα ομολογώ ότι είμαι σαν να με πάτησε λεωφορείο (με τη φυσαρμόνικα το μεγάλο). Σήμερα μόνο διατάσεις και ρόλλερ και αύριο μασάζ και ποδήλατο.
Τρέξιμο ξανά από Τετάρτη.16 Ιανουαρίου 2018 στις 21:52 #64208
KalogeridisΣυμμετέχων12γρήγορα σήμερα. Ξεκίνησα στο 4’59” για 8 χλμ, το 9ο στο 4’57”, το 10ο στο 4’55”, το 11ο στο 4’52” και το τελευταίο στο 4’41”. Μεικτό στο 4’57” στους 144 παλμούς μο, με μαξ 158 παλμούς.
17 Ιανουαρίου 2018 στις 22:12 #64280
Nikos PilikasΣυντονιστήςΟι 20+ ημέρες αποχής με το διάστρεμμα, έχουν στείλει το αερόβιο στο διάολο.
Ήταν που ήταν, απόγινε…18 Ιανουαρίου 2018 στις 10:27 #64312
spyΣυμμετέχων… μετά τα δυο χθεσινά 20αρια σε 1:46 το πρωί και 1:36 ανυποδητος το βράδυ … επιτέλους ακολουθεί 10ημερη περίοδος φορμαρισματος … ολοκληρώνοντας τις τελευταίες 7 ημέρες 134 χλμ ! Το ζητούμενο πλέον είναι το επόμενο Σάββατο οι καιρικές συνθήκες να είναι καλές … να έχει ζέστη … να μην βρέχει … και φυσικά να μην έχει αερα !Ο Θεός βοηθός…!!!
18 Ιανουαρίου 2018 στις 11:08 #64330
thanΣυμμετέχωνΚαλημέρα!
Μετά από διήμερη αποχή για ξεκούραση, έκανα την Τετάρτη 2*10 χλμ στο 4:20, με 10 λεπτά διάλειμμα. Αν εξαιρέσουμε ένα σφίξιμο στις γάμπες (από νωρίς, ήδη από το 4ο-5ο χλμ του πρώτου σετ το ένιωθα) όλα πήγαν καλά και καθόλη τη διάρκεια ένιωθα comfortably hard.
Η υπόλοιπη εβδομάδα θα κυλήσει με χαλαρά recovery τρεξίματα και ένα long run 22 χλμ την Κυριακή.
Η γνώριμη φυσιογνωμία του @spy δέσποζε στο μέσο του ταρτάν και (χωρίς να το ξέρει) η παρουσία του μου έδωσε δυνάμεις να βγει ακόμα μια δυνατή προπόνηση!18 Ιανουαρίου 2018 στις 20:34 #64376
EtienΣυμμετέχων12 χιλ.απογευματινα , με σχετικα αντιξοες καιρικες συνθηκες !! Μ.ο. 5:25 !!!
Ευχαριστω
18 Ιανουαρίου 2018 στις 23:23 #64384
Sotiris DiamantopoulosΣυμμετέχωνΚάνω τις πρώτες μου πιο σοβαρές προπονήσεις μετά ένα μήνα πιο χαλαρών τρεξιμάτων με λίγα sessions ταχύτητας και γενικά μειωμένα χιλιόμετρα. Διαπιστώνω ότι ανεβάζοντας ταχύτητα, το effort είναι αυτό που περιμένω, αλλά οι παλμοί μου είναι αρκετά πιο ανεβασμένοι σε σχέση με 1-2 μήνες πριν, που βρισκόμουν στο peak της φόρμας μου. Για παράδειγμα χθες έκανα κάποια χιλιόμετρα ανάμεσα σε half marathon και 10k pace, και ενώ ένιωθα αρκετά άνετα, όπως θα περίμενα δηλαδή για το pace, οι παλμοί μου έφτασαν σε επίπεδο αγώνα 5k. Αντίστοιχα σήμερα, σε ένα δοκιμαστικό 1000άρι σε 3k pace περίπου, ενώ και πάλι δεν ένιωσα ότι καίγομαι, οι παλμοί μου ξεπέρασαν αυτούς που είχα σε αντίστοιχο 1000άρι με pace 15′ πιο γρήγορο. Υποθέτω ότι αυτό συμβαίνει ακριβώς επειδή απέχω αρκετά από το peak μου και θα επανέλθω στα παλιά επίπεδα σταδιακά, αλλά η γνώμη των εμπειρότερων θα με διαφώτιζε.
19 Ιανουαρίου 2018 στις 09:19 #64386
KalogeridisΣυμμετέχωνΕπειδή από όσο σε έχω καταλάβει, οι πληροφορίες που χρειάζεσαι είναι ακριβείας ,θα αρκεστώ να σου πω ότι είναι φυσιολογικό. Οι λόγοι είναι αυτοί που αναφέρεις. Εκτός αν είσαι λίγο αδύναμος λόγω επικείμενης αδιαθεσίας.
19 Ιανουαρίου 2018 στις 09:57 #64396
Sotiris DiamantopoulosΣυμμετέχωνΕυχαριστώ @kalogeridis. Οι παλμοί μου σε κατάσταση ηρεμίας είναι οι αναμενόμενοι, οπότε έχω αποκλείσει το ενδεχόμενο επικείμενης ασθένειας. Μου κάνει εντύπωση πάντως το ότι ενώ pace και effort πάνε μαζί (δηλαδή όταν πηγαίνω στο easy pace μου, νιώθω όντως easy, και όταν πηγαίνω στο lactate threshold pace νιώθω όπως θα έπρεπε να νιώθω), αλλά είναι λες και έχει βγει η καρδιά out of tune και δίνει 5-10 παλμούς πάνω. Θα δω πώς εξελίσσεται η κατάσταση τις επόμενες βδομάδες με τις πιο συνεπείς προπονήσεις που έρχονται.
19 Ιανουαρίου 2018 στις 10:26 #64402
KalogeridisΣυμμετέχωνΣτα 40 μου σχεδόν, μου συμβαίνει το ίδιο σε κάθε έναρξη προετοιμασίας. Το σεταρισμα της καρδιάς μου κρατάει ένα μήνα περίπου με περισσότερα άνετα χλμ σε σχέση με τα ποιοτικά.
19 Ιανουαρίου 2018 στις 11:41 #64412
JeremyalfistiΣυμμετέχωνΞεκάθαρα ντεφορμαρισμα. Καλύτερα απώλεια του sharpening που είχες! Μην ανησυχείς καθόλου. Σε δυο βδομάδες μάξιμουμ με εισαγωγή διαλειμματικων και τρεξιματων στο κατώφλι θα σας εκεί που ήσουν αν κιλά κλπ έχουν μείνει στα ίδια!
19 Ιανουαρίου 2018 στις 13:03 #64414
Sotiris DiamantopoulosΣυμμετέχωνΚιλά, διατροφή, ύπνος, εκγύμναση, γενικό στρες κλπ δεν έχουν αλλάξει. Δεδομένου ότι η περσινή ήταν η πρώτη μου τρεξιματική χρονιά, αυτό το ντεφορμάρισμα, ή desharpening, ήταν κάτι φρέσκο για μένα, αλλά πλέον το καταγράφω κι αυτό στο αρχειό με τις εμπειρίες. Ευχαριστώ @chousidisieremias, @kalogeridis.
19 Ιανουαρίου 2018 στις 17:50 #64466
YiannisΣυμμετέχωνΣωτηράκο δε νομίζω ότι τα spikes που φτάνουν 185 παλμούς είναι φυσιολογικά, πολύ περισσότερο για σένα. Πιστεύω ότι κάτι πάει λάθος με το strap σου, δοκίμασες με τον παλιό τρόπο να σταματήσεις κ να μετρήσεις παλμούς με το χέρι όπως κάναμε παλιά? Αυτοί οι παλμοί θα εμφανίζονταν σε υπερπροσπάθεια καλοκαιρινή με ντάλα ήλιο και 100% υγρασία, ενώ βλέποντας απ το garmin connect σου ανεβαίνουν μέσα σε 100 μέτρα απ την ώρα που ανοίγεις, δεν παίζει αυτό.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.