Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Παπούτσια / Σκόρπιες σκέψεις περί παπουτσιών – 2

Σκόρπιες σκέψεις περί παπουτσιών – 2

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 181 έως 195 (από 1,670 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Vasilis Giannaris
    Συμμετέχων

Ξανά δοκιμή με το Clifton 4 ξανα ενόχληση στο δεξί πόδι και μένω χωρίς παπούτσι λίγες μέρες πριν το μαραθώνιο. Πως γίνεται να εχω κάνει 100 χλμ μαζί του και να μην μπορώ να το τρέχω ούτε 2χλμ είναι κουφό . Με το Clifton 3 δέν ποναω μου λένε όμως ότι λόγο των χλμ πού έχει να μην τρεξω με Αυτο.θελω την βοήθεια σας λίγο στην επιλογή. 1 περνω απο hoka Ευρώπης το Clifton 1 156 με τα μεταφορικά 2.το τούρμπο 179 και πάμε για φυλακή 3.το hoka evelon με πάνω απο 50% έκπτωση αλλά θα μου το φέρουν οριακά και αν δέν έρθει περνω το solar boost και τρέχω μέ αυτό καί με 155 ευρώ….(τόσο τα εχω βρεί και τα 2 μαζί) Εχω πάρει 2 παπούτσια . εχω σκεφτεί καί το τρελό σενάριο αν δω οτι τα Solar δεν είναι για 42 χλμ στά 21 με περιμένουν και κάνω αλλαγή μέ τα Clifton 3 ( γελάστε ελεύθερα).

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

To Clifton 1 είναι πιο μαλακό από το C3. Φρέσκος αφρός βέβαια, οπότε θα έχει περισσότερο rebound.
    Το Solar φυσικά και είναι για 42Κ, πολύ cushioning.
    Για δοκίμασε το C3 με έναν after market, σκληρό πάτο. Μπορεί να μειώσει το βούλιαγμα.

Vasilis Giannaris
    Συμμετέχων

Ευχαριστώ Νίκο. Μέσα στις επιλογές και το sketcher gorun ride 7…. Πήρα τηλ την αντιπροσωπεία και το έχει. Δοκιμή την δευτέρα Solar και ride και βλέπουμε.

Kalogeridis
    Συμμετέχων

Βασίλη, προτείνω φυλακή! λύση 2 αλλά θα πάς τιμημένα με τούρμπο! Άλλη αξία!!! Σπέσιαλ κελί με tv και ελαφρώς μεταχειρισμένο πλειμποι κάτω από το στρώμα…

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Καλές οι προπονήσεις κι η σκληρή δουλειά αλλά επειδή ως γνωστόν, το παπούτσι είναι ο σημαντικότερος παράγων, όποιος ψάχνει ένα trainer κατηγορίας Pegasus, να δει οπωσδήποτε και το Sonic RA.
    Το λέω επειδή ίσως αργήσει λίγο το review.

20181028_132102

Vasilis Giannaris
    Συμμετέχων

Δοκιμάστηκαν solar boost και go run ride 7…. Αγοράστηκαν τα sketcher η τιμή ηταν 96 απο (159) ευρω και 95 αντίστοιχα, το solar πανέμορφο, μαλακό, στενό στο δεξί πόδι, αλλά τα 18 αφρού μπροστά τα φοβηθηκα (οτι ειναι λιγο) και ετσι πήρα τα sketcher που έχουν το ύψος που μου αρέσει 24-30.

Sotiris Diamantopoulos
    Συμμετέχων

Με γειες @vasilis_giannaris, καλοφόρετα. Ένα σχόλιο: το solarboost έχει 22mm αφρού μπροστά (και 32 πίσω), σύμφωνα με την εταιρία.

Vasilis Giannaris
    Συμμετέχων

Ευχαριστώ. Σε reviews που εχω δεί το έδιναν 18/28 αλλά καί η αίσθηση που ειχα φορώντας τα σε σχέση με το 24/30 του sketcher είναι οτι και πίσω αλλά κυρίως μπροστά είχε λιγότερο αφρό και σε ύψος αλλά και στην αισθηση στο πάτημα.

Sotiris Diamantopoulos
    Συμμετέχων

Παρέλαβα χθες τα Adidas Solar Drive κι έκανα ένα τρεξιματάκι. Το midsole δίνει την αίσθηση ενός πιο cushioned και πιο πλατιού στο midfoot Boston 6 και είναι αρκετά κοντά στο Pegasus 35. Είναι ελαφρώς πιο εύκαμπτο μπροστά σε σχέση με το Pegasus, ενώ σε σχέση με το Boston είναι λιγότερο εύκαμπτο (έχω εφεύρει και σχετικό τεστ, βλέπε Νίκο @echetlos να μαθαίνεις! Ακουμπάω τα παπούτσια αντικριστά στις μύτες και τα σπρώχνω μεταξύ τους. Κάποιο λυγίζει περισσότερο κάποιο λιγότερο. To validation του τεστ γίνεται μέσω του Zoom Fly, το οποίο τα κερδίζει όλα, κι έτσι αποδεικνύει πως το τεστ δουλεύει).

Παρένθεση: Εδώ και κάποιο καιρό έχω αρχίσει να αναρωτιέμαι για τη χρησιμότητα του torsion control system. Σε παλιότερα μοντέλα της Adidas που έχω δει, συνέδεε (και αποσυνέδεε ταυτόχρονα) το μπροστά με το πίσω μέρος, ώστε να υπάρχει μάλλον μια ελεγχόμενα ανεξάρτητη κίνηση μεταξύ των δύο. Με το full boost midsole και full outsole rubber όμως των τελευταίων ετών, εκτιμώ ότι λιγότερη συνεισφορά έχει στο κομμάτι αυτό, και περισσότερο χρησιμοποιείται για να παρέχει κάποια υποστήριξη στον boost “αφρό” από κάτω, όπως πχ πίσω εσωτερικά που σε αρκετά μοντέλα ένα κομμάτι πλαστικού ανεβαίνει και στο πλαϊνό τμήμα του midsole. Στη νέα Solar σειρά χρησιμοποιούν διαφορετικό σύστημα για το κάθε μοντέλο. Στο Solarboost το πλαστικό προεκτείνεται μέχρι και το μπροστινό τμήμα, αυξάνοντας πιθανόν το responsiveness και την ακαμψία. Στο Solar Glide το πλαστικό μένει στο κέντρο του παπουτσιού, χωρίς τις επεκτάσεις μπροστά. Στο Solar Drive δεν υπάρχει καν πλαστικό, αλλά κάποια σημεία της εξώσολας είναι περισσότερο ή εντελώς καλυμμένα με λάστιχο, ενώ κάποια άλλα όχι, κι αυτό προσδίδει (αν όντως το κάνει αυτό) τη δομική σταθερότητα στη σόλα. Στην stability έκδοση, μεταξύ άλλων, καλύπτουν και περισσότερες τρύπες με λάστιχο. Έχω στείλει κι ένα ερώτημα στην adidas για το torsion system στο Drive, αλλά δεν έχω πάρει κάποια απάντηση εδώ και 5 εργάσιμες μέρες (απαντάνε, υποτίθεται, στις 4 max). Κλείσιμο Παρένθεσης.

Η αίσθηση που μου αφήνει το midsole λοιπόν όταν τρέχω είναι μια χαρά, αλλά και κάπως last year. Και το εννοώ όταν λέω last year, γιατί μου θυμίζει το Pegasus 33-34 και όχι το 35 στο ότι υπάρχει ένα γραμμικό drop από το πίσω μέρος ως το μπροστινό. Στο 35 κάτι έχουν κάνει και νομίζω πως αλλάζει η κλίση του drop κάπου στα μετατάρσια. Έτσι αφενός έχω περισσότερο υλικό εκεί που έρχομαι σε επαφή με το έδαφος, και αφετέρου η κάπως πιο έντονη κλίση στο σημείο αυτό σαν να με σπρώχνει προς τα μπροστά. Αυτά βέβαια έχουν να κάνουν με το πάτημά μου, μπορεί να διαφέρουν από πάτημα σε πάτημα, και μπορεί να είναι και όλα στο μυαλό μου.

To upper κάθεται μια χαρά στο πόδι μου, χωρίς καμιά ενόχληση στο τρέξιμο που έκανα. Θα το δω και σε long runs όμως τις επόμενες μέρες. Γενικά το fit μου μοιάζει με του Pegasus με μία διαφορά. Υπάρχει μια μικρή πίεση χαμηλά στα κόρδονια, ενώ το ίδιο σημείο ενοχλεί κάπως το πόδι όταν αυτό λυγίζει στην μεταταρσοφαλαγγική άρθρωση. Εκεί ακριβώς εκτιμάς την μαγκιά του Pegasus 35, που απλά έχει μετατοπίσει την 1η σειρά κορδονιών προς τα πάνω, κι έτσι δεν νιώθεις καμία ενόχληση στο forefoot.

Και ερχόμαστε στον ελέφαντα στο δωμάτιο. Ο ελέφαντας δεν είναι άλλος από το βάρος. Το παπούτσι ζυγίζει 356g στο 45 1/3, 50g πάνω δηλαδή από το Pegasus. Το βάρος αυτό σίγουρα το νιώθεις. Δεν πα να σου δίνει responsiveness το boost, το 16% περισσότερο βάρος τα ακυρώνει όλα. Δεδομένου, δε, ότι στο upper δεν έχεις περιττά πράγματα, όλο το βάρος είναι στο midsole και outsole. Το παπούτσι έχει ένα τεράστιο αποτύπωμα στο έδαφος, τόσο στο πίσω μέρος όσο και στο midfoot. Εκεί λοιπόν φαίνεται το μειονέκτημα του boost. Ενώ με τον κανονικό EVA μπορείς να παίξεις με την κλίση του ώστε να ξεκινάει πιο στενός κάτω και να φαρδαίνει στην πορεία για να έρθει σε επαφή με το πόδι, το boost ή θα το έχεις στενό και θα σου καρφώνεται στο πόδι κάτι (βλέπε boston 6) ή θα το έχεις εντελώς φαρδύ για να καλύπτει το midfoot πλήρως.

Κλείνοντας λοιπόν, το παπούτσι αυτό σε κάνει να εκτιμήσεις πόσο καλή δουλειά έχουν κάνει οι σχεδιαστές της Nike στο Pegasus 35 :). Δεν μετανιώνω τα 60Ε που έδωσα, αλλά σίγουρα στα 80 (που παίζει στο site της adidas) θα προτιμούσα το Pegasus ή κάτι άλλο. Στα 120 δε που είναι η κανονική τιμή του, είναι απλώς τρελοί οι Γερμανοί.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Από πυρηνικό φυσικό περίμενα κάτι πιο scientific από το να τσουγκράει τα παπούτσια μεταξύ τους για να δει την ακαμψία τους… 😛 😛

Ωραία τα γράφεις Σωτήρη και to the point.
    Τελικά το “κοντρολάρισμα” της πολυουρεθάνης δεν είναι και τόσο απλή υπόθεση, όπως αποδεικνύεται. Τόσο από “στατικής” πλευράς, όσο και ως αίσθηση στο πάτημα. Ιδίως όταν μειώνεις στο ελάχιστο τον EVA. Απόδειξη ότι η Saucony στο, έτσι κι αλλιώς σφιχτότερο Everun, τοποθετεί από κάτω παχύ και σχετικά σκληρό λάστιχο για εξισορρόπηση.

Ευχαριστούμε για την αξιολόγηση.

Kalogeridis
    Συμμετέχων

@sotiris_diamantopoulos ευχαριστώ θερμά!!! Οπότε μένω ως έχω στον Πήγασο!!! Θα μπορούσες βέβαια να αγοράσεις όλη τη σειρά για να έχεις πλήρη εκτίμηση και να μη κάνεις υποθέσεις!!! Άλλωστε μικρή διαφορά έχουν τα 27 από τα 32 ζευγάρια στη ντουλάπα!

Sotiris Diamantopoulos
    Συμμετέχων

Νίκο @echetlos αν ήμουν πυρηνικός φυσικός όντως θα έκανα κάτι πιο scientific, αλλά ως μηχανικός καταλήγω σε πιο εφαρμόσιμες λύσεις. Ιδού λοιπόν το υπερτεστ για την ευκαμψία παπουτσιών! https://www.flickr.com/gp/58652662@N04/3366uJ Κάνε μια δοκιμή με τα δικά σου παπούτσια (έστω κάποια) να δεις αν επαληθεύεται το τεστ. Τώρα που το σκέφτομαι, δοκίμασε Zoom Fly και Zoom Fly Flyknit. Σε μένα το Zoom Fly τα κερδίζει όλα (Streak 6, Boston 6, Pegasus, Solar Drive)

@kalogeridis
    Παναγιώτη για το fit δες τα κι εσύ, μην μένεις στην εκτίμησή μου γιατί μικρή εμπειρία έχω. Το Solarboost παίζει σε προσφορά στα 95Ε νομίζω αυτόν τον καιρό από 160 αρχική. Το μειονέκτημά του είναι ότι μάλλον παραείναι ζεστό το upper.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@sotiris_diamantopoulos Το ZF κερδίζει και σαμπό!

karakatsanisg
    Συμμετέχων

Εγώ είμαι ανάμεσα πλέον σε solarboost και brooks launch 5. Το solar πιο μαλακή σόλα αλλά πιο βαρύ, το launch είναι πιο σκληρό αλλά πιο ελαφρύ. Για πρώτη φορά μαραθώνιο με στόχο κοντά στις 4 ώρες πιο προτείνεται;

Kalogeridis
    Συμμετέχων

Μέσω κριτικών προτείνω δαγκωτο brooks. Δεν υστερεί σε cushion. Είναι όπλο!!!

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 181 έως 195 (από 1,670 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.