Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Παπούτσια / Σκόρπιες σκέψεις περί παπουτσιών – 4

Σκόρπιες σκέψεις περί παπουτσιών – 4

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 166 έως 180 (από 647 συνολικά)
  • Συντάκτης
    George Provo
    Συμμετέχων

Νίκο καλημέρα. Επειδή περιμένοντας να πέσει η τιμή του ΕΝDORPHIN PRO 4, ήδη δε το βρίσκω στο Νο μου. Για μαραθώνιο με pace στο 4’30-4’40, να κοιτάξω το MACH X2, που ανέφερες?? Ή μπορείς να μου δώσεις κάποια άλλη εναλλακτική? Ευχαριστώ!

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@georgeprovo Ναι, το Hoka κάνει και για αγωνιστικό.

Stelios
    Συμμετέχων

Update σχετικά με το New Balance SC Elite V4.
    Μετά από 70 χλμ όσο πιο πολυ το φοράω, τόσο μου αρέσει. Σήμερα το δοκίμασα σε 400ρια και σε τέμπο. Στα 400αρια δεν με ενθουσίασε, χάνει λίγο και λόγω βάρους και σε αίσθηση σε σχέση με τα VF1 που συνήθως χρησιμοποιώ όταν θέλω να βάλω carbon . Αυτό ήταν και το μόνο αρνητικό του.
    Τα θετικά, το βρίσκω πολυ σταθερό παπούτσι, δε ξερω για πιο λόγο γράφουν πως είναι ασταθές…
    Το επέλεξα γιατί η προχθεσινή προπονηση μου έσφιξε γαστροκνήμιο οπότε ήθελα κάτι με απορρόφηση, τα adios που χρησιμοποιώ συνήθως σε κομμάτια σε συνδυασμό με το σκληρό γήπεδο και την ταχυτητα θα ήταν ρίσκο οπότε αποφάσισα να βάλω τα new balance.
    Δεν ένιωσα τπτ στη γάμπα, μόνο με το alpha1 τελείωνα προπονηση και μυικα ήμουν καλυτερα απο πριν, τώρα μπαίνει και αυτό στην κατηγορία αυτή.
    Στο τέμπο πηγαινε μια χαρά, μέχρι 3:45-50″ Ρυθμό παει άνετα. Βέβαια σε αυτό το ρυθμό προτιμας κάτι ελαφρύτερο και πιο snappy αλλά το New balance είναι πολυ καλο και στο 4:10-20-30 κτλ.
    Θα το έβαζα ανάμεσα στο superblast και το adios pro 3 δεδομένου πως το Asics δυσκολεύεται σε αρκετά γρήγορους ρυθμούς ενώ αυτό λόγω πλάκας τους έχει μέχρι ένα σημείο. Το Adidas είναι πιο γρήγορο.
    Είναι ένα πολυ ωραίο παπούτσι που χωρίς να ενθουσιάσει κάνει πολυ καλα τη δουλειά του και απευθύνεται σε αρκετά μεγάλο κοινό με μεγάλο εύρος σε χρόνους.
    Αν αξίζει τα λεφτά του; Για εμένα όχι, είναι παρα πολλα τα λεφτά του για αυτό που προσφερει. Στα 240-250 θα ήταν οκ (λες και παίρνουμε στραγάλια).
    Τέλος, δεν έχει καμία σχέση με το V3 και νομίζω πως δεν είναι 4αρι το drop του αλλά και αν όντως είναι τότε μοιάζει πιο πολυ για 6+.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@vagelis1971 Καλωσήρθες Βαγγέλη και χρόνια πολλά.

Πολύ καλό το Puma και από τα πιο “εύκολα” carbon μοντέλα. Δεν ξέρω όμως αν θα σε βολέψει μέχρι να πέσουν λίγο οι ρυθμοί σου, μιας και απαιτεί ταχύτητα. Εγώ θα πρότεινα να πας σε ένα απλό προπονητικό, αφού έχεις ήδη και παπούτσι με πλαστική πλάκα.

ΥΓ: Καλύτερα μην γράφεις απλές “ενημερώσεις” γιατί είναι χωρίς θέμα και χάνονται στον τοίχο. Γράψε σε κάποιο υπάρχον νήμα ή άνοιξε ένα καινούργιο, αν προτιμάς.

@pilikas καλημέρα, εξαιρετική η παρουσίαση για τα παπούτσια στο podcast.
    Θα ήθελα μια βοήθεια, έχω τρέξε ημιμαραθώνιο με τα mizuno Neo vista σε 2:01:23 και είναι εξαιρετικά.
    Θέλω να προετοιμαστώ για μαραθώνιο και να βελτιώσω το χρόνο στον ημιμαραθώνιο.
    Ποια η γνώμη σου για το Puma nitro deviate elite 3;;;
    Έχω ακούσει καλά σχόλια.
    Επίσης κάποια άλλη πρόταση ;;
    Ευχαριστώ

Vagelis Mallidis
    Συμμετέχων

Ευχαριστώ πολύ

Vagelis Mallidis
    Συμμετέχων

Νίκο καλημέρα και Χρόνια Πολλά
    Ευχαριστώ για τη συμβουλή.
    Σκέφτομαι μεταξύ Adidas Evo SL και Adidas Adizero sl 2 για καθημερινή χρήση.
    Ποια είναι η γνώμη σου;;
    Ευχαριστώ

ventris
    Συμμετέχων

Καλησπέρα σας και χρόνια πολλά.Τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιώ για μαραθώνιο τα Nike Alphafly 1 , 2 και 3.To 1 είναι το καλύτερο, το 2 καλό, το 3 δεν με ικανοποίησε.Σκέφτομαι να δοκιμάσω για τον επόμενο μαραθώνιο χωρίς να το έχω πάρει ακόμα το Asics Metaspeed Sky.To marathon pace είναι γύρω στο 4’ 30’’.Ποια είναι η γνώμη σας?Επίσης για προπονητικό χρησιμοποιώ με μεγάλη ικανοποίηση τα saucony speed 2 και 3 και είμαι πολύ ευχαριστημένος, επειδή όμως δεν βρίσκω νούμερο θα ήθελα την γνώμη σας για άλλο προπονητικό.Κοιτάζω τα Asics novablast 5 και Asics superblast 2.Μου αρέσει και τα προπονητικά να είναι γρήγορα και ελαφριά.

Blackdog
    Συμμετέχων

@ventris για προπονητικό πάρε τα speed 4 χωρίς συζήτηση (ελαφριά και γρήγορα). Τα SB2 είναι εξαιρετικά επίσης απλά είναι λίγο πιο ογκώδη και κάνουν καλύτερα για long.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@vagelis1971 Χρόνια πολλά, Βαγγέλη!
    Νομίζω ότι είναι ξεκαθαρες οι διαφορες, αν διαβάσεις τις παρουσιάσεις τους.
    Εγώ για trainer θα έπαιρνα το Evo. Σημειωτέον, παρότι αναφέρω ότι χάνει όσο ανεβάζεις ρυθμό, κάποιοι δεν συμφωνούν σε αυτό μαζί μου. Εγώ επιμένω πάντως. 😛

Σκέφτομαι μεταξύ Adidas Evo SL και Adidas Adizero sl 2 για καθημερινή χρήση.

• Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 1 έτος, 3 μήνες πριν από Nikos Pilikas.
    Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@ventris Πολλά υπάρχουν αλλά αφού ήσουν ευχαριστημένος με τα Speed, πάρε το 4.

ventris
    Συμμετέχων

Για να προτιμήσω το asics medaspeed sky σε σχέση με το Nike alpha fly 3 για μαραθώνιο με marathon pace 4’30’’ ποια είναι η γνώμη σου;Το alpha fly 3 δεν με ικανοποίησε τόσο όσο το 2 και ειδικά το 1 που ήταν top.

• Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 1 έτος, 3 μήνες πριν από ventris.
    geoman
    Συμμετέχων

Eχοντας το καλοκαίρι δοκιμάσει το Αsics Noosa 15 από φίλο- το οποίο και μου άρεσε πολύ- όταν βρήκα την ευκαιρία-78 ευρώ Troumpoukis- αγόρασα το Noosa 16 έχοντας διαβάσει ήδη καλά σχόλια. Να πω λοιπόν ότι είναι πολύ εύκολο παπούτσι, πολύ ελαφρύ, μαλακό, μοιάζει στο πάτημά του στο Saucony speed 2, έρχεται μισό νούμερο μικρό-όπως και το speed 2 και 3, και νομίζω ότι είναι ένα παπούτσι που κάποιος ελαφρύς θα το χρησιμοποιήσει για πολλά πράγματα.

Stelios
    Συμμετέχων

Χρόνια πολλά. Σήμερα ήρθε το Metaspeed Sky
    Σε καμία 10 άρια ημέρες θα γίνει το πρωτο δοκιμαστικό. Πρώτη αίσθηση πάντως είναι πολυ καλη. Το καλυτερο κουμπωμα στο δικό μου ποδι παντα που έχω βάλει από super shoe. Το θέμα είναι το νούμερο. Δε ξερω αν είναι TTS η θέλει μεγαλυτερο γιατί είμαι οριακά. Όπως και να έχει θα μείνω εδώ και βλέπουμε.
    Λένε πως θυμίζει AF1 αλλά εμένα στο περπατημα μου θυμίζει prime x στο πολύ ελαφρυ του. Πολυ πολυ γεμάτο μπροστά, ευλογία για τους forefoot , θεωρώ πως πάτημα πιο πισω ίσως ειναι καλυτερα να δοκιμάσει το edge.

ventris
    Συμμετέχων

Καλορίζικο Στέλιο.
    Είμαι στην σκέψη να το αγοράσω για αντικατάσταση του nike alphafly 3 που δεν με ικανοποίησε όπως το 1 που ήταν τέλειο και το 2 που ήταν καλό.Θα ήθεκα τις εντυπώσεις σου.
    Επίσης νομίζω ότι σε σχεση με τα nike θέλουμε ενα νουμερο παραπάνω καθώς τα εκατοστά που δίνει η εταιρεία είναι 0,5 κάτω σε σχεση με ίδιο νούμερο της ΝΙΚΕ, πως το νοιώθεις εσύ σαν νούμερο?

Stelios
    Συμμετέχων

Ευχαριστώ @ventris
    Εγώ και Nike και Asics 28 εκ φοραω η αλλιώς US 10 – 44. Και στο super blast που λένε είναι μεγάλο εγώ το ίδιο φοραω. Ίσως επειδή παταω πολυ μπροστά να με βολευει να έχει χώρο.
    Και αυτό 44 το πηρα. Εχει race fit αλλά σε καμια περιπτωση δε το λέω στενο…λιγο κοντό ίσως,αναλογα την κάλτσα
    Θα ανέβαινα σε 44,5 ΑΛΛΑ η Asics παει 28,25cm που θα ήταν ιδανικό για εμένα ενώ η Nike 28,5cm.
    Το 28,5 θα ήταν μεγάλο νομίζω. Όποτε μένω στο 44 και 28 cm.
    Αναγκαστικά κιόλας γιατί δεν έχει τπτ από νουμερα. Πάντως ολα αυτα αν δε το τρέξω είναι εικασίες αππ το περπατημα μαζί του.

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 166 έως 180 (από 647 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.