Τοποθέτηση ετικέτας: παπούτσια
- Αυτό το θέμα έχει 1,027 απαντήσεις, 87 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 7 έτη, 4 μήνες πριν από τον χρήστη
Vasilis Giannaris.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
22 Μαΐου 2017 στις 20:33 #51148
Nikos PilikasΣυντονιστής@labrous Καλή ερώτηση, Λάμπρο…
Πρακτικά, όχι, δεν κερδίζεις κάτι σε απόλυτα νούμερα. Δεν θα σε πάει πιο γρήγορα.
Απ’ την άλλη όμως, κερδίζεις σε αίσθηση. Ασχέτως του αν θα χρειαστείς ένα Χ διάστημα να προσαρμοστείς σε ένα τέτοιο παπούτσι, θα διαπιστώσεις αμέσως πόσο διαφορετική συμπεριφορά έχει. Είτε μιλάμε για το βάρος, είτε για την εφαρμογή, είτε για το πόσο περισσότερο θα “συμμετέχει” και θα ασκείται το πόδι σου στην όλη διαδικασία. Αν μπαίνεις και σε στίβο για διαλειμματική προπόνηση, εκεί θα είναι ακόμη πιο εμφανής αυτή η αίσθηση.
Θα δεις πως αν το συνηθίσεις, το Nimbus θα σου φαίνεται αρβύλα πλέον.
@dimitrissss 7 θα του έβαζα, Δημήτρη.22 Μαΐου 2017 στις 21:17 #51152
dimitrissssΣυμμετέχων@echetlos. Μάλλον θα γίνω ελιτιστής λόγω outsole durability. Βλέπω πολύ λάστιχο από κάτω. Πάντως παρατηρώ ότι όταν ένα παπούτσι χάνει την απορροφητικότητα του με ενοχλεί αρκετά μπροστά και καθόλου πίσω, παρότι heel striker.
23 Μαΐου 2017 στις 10:18 #51206
Nikos PilikasΣυντονιστής@dimitrissss Κοίτα, παρόλο που έχει μια πολύ λεπτή στρώση λάστιχου από κάτω, αρκετά μαλακού μάλιστα, μέχρι στιγμής η φθορά του είναι πολύ μικρή.
Βέβαια, δεν έχω κάνει και πολλά χλμ σε άσφαλτο, το 70% είναι σε στίβο.24 Μαΐου 2017 στις 08:42 #51242
LabrousΣυμμετέχων@Echetlos ευχαριστώ πολύ για την απάντηση Νίκο, όντως δεν περιμένω το παπούτσι να με πάει πιο γρήγορα. Ο λόγος που ανέφερα το χρόνο μου είναι περισσότερο για μια ιδέα του πόσο cushioning χρειάζομαι.
Π.χ. στο δικό μου μυαλό (και εννοείται διορθώστε με αν κάνω λάθος), όταν μιλάμε για αποστάσεις πάνω από 10Km, κάποιος που κινείται ας πούμε με 6 min/km θα χρειάζεται περισσότερο cushioning από κάποιον που κινείται με 4 min/km (και άρα πατάει πολύ λιγότερο χρόνο στο έδαφος).
Ξεκάθαρα η αίσθηση του “κάτι πιο ελαφρύ” είναι αυτή που ψάχνω, οπότε θα δοκιμάσω αυτά που πρότεινες και ανυπομονώ να δω την αίσθηση και στο δρόμο
24 Μαΐου 2017 στις 08:47 #51252
Nikos PilikasΣυντονιστής@labrous Καλημέρα, Λάμπρο.
Θα μπορούσες σε πρώτη φάση να κατέβεις μία κατηγορία κάτω από το Nimbus και όχι δύο, όπως είναι τα μοντέλα που συζητούμε.
Ride, Pegasus, Launch, Gemini κτλ.
Νομίζω ότι είναι πιο ομαλή μετάβαση.24 Μαΐου 2017 στις 12:24 #51278
TakisVΣυμμετέχωνΣυμφωνώ με το Νίκο. Η ομαλή μετάβαση είναι ότι πιο ασφαλές. Ήδη η αισθηση που θα έχεις με ένα ελαφρύτερο από τα Nimbus παπούτσι θα είναι καλύτερη. Εγώ σε μετάβαση απο Nimbus σε Ride9 ένιωσα ότι “πετάω”. Και μετά από 750km με αρκετά μεγάλα έως 50km με αυτά, νιώθω ότι μπορώ να δοκιμάσω κάτι πιο ελαφρύ όπως τα Kinvara.
28 Μαΐου 2017 στις 11:19 #51416
dimitrissssΣυμμετέχωνΜια χαρά και σε long run τα Zealot 1 @echetlos και μετά από 1000 χιλιόμετρα και κράτημα στη βροχή super :P. Μόνο από ένα σημείο και μετά θα ήθελα λίγο περισσότερο cushioning μπροστά στο δεξί πόδι. Αλλά αυτό το θέλω σε όλα τα παπούτσια μετά από κάποιο καιρό.
28 Μαΐου 2017 στις 11:23 #51418
Nikos PilikasΣυντονιστής@dimitrissss Εσύ θα τις κλείσεις τις εταιρείες έτσι όπως το πας… 😛
Δοκίμασε να βάλεις έναν καινούργιο πάτο, έστω και μια μικρή διαφορά θα την κάνει.28 Μαΐου 2017 στις 15:02 #51438
dimitrissssΣυμμετέχωνΜπα τα συγκεκριμένα παίρνουν πια μόνιμη μετάθεση ως παπούτσι βόλτας. Έχω ακόμα τα Gorun ride 5 με αρκετό ψωμί (πιστεύω), τελειώνω σε λίγο και τα Triiumph και πάω να τσιμπήσω σε κάνα στοκ Peg 33 αφοί οι “άλλοι” λένε ότι μπορεί να βγάλει 900 μίλια, οπότε το χιλιάρικο το έχουν στο τσεπάκι 😀
28 Μαΐου 2017 στις 15:36 #51440
Nikos PilikasΣυντονιστήςΠοιος λέει ότι μπορούν να βγάλουν 900 μίλια..?!?
Λόγω zoom;28 Μαΐου 2017 στις 17:22 #51446
dimitrissssΣυμμετέχωνΟι φίλοι μας οι σολάδες.
We don’t recall a version of the Nike Pegasus which has fared poorly on outsole durability. A long lasting outsole has always been a hallmark of this popular shoe model, and the Pegasus 33 certainly doesn’t lag in that department.
The median lifespan for the Pegasus 33 is 450 miles based on the data we have so far. Previously the Pegasus did not have forefoot Zoom Air, so the midsole foam was usually the first point of failure, losing its cushioning properties over time.
Since the forefoot now has Zoom, it extends the latter’s cushioning lifespan. So the likely point of failure will be either one of the following two. The outsole will gradually shred under high-wear areas such as the medial forefoot or outer heel, or one of the Flywire cords will eventually fail.
28 Μαΐου 2017 στις 18:40 #51482
Nikos PilikasΣυντονιστής@dimitrissss Τι να σου πω… Λογικό ακούγεται.
28 Μαΐου 2017 στις 20:09 #51500
dimitrissssΣυμμετέχων@echetlos Πάντως το 900 μίλια μου φαίνεται ψιλουπερβολικό νούμερο, σαν να ήθελαν να πουν 600 και να γύρισε το 9 :P. Τα 600 μίλια είναι 1000 χιλιόμετρα. Από 700 μίλια μάξιμουμ δίνουν στα 2 Supernova και 650 σε Boston και Freedom.
29 Μαΐου 2017 στις 11:17 #51528
Nikos PilikasΣυντονιστής@dimitrissss Καλά, μίλια διάβαζα, χλμ καταλάβαινα… 😛
1500χλμ?!?!? Πώς προκύπτει αυτό; 450 μίλια ο αερόσακος + 450 μίλια ο cushlon, μας κάνει 900;
Έκαναν τόσα χλμ με το παπούτσι; Πώς βγαίνουν αυτές οι εκτιμήσεις;
Επίσης, πώς γίνεται το Freedom με full everun και σκληρό λάστιχο από κάτω να έχει ίδια ζωή με το Boston;29 Μαΐου 2017 στις 13:57 #51556
dimitrissssΣυμμετέχων@echetlos Νίκο τι να σου πω. Αυτά τα πέντε τα συγκέντρωσαν και ως τα πιο durable.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.