Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Αγώνες / 1ος Thessaloniki City Marathon & παράλληλοι αγώνες

1ος Thessaloniki City Marathon & παράλληλοι αγώνες

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 16 έως 30 (από 38 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Chris Rose
    Συμμετέχων

Nikos αυτό που εννοώ είναι ότι και τα λάθη κατά τη διάρκεια των αγώνων οφείλονται σε κακή διοργάνωση η οποία δεν δικαιολογείται να συμβαίνει σε Olympic day run που έχει τέτοιο background και διεξάγεται για χρόνια(8 συνεχόμενα όσον αφορά τα 5 και 10 χλμ). Σε όλους τους αγώνες και σε αυτούς υπάρχει σήμανση δεν επαφίεται στις πληροφορίες κάποιου κριτή που μπορεί ή όχι να στείλει τους δρομείς να στρίψουν σε λάθος σημείο. Εκεί δεν υπήρχε? Το αν στο χαρτί τα υπολόγισαν σωστά ή όχι μικρή σημασία έχει.
    Τέτοια ευτράπελα συμβαίνουν βέβαια και αλλού από αμέλεια(και στο εξωτερικό έχω υπόψη κάποιες περιπτώσεις), ενώ εδώ στην ίδια πόλη το 10άρι του Πανοράματος είναι με δόλο κάθε χρόνο πάντα μικρότερο από 10 χλμ.(ανάλογα με το GPS 9,6-9,7)εξακολουθούν όμως να το διαφημίζουν ως Μαραθώνιο(εδώ γελάνε)10 χλμ.

Stelios
    Συμμετέχων

@Chris Rose
    Όταν λες με δολο τι εννοείς; Μέτρησαν μια φορά τη διαδρομή και αυτό ήταν, φιλανθρωπικός αγώνας είναι με σκοπό να μαζευτουμε έσοδα, δε νομίζω να έγραφαν αγώνας 9,6 χιλιομέτρων. Επίσης δεν μετράει για χρόνο αφου έχει τρομαχτικη αρνητική υψομετρική πράγμα που αμέσως αποκλείει επίσημη επίδοση.
    Μαραθώνιο δεν τον ειπαν ποτε, προφανως παρερμηνευσες τη λέξη μαραθώνιος αλληλεγγύης ο οποίος αναφέρεται στο ότι έχει εκείνο το ΣΚ πολλες φιλανθρωπικες δράσεις του δήμου μέσα στις οποίες είναι και το charity run.

Μαρία
    Συμμετέχων

Η επίδοση της πρώτης αθλήτριας στον ημιμαραθώνιο, αν η διαδρομή θεωρηθεί πιστοποιημένη είναι πανελλήνιο ρεκόρ νομίζω (1.15,23). Δεν έχει ακουστεί – γραφτεί τίποτα. Αυτό από μόνο του δείχνει ότι δεν είναι επίσημοι οι αγώνες.

Chris Rose
    Συμμετέχων

Stelios Ο αγώνας στην προκύρηξη αναφέρεται σαν το 10άρι του Πανοράματος και δεν είναι 10 χλμ. Η λύση θα ήταν να προσθέσουν 400 μέτρα ή να τον μετονομάσουν σε αγώνα 6 μιλίων γιατί τόσα ακριβώς είναι και όχι να συνεχίζουν το ίδιο λάθος κάθε χρόνο. Το ότι έχει κατηφόρες ή ανηφόρες δεν το αναιρεί αυτό και ο ΑΜΑ έχει και πολλοί άλλοι μαραθώνιοι και μικρότεροι αγώνες και για αυτό το ρεκόρ στον ΑΜΑ δεν αναγνωρίζεται από τον IAAF.
    Ο αδαής όταν βλέπει επίσης τη λέξη μαραθώνιος σε προκύρηξη σε αγώνα 10 χλμ.(που και πάλι δεν είναι 10)έχει κάθε δικαίωμα να υποθέτει ότι υπάρχει και μαραθώνιος 10 χλμ.

Stelios
    Συμμετέχων

Το να βάλουν την απόσταση σε μίλια δεν υπάρχει καν σαν ιδέα. Το 80% των ανθρώπων δεν ξέρει να ξεχωρίζει το ναυτικό από το μίλι στεριάς, όποτε δεν υπάρχει τέτοια περιπτωση.
    Επίσης δεν υπάρχει ρεκόρ μαραθωνίου παγκοσμίως, ουτε θα υπάρξει ποτε,δεν είναι θέμα αναγνώρισης IAAF, υπάρχει ρεκόρ διαδρομής σε καθε αγώνα το οποίο και παλι είναι ενδεικτικο γιατί και αυτό δεν υφίσταται. Όπως δεν υπάρχει και παγκόσμιο ρεκόρ τριάθλου, ανοιχτής Θάλασσας κτλ.
    Το αν μπορουν να προστεθουν 400 μέτρα είναι θέμα του δήμου και της ιδιαιτερότητας της διαδρομής. Πάντως μέσα στο στάδιο η και περιμετρικα του δεν γίνεται λόγω πολυκοσμίας.
    Όπως και να έχει τον μέτρησαν κάπως, κάποτε, δεν ενοχλεί κανέναν, είναι ένας φιλανθρωπικός αγώνας, τον κάνουν έτσι χρόνια και σίγουρα έτσι θα συνεχίσουν, από τη στιγμή που όλοι σχεδόν είναι ικανοποιημένοι και περνανε καλα δε θα ασχοληθουν παραπανω.
    Το ότι το διαβάζει αλλιώς ο αδαής δεν είναι θέμα ουτε λάθος του εκάστοτε δήμου η της κάθε διοργάνωσης. Οι άλλοι δηλαδή πως το καταλαβαίνουν;

Stelios
    Συμμετέχων

Όπως και να έχει εδώ ο ΑΜΑ δεν είχε παραδοση στο Μαραθώνα, οι τουαλέτες είναι κυκλικά μέσα στο γήπεδο και δε μπορείς να κάνεις ζέσταμα από την ουρά του κόσμου που περιμενει να παει WC, και αλλά πολλα. Αφου γίνονται στον ΑΜΑ που απασχολούνται χιλιαδες άτομα αυτά δε θα γίνουν σε μικρους τοπικούς αγώνες;
    Δυστυχώς παντα έτσι θα είναι, ή το δεχόμαστε ή παντα θα είμαστε μέσα στα νευρα.
    Προφανώς και πρεπει να θέλουμε το καλυτερο, απλά από τη στιγμή που δε γίνεται σε τεράστιους αγώνες ας μη μας φενεται παραξενο που γίνεται και σε μικρους.

Chris Rose
    Συμμετέχων

Μόλις ανακοινώθηκε ότι όλες οι επιδόσεις που έγιναν στους αγώνες του Thessaloniki City Marathon / Olympic Day Run που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 23 Νοεμβρίου, δεν θα μπορούν να προσμετρηθούν για λόγους ρεκόρ, καθώς δεν τηρήθηκαν οι πιστοποιημένες διαδρομές. Συγκεκριμένα εκτός από το 5άρι που έλειπαν 1200 μ., μετρήθηκαν να λείπουν 622 μέτρα από τον κάθε γύρο σε ΗΜ και Μαραθώνιο δηλαδή 622μ λιγότερα στον Ημιμαραθώνιο και 1244 μέτρα στον Μαραθώνιο. Στα 10χλμ τα λιγότερα μέτρα ήταν περίπου στα 200.

Stelios
    Συμμετέχων

Για 5 αρι 10 αρι δε γνωρίζω αλλά ο μαραθώνιος ήταν 460 +/- 4-5μ λιγότερα, μετρημενα από 13 άτομα που έτρεξαν με διαφορετικά κιόλας ρολόγια.
    Ακόμα και με την αίσθηση του ρυθμου 1244 μέτρα είναι 4:30 λεπτά παραπάνω, δεν υπάρχει καμία περίπτωση. Είπαμε ήταν λίγο λιγότερο , να μη μετρήσει αλλά μη το ξεφτιλίσουμε κιόλας.

George Provo
    Συμμετέχων

Συμφωνώ απόλυτα με @hypnox. Έχω το coros pace 3 και συμμετείχα στα 42 χλμ. Το ρολόι μου έγραψε έγραψε 41,68 χλμ, άλλων φίλων τα ρολόγια από τι μου είπαν, μεταξύ 41,72-41,78.. το να έγινε λάθος για σχεδόν 1,5 χλμ το θεωρώ υπερβολικό.. κοντά στο μισο χλμ πολύ πιο πιθανό..

Stelios
    Συμμετέχων

Το λάθος έγινε γιατί η αναστροφή έπρεπε να είναι στο νοσοκομείο Παναγία και έγινε στο φαναρι πιο πριν που ήταν παλιοτερα η pizza Hut δλδ κοντά στα 120 μετρα, πηγαινε ελα 240 . 2 φορές το κάνεις, αντε 480 στην χειρότερη…
    1,5 χλμ είναι από το παναγια μέχρι το κολυμβητήριο Καλαμαριάς, μιλάμε για απόσταση όχι αστεία.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Μου κάνει εντύπωση ότι ο μετρητής μιλάει για 1200m στον μαραθώνιο.
    Έχοντας δει τις μετρήσεις και τις οδηγίες του, η αναστροφή όπου έγινε το λάθος, ήταν κανονικά ~100m μεκρύτερα από αυτήν που τελικά εφαρμόστηκε.

ventris
    Συμμετέχων

Είχα γράψει σχόλιο εδώ πριν γίνουν φέτος οι αγώνες και με την εμπειρία μου στον περυσινό ημιμαραθώνιο.Η προχειρότητα της διοργάνωσης και η καθυστέρηση 40΄εκινησης του αγώνα χωρίς ενημέρωση και πέρυσι με είχαν εκπλήξει αρνητικά καθώς ούτε σε αγώνα σε ένα μικρό χωριό με 100 συμμετοχές δεν ήταν τόσο χάλια τα οργανωτικά.Φέτος επιβεβαιώθηκα καθώς έγιναν ακόμα πιο τραγικά πράγματα με την εσκεμμένη μείωση των αποστάσεων για να γίνουν ρεκόρ που θα αποτελέσουν κράχτη για την διοργάνωση.Έχω τις διαδρομές τις περυσινές και τις φετινές στο garmin και οι αναστροφές έγιναν πολύ πιο πίσω η μία από την άλλη και τα μέτρα που ήταν λειψά 622μ λιγότερα στον Ημιμαραθώνιο και 1244 μέτρα στον Μαραθώνιο.Έχοντας εμπειρία πολλών συμμετοχών στον νυχτερινό ημιμαραθώνιο και στον μαραθώνιο Πέλλας που ήταν άψογες ξαφνιάστηκα με τις χειρότερες συνθήκες που αντιμετώπισα σε αγώνες που μου έδινε την εντύπωση απλά ότι οι διοργανωτές ενδιαφερόταν μόνο για το <<φαίνεστε>> και την αισοκέρδια χωρίς σεβασμό στους συμμετέχοντες.Δεν μπορεί στην πιο όμορφη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας να γίνονται τέτοιες χάλια οργανωτικά εκδηλώσεις αλλά έπρεπε να γίνεται οι καλύτεροι αγώνες.Οι τεχνικοί διευθυντές νομίζω του συγκεκριμένου αγώνα δεν έχουν γνώσεις σε δρομικους αγώνες αλλά για άλλα events.

Stelios
    Συμμετέχων

@ventris
    Εσκεμμένα για να γίνουν ρεκόρ και να είναι κράχτης; με 2:38 ο πρωτος και 2:49 ο 2ος στον μαραθώνιο και 1:14 ο νικητής στον ημι γελάει ο κόσμος. Κράχτης θα ήταν αν υπήρχε ημι κάτω απο 1:10 και μαραθώνιος κάτω από 2:30 από 8-9 ατομα οπότε το να μειωθηκαν εσκεμμένα δεν έχει νόημα. Επίσης η απόσταση της αναστροφής στον ημι και στον μαραθώνιο ήταν 280 μέτρα πηγαινε ελα τελικά. Όποτε στον μαραθώνιο x2. Επίσης μετρημένο πριν από 30 λεπτάε ρολόι.
    Η εκκίνηση άργησε 15 λεπτά.
    Είχε λάθη αλλά όχι τόσο τραγικά. Το μετάλλιο ήταν ίσως καλυτερο και από της Αθήνας. Το μπλουζάκι εντάξει απλά τίμιο. Η συμμετοχή 18 € στον μαραθώνιο… Ποια αισχροκέρδεια.
    Πάμε λίγο στον νυχτερινό τώρα. Όσο γινόταν στην παραλία, στη μισή δλδ διαδρομή που έγινε το Olympic run ήταν ίσως ο καλυτερος αγώνας κατά εμέ.
    Από τη στιγμή που ο οργανωτής αποφάσισε να τον παει στα σκοταδια και τα στενά του Ευόσμου και των Αμπελοκήπων έχει γίνει ο χειρότερος που υπάρχει. Να παρκαρεις δεν έχει, στροφές έχει, θεατές δεν έχει, δε βλέπεις τίποτα εντελώς, νερά με κλειστά καπάκια, νερά που αν περασεις από τους πρωτους ακόμα δε γνωρίζουν πως να σου τα δίνουν. Το δε μπλουζάκι και το μετάλλιο είναι αστείο, έχει γίνει ανέκδοτο στο γήπεδο (αλήθεια, οχι σχήμα λόγου). 10 χρόνια δίνουν το ίδιο απαράδεκτο μπλουζάκι και το ίδιο μετάλλιο, λογικά είχαν παρει χιλιάδες μετάλλια και θέλουν να τα ξεφορτωθούν.
    Όσοι ξέρω λένε πηγαινουμε πλεον στο νυχτερινό γιατί δεν έχει άλλο αγώνα, πολλοι μπήκαν στο olympic για 10αρι και είπαν πως του χρόνου αφου υπάρχει μια τόσο ωραία διαδρομή θα προτιμησουν αυτή.
    Που θέλω να καταλήξω, είχε λάθη η διοργάνωση, λογικό, σε καμια περιπτωση στο βαθμο που τα παρουσιαζουν κάποιοι συγκεκριμένοι.
    Μη βγαζουμε όμως οργανωτικά και σαν αγώνα καλό το νυχτερινό…παλια ναι συμφωνώ,πλεον όμως είναι απαισιος.
    Δυστυχώς είναι 2 στρατόπεδα και το ένα βρέθηκε προ εκπληξεως και όπως το βλέπω όσο παει θα φθίνει.

George Provo
    Συμμετέχων

Μπράβο @hypnox!! και συγχαρητήρια και για την πρωτιά σου, έστω και με καθυστέρηση. Ταυτίζομαι σε όλα!!! αισχροκέρδεια έχει καταντήσει ο ημι, ειδικά με την άθλια διαδρομή που έτρεξα προσωπικά πέρυσι και τα σκοτάδια που περιγράφεις!! αν δε το ζήσει κάποιος δε το κατανοεί.. επίσης να πω ότι ακόμα και η τσάντα του Olympic day run, αν και φτωχή, σα κατασκευή ήταν πολύ ανώτερη από τη νάυλον, σχεδόν λαικής που δίνει χρόνια τώρα ο νυχτερινός. Για μετάλλια και μπλουζάκι ούτε συζήτηση! Σίγουρα έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης η διοργάνωση του ολυμπιακού μουσείου, αλλά ο νυχτερινός με χρόνια εμπειρίας από τους υπεύθυνους της οργάνωσης, ”κέρδιζε” μόνο από τη διαδρομή. Από τίποτε άλλο!!

Chris Rose
    Συμμετέχων

Μόλις μου ήρθε mail από τη διοργάνωση σύμφωνα με το οποίο “Την ημέρα του αγώνα, επιβεβλημένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, όπως συχνά συμβαίνει σε διεθνείς Μαραθωνίους πόλης, οδήγησαν την Τεχνική Επιτροπή στην εφαρμογή
    χωρικών αναπροσαρμογών που κρίθηκαν αναγκαίες για την ασφάλεια των δρομέων
    και την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα”.
    Δηλαδή το λάθος δεν ήταν λάθος με δόλο το έκαναν.
    Ή διαφορετικά μπορεί να κανείς να διαλέξει εκδοχή

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 16 έως 30 (από 38 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.