Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Αγώνες / 1ος Thessaloniki City Marathon & παράλληλοι αγώνες

1ος Thessaloniki City Marathon & παράλληλοι αγώνες

Επισκόπηση 8 δημοσιεύσεων - 31 έως 38 (από 38 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Elda
    Συμμετέχων

Μου κάνει εντύπωση ότι ο μετρητής μιλάει για 1200m στον μαραθώνιο.
    Έχοντας δει τις μετρήσεις και τις οδηγίες του, η αναστροφή όπου έγινε το λάθος, ήταν κανονικά ~100m μεκρύτερα από αυτήν που τελικά εφαρμόστηκε.

@Echetlos
    Νικο, ας μην ξεχναμε -και μου κανει εντυπωση πώς δεν το εχει αναφερει κανεις- οτι ποτε κανενα ρολοι δε μετραει ενα μαραθωνιο (ποσο μαλλον εντος πολης με κτιρια) στα 42.2 . Ολα τα ρολογια μετρανε συνηθως 300-400 μετρα παραπανω, οποτε με βαση αυτο, αν ενα ρολοι εδειξε 41.6 ενω θα επρεπε να δειξει 42.5-42.6, μιλαμε οντως για 1χλμ αποκλιση.

Stelios
    Συμμετέχων

@elda τα καινουργια ρολόγια πλεον μετράνε ακριβώς. Παλαιότερα χρησιμοποιούσαν μόνο GPS, τώρα παιρνουν ενδείξεις από 4 διαφορετικους δορυφόρους.
    Αλλά και έτσι να ήταν, ο αγώνας δε μπήκε καθόλου σε στενά και κτίρια. Σε ένα μικρό σημείο μόνο όπου και παλι μιλάμε για πολυ ανοιχτό μέρος. Η απόκλιση υπήρχε σε στενά όταν έτρεχες σε πεζοδρομια κτλ. Εδώ μιλαμε για τρέξιμο στη μέση του δρόμου και σε ακαλυπτο χώρο. Γι αυτό το λόγο και ήταν σχετικά ευκολο να είναι ασφαλής ο αγώνας, είχες μόνο μια πλευρά να προσεχεις , από την άλλη ήταν η θάλασσα όποτε δε μπορουσε να περασει τπτ από εκεί. Είναι ακριβώς όπως θα ήταν αν έτρεχες στη μέση της Λεωφόρου Ποσειδώνος.
    Όπως και να έχει η απόσταση ήταν -500 +/- .
    Και επειδή μου φάνηκε παραξενο κιόλας το πως έβγαλαν τόσα μέτρα πηγα και τη μέτρησα με ρολοι, με αμάξι, και με 2ο δρομεα.
    Εικάζω χωρίς να είμαι σίγουρος πως όταν έγινε η μέτρηση δεν υπολόγισαν πως δεν υπάρχει δρόμος να κατεβείς στον κάτω δρόμο μετα το νοσοκομειο, όλοι ανεβαίνουν όποτε έπρεπε να μπεις ανάποδα. Ο μόνος δρόμος που κατεβαίνει έβγαινε επάνω στην αναστροφη και ίσως γι αυτό είπαν ας το παμε πιο μπροστά.

Alkis
    Συμμετέχων

Stelios
    Στέλιο τα καινούργια ρολόγια μετράνε ακριβώς εάν τρέξεις ακριβώς.
    Τι εννοώ…
    Τον Ιούνιο στον μαραθώνιο της Στοκχόλμης με Garmin με επιλογή multi (και από τους τέσσερις δορυφόρους)μου έγραψε 600 μέτρα παραπάνω.
    Δεν ήταν αδυναμία σωστής λειτουργίας του ρολογιού,απλά αυτά τα μέτρα τα έκανα γιατί δεν έπαιρνα σωστά τις γραμμές,τις στροφές,και γενικώς έκανα πολλά ζικ Ζακ που την ώρα που τρέχεις δεν τα καταλαβαίνεις, για αυτό συνήθως έχουμε όλοι στο τέλος παραπάνω μέτρα όσο προηγμένο και να είναι το ρολόι.
    Αυτό υποθέτω ότι εννοεί και η Μαρία.
    Σίγουρα ένας γρήγορος δρομέας όπως εσύ προφανώς ελαχιστοποιεί αυτή την απόκλιση .

ventris
    Συμμετέχων

Η αναστροφή στην Καλαμαριά έγινε φέτος 300 μέτρα πριν από τον περυσινό ημιμαραθώνιο σύμφωνα με την αποτύπωση στο garmin από την περυσινή διαδρομή.Άρα η απόκλιση πήγαινε-έλα ήταν περίπου 600 μέτρα στον ημιμαραθώνιο και 1200 μέτρα στον μαραθώνιο όπως φαίνεται και στις φώτο αντί μετά την Πάνου που ήταν πέρυσι φέτος έγινε στην Μιαούλη.Οι φώτο και οι μετρήσεις με το google maps το δείχνουν ξακάθαρα.Πέρυσι ο ημί στα ρολόγια τελευταίας τεχνολογίας fenix 8 έγραψε πάνω από 21,35 δηλαδή σε μαραθώνιο 42,70.Oι αναστροφές πήγαινε έλα που γίνεται μάλιστα 4 φορές πανωγράφουν τα ρολόγια.

• Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 5 μήνες πριν από ventris.
    Stelios
    Συμμετέχων

@alkis
    Μα ακριβώς το ίδιο λέμε. Ότι μετράνε σωστά.
    Καλά για να κάνεις 600 παραπανω πρεπει να έχει παρα πολυ κόσμο και να σε αναγκαζει σε ανοιχτές στροφές η να μη δίνεις σημασία στη στροφή. Και εμένα στον Μέγα Αλέξανδρο 100-120 παραπανω μου βγάζει.
    Αυτό συμβαίνει συνήθως βέβαια όταν υπάρχουν πολυ ανοιχτές στροφές σε αρκετά φάρδυ δρόμο
    , σε κλειστές στροφές απλά κλείνεις και την παίρνεις. Στη συγκεκριμένη διαδρομή δεν υπήρχε θέμα στροφών.

@ventris
    δε κοιτάμε ποτε google map. Μετρημένα από πολλα ρολόγια είναι τα νουμερα που λέω. Επίσης περυσι έβγαλε το ρολοι σου 180 μέτρα υψομετρική τον ημι και σου είχα πει πως δεν υπάρχει περιπτωση, 112 ήταν ο μαραθώνιος φέτος. Μήπως θέλει update , μήπως κάποια ρυθμιση. Βασικά μπορεί κάποιος πολυ ευκολα να παει να μετρήσει την απόσταση, είναι τόσο απλό.

Stelios
    Συμμετέχων

Όπως και να ειναι υπήρχε λάθος.
    Εγώ δε καταλαβαίνω αυτό που πέφτουν όλοι να φάνε τους αλλους και λένε να μη ξαναγίνει κτλ.
    Εμενα δε θα αναγνωριστεί ο χρόνος και παλι δε με νοιάζει και ιδιαίτερα, βέβαια εγώ δεν ειμαι δρομέας, χαίρομαι που απλά υπάρχει ακόμα ένας αγώνας Θεσσαλονίκη. Έχουμε 3 ημιμαραθωνίους πλεον και σε διαφορετικές περιοδους. Είναι πολυ σημαντικό να υπάρχουν αγώνες, είναι ότι καλυτερο υπάρχει για να κάνει κάποιος μια προετοιμασια για έναν Α στόχο στη χρόνια. Παλαιότερα έβγαινε αγώνας βουνου η δρόμου και χοροπηδουσαμε, χανομασταν λόγω κακής σήμανσης στο μονοπάτι και ποτε κανένας δεν φώναζε γιατί γνωρίζαμε ποση δουλειά ήθελε από τη διοργάνωση για καθαρισμό κτλ.
    Είναι ευλογία να έχουμε πλεον τόσους αγώνες γιατί υπάρχει επιλογή. Δε σου αρέσει κάποιος ; πας σε άλλον.
    Εδώ και 2 εβδομάδες ασχολουμαστε με το run και τις αποστάσεις λες και χάσαμε την Ολυμπιάδα η λες και βγαζουμε λεφτά από χορηγίες βάση χρονών…

Stelios
    Συμμετέχων

@ventris πολυ ωραια, αυτό λέμε, του χρόνου λοιπόν ας μη παει κάποιος αφου δεν έμεινε ικανοποιημένοςικανοποιημενος, το καλό του να υπάρχουν πολλες επιλογές. Τεχνική ενημέρωση υπήρχε (βέβαια αργά το οποίο είναι τελείως λάθος αλλά υπήρχε) , καθυστέρηση 15 λεπτά δεν είναι τρομερό, λάθος αλλά όχι τρομερό.
    Επειδή ακριβώς λοιπόν μενω Θεσσαλονίκη εγω πηγα εχθές και τη μέτρησα τη διαδρομή που έλειπε με 3 τρόπους, δε τα λέω τυχαία.
    Ο νυχτερινός λοιπόν επειδή λογικό είναι οι περισσότεροι να μη γνωρίζουν το λόγο που μεταφέρθηκε, άλλαξε με καθαρή ευθυνη του διοργανωτή, ο δήμος δε φταίει σε τίποτα ουτε ήθελε να φυγει απο εκει που ήταν. Δυστυχώς είναι αυτό που είπα σχετικά με τα 2 στρατόπεδα και την παραπληροφορηση που υπάρχει. Μέχρι και πως άλλαξε επειδή κάνουν σκουπίδια ακούστηκε. Και για να μη τραβήξει άλλο θα πω πως ο νυχτερινός τόσα χρόνια έβγαζε παρα παρα πολλα λεφτά μαζί με το 10αρι.
    Ο δήμος λοιπόν μετά από πολλα χρονια γυρισε δικαιολογημένα μιας και απασχολεί αστυνομία, κλείνει δρόμους κτλ κτλ και ζήτησε ένα ενοίκιο για να παραχωρησει το χώρο. Η απάντηση του διοργανωτή ήταν λοιπόν το δε σας χρειάζομαι θα τον κάνω άλλου. Ουτε σκουπίδια ουτε τπτ από αυτά που λέγονται.
    Όποτε κανένας δεν έδιωξε έναν υπέροχο αγώνα που ήταν πολος έλξης για την πολη. Η απληστία μόνο φταίει και η αισχροκέρδεια 1-2 ατόμων.

Delitzakis Hlias
    Συμμετέχων

Δεν βρίσκω πουθενά νέα για τον δεύτερο αγώνα; Υπάρχει περίπτωση να μην γίνει φέτος;

Επισκόπηση 8 δημοσιεύσεων - 31 έως 38 (από 38 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.