- Αυτό το θέμα έχει 58 απαντήσεις, 15 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 6 έτη, 6 μήνες πριν από τον χρήστη Kalogeridis.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
15 Απριλίου 2018 στις 23:53 #94082big-blueΣυμμετέχων
Μπράβο ρε Καλογερίδη. Σωστή η επιλογή σου. Το 3:49 με το 3:55, με τέτοιες συνθήκες είναι πάρα πολύ κοντά!
16 Απριλίου 2018 στις 08:27 #94084KalogeridisΣυμμετέχωνΗλία, σου ξεφεύγει μια λεπτομέρεια. Η προετοιμασία έγινε για κάτω του 3.40. Το ταχύτερο που χθες θα μπορούσα να κάνω ήταν 3.52-3.53 υπολογίζοντας τρεις φάσεις που έχασα χρόνο. Μιλάμε για μεγάλη απόκλιση. Τελείωσα με μο παλμών 147. Το 3.49 το έκανα πρόπερσι στους 142 σκασμένος.
16 Απριλίου 2018 στις 14:05 #94108giorgostatsisΣυμμετέχωνΣυγχαρητήρια Παναγιώτη!!
Οι κλιματολογικές συνθήκες στα Χανιά χθές μόνο για μαραθώνιο δεν ήταν.
Παρατήρησα οτι μετά απο σένα αρκετοί δρομείς που περάσανε βαντάζομαι βάσει αρχικού πλάνου τα 21 για τερματισμό απο 3:30 εως 03:45 τερματίσανε μετα το 4ωρο.16 Απριλίου 2018 στις 15:00 #94110nikos79ΣυμμετέχωνΦίλε τηρουμένων των αναλογιών και με βάση το παραπάνω στατιστικό θεωρώ ότι ο χρόνος σου ήταν πάρα πολύ καλός και αφού βγήκες με υψηλότερους παλμούς από το όριό σου μάλλον έκανες σούπερ αγώνα και προφανώς είσαι σε εξαιρετική κατάσταση!
16 Απριλίου 2018 στις 23:42 #94132KalogeridisΣυμμετέχωνΑρχικά θέλω να σας ευχαριστήσω που με καθοδηγησατε στην απόφαση να κατέβω. Βέβαια το καταλυτικό τηλ έγινε το βράδυ του Σαββάτου με ένα φίλο που μίλησε μέσα μου. Κάπως έτσι άρχισα να ετοιμάζω μπαγκάζια τελευταία στιγμή.
Από τζελ είχα υπολογίσει 200 μλ σε μπουκαλάκια φαρμακείου των 50 μλ. 2σε κάθε χέρι σε ειδικό περικαρπιο. Σε ένα σωληναριο είχα σπάσει 4 ταμπλέτες ηλεκτρολυτη. Αυτό πήγε στο σορτς.
Από ύπνο, δε πήγα καλά,μόλις 3 ώρες. Αλλά ευτυχώς είχα τακτοποιηθεί εντερικα.
Από το ζέσταμα έβλεπα ότι οι παλμοί ήταν πολύ ψηλά. Είχε πολύ υγρασία. Κάπως έτσι ξεκίνησα πολύ αργά με τη σκέψη ότι οι παλμοί θα μου πουν ποτέ να ανοίξω. Για χρονικό στόχο ουδεμία σκέψη. Όλα από το μηδέν. Έτσι τα πρώτα χλμ πήγα πολύ αργά μέχρι να δω που θα αράξουν οι παλμοί που στο μπαμ έφυγαν στο Θεό. Κατά το 5ο χλμ που έπεσαν σε λογικό επίπεδο , τσιμπημενο πάντα, άρχισα να κάνω κάποια γρήγορα χλμ. Η ζέστη έγινε αισθητή από το τέλος της πρώτης ώρας. Κάπου κοντά στο 18 ένιωσα ότι χορεύουν τα υγρά στο στομάχι μου και ευτυχώς με σύντομη στάση διευκολυνα τον υπόλοιπο αγώνα αφού μετά από αυτό δεν με απασχόλησε ξανά. Στην αναστροφή βάση πλάνου έβγαλα την μπλούζα για να διευκολυνθω. Περίμενα μεγαλύτερη ανακούφιση αλλά και πάλι καλά έκανα. Στα 4 συνολικά χλμ (2 πριν και 2 Μετά) στο σημείο αναστροφής, επειδή υπαρχει ποτάμι στην περιοχή, η υγρασία ήταν αποπνικτική. 22 βαθμοί, 90+++ υγρασία και σκόνη έκαναν την προσπάθεια πολύ δύσκολη . Κάπου εκεί είδα τα πρώτα 150+ στον παλμογράφο.
Αφού απομακρυνθηκα από το σημείο εκείνο, έδωσα 1-2 χλμ ανάσα να πέσουν οι παλμοί και μετά έκανα κάμποσα γρήγορα για τις συνθήκες χλμ. Στο 32,5 ένας ανεκδιήγητος οδηγός ενώ με είδε πέρασε κοφτά μπροστά μου παίρνοντας παράμαζωμα τον κώνο της τροχαίας. Εκεί έγραψα 6’47” /χλμ αφού αν δεν έμπαιναν ψυχραιμοτεροι θα είχαμε θύματα. Από το 10ο χλμ και μετά , μόνο προσπερνουσα κόσμο. Ένας μόνο νομίζω με πέρασε τη στιγμή του σαματά. Τεσπα , συνέχισα και στο 38 με περίμενε ένα φιλικό ζευγάρι με την κόκα κόλα και σε συνδυασμό με την κατηφόρα που ακολούθησε ένιωσα εξαιρετικά αν και ο δεξιός τετρακεφαλος έδινε σημεία δυσφορίας. Ίσως το ότι από το 30 και μετά δε μπορούσα να πάρω τζελ να με επιβάρυνε.
Το μπασιμο στην πόλη ήταν απολαυστικό, αφού είχα δυνάμεις πάρα τη θερμοκρασία που πλέον ήταν ανυπόφορη. Είχα πολύ καλή διάθεση και ότι έβλεπα μπροστά μου, εντός ολίγου έμενε πίσω. Στους σταθμούς από το 30 και μετά , λουζομουν το μισό νερό, και το υπόλοιπο ξέπλυμα και πιωμα. Στο φινις με περίμενε ο γιος για τον καθιερωμένο οικογενειακό τερματισμό.
Συμπερασματικά:
1) ήμουν σε άριστη κατάσταση και εκπλήσσομαι με το πόσο πολύ μπορεί να.διαφέρει ο αρχικός στόχος από τον χρόνο που έκανα στις συνθήκες που αντιμετώπισα. Μιλάμε για 15 λεπτά. Δεν πιστεύω ότι σε νορμάλ συνθήκες θα περνούσα τους 145 παλμούς μο με πλήρη υλοποίηση στόχου.
2) για εμένα το κομμάτι μαραθώνιος Κρήτης έκλεισε αφού την εποχή αυτή είναι απαγορευτικό. Αν μπει χειμώνα ή νωρίτερα την άνοιξη ίσως αναθεώρηση.
3) το πρόγραμμα της Asics ακόμα και αν δεν με πήγε ταμείο χρονικά, με τις προσαρμογές που έκανα με κράτησε δυνατό σωματικά σε όλη την κούρσα.
4) Ο επόμενος ανοιξιάτικος πιθανόν Θεσσαλονίκη με την ελπίδα ότι τα πόδια μου δε θα παραπονεθουν από το οδόστρωμα. Το χωμάτινο μονοπάτι στη γειτονιά μου ίσως βοηθήσει σε αυτό το κομμάτι.17 Απριλίου 2018 στις 09:05 #94138thanΣυμμετέχωνΜπράβο σου Παναγιώτη! Κάθε τερματισμός σε μαραθώνιο είναι από μόνος του επιτυχία, ανεξάρτητα από χρόνους/στόχους κλπ!
Σημαντικό για εσένα που έκανες εξαιρετική διαχείριση τόσο της προετοιμασίας (να σου πω την αλήθεια με τόσο κόψε-ράψε που έβλεπα να κάνεις, ήμουν δύσπιστος… αλλά μου έβαλες τα γυαλιά!) όσο και του αγώνα.
Είναι μεγάλο κέρδος να βγάζεις “άνετα” ένα sub 4 σε μαραθώνιο και πάνω σε αυτό πάτα ώστε να πας ακόμα καλύτερα στους επόμενους!
Καλή αποκατάσταση!17 Απριλίου 2018 στις 12:22 #94142KalogeridisΣυμμετέχωνΓια να κλείσω , οφείλω να αποδώσω ένα τεράστιο ευχαριστώ στην ενεργή μας κοινότητα που με βοήθησε στο κόψε ράψε που λέει και ο Θανάσης. Πολλά από όσα έβαλα φέτος τα έφερα στα μέτρα μου ακολουθώντας δικές σας προπονήσεις. Βέβαια τη μερίδα του λέοντος πρέπει να τη δώσω στον Νίκο.
@echetlos δεν έχουμε συναντηθεί ούτε για καφέ Αλλά με βοήθησες πολύ περισσότερο από όσο φαντάζεσαι. Καλό ξεκίνημα στην Νέα σου δράση!!!17 Απριλίου 2018 στις 13:47 #94144Nikos PilikasΣυντονιστής@kalogeridis Τι ευχαριστείς ρε μπαγλαμά… Το αυτονόητο σου επεσήμανα απλά, όπως θα έπρεπε να έχεις κάνει εδώ και χρόνια.
Και μια φωτο του Καλογερίδη από τον αγώνα:
17 Απριλίου 2018 στις 15:54 #94162KalogeridisΣυμμετέχωνΜη προσβάλλεις το εγχορδο…
18 Απριλίου 2018 στις 02:43 #94174tzatzikis90Συμμετέχωναπό δω το φερε, από κει το φερε.. αράδιασε ένα κουβάρι δικαιολογίες πριν τον αγώνα για να έρθει μετά να μας ζητήσει και τα ρέστα με 3:55!
ρε το Νίκο (@Echetlos) να βάζαμε να τρέξει με αυτές τις συνθήκες, θα σε περνούσε!
τέλος πάντων, άντε χαριστικά να σου δώσω τα συγχαρητήριά μου που…έβγαλες την απόσταση!
κι όχι τίποτα, σαν να το βλέπω μπροστά μου.. 11 νοεμβρίου, κάπου στο 38ο, να με παρακαλάς να σε τραβήξω, μπας και πιάσουμε το 3:50… μπελά στο κεφάλι μας δεν είχαμε…
19 Απριλίου 2018 στις 01:59 #94198KalogeridisΣυμμετέχωνΓιαουρτοσκορδιε μακάρι να καταφέρω προετοιμασία για Αθήνα. Αν βγει δεύτερη προετοιμασία με επιτυχία, όπως θεωρώ η τελευταία, βλέπω να έχεις δύσκολο έργο … Τελευταία παρατηρώ τσιμπημενες καρδιακές εργατοώρες και ανησυχώ για το αν αντέχει η καρδιά σου το κυνήγι του καράφλα…
19 Απριλίου 2018 στις 07:26 #94202tzatzikis90ΣυμμετέχωνΕγώ θα κυνηγάω εσένα κι εσύ το μικρό. Στον ίδιο ρυθμό πάμε έτσι κι αλλιώς και οι 3! Θα τα καταφέρουμε 😂
19 Απριλίου 2018 στις 12:29 #94232el CidΣυμμετέχωνΕτοιμαστείτε να σας σκάσω και τους δυο στην Αθήνα, γατάκια!
19 Απριλίου 2018 στις 12:42 #94234KalogeridisΣυμμετέχωνΆκουσες μικρό και εμφανιστηκες … Μη δεις διαπόμπευση…
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.