Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Αγώνες / 35ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας

35ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας

Επισκόπηση 13 δημοσιεύσεων - 136 έως 148 (από 148 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Skakinen
    Συμμετέχων

@big-blue @Rigelian @Echetlos

Πάντως θυμάμαι μια φράση-συμβουλή σου: κόψε τα φρούτα.

Πραγματικά οι χυμοί περισσότερο κακό κάνουν παρά καλό.

Είναι άτοπες τέτοιες γενικεύσεις. Τίποτα δεν παχαίνει και τίποτα δεν αδυνατίζει.
    Σημασία έχει (σε αδρές γραμμές και με λελογισμένη κατανομή των διατροφικών μακροσυστατικών -πρωτεϊνών, υδατανθράκων, λιπών )το ισοζύγιο πρόσληψης και κατανάλωσης θερμίδων.
    Σχηματικά:

Όποιος θέλει περαιτέρω πληροφορίες ας googl-άρει τους όρους BMR, TDEE και ας πάει στον παρακάτω σύνδεσμο
    κλικ εδώ

big-blue
    Συμμετέχων

Διονύση είχες χαθεί!
    Το έγραψα λίγο βιαστικά κ παρεξηγήθηκε: εγώ ξυπνούσα στίβοντας 6-7 πορτοκάλια. Έπινα καθημερινά 400-450ml χυμού και έτρωγα άλλα 4 τουλαχιστον φρούτα. Επίσης έχω παρατηρήσει πως έτρωγα πολλά φρούτα κυρίως γιατί ήθελα να πιώ κ όχι να φάω, με ξεδιψούσαν. Η ουσία είναι πως ακόμα και σε αυτά θέλει μέτρο, δεν είναι τόσο αθώα όσο φαίνονται. Και περισσότερο οι χυμοί που παίρνεις τα σάκχαρα χωρίς τις φυτικές ίνες.
    Εγώ καταλαβα πως τη διαφορά την έκανα περιορίζοντας φρούτα, γαλακτοκομικά κ ελαιόλαδο. Όλα αυτά βέβαια με προγραμμα διαιτολόγου κ όχι με ότι μου κατέβει στο κεφάλι. Γι αυτό κ ποτέ στην προετοιμασία δε μου έλειψε τιποτα, ενώ κ οι εξετασεις μου ήταν σούπερ!

stratus
    Συμμετέχων

Σχετικα με τις διαιτες,πριν απο 10 χρονια εχασα 18 κιλα μεσα σε εξι μηνες,τρωγοντας απο ολα,ακομα και πιτσες,σουβλακια,γλυκα,περιοριζοντας απλα τις ποσοτητες.Το δε λιπος μου ειναι γυρω στο 10%.Πολυ καλα θα ελεγα για ενα ανθρωπο 55 ετων,που λατρευει τα γλυκα.
    Η συζυγος μου πριν 3-4 χρονια εχασε 35 κιλα σε ενα χρονο με ακριβως την ιδια τακτικη.Δεν επισκεφθηκαμε ουτε διαιτολογους,ουτε διατροφολογους,ουτε ειδικους κλπ

tzatzikis90
    Συμμετέχων

Λίγο αργοπορημένα λόγω έλλειψης χρόνου να δώσω κι εγώ τα συγχαρητήριά μου σε όσους σταθήκατε στην εκκίνηση του μαραθωνίου για την προσπάθεια και τις πολύ καλές επιδόσεις σας!

Ζηλεύω πολύ είναι η αλήθεια (με την καλή έννοια) βλέποντας φωτογραφίες, διαβάζοντας τις ιστορίες σας και άλλα πολλά αφού μου έρχονται πολύ ζωντανές στο μυαλό οι περσινές μνήμες.. Ελπίζω του χρόνου να τα καταφέρω και να σταθώ δίπλα σε κάποιους από εσάς και να πάρουμε μαζί το δρόμο προς το Καλλιμάρμαρο..

ως τότε ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ και πάλι σε ΟΛΟΥΣ σας!!!

stressbuster
    Συμμετέχων

Κυριοι μια σημαντικη ερωτηση , ποσο καιρο πριν τον αγωνα θα ηταν καλο να σταματησουμε να κανουμε σεξ?
    Ισχυει κατι τετοιο η λεω βλακειες?

stratus
    Συμμετέχων

Παίζει ρόλο αν είναι είσαι μόνος σου ή με παρτενέρ. Εσύ για ποιο από τα δύο ενδιαφερεσαι;
    Πλάκα κάνω. Κανε παιδάκι μου σεξ και μην ανησυχείς

stressbuster
    Συμμετέχων

Βρε θα κανω αλλα θελω να κανω και κατω απο 4 ωρες τον αγωνα.
    φανταζομαι 2-3 ημερες πριν να ειναι καλα, ε μετα θα σπασω στο ζυμαρικο εχω και βαρκα αμα ε τα δω δυσκολα παω για ενα ψαρεμα.

Sotiris Diamantopoulos
    Συμμετέχων

Σύμφωνα με μια έρευνα των Γερμανών εργοφυσιολόγων Karl-Heinz Rummenigge και Lothar Matthaus, ορμόνες που εκκρίνονται από τον οργανισμό μετά τη σεξουαλική πράξη αλλοιώνουν τον χαρακτήρα των μιτοχονδρίων εντός των κυττάρων (κατά ένα ποσοστό περίπου 64%), καθιστώντας μεν ικανότερα στην αναερόβια παραγωγή ενέργειας, λιγότερο απόδοτικά δε στην αερόβια παραγωγή ενέργειας. Αυτό βέβαια, εικάζω εγώ, ότι μπορεί να επηρεάζεται και από το κατά πόσο η σεξουαλική πράξη κινήθηκε στις ζώνες 2-3, επομένως ήταν κατά βάση αερόβια δραστηριότητα, ή ζώνες 4 και πάνω, οπότε είχαμε και αναερόβια συνεισφορά. Έφτασαν, μάλιστα, στο αξιοσημείωτο συμπέρασμα οι δύο ερευνητές ότι για κάθε βδομάδα εντός του τελευταίου μήνα πριν τον αγώνα που υπάρχει σεξουαλική δραστηριότητα, θα πρέπει ο αθλητής να αναπροσαρμόζει τον προβλεπόμενο χρόνο αυξάνοντάς τον κατά 10 λεπτά.

Τρολάρισμα τέλος 🙂
    Σεξ το προηγούμενο βράδυ μπορεί να κάνει καλό, ή να είναι ουδέτερο. Σεξ λίγες ώρες πριν τον αγώνα μπορεί να είναι κακό.

Does Sex Before Competition Hurt Your Performance?

stratus
    Συμμετέχων
    Kalogeridis
    Συμμετέχων

Ζυμάρι δε βλέπω να πέφτει στην κατσαρόλα την παραμονή του αγώνα και ανησυχώ…

Kalogeridis
    Συμμετέχων

Τι το θες το σεξ πριν την κλασική??? Δε σου φτάνει αυτό που θα ακολουθήσει? Για όλα τα γούστα… Ξεκινάς όλα μέσα , νομετελειακα θα βιώσεις την παθητική πλευρά… Ξεκινάς προσεχτικά? Στο τέλος θα είσαι επιβήτορας!!! Αν καπνίζεις την παίρνεις αγκαλιά και κανείς και το τσιγαρακι με το μετάλλιο κρεμασμένο στο λαιμό!!!

tzatzikis90
    Συμμετέχων

είναι ο μοναδικός λόγος που παραμένω ελεύθερος αυτό το διάστημα!!! και το προηγούμενο χαχαχαχ

Kalogeridis
    Συμμετέχων

Και το επόμενο!!!

Επισκόπηση 13 δημοσιεύσεων - 136 έως 148 (από 148 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.