Coros

Τοποθέτηση ετικέτας: 

• Αυτό το θέμα έχει 24 απαντήσεις, 15 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 2 έτη, 5 μήνες πριν από τον χρήστη demetris.
Επισκόπηση 10 δημοσιεύσεων - 16 έως 25 (από 25 συνολικά)
  • Συντάκτης
    AntonisP
    Συμμετέχων

Demetris,
    Σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντησή σου.
    Έθεσα στο θέμα της φωτεινότητας στο coros.gr καθώς και άλλα ερωτήματα σχετικά με την εγγύηση και η αλήθεια είναι ότι εντυπωσιάστηκα από την ταχύτατη ανταπόκριση και τις λεπτομερείς και πλήρεις απαντήσεις του κ. Πάνου Αλεξάκου σε τέτοιο σημείο που πιθανότατα να παραβλέψω τα μειονεκτήματα του ρολογιού και να το αγοράσω. Είναι τουλάχιστον περίεργη η επιλογή της Coros να αφαιρέσει την λειτουργικότητα του μόνιμου φωτισμού λες και είναι ένα πλεονέκτημα παραπάνω που θα πείσει τον αγοραστή να δώσει τόσα χρήματα επιπλέον.
    Σχετικά με τις ασκήσεις στο γυμναστήριο, το Garmin Vivoactive 3 που διαθέτω έχει μια πολύ καλή λειτουργία αυτόματης αναγνώρισης έναρξης και λήξης των ασκήσεων και έτσι δεν χρειάζεται να τις προφορτώσω αφού τώρα τελευταία προτιμώ ελεύθερο πρόγραμμα. Επίσης, έχει και αυτόματη αναγνώριση της άσκησης αν και σε αρκετές κάνει λάθος. O παλμογράφος του, από την άλλη, χάλασε μέσα στους πρώτους 5 μήνες! αλλά οι ενδείξεις του ήταν τόσο χάλια στο γυμναστήριο, που αποφάσισα να χρησιμοποιώ μόνο ζώνη και εκεί και στο τρέξιμο.

AntonisP
    Συμμετέχων

Geomaz,
    Συμφωνώ μαζί σου. Τα Garmin είναι σαφώς υπερτιμημένα για αυτά που προσφέρουν σε δυνατότητες αλλά κυρίως στην ποιότητα. Το λέω όχι μόνο λόγω της αστοχίας του παλμογράφου του Vivoactive που αναφέρω παραπάνω αλλά και για τη ζώνη Garmin που μου χάλασε ακριβώς σε ένα χρόνο. Γι αυτό άρχισα να ψάχνω για άλλη μάρκα και κατέληξα στο Coros Pace 2 για τις λειτουργίες που έχει σε γυμναστήριο, τρέξιμο, κολύμβηση σε ανοικτή θάλασσα, σε σαφώς καλύτερη τιμή από το αντίστοιχο της Garmin Forunner 245.

thesalos
    Συμμετέχων

παντως σιγα-σιγα αρχιζουν κ βγαινουν θεματα και για αλλα ρολογια
    ο φιλος εδω εγραψε την εμπειρια του,και αληθεια ειναι οτι εχουυν γραφει πολλη καλες κριτικες.
    το πρωτο μου ηταν το πολαρ το rs200+foodpod,μετα το 310χτ γκαρμιν.το 310 το εχασα στο βουνο και πηρα το φφενιχ 5 τον 8/19
    το πολαρ θα το χαρακτηρισσω σαν- the machine never die-το 310 καλο,το φενιχ 5 μεγαλη μουφα.
    το εστειλα πισω ομως και μου το αντικατεστησσαν σε φενιχ 6 ,του κουτιου,σφραγισμενο.πολλη καλο το φενιχ 6

Ανώνυμος
    Ανενεργός

@thesalos συμφωνώ απολυτα για τα garmin, κάτοχος 3 ( fenix 2 – 3 – 5 ) μέχρι στιγμής στα οποία σε όλα έγινε αντικατάσταση λόγω προβλημάτων gps – μπαταρίας – οξείδωσης στις επαφές που φορτίζει . Συν μια αντικατάσταση ζώνης καρδιακών παλμών . Τελικά τα πρώτα δύο χάλασαν εκτός εγγύησης . Επέμενα στην εταιρεία καθαρά λόγω εμφάνισης αλλά τελικά καμία αξιοπιστία και ο αντιπρόσωπος Skordylis θα τον χαρακτήριζα τουλάχιστον αντιεπαγγελματία .

demetris
    Συμμετέχων

@antonisp

Κι εμένα μου άφησε καλή εντύπωση ο κ. Αλεξάκος αν και μιλήσαμε μόνο από το τηλέφωνο, πράγμα που με κάνει πιο αισιόδοξο για τη μελλοντική υποστήριξη στους πελάτες του. Αχρείαστη να’ναι…
    Το review μου δεν είχε σκοπό να αποτρέψει κάποιον από το να αγοράσει το COROS PACE 2 απλά θεωρώ ότι τελικά δεν είναι και τόσο ακριβές ή αψεγάδιαστο όσο παρουσιάζεται. Προφανώς και δεν υπάρχει τέλειο προπονητικό ρολόι, σίγουρα όχι σε αυτά τα χρήματα.

Χτες το απόγευμα πάντως συνέβησαν τα εξής… Κατά τη διάρκεια του τρεξίματος το optical heart rate έδειχνε από το ξεκίνημα της προπόνησης αφύσικα υψηλές τιμές οι οποίες συνεχίστηκαν για μεγάλο διάστημα της προπόνησης. Η μπαταρία μου στο ξεκίνημα ήταν περίπου στο 15%. Επιστρέφοντας σπίτι το φόρτισα πλήρως και μετά έκανα μια προπόνηση δύναμης όπου, επιτέλους για πρώτη φορά σε τέτοιου είδους προπόνηση, το optical heart rate έδινε φυσιολογικές μετρήσεις και μπορώ να πω ότι ειδικά στα διαλείμματα πραγματικά έδειχνε το σφυγμό μου. Δεν είμαι σίγουρος αν μπορώ να εξάγω κάποιο ασφαλές συμπέρασμα αλλά φάνηκε σαν το optical heart rate να επηρεάζεται αρκετά από την φόρτιση της μπαταρίας…

Μιας και έχεις ψηθεί να το αγοράσεις θα σου έλεγα λάβε υπόψιν σου ότι το Nylon λουράκι είναι κλειστού τύπου, φοριέται σαν βραχιόλι δηλαδή και μετά το σφίγγεις γύρω από τον καρπό σου. Είναι όμως αρκετά στενό και ίσως κάποια χέρια να μη τα βολεύει καθόλου στο βάλε, βγάλε. Υπάρχει φυσικά και η εναλλακτική του συμβατικού Silicone Strap. Αν μπορείς δοκίμασέ τα.

Τέλος ευχαριστώ κι εγώ όλους όσους συμμετέχουν στην κουβέντα και έτσι μαθαίνουμε λιγό καλύτερα τι συμβαίνει με τις εταιρείες και τα προϊόντα τους τα οποία συχνά μάλιστα τα χρυσοπληρώνουμε.

• Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 2 έτη, 6 μήνες πριν από demetris.
    AntonisP
    Συμμετέχων

Σε ευχαριστώ για την πρόσθετη πληροφορία demetris. Δεν είχα δει το μήνυμά σου μέχρι τώρα.
    Φυσικά δεν περιμένω να είναι τέλειο σε αυτή την τιμή. Το ότι εμφάνισε στο γυμναστήριο σωστές ενδείξεις είναι θετικό γιατί το Vivoactive δεν έδειξε ποτέ τους σωστούς παλμούς στα βάρη. Αυτό με την μπαταρία που λες είναι ανησυχητικό και ιδίως για το τρέξιμο αν και εκεί θα χρησιμοποιώ οπωσδήποτε ζώνη. Θα το είχα ήδη πάρει αλλά επειδή θέλω μουσική με Spotify με τρώει να πάρω το Forerunner 245. Η τιμή στα σκρουτζομάγαζα ξεκινάει από 297€ με άμεση παράδοση και σίγουρη εγγύηση. Αλλά όσο και να το κάνεις είναι 50% παραπάνω και δεν έχει παρακολούθηση για κολύμβηση σε θάλασσα.

Tolis Fan
    Συμμετέχων

Καλησπέρα στην ομάδα.
    Μόλις αγόρασα το Pace 2 και εγώ είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος.

Έχω μια απορία αν κάποιος μπορεί να με βοηθήσει σχετικά με το auto lap και το manual lap πατώντας το κάτω κουμπί όταν τρέχω.

Το έχω ρυθμίσει να με χτυπάει ανά χιλιόμετρο.

Αλλά εγώ πατησα από περιέργεια το κάτω κουμπί στα 400 μέτρα και καταγράφτηκε ένας γύρος. Αλλά μετά που το πάτησα σταμάτησε να χτυπάει αυτόματα χιλιόμετρο.

Το ερώτημα μου λοιπόν είναι: αν πατήσουμε το κουμπί για χειροκίνητο lap ενό τρέχουμε, μετά θα καταγράφει αυτόματα κάθε lap παράδειγμα στα 450 μέτρα? ευχαριστώ

Hadabis
    Συμμετέχων

αν δουλευει οπως τα GARMIN μετα θα σου καταγραφει γυρο στο χιλιομετρο στα 1400 μετρα

Tolis Fan
    Συμμετέχων

Κατάλαβα φίλε μου ….σ ευχαριστώ για την απάντηση

demetris
    Συμμετέχων

@tolis

Αν το έχεις ρυθμίσει να καταγράφει γύρο αυτόματα ανά χιλιόμετρο και χειροκίνητα(κατά λάθος στη δική σου περίπτωση) δηλώσεις γύρο πριν το χιλιόμετρο τότε ο επόμενος γύρος θα ξεκινήσει από αυτό το σημείο και θα ολοκληρωθεί πάλι σε ένα χιλιόμετρο.
    Στην ουσία δηλαδή παραμένει η αρχική ρύθμιση, απλά μπορείς να την παρακάμπτεις κατά περίπτωση και χειροκίνητα.
    Όταν δεις μετά την προπόνηση σου στην εφαρμογή της Coros οι αυτόματοι γύροι θα είναι καταγεγραμμένοι πάντα στο χιλιόμετρο και οι υπόλοιποι στην απόσταση που επέλεξες χειροκίνητα.

• Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 2 έτη, 5 μήνες πριν από demetris.
Επισκόπηση 10 δημοσιεύσεων - 16 έως 25 (από 25 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.