Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Διατροφή / Gels, γενική συζήτηση

Gels, γενική συζήτηση

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 16 έως 30 (από 227 συνολικά)
  • Συντάκτης
    manolee
    Συμμετέχων

Νέστορα ,λογικά δεν πρέπει να ήταν από νάτριο γιατί στα LR πίνω ηλεκτρολύτες
    Και όπως λέει και ο Νίκος ούτε απο έλλειψη γλυκογόνου γιατί όλο το καλοκαίρι κάθε έβδομαδα κάνω ένα 20αρακι σε αργό ρυθμό , χωρίς καθόλου τζελ και ήμουν μια χαρά σε όλα εκτός του συγκεκριμένου
    Πολύπλοκο το όλο θέμα και νομίζω χρειάζεται και αρκετή εμπειρία για να μπορεί κανείς να καταλαβαίνει με ακρίβεια τι του συμβαίνει σχετικά με διατροφή και ανεφοδιασμό

Etien
    Συμμετέχων

7 χρονια Δρομικης Ικανοτητας χωρις τζελακια κλπ !!!
    Μερικες φορες ,καποιοι φιλοι εκπλησσονται αλλα ετσι ειναι!!! Μερικες φορες αναρρωτιομουν ,πως και δεν τα προτιμησα , ετσι για να δω την διαφορα…Μερικες φορες ,πηρα ως διαφημιστικα σε αγωνες , τα αφηνα στο αυτοκινητο , τα ξεχνουσα και…εληγαν εκει !!! Ισως δεν τα σκεφτομαι ιδιαιτερα πολυ μαλλον ,γι αυτο κ δεν τα εχω δοκιμασει ακομη …

Ευχαριστω.

tazi
    Συντονιστής

@etien Τι να τα κανεις εσυ τα τζελακια ρε Παναγιωτη, αφου τρεχεις τσαμπα, η οικονομια σου ειναι απολυτως παροιμιωδης, δε θυμαμαι να εχω ακουσει κατι καλυτερο!!!

Ανώνυμος
    Ανενεργός

Εγω προτιμουσα GU τα οποια εχουν τρομερη γευση αλλα με φουσκωνουν και γενικα ειναι παχυρευστα κολλαει το στομα οσο νερο και να πιεις……προσφατα φιλος μου ειπε για τα ethic sport τα εχει δοκιμασει κανεις;;;;;σαν κυριο χαρακτηριστικο τους ειναι οτι ειναι η σταδιακη απελευθερωση ενεργειας…. λεω να τα δοκιμασω την αλλη κυριακη αν βρω ακρη που τα πουλανε στην Αθηνα….

chamav
    Συντονιστής

Zipvit ZV7 και για μένα, χωρίς καφφεΐνη. 4 blueberry για μαραθώνιο.

big-blue
    Συμμετέχων

Χαράλαμπε, τα μεγάλα;
    Δοκίμασα ένα με καφεΐνη στις Σπέτσες, 60αρι νομίζω.
    Άβολη ιστορία ειναι. Πίνεις λίγο λίγο;

chamav
    Συντονιστής

Νομίζω μόνο ένα μέγεθος έχουν, των 52 γραμμαρίων. Τους κολλάω μια μεγάλη μονωτική ταινία, αφού τρώω το μισό, το κλείνω με την ταινία και το βάζω στην τσέπη, για να φάω το άλλο μισό αργότερα.

xipolitakos
    Συμμετέχων

Ηλία, τα συγκεκριμένα τα χρησιμοποιώ στους τελευταίους 2 μαραθώνιους, όπως και σήμερα και τα αδειάζω με τη μία μαζί με αρκετό νερό, χωρίς κανένα πρόβλημα.

big-blue
    Συμμετέχων

Νομίζω πως ειναι 60αρια με 51gr υδατανθρακα. Ετσι το έκανα κ γω, χωρις την ταινία όμως και έγινα χάλια…
    Χρηστο έχω κάποιες αμφιβολίες αν και τα 51 gr θα απορροφηθούν ή θα χάσεις τα μισά ας πούμε.
    Εγώ το διάλεξα για την καφεΐνη του

xipolitakos
    Συμμετέχων

Τα ZV7 Energy Gel όντως είναι 60ml με 51 γραμμάρια υδατανθράκων.
    Όσο για την απορρόφηση θα συμφωνήσω ότι εξαρτάται από το στομάχι του καθενός.
    Όπως θα διαβάσεις και στο παρακάτω άρθρο, το στομάχι μας μπορούμε να το “προπονήσουμε” να διαχειρίζεται τον υδατάνθρακα που του παρέχουμε ή αν δεν είναι δυνατόν, να του παρέχουμε μικρές δόσεις σε πιο σύντομα χρονικά διαστήματα.

http://triathlete-europe.competitor.com/2012/01/16/all-you-need-to-know-about-energy-gels.

Οπότε τα zipvit στη δεύτερη περίπτωση δεν είναι πρακτικά.

manolee
    Συμμετέχων

Διονύση τα ethic sport τα δοκίμασα μια φορά για το λόγο που λες-σταδιακή απελευθέρωση ενέργειας. Ηταν ομως παχύρευστα και πολύ γλυκά και δεν μου έκατσαν καλά.Αν δεν κάνω λάθος πρέπει να έχει στο Runner Store και σίγουρα τα έχει το Performance Θεσσαλονίκη

chamav
    Συντονιστής

Το κολπάκι για τα ZipVit με τη μονωτική ταινία.

2016-10-19_09-39-31

big-blue
    Συμμετέχων

Ωραίος. Τα βάζεις τσέπη-ζώνη κ δεν ανοίγουν;

Kalogeridis
    Συμμετέχων

Θα συμφωνήσω με τον @xipolitako ως προς την συμβουλή για συχνότερη λήψη μικρότερης ποσότητας. Αυτό που ακολουθώ είναι ανά 2,5 χλμ μετά το 5ο , μια γουλιτσα αραιωμένο Τζελ με νερό σε ένα αεροστεγες φλασκι σιλικόνης με πιπίλα που για να στάξει πρέπει να πιέσεις το στόμιο. Ετσι φέρνω το μείγμα στα επίπεδα υδαροτητας που με εξυπηρετεί και δεν έχω πασαλειματα. Από τζελ πήρα ένα μπουκάλι της hummer , 875 μλ νομίζω και άδειαζω όσο χρειάζομαι κάθε φορά.

spy
    Συμμετέχων

…διαβάζοντας όλο το “τελετουργικό” … και τις διαδικασίες που απαιτούνται για τα τζελακια … τελικά καταληγεις στη στρατηγική @etien! Προσωπικα, στα LR …όσα χλμ κι είναι αυτά … δεν παίρνω τιποτα, παρά μόνο νερό, ενώ στους αγώνες μαραθωνίου έχω σχεδόν καταργήσει τα saultsticks (παίρνω 2-3 το πολύ), ενώ καταναλωνω 3-4 τζελακια GU, τα δύο εξ’αυτων μεταξύ 22,5χλμ και 35χλμ!

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 16 έως 30 (από 227 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.