- Αυτό το θέμα έχει 16 απαντήσεις, 5 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 3 έτη, 4 μήνες πριν από τον χρήστη
Periklis.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
30 Οκτωβρίου 2019 στις 18:25 #113228
Γιώργος Κ
ΣυμμετέχωνΈχει κανείς από εσάς άποψη για το συγκεκριμένο;
Το ρωτάω με αφορμή την συζήτηση σχετικά με το 235, 245 και 64530 Οκτωβρίου 2019 στις 22:01 #113234Periklis
ΣυμμετέχωνΔεν το έχω, ουτε προκειται. Δεν εμπιστεύομαι τα κινέζικα ρολόγια. Εμφανισιακά το εχω δει βεβαια και δε μου αρεσε. Αν δεις παρακατω στις κριτικές στο σκρουτζ οι περισσοτεροι το κρινουν θετικά για τη μπαταρία του. Ειναι ενα στοιχείο καλό αυτο. Αλλά δεν αναφέρονται τουλαχιστον τοσο θετικά στα θέματα ακριβειας η μετρήσεων. Νομίζω ότι ειναι ενα ακομη μοντέλο που για εναν καθημερινό τυπο που θελει να λεει οτι εχει ενα smartwatch ειναι καλο. Αλλά για κάποιον που το θέλει κυρίως για αθλητικές δραστηριότητες τότε απλά πρέπει να κοιτάξει αλλού!
Ασχετο, αλλα μη κανεις λαθος και παρεις STRATOS xiaomi. ΠΟΤΕ!!!https://www.skroutz.gr/s/18073576/Huawei-Watch-GT-Active-Green.html#reviews
1 Νοεμβρίου 2019 στις 18:30 #113404Γιώργος Κ
Συμμετέχων@periklis1987
Δεν ξέρω αν πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα “κινέζικα” με αυτόν τον δογματικό τρόπο, μιας και σχεδόν όλα τα προϊόντα “περνούν” από τα χέρια τους. Για την Huawei δε, είναι μια από τις πλέον αναγνωρισμένες μάρκες παγκοσμίως πλέον. Ο συνδυασμός gps και glonass δεν εξασφαλίζει μια πιο ακριβή μέτρηση; Το μόνο που με έκανε να αμφιβάλλω είναι ότι το software είναι ολόιδιο με το amazfit, που έχει αρκετά χρόνια στην αγορά πλέον.1 Νοεμβρίου 2019 στις 19:04 #113410Periklis
Συμμετέχων@Γιώργο Κ,
Τα κινεζικα προιόντα χαίρουν της εκτίμησής μου μέχρι σε ενα βαθμό. Εχω κινέζικα προιόντα αγοράσει οπως κινητά και με εχουν βοηθήσει να “γλιτώσω” χρηματα πολλές φορές για πράγματα που αν στρεφόμουν σε αλλες μεγαλύτερες εταιρίες θα έδινα ενα σκασμό λεφτά!
Εξαρτάται λοιπόν τι θες και τι ανάγκες εχεις καθε φορά.
Στα ρολόγια μιας και αναφερόμαστε ομως σε αυτά, πρέπει να σου πω οτι ΟΧΙ δεν τα εκτιμώ πολύ τα κινέζικα καθώς εχω εμπειρίΕΣ πολλές από φίλους μου που έκαναν πχ το λάθος να στραφούν στο ΧΙΑΟΜΙ STRATOS και σε όλους τα ρολόγια χάλασαν με τον ιδιο τρόπο, ιδιο πρόβλημα και ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΕΤΑΞΑΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ επειδη η πολιτική της Χiaomi πχ ειναι οτι καθε ειδους εξωτερικη φθορά ρολογιού θεωρείται “κακης μεταχείρισης” από τον κάτοχο και δεν καλύπτονται από εγγυήσεις!
Ποιο ηταν το πρόβλημα; Οτι σε όλους (3 άτομα) το πλαστικό καπάκι του παλμογράφου ξεκόλλησε μεσα στη θάλασσα και μπηκε νερό στο ρολόι καιγοντας τη πλακέτα.
Επέλεξαν το μοντέλο αυτό γιατι κοστίζει μόνο 130 ευρώ αντι για 200άρια που κοστίζει και 300αρια ενα ρολόι Garmin πχ αλλά αποδεικνύεται οτι στα ρολόγια τα “κινέζικα” δεν ειναι οτι καλύτερο και τελικά ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΠΑΙΡΝΕΙΣ!
Τουλάχιστον η Garmin στο αντικαθιστά βρεξει χιονισει.
Αυτη ειναι η αποψή μου.2 Νοεμβρίου 2019 στις 12:09 #113416Γιώργος Κ
Συμμετέχων@periklis1987
είδα ένα βίντεο στο youtube και κατάλαβα τι εννοείς σχετικά με την ακρίβεια. ο reviewer δείχνει μια ευθεία διαδρομή που έτρεξε με το ρολόι και του βγάζει μικρά ζικ-ζακ και αναφέρει ότι το 1km του το βγάζει 0,98km. Επίσης τον βγάζει μ.ο. 5-10 τους παλμούς πιο πάνω.
Η γυναίκα μου έχει το amezfit ενώ εγώ έχω το garmin m400. σε μια διαδρομή που κάνουμε και οι δύο μας, τις ευθείες τις δείχνει και στις δυο περιπτώσεις ευθεία, δεν έχουμε δηλαδή αυτές τις αποκλείσεις. Δεν ξέρω όμως τι γίνεται με τα μονοπάτια και τα βουνά.2 Νοεμβρίου 2019 στις 13:41 #113426StefanosM (papako)
ΣυμμετέχωνΚαι εμένα 3 φίλοι μου με stratos, μετά από 1,5 χρόνια τους τρώει την μπαταρία σαν νερό και το GPS δείχνει ότι θέλει.
2 Νοεμβρίου 2019 στις 13:49 #113428StefanosM (papako)
ΣυμμετέχωνΕπίσης το Huawei δεν κάνει sync στο strava.
2 Νοεμβρίου 2019 στις 19:19 #113436Periklis
ΣυμμετέχωνΠολλοί, αγοράζουν ρολόγια για τις smart λειτουργίες τους. Βλέπεις πχ 150 κριτικές για το Stratos στο σκρουτζ και ολες αριστες. Αλλα αν μπεις στο κοπο και τις διαβάσεις ολοι οσοι βαζουν αριστα τα κρινουν για την εμφάνιση τους και τη τιμή τους και την υπαρξη μετρητών και παλμογράφου.
Δεν το κρίνουν ομως με βάση το αν εχει ακριβεια η για αθλητικές δραστηριότητες. Περπάτημα λεει ο ενας, περιπατο ο αλλος….εεε χαιρω πολύ…ετσι για μοστρα και να λεμε οτι εχουμε ενα ρολογάκι κομψό με 130 ευρώ ειναι μια χαρα!
Αλλά για όσους εστω και ερασιτεχνικά τρέχουν και γράφουν τα κοντέρ τους αποστάσεις μεγάλες η μικρές αυτά τα μαραφέτια δεν κανουν.
Μολις τα “ζορίσεις λίγο” κανουν ΤΣΑΦ!.
Παίζει ρόλο για τι χρήση το θες.2 Νοεμβρίου 2019 στις 21:05 #113442Sotiris Diamantopoulos
Συμμετέχων@skull George αν ψάχνεις για σένα, πάρε κάτι που θα σε καλύπτει στα long βουνίσια σου. Σου είχα πει για Suunto γιατί φαίνεται ότι δίνει έμφαση εκεί με διάφορα modes για ultra running κλπ. Πολύ μεγάλη αυτονομία έχουν και τα pro της garmin (945, fenix 6), αλλά πιθανόν να δίνεις χρήματα για πράγματα που δεν χρειάζεσαι.
3 Νοεμβρίου 2019 στις 10:41 #113444Periklis
ΣυμμετέχωνΤο 935 πάντως που πήρα, σε θέμα μπαταρίας με εχει εντυπωσιάσει. 50 λεπτά τρέξιμο με gps παλμογράφο ενεργά, και τρώει μόνο 5% μπαταρία.
3 Νοεμβρίου 2019 στις 11:02 #113446Γιώργος Κ
Συμμετέχων@sotiris_diamantopoulos
φίλε Σωτήρη, το suunto 5s μου έχει κολλήσει, αλλά και το 645. Σαν τρίτη υποψήφια επιλογή έχω το 2453 Νοεμβρίου 2019 στις 13:02 #1134483 Νοεμβρίου 2019 στις 17:33 #1134603 Νοεμβρίου 2019 στις 18:38 #113464stratus
ΣυμμετέχωνΑπλα καλα ρολογια.Τιποτα περισσοτερο …
3 Νοεμβρίου 2019 στις 23:54 #113470Periklis
Συμμετέχων@stratus πραγματικά είμαι περίεργος κι εγώ να ακούσω την άποψή σου. Διότι οποτε ακούω σχόλια για suunto αυτό καταλαβαίνω που λες “απλα καλα ρολόγια”.
Oμολογώ ότι εμφανισιακά τουλάχιστον τα μοντέλα Suunto 5, 9 και baro ειναι πανέμορφα. Eνώ κατασκευαστικά πχ τα κουμπιά τους ειναι νομίζω πολύ πιο ποιοτικά από εκείνα της garmin ακομα και στα πιο ακριβά της μοντέλα τυπου 935/945, fenix 5X/6.
Σε θέματα ακρίβειας υστερούν; -
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.