Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Προπόνηση / Αυτές οι δύσκολες μέρες….

Αυτές οι δύσκολες μέρες….

• Αυτό το θέμα έχει 5 απαντήσεις, 6 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 8 έτη, 5 μήνες πριν από τον χρήστη Dejan.
Επισκόπηση 6 δημοσιεύσεων - 1 έως 6 (από 6 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Vassilis K
    Συμμετέχων

…και αναφέρομαι στις μέρες που απλά μια προπόνηση δεν βγαίνει. Και όταν λέω δεν βγαίνει, δεν εννοώ ο ρυθμός, αντί για 4:50 να είναι 5:00.
    Εννοώ να μην πηγαίνουν τα πόδια. Να σταματάς στο δεύτερο Interval, ενώ η προπόνηση είχε πέντε. Εννοώ αντί μια ώρα σβέλτο τρέξιμο, τελικά να καταφέρεις να κάνεις μισή ώρα και αυτή με το ζόρι. Και όλα αυτά χωρίς φανερή αιτία, απλά το σώμα να μην θέλει.
    Εγώ, ως δρομικό βρέφος (και με ηλικία 45), το παθαίνω. Εσείς ως πιο έμπειροι;
    Και πώς το διαχειρίζεστε; Τα παρατάτε και πηγαίνετε σπίτι; Το παλεύετε μέχρι τέλους και ό,τι ή όσο βγει; Αλλάζετε και κάνετε ένα χαλαρό τρέξιμο;
    Ποια είναι η καλύτερη λύση, αν υποθέσουμε πως υπάρχει τέτοια;

stratus
    Συμμετέχων

Εξαρταται απο την προπονηση.Αν ειναι πχ long run μπορει να κοψω 3-4 χλμ,αν ειναι διαλλειματικη μπορει να αυξησω το ρυθμο ή να μεγαλωσω το διαλλειμα ή να κανω λιγοτερες επαναληψεις.Παντως ειναι καποιες μερες που πραγματικα το σωμα μουλαρωνει.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@unforgiven Φυσικά και συμβαίνει σε όλους, ακόμη και σε αθλητές.
    Το ιδανικό θα ήταν να συνεχίζεις την προπόνηση μειώνοντας τον ρυθμό όσο χρειάζεται ή μεγαλώνοντας το διάλειμμα.
    Δεν είναι κάτι εύκολο όμως, απογοητεύεσαι και θες απλά να σηκωθείς να φύγεις.
    Ή έστω το γυρνάς σε ελεύθερο.

Roberto4Carlos
    Συμμετέχων

Καλά, και να πεις “…δεν βγαίνει σήμερα οπότε πάω σπίτι και ξαναβγαίνω για προπόνηση την επόμενη φορά”, δεν νομίζω ότι είναι και τόσο τραγικό. Εννοείται να μην γίνει συνήθεια και το κάνεις συνεχώς αυτό. Προσωπικά μου χει συμβεί να βασανίζομαι στο κάθε βήμα οπότε σαν λύση να έχω σηκωθεί και φύγει, η στην όγδοη επανάληψη να νιώθω τόσο βαρύς που να έχω σταματήσει εκεί την προπόνηση.
    Επίσης θα έλεγα, ότι σημαντικό ρόλο παίζει αν προπονείσαι μόνος (οπότε δεν έχεις κανέναν να σου πει μια κουβέντα στήριξης και να σου δώσει ώθηση) ή προπονείσαι με παρέα ή προπονητή οπότε εκεί ο πειρασμός να τα παρατήσεις είναι πιο αδύναμος.

Sotiris Diamantopoulos
    Συμμετέχων

Χαιρετώ την παρέα. Μόλις πέτυχα αυτό το σχετικό άρθρο στο Twitter feed μου https://www.runnersworld.com/advanced-training/9-things-to-consider-before-bailing-on-a-workout αλλά δεν έχω χρόνο αυτή τη στιγμή να το μεταφράσω/συνοψίσω.

Dejan
    Συμμετέχων

Ευτυχώς μου τυχαίνει σπάνια. Όταν όμως τυχαίνει σε διαλειμματικές π.χ. αυξάνω το διάλειμμα ίσως και 1.30 λεπτό και στα συνεχόμενα, tempo etc. αυξάνω κατά 10-15” το χιλιάρι για 2 χιλιόμετρα και κοιτάζω εάν μπορώ να επανέρθω στα υπολογισμένα….

Επισκόπηση 6 δημοσιεύσεων - 1 έως 6 (από 6 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.