- Αυτό το θέμα έχει 9 απαντήσεις, 4 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 9 έτη πριν από τον χρήστη
Apostolos Galimanas.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
25 Μαρτίου 2017 στις 13:10 #47268
Apostolos Galimanas
Συμμετέχων2 μήνες χωρίς τρέξιμο εξαιτίας πόνου στη πελματιαια απονεύρωση..Λίγο πιο μπροστά από τη καμάρα ..Όχι στη φτέρνα και όχι οι τρομεροί πόνοι .Άλλωστε ο γιατρός είπε μία ήπια πελματιαια απονεύρωση ..Το θέμα 2 μήνες .Φαντάζομαι εάν είχα τη καλή πελματιαια πόσο θα κρατούσε.πλεον ελάχιστα τσιμπήματα που όμως επιμένουν κατά τη διάρκεια της μέρας.
Θα ήθελα να ρωτήσω πότε πρέπει να αρχίσω χαλαρό τρέξιμο? Όταν πάψουν εντελώς τα τσιμπήματα? Κάποιος με ανάλογη περίπτωση ας μου πει.25 Μαρτίου 2017 στις 15:16 #47270
Nikos PilikasΣυντονιστής@apostolos Δυστυχώς, η απονευρωσίτιδα είναι η πιο πουτάνα περίπτωση που μπορεί να σου τύχει.
Και δεν “ακούει” εύκολα και στις νέες μεθόδους που σε άλλους τραυματισμούς έχουν άμεσο αποτέλεσμα (π.χ. PRP).
Ευτυχώς, δεν την έχω αντιμετωπίσει ποτέ αλλά έχω πολλές περιπτώσεις φίλων ή και διαβάζοντας σχετικά, κι αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι η πιο σαφής ένδειξη ύφεσης, είναι το επίπεδο της πρωινής ακαμψίας/πόνου που βιώνεις.
Αν πονάς τρέχοντας, έστω και λίγο, δεν είσαι ακόμη έτοιμος, ασυζητητί.
Αν πονάς αφού σταματήσεις, είναι καλό σημάδι αλλά και πάλι μην παίρνεις πολύ θάρρος.
Αν ο πρωινός πόνος δεν έχει μειωθεί, είτε σε οξύτητα είτε σε διάρκεια, σημαίνει ότι ακόμη θέλει χρόνο στα πιτς.
Επίσης, σχεδόν κάθε περίπτωση είναι διαφορετική.
Ο γιατρός τι σου λέει;Το ξέρω, δεν βοήθησα… 😛
25 Μαρτίου 2017 στις 15:21 #47272Apostolos Galimanas
ΣυμμετέχωνΣε ευχαριστώ φίλε μου για τη συμμετοχή σου.το πρωί όσο και αν ακούγεται τρελό δεν έχω καθόλου πόνο..Σε εμένα είχε τραυματιστεί η πελματιαια περονια δηλαδή με άλλα λόγια η πελματιαια απονεύρωση..Τη πατούσα και πονούσε..2 μήνες μετά τη παταω και δεν πονάει..Βέβαια τα τσιμπήματα επιμένουν.απο εβδομάδα θα δοκιμάσω να τρέξω αν και δεν είμαι αισιόδοξος…Το καλό της υπόθεσης είναι ότι δεν έχω τους πόνους που λένε όσοι έχουν την ασθένεια..Ο γιατρός είχε πει ότι είναι πολύ ήπια και δεν έχεις τη κακή πελματιαια ευτυχώς…Άλλη πολύ κωλοτρσυματισμος δυστυχως
10 Απριλίου 2017 στις 10:03 #48830Apostolos Galimanas
ΣυμμετέχωνΠηγαίνοντας ξανά σε άλλο ορθοπεδικό αλλά και πάλι στον ίδιο τελικά η πελματιαια απονεύρωση έγινε ισχιαλγία..Χτυπάει νεύρο στο πέλμα από τη μέση όπου έχω 2 κήλες..Εντύπωση μου κάνει γιατί μπήκα στο 3 μήνα και χτυπάει ακόμη το στο πέλμα..Δεν σταματάει όλη μέρα..Ο γιατρός μου είπε να τρέχω από λίγο …Όχι πολλά χιλ…Τι να πω!!! Λάθος διαγνώσεις όλο τυχαινω! Και βλέπουμε….Χρειάζεται κάτι για να περάσει πιο γρήγορα το νεύρο εκτός από ασκήσεις?
10 Απριλίου 2017 στις 10:31 #48834
Nikos PilikasΣυντονιστής@apostolos Απόστολε, δεν είναι και ιδιαίτερα εύκολο ένας γιατρός να βρει αμέσως ότι ο πόνος στο πέλμα οφείλεται σε κήλες στην μέση.
Θα πρέπει να αποκλείσει διάφορα άλλα μέχρι να φτάσει εκεί πάνω. Και πάντα με feedback από την πλευρά σου.
Σου “μαγκώνει” το ισχιακό δηλαδή;10 Απριλίου 2017 στις 10:40 #48836Apostolos Galimanas
ΣυμμετέχωνΦίλε μου νιώθω τσιμπιες σε όλο το πέλμα…Και μουδιάσματα γάμπα και όλο το πόδι…Όταν δοκίμασα να τρέξω τσιμπήματα στη καμάρα του ποδιού..Στην αρχή μάλλον είχε ερεθίσει το νεύρο και τη πελματιαια όπου τη πατούσα και πονούσε..Εκεί μπερδεύτηκε ο γιατρός..Τώρα την εξέτασε τη πελματιαια και δεν έχω θέμα..Χτύπησε το νεύρο μάλλον μου είπε…Τι να πω? Κάνω ασκήσεις για το ισχιακό νεύρο ..Και θα δοκιμάσω λίγο χαλαρό τρέξιμο στο χώμα γιατί δεν μπορώ να κάτσω άλλο..Ίσως καμιά αλοιφή κάνει κάτι?
10 Απριλίου 2017 στις 10:49 #48838
Nikos PilikasΣυντονιστήςΗ αλήθεια είναι ότι τα μουδιάσματα σχεδόν πάντα δείχνουν εμπλοκή νεύρου και αυτό πρέπει να το υποψιάζονται οι γιατροί. Αλυσίδα είναι το σώμα…
Βέβαια, χωρίς να θέλω να το γενικεύσω, πολλοί από αυτούς δεν ξέρουν να κάνουν κλινική εξέταση.
Πρέπει να βρεις έναν τρόπο να ξεμπλοκάρει η περιοχή, ίσως ένας έμπειρος φυσιοθεραπευτής να μπορεί να βοηθήσει περισσότερο. Γνώμη μου πάντα.
Τι να πω, εύχομαι γρήγορα να βρεις λύση.10 Απριλίου 2017 στις 12:47 #48848
taziΣυντονιστήςΟντας μαλλον ασχετος με το θεμα νευρο αλλα παρακολουθωντας τη συζητηση, πιστευω οτι δε θα εκανε κακο να επαιρνες neurobion, βιταμινες ειναι, πολυ φτηνες, τροφη για το νευρο, ηπιες διατασεις κλπ. Επισης φυσιοθεραπεια.
10 Απριλίου 2017 στις 12:57 #48852
SkakinenΣυμμετέχων10 Απριλίου 2017 στις 13:25 #48858Apostolos Galimanas
ΣυμμετέχωνΚάνω ασκήσεις για τη μέση ..Κοιλιακούς…Ραχιαιους και κάτι άλλες που βρήκα για το ισχίο
Βιταμίνες αγόρασα τις combinerv..Πανάκριβες..Και σύντομα ξεκινάω φυσιοθεραπείες..Για να δούμε..Τρέξιμο χαλαρό σε χώμα και λίγο κρεμουλα θερμαντικη -
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.