-
Ο/η Echetlos έγραψε ένα νέο άρθρο, NIKE Epic React Flyknit πριν από 5 έτη
Κατηγορία: Lightweight trainer – Ουδέτερο πάτημα – Βάρος: 221γρ. – 10mm drop (28/18mm)
Πριν περίπου τρεις μήνες, αρχίσαμε ξαφνικά να βομβαρδιζόμαστε από διαφημίσεις για το επερχόμενο Nike Epic React.
Κάτι […]
Σε κάποιο σημείο αναφέρεις για τριψήφιο αριθμό χλμ. Προφανώς ήθελες να γράψεις τετραψήφιο. Πάμε για το επόμενο…
@kalogeridis Μα τετραψήφιο γράφει, δες… 😛
Σ’ ωραίος! Αναρωτιέμαι πού και πώς κολλάει στην υπάρχουσα γκάμα της Nike. Είναι πιο σκληρό από το Vomero, πιο ελαφρύ από το Pegasus. Σε σχέση με το Zoom Fly, είναι μάλλον περισσότερο κατάλληλο για τους πιο “θνητούς” δρομείς λόγω μεγαλύτερης ευκαμψίας, άρα πιθανόν να μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και σε αγώνες μαραθωνίου ή ημιμαραθωνίου. Εντωμεταξύ αναμένεται και το νέο Pegasus που πιθανόν να έχει μια γρήγορη έκδοση πέρα από την κλασική.
@sotiris_diamantopoulos Ευχαριστώ, φίλε μου!
Στην γκάμα της Nike παίρνει την θέση του LunarEpic, οπότε εξακολουθεί να είναι ένα μοντέλο ανάμεσα σε Pegasus και Vomero, με διαφορετικά χαρακτηριστικά απ’ αυτά όμως. Πάτημα, Flyknit και φυσικά, βάρος.
Κάποια μικρότερη εταιρεία, ίσως να αναγκαζόταν να “κόψει” το Pegasus π.χ. αλλά εδώ χωράνε όλα. Άλλωστε, το introduction του React λογικό είναι ότι θα γινόταν με ένα μοντέλο που απευθύνεται σε πολλούς. Πάντως, καλό μοντέλο το Pegasus αλλά προσωπικά δεν θα μου έλειπε αν αντικαθίστατο από το Epic. Και φυσικά μην ξεχνάμε ότι αυτό θα πουλήσει πολύ περισσότερο και ως streetwear μοντέλο.
Σε σχέση με το ZF δεν τίθεται καν σύγκριση, μακράν πιο versatile και “δημοκρατικό”.
Το Pegasus 35 βγαίνει όπου να ‘ναι και θα υπάρξει λίγο αργότερα και το Pegasus Turbo, το οποίο θα είναι με ZoomX.
Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα ποτέ το LunarEpic στα υπόψη, μάλλον λόγω της μικρότερης διάρκειας ζωής τους. Έτσι, το Pegasus ήταν μια πολύ τίμια επιλογή για καθαρό προπονητικό παπούτσι, όχι πολύ βαρύ, όχι πολύ μαλακό, με μεγάλη αντοχή λόγω rubber κάτω και των zoom air bags. Τώρα με το React η τράπουλα μπερδεύεται λίγο, ειδικά αν βγάζει αρκετά χιλιόμετρα, όπως λένε οι της Nike. Ευχάριστος μπελάς θα είναι η επιλογή του επόμενου προπονητικού μου 🙂
Όντως από τα πιο τίμια παπούτσια το Pegasus αλλά αν σου κάτσει σωστά σαν εφαρμογή το Epic React, δεν συγκρίνονται κατά την γνώμη μου.
Όσο για την ανθεκτικότητα, τι να πω… Με τόσους ισχυρισμούς από πλευράς εταιρείας, θα μου κάνει εντύπωση αν δεν βγάζει τουλάχιστον 700χλμ.
@echetlos, έχουν γίνει πλέον εξάρτηση οι παρουσιάσεις σου και πραγματικά θα σε παρακαλούσα κάθε 2-3 μέρες να μας παρουσιάζεις και ένα νέο μοντέλο. Δεν μπορούμε να περιμένουμε περισσότερο Νίκο.
Όσο αναφορά το συγκεκριμένο παπούτσι, η όλη συμπεριφορά της σόλας ποιο μοντέλο άλλης εταιρίας σου θυμίζει περισσότερο; Ή μήπως πιστεύεις ότι πλέον η ΝΙΚΕ έχει βάλει νέα standard στην κατηγορία ;
@roberto4carlos Χαχαχα… Κάθε 2-3 μέρες δεν ξέρω Μανώλη, πάντως δύο νέα μοντέλα περιμένουν να πάρουν σειρά. 😉
Νομίζω ότι το πιο κοντινό του είναι το Freedom (full Everun), σαν αίσθηση του αφρού και μόνο, όχι συνολικά.
Αυτό που γράφεις για την αντίδραση του υλικού στις μεγαλύτερες εντάσεις, μου θυμίζει το D3O που χρησιμοποιείτε σε ρούχα μοτό και σε εξοπλισμούς προστασίας. Μαλακό και ελαστικό σαν υλικό, αλλά με το που δεχθεί κρούση, σκληραίνει. Δεν το έχω βάλει ακόμα στο πόδι μου (αντιNikeάκιας γαρ…) αλλά μόνο και μόνο από την διαφήμιση τους, μου κάνει ένα κλικ να το δοκιμάσω. (όχι να το αγοράσω…) Σε ένα ξένο Review στα σχόλια έγραψε κάποιος Nike One One! Αν ισχύει το 10% από αυτό το σχόλιο, ίσως να έβαλε μυαλό η Nike, επιτέλους.
@giakamozisfotis Ναι, κατάλαβα ποιο υλικό λες, Φώτη. Είχε ο αδελφός μου μια τέτοια θήκη κινητού κι έκανε πλάκα στους φίλους του πετώντας το με δύναμη στον τοίχο!
Όχι, καμμία σχέση με Hoka ο React. Πολύ απορρόφηση αλλά δεν είναι super soft. Το υλικό μόνο του θυμίζει full Everun αλλά μαζί με την rubber εξώσολα. Περίπου τέτοια αίσθηση έχει αλλά χωρίς το βάρος του Everun.
ΑντιNikeάκιας, ε..; Εντάξει, εσύ βασικά οφείλεις να είσαι αντιeverythingbutsauconyάκιας! 😛
Καταπληκτικο review για αλλη μια φορα Νικο. Αν και Nikeακιας εκρινες πως ηταν λιγο υπερβολικο ολο αυτο το hype με τη σολα του κ αυτο ειναι το σωστο.
Οσον αφορα το παπουτσι ελπιζω σε κανα 6μηνο που θα ψαχνομαι να παω να το δοκιμασω και να εχει μπει στα “προϊοντα με εκπτωση” στο επισημο site τους. :p
@roukounas Να ΄σαι καλά, Ηλία! 🙂
Όχι ρε συ, δεν είμαι Nikeάκιας… Είμαι με οτιδήποτε καλό κυκλοφορεί, ειλικρινά.
Η αλήθεια είναι ότι εδώ και δύο χρόνια, η Nike έχει βγάλει μερικά τρομερά μοντέλα, ενώ παλιότερα, ήταν εντελώς αδιάφορη.
Όπως και μπορεί να κατακρίνω το Energy ή το Supernova αλλά λατρεύω το Boston, για παράδειγμα.
Το Epic είναι πολύ καλό. Αν μάλιστα παρουσιαζόταν χωρίς πολλά ταρατατζούμ, όπως το Elite ή το Streak π.χ., κάποιοι ίσως να έμεναν με ανοιχτό το στόμα. Απ’ την άλλη, ποιος μπορεί να κάνει υποδείξεις στη Nike σε θέματα marketing..; 😉
@echetlos Από εδώ και στο εξής θα πρέπει να γράφεις και κατά πόσο achilles friendly είναι το κάθε παπούτσι!
@steven_tsok Τι εννοείς;
Μήπως είναι πολύ ελαφρύ παπούτσι για τα κιλά μου; Δε νομίζω ότι είμαι ιδιαίτερα ελαφρύς για δρομέας….
Μην ανησυχείς, έχει πολύ απορρόφηση και είναι και αρκετά σταθερό.
@echetlos Σε ότι είναι καλό στο πόδι μου, δεν λέω όχι! Απλά έχω καταλήξει πως κάποιες εταιρίες δε μου ταιριάζουν. Το pr στον Μαραθώνιο το έχω με Boston, το οποίο το έχω ακόμα στο σπίτι με 1300χλμ και καμιά φορά το ξαναφοράω! Προσπαθώ να είμαι αντικειμενικός με όλες τις μάρκες, απλά κάποιες μου έχουν αφήσει άσχημη εντύπωση. Πάντως το react θα το κάνω μια δοκιμή τουλάχιστον στο κατάστημα και αν κάτσει ευκαιρία (και στο πόδι μου) πχιος ξέρει;
@echetlos κατέληξα τελικά στο Nike Epic React και μπορώ να πω ότι οι πρώτες εντυπώσεις είναι πολύ καλές…..
@echetlos Αν όλα πάνε καλά το Σάββατο θα δοκιμαστεί στον Ημιμαραθώνιο του Βόλου…..
@steven_tsok Κατευθείαν σε αγώνα..?!?!?
@echetlos το έχω δοκιμάσει κ σε ταρταν και σε άσφαλτο σε προπονήσεις 14-16χλμ κ προς το παρόν έχω πάρα πολύ καλές εντυπώσεις…..
@steven_tsok, Τελικά πως σου έχει φανει μέχρι τώρα? η εξώσολα πως τα πάει? σε διάφορα reviews δεξιά και αριστερά υπάρχουν και κάποια που “φοβούνται” για το κατά πόσο θα βγαλουν πάνω απο 500 km !!!!
Προς το παρόν είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος… Δεν έχω κανένα πρόβλημα… Κοντεύω τα 500χλμ κ το παπούτσι είναι σαν καινούργιο…. Βέβαια το φοράω μόνο σε ταρτάν κ άσφαλτο, χώμα δεν πατάει
@johnb Αυτή είναι η εξώσολα των Epic μου, μετά από ~120χλμ.
Σχεδόν μηδενική φθορά.
Επάνω αριστερά στο λάστιχο, όπου μοιάζει σαν γδαρμένο, φταίει η λήψη της φωτό.
Επίσης, στις άκρες του React που μοιάζει σαν λειασμένος, έτσι ακριβώς είναι το pattern του εξ αρχής.
Η δε αίσθηση του υλικού παραμένει όπως στα πρώτα χλμ.
Το 80% έχει γίνει σε τσιμέντο.
@Echetlos Ευχαριστώ Νίκο.. και μια “τελευταία” ερώτηση.. έτυχε καμιά φορά να περάσεις από κάπου που να είναι βρεγμένα ή να βρέχει γενικότερα? κρατάνε καθόλου? 🙂
@johnb Όχι, δεν έχει τύχει, Γιάννη.
Σε λείο τσιμέντο όπου τρέχω συνήθως (αρκετά σκονισμένο μερικές φορές), νομίζω ότι κρατάει καλύτερα από άλλα.
@echetlos μου έκαναν δώρο προχθές ένα ζευγάρι NIKE EPIC REACT ODYSSEY…. Από το Πάσχα και μετά φοράω το απλό Nike Epic React και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος….. Ποιες είναι οι διαφορές σε σχέση με το ODYSSEY;;;;
@steven_tsok Εσύ θα μας πεις..! 😛
Δεν το έχω φορέσει, δεν έχω άποψη. Λογικά, σαν αίσθηση πρέπει να είναι κοντά στο Epic. Πιθανώς πιο σταθερό λόγω του πλαστικού εσωτερικά και του περισσοτέρου λαστίχου από κάτω. Όχι ότι το Epic είναι ασταθές βέβαια.
Το upper αλλάζει αρκετά, πολύ πιο παραδοσιακό και με κανονικά κορδόνια και γλώσσα, σίγουρα θα βολέψει πολλά περισσότερα πόδια από το άλλο.
Τα εχω τρεξει 3 φορες τις 2 με βρεγμενο δρομο.Γλυστραγαν πολύ ειδικα στα σημεια που είναι το εξτρα υλικο στο πατημα.Ισως επειδή ηταν καινουργια και δεν εχει τριφτει το υλικο?
Δεν τα ξαναβαζω σε βρεγμενο, στο συντριβανι του Φλοισβου πολεμησα να μην σαβουριαστω.
Κατά τα αλλα μια χαρα παπουτσι, πηγα μισο νουμερο παραπανω από το κανονικο, τα αγορασα 90 ευρω και τα θεωρω ποιο σκληρα από τα πολύ μαλακα για τα γουστα μου Asics nimbus 20.
Ελαφρια, ανετα και ξεκουραστα.
@stressbuster Όντως γλυστράνε. Περιέργως βέβαια, γλύστραγαν πολύ σε βρεγμένο πεζοδρόμιο αλλά σχεδόν καθόλου στο βρεγμένο λείο τσιμέντο του Νιάρχος.
Εντάξει, ουδεμία σχέση με τα Nimbus.
Μετά από σχεδόν 80 χλμ χρήσης, κατέληξα ότι το react δεν μου ταιριάζει καθόλου. Όλα μου φαίνονται λάθος, το upper πολύ σφιχτό, το πλαστικό στο heel counter το λιγότερο ενοχλητικό, midsole απλά meh, ούτε ξεκούραστη για αργά ούτε responsive για γρήγορα, ένα κουραστικό παπούτσι απλά. Κάνοντας αναπόφευκτα τη σύγκριση με τα πραγματικά EPIC Lunarepic, έχω να πω ότι το upper του τελευταίου κ ο γερασμενος lunarlon, shit all over στο υπερεκτιμημένο Epic React. Τουλάχιστον είναι όμορφο για casual.
Εγώ πάλι δοκίμασα το Odyssey React (ίδιο midsole με το Epic React) φίλου και ομολογώ ότι μου άρεσαν. Είμαι βέβαια εθισμένος πλέον στο σχεδιασμό midsole της Nike, με τα κάπως υπερυψωμένα μετατάρσια, και οτιδήποτε άλλο και να φορέσω μου φαίνεται ότι κάτι λείπει. Στο React λοιπόν μου άρεσε αυτό το διαφορετικό cushioning σε σχέση με τον Cushlon. Και το ενδιαφέρον ήταν ότι δεν με χάλασε καθόλου όταν άνοιγα το pace. Βέβαια Lunarlon δεν έχω δοκιμάσει (οκ το Zoom Fly έχει lunarlon αλλά αυτό είναι άλλη περίπτωση), οπότε ευθεία σύγκριση δεν μπορώ να κάνω. Γιάννη @ichasone αν ταίριαζαν το νούμερα μας, θα σου το αγόραζα.
@sotiris_diamantopoulos Το τρέχω αυτές τις ημέρες το Odyssey. Σου φάνηκε στενό, Σωτήρη;
Ναι Νίκο. Ενώ είμαι 45 σε όλα μου τα Nike (πλην του Streak), στο Odyssey React δοκίμασα το 45.5 και μου ήταν ακριβώς. Το ίδιο και άλλος φίλος, που χθες το συζητούσαμε και μου έλεγε ότι ανέβηκε μισό νούμερο πάνω σε σχέση με ένα lunarglide που φορούσε
Ίδιο νούμερο φοράμε λοιπόν. Καλό αυτό, τώρα που έρχεσαι κι Αθήνα… 😉
@ichasone Καλημέρα, Γιάννη.
Το μόνο που θα μπορούσα να υποθέσω, είναι να έχετε κρύο επάνω και να έχει σφίξει πολύ ο αφρός.
Εντάξει, είναι και θέμα γούστου αλλά θεωρώ τον React από τους πιο ισορροπημένους αφρούς που υπάρχουν.
Φαντάζομαι ότι κάτι θα ξέρεις παραπάνω Νίκο, έχοντας δοκιμάσει μεγαλύτερο αριθμό παπουτσιών. Ο απολογισμός μου έγινε σε σύγκριση αφενός με τα παπούτσια που χρησιμοποιώ τώρα, Zante V4 k Freedom Iso κ αφετέρου με τα Lunarepic τα οποία τρώνε κράξιμο ενώ τα θεωρώ απ τα καλύτερα running παπούτσια ever. Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις η αίσθηση είναι καλύτερη , είτε σε αργούς είτε σε γρήγορους ρυθμούς. Παρεπιπτόντως ανέβηκα και μισό νούμερο, άρα δε δικαιολογείται η τόσο σφιχτή αίσθηση του upper(στο freedom κ στο lunarepic νιώθεις ότι δεν φοράς τπτ ), ο αφρός μάλλον δεν ταίριαξε σε μένα. Από μένα είναι όχι 🙂 🙂 🙂
@ichasone Γιάννη, δεν υπάρχει “ξέρω εγώ, δεν ξέρεις εσύ”. Άπαξ και δεν σου έκατσε…
Τα υπόλοιπα είναι χάριν συζητήσεως.
Couldn’t agree more
@echetlos – @sotiris_diamantopoulos Παίδες, θα κάνω πλαστική ποδιού… να μεγαλώσω το μέγεθος για να αποκτήσω ίδιο νούμερο με το δικό σας ώστε να με προμηθεύεται παπούτσια…..
Οι διαφορες με το Legend React ειναι μεγαλες? Φανταζομαι μονο στο upper θα ειναι.
Το βρισκω στο σαητ της Nike αρκετα φθηνα(55) και το σκεφτομαι. Αν και εγω το peg35 για daily/long και δεν χρειαζομαι αλλο, η τιμη με δελεαζει. Στην τελικη θα το χρησιμοποιω μονο για γυμναστικη.
Ειναι ιδιαιτερο παπουτσι οπως το Epic και πρεπει να το δοκιμασω πρωτα στο μαγαζι για μεγεθος & εφαρμογη?
@roukounas To upper σίγουρα θα είναι ζεστό με τόσο neoprene, Ηλία.
Δεν είμαι σίγουρος αλλά νομίζω πως κι η σόλα έχει κάποιες διαφορές. Κάπου το έχω διαβάσει.
Βρήκα σε μαύρο χρώματα τα παραπάνω παπούτσια στα 66€. Νομίζω τίμια για τα λεφτά τους. Στην Nike στην Πειραιώς. Στο κατάστημα outlet.
Καλημέρα και καλό μήνα σε όλους,
Θα ήθελα την γνώμη κάποιου που έχει το EPIC για το νούμερο που θα πρέπει να επιλέξω καθώς ο γιός μου αγόρασε το Odyssey – που ουσιαστικά είναι παρόμοιο με το EPIC- και πήρε 46 και το δοκίμασα (φοράω 44.5, 28.5) ήταν οριακά μεγάλο για εμένα και όταν το έτρεξα λίγο αποκόμισα την εντύπωση ότι πρέπει να πώ @ 45.5 (28.8). Επίσης βλέποντας τον πίνακα της Nike για 28.3 προτείνει 45 και για 28.8 45.5.
Γιάννης
@cranfield Στο κανονικό σου πας, Γιάννη.
Ακόμη κι αν το νοιώσεις λίγο στενό αρχικά, μετά από λίγο ανοίγει και παίρνει το σχήμα του ποδιού σου.