Sotiris Diamantopoulos

Απαντήσεις συζητήσεων που έγιναν

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 393 συνολικά)
 • Συντάκτης
  Δημοσιεύσεις
 • #115630
  Sotiris Diamantopoulos
  Συμμετέχων

  Γεια σου Δημήτρη @megagiannis_dimitris. Επειδή δεν είμαι σίγουρος ότι έχω καταλάβει σωστά, πες μου αν μπορείς βήμα βήμα τι ακριβώς κάνεις και τι ακριβώς βλέπεις (και σε ποιες συσκευές, ρολόι ή PC/κινητό) ώστε να δοκιμάσω να επαναλάβω τη διαδικασία στο vivoactive 3 της γυναίκας μου.

  #115608
  Sotiris Diamantopoulos
  Συμμετέχων

  Η συγκεκριμένη ζώνη που έχεις στη φωτογραφία ΔΕΝ χρησιμοποιεί το ANT+ πρωτόκολλο επικοινωνίας, οπότε ΔΕΝ είναι compatible με το 310XT. Υπάρχει ένα άλλο μοντέλο της timex που έχει και το 2.4 στο πλαστικό μπροστά. Αυτό το μοντέλο είναι όντως compatible. Δες αν θέλεις και τα σχόλια εδώ https://www.amazon.com/dp/B000LC79CY/?tag=whois03-20

  #115272
  Sotiris Diamantopoulos
  Συμμετέχων

  @giorgos_papas για κάποιους εδώ μέσα η ερώτησή σου ακούστηκε περίπου όπως αυτή:
  “Παιδιά, είδα μια ταινία που έπαιζε μια Ιταλίδα ηθοποιός, η Monica Bellucci. Την ξέρεις κανείς;” 🙂 🙂

  To Zoom Streak 7 είναι πρακτικά ίδιο με το Zoom Streak 6. Αυτό ήταν η ναυαρχίδα της Nike για αγώνες μεγάλων αποστάσεων πριν βγάλει τη σειρά Vaporfly. Ένα (πολύ καλό) review του παπουτσιού έχει κάνει ο Νίκος εδώ http://31958001149.blog.com.gr/featured/nike-zoom-streak-6/ . Είναι πολύ ελαφρύ παπούτσι, αλλά με αρκετά σκληρή και στενή σόλα. Καμία σχέση με Pegasus, Triumph κλπ. Θα σου πρότεινα να το δοκιμάσεις πριν το πάρεις. Υπάρχουν πλέον αρκετά αγωνιστικά παπούτσια πιο φιλικά σε σχέση με το Streak.

  #115160
  Sotiris Diamantopoulos
  Συμμετέχων

  Δες τη σειρά Shield της Nike
  https://www.nike.com/gr/w/mens-nike-shield-running-37v7jzajijwznik1?q=nike%20shield
  Για χρήση σε πιο ανώμαλα εδάφη υπάρχει κι αυτό
  https://www.nike.com/gr/w/gore-tex-running-2o5ryz37v7j?q=gtx

  #115156
  Sotiris Diamantopoulos
  Συμμετέχων

  Ωραία το ποστάρεις εσύ αυτό, και πολύ θα ήθελα να το πάρω, αλλά αν το παπούτσι που φοράει κανείς συσχετίζεται με τις προπονήσεις που κάνει, θα έπρεπε να καταλήξω σε adibas από την τοπική λαϊκή.

  #115000
  Sotiris Diamantopoulos
  Συμμετέχων

  Περαστικά @vicky. Μια καλή ανάλυση για το τι παίζει με το plantar plate rupture εδώ https://www.running-physio.com/plantar-plate/

  #114910
  Sotiris Diamantopoulos
  Συμμετέχων

  Boost παίζει, νομίζω, σε ολόκληρη τη σόλα, εκτός ίσως από το πολύ μπροστά μέρος. Παρατηρώ, επίσης, ότι το lightstrike παίζει υποστηρικτικό ρόλο στο midfoot όπου λεπταίνει πολύ το boost midsole. Προσπαθώ να καταλάβω αν αυτό το μαύρο που φαίνεται στα κενά του outsole στο forefoot είναι όντως προέκταση του torsion system, όπως θα περίμενε κανείς, ή απλώς η αγαπημένη μου εταιρία έχει βάψει το eva ή boost εκεί για το placebo effect (τη στολίζω όποτε μπορώ, αλλά μόνο αυτή τίμησα στο black Friday). Κάνοντας zoom δεν φαίνεται να έχει τη λεία επιφάνεια του πλαστικού. Για το lightstrike πέτυχα promo material εδώ https://guyseese.com/adidas-lightstrike. Φαίνεται ότι το βασικό του προσόν είναι το ότι είναι πολύ ελαφρύ ως υλικό.

  #114904
  Sotiris Diamantopoulos
  Συμμετέχων

  Όποιος μου βρει τρόπο να επιλέγω on/off στο auto-lap, χωρίς να πρέπει να μπαίνω τέρμα βάθος στις ρυθμίσεις, κερδίζει 2 χρόνια δωρεάν συνδρομή στο goRUN.

  Νίκο, on the fly (ή on the run) αλλαγή δεν νομίζω ότι παίζει χωρίς να μπεις σε υπομενού. Κάτι που μπορείς να κάνεις, ωστόσο, αν από πριν ξέρεις ότι θα κάνεις προπόνηση κομμάτια, οπότε δεν σε νοιάζει το autolap, είναι να κάνεις ένα copy του activity type Run, να το μετονομάσεις σε Run (interval) ή όπως θέλεις, να μπεις στα settings του και να βγάλεις εκεί το autolap. Έτσι θα έχεις ένα Run activity type για τα ελεύθερά σου με το autolap ενεργοποιημένο κι ένα ακόμη με το autolap off, και πριν ξεκινήσεις την προπόνησή σου θα επιλέγεις ανάλογα με το τι θέλεις να κάνεις. Και τώρα που σου τα έγραψα αυτά, θα κάνω ακριβώς αυτό το πράγμα στο δικό μου ρολόι.


  @elda
  Μαρία, υποθέτω ότι το να ανάβει με το wrist turn δεν σε βολεύει, σωστά; Το ίδιο θέμα είχα κι εγώ με το 235. Στα πιο καινούρια ρολόγια η garmin έχει σπάσει αυτή τη ρύθμιση σε during activity και not during activity, που βολεύει περισσότερο.

  #114830
  Sotiris Diamantopoulos
  Συμμετέχων

  Έχει η σύζυγος το non-music κι έχει παραγγείλει το music ο αδερφός μου. Το κοινό τους: κανένας από τους δύο δεν τρέχει. Θεωρώ το 235 πιο δρομικό εργαλείο λόγω κουμπιών και κανονικής οθόνης και λόγω υποστήριξης περισσότερων custom οθονών.

  #114412
  Sotiris Diamantopoulos
  Συμμετέχων

  +1000 για τα video reviews. Βάζω DSLR μηχανή με μοντελοφακούς (βγάζεις φωτό τον Τσάκωνα και εμφανίζεται ο Brad Pitt) και τρίποδο για τη βιντεοσκόπηση.

  #114226
  Sotiris Diamantopoulos
  Συμμετέχων

  Κατάλαβα @skull George. Πέρσι είχαμε κάνει μια σύγκριση του δικού μου με το Μ400 φίλου στον Όλυμπο, αλλά κάποια στιγμή δεν συγχρονιστήκαμε σωστά κι έτσι χάσαμε τη μπάλα. Πάντως σε σχέση με αυτό που λέω για το gps-based υψόμετρο vs το barometer-based, βλέπω τώρα τον περσινό μου αγώνα στο Σέλι. 1007μ μου δίνει το βαρομετρικό, 1130μ μου δίνει το gps-corrected elevation. 1000μ έδινε η διοργάνωση.

  #114192
  Sotiris Diamantopoulos
  Συμμετέχων

  Πολλά θέματα είναι at play εδώ. Πρώτον, το Strava κάνει το δικό του processing των αρχείων και βγάζει τη δική του απόσταση και τα δικά του υψομετρικά. Για τα υψομετρικά, συγκεκριμένα, σίγουρα χρησιμοποιούν gps υψόμετρο (είτε αυτό που μετράει το ρολόι, ή, και μάλλον πιθανότερο, αυτό που προκύπτει μετά από τη δική τους επεξεργασία του gps σήματος). Πάνω σ’αυτό κάνουν elevation correction με βάση τις gps συντεταγμένες. Έτσι, αν το δικό μου ρολόι έχει γράψει 30χλμ με 2000μ υψομετρική, και το δικό σου έχει το ίδιο ακριβώς στίγμα gps, άρα 30χλμ, αλλά με 1500μ υψομετρική, πιθανότατα το strava θα μας δείξει να έχουμε την ίδια υψομετρική, όση έχει προκύψει από την επεξεργασία του σήματος και το elevation correction.
  Δεύτερον από όλα τα devices που αναφέρεις, μόνο το Fenix 3 και το Suunto 9 έχουν δικό τους βαρόμετρο, οπότε μετρούν τα υψομετρικά ανεξάρτητα από το gps signal. Το πρόβλημα είναι ότι πληροφορίες γι’ αυτά έχεις μέσω του strava, οπότε αυτή η native υψομετρική πληροφορία χάνεται.
  Σε σχέση με το POLAR, πού έχεις δει τα 1440μ; Πάνω στο ρολόι, ή στην εφαρμογή της polar στο κινητό ή στο PC; Υπάρχει ένα ενδεχόμενο η μεγάλη διαφορά, και η λάθος εκτίμηση, να οφείλεται σε κακό elevation correction που έχει κάνει η εφαρμογή, και όχι το ρολόι το ίδιο. Ή το ανάποδο, να βλέπεις τη μέτρηση του ρολογιού που είναι off, και όχι την corrected της εφαρμογής.

  #114152
  Sotiris Diamantopoulos
  Συμμετέχων
  #114144
  Sotiris Diamantopoulos
  Συμμετέχων

  @echetlos έτοιμος ήμουν Νίκο να μιλήσω κι εγώ γι’ αυτόν. Αλλά επειδή ψήνω κάτι σε pureboost, αν τα βρω στα 50-60Ε, για να τα χρησιμοποιώ στη δουλειά και να κάνω την επιστροφή τρέχοντας (αντί να έχω δύο διαφορετικά ζευγάρια), είπα να κρατήσω τα άλογά μου. Μετά είναι κι αυτό το 2:36 που κάνει τα άλογά μου να μην θέλουν να κουνηθούν από το στάβλο ούτως ή άλλως.

  #114136
  Sotiris Diamantopoulos
  Συμμετέχων

  @periklis1987 γεια σου Περικλή. Σίγουρα παίζει ρόλο ο ψυχολογικός παράγοντας, ωστόσο υπάρχουν έρευνες που δείχνουν ότι όντως αυτή η σειρά της Nike προσφέρει συγκεκριμένα πλεονεκτήματα που έχουν να κάνουν με τη δρομική οικονομία, τη μειωμένη κούραση, το έργο που παράγεται ή που δεν παράγεται σε συγκεκριμένες αρθρώσεις. Είναι πιθανόν, επίσης, το ότι στο μαραθώνιο γίνονται μαζικά χρόνοι που πριν 5 χρόνια ήταν απίθανοι να οφείλεται ακριβώς στη χρήση αυτών των παπουτσιών της Nike, και αυτό είναι κι ένα επιχείρημα για την απαγόρευσή τους. Δεν ξέρω, επίσης, αν έχεις δει αθλητές endorsed by Adidas, New Balance, UnderArmour, να τρέχουν σε αγώνες με Nike VaporFly βαμμένα μαύρα, ώστε να μην φαίνεται το σήμα της Nike. Επομένως ως ένα βαθμό μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι όντως όλα τα άλλα παπούτσια έχασαν την αξία τους από τη στιγμή που έβγαλε η Nike το συγκεκριμένο παπούτσι. Ένας σωστός αντίλογος εδώ, ή ίσως η εξαίρεση στον κανόνα, είναι το γυναικείο παγκόσμιο ρεκόρ στο μαραθώνιο, που έσπασε πρόσφατα από δρομέα που φορούσε Adidas (Adios ή Takumi Sen, δεν θυμάμαι).

  Σε σχέση τώρα με το alphaedge, γενικά αρκετές εταιρίες έχουν πρόβλημα στο διαχωρισμό ανάμεσα στα lifestyle και τα running παπούτσια. Πχ η Nike διαφημίζει το Nike Air ως δρομικό, ενώ πιθανότατα είναι απαράδεκτο παπούτσι για τρέξιμο. Στην ίδια κατηγορία θα έβαζα και κάτι boost-based Adidas. Άλλες εταιρίες είναι πολύ σαφείς στο διαχωρισμό αυτό και δεν μας μπερδεύουν. Μια τέτοια εταιρία είναι η Saucony. Ό,τι βλέπεις στην κατηγορία running είναι καλό για running. Το γεγονός λοιπόν ότι η adidas δεν προώθησε καθόλου σε δρομικό επίπεδο το alphaedge είναι ένδειξη ότι κάποιο λάκο έχει η φάβα και ότι το παπούτσι δεν απευθύνεται σε δρομείς αλλά στον Kanye West.

  Όσο για το springblade, αυτό δυσκολεύομαι να το κατατάξω. Η adidas πιθανόν να είχε ευγενείς προθέσεις για το παπούτσι αυτό ως δρομικό, αλλά η πραγματικότητα να τους απογοήτευσε, καθώς φάνηκε ότι δεν προσφέρει τίποτα. Εδώ ίσως έφταιξε και η προώθηση του παπουτσιού ως το next big thing εκείνη την εποχή, δημιουργώντας αντίστοιχες προσδοκίες, δεδομένης κιόλας της υψηλής τιμής. Αν το έδινε στα 80 ευρώ, μπορεί να τύχαινε διαφορετικής αντιμετώπισης. Όταν όμως λες ότι είναι κάνει παπάδες το παπούτσι, και το πουλάς 180 ευρώ, τότε το bang της διάψευσης των προσδοκιών είναι μεγάλο και καταστροφικό.

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 393 συνολικά)