Αρχική / Επικαιρότητα / Μαραθώνιος Λονδίνου: Wanjiru και Keitany οι νικητές

Μοιραστείτε αυτό το Άρθρο

Επικαιρότητα / Επιλεγμένα

Μαραθώνιος Λονδίνου: Wanjiru και Keitany οι νικητές

Μαραθώνιος Λονδίνου: Wanjiru και Keitany οι νικητές

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Η Mary Keitany από την Κένυα ήταν η μεγάλη νικήτρια στις γυναίκες, με χρόνο 2:17:01. Το βάθρο συμπλήρωσαν οι Tirunesh Dibaba και Aselefech Mergia με 2:17:56 και 2:23:08.

Η επίδοση της Keitany αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ, σπάζοντας κατά 41″ το προηγούμενο της Paula Radcliffe, σε αγώνα που συμμετέχουν μόνο γυναίκες. Τι εννοούμε με αυτό;
H IAAF αναγνωρίζει δύο παγκόσμια ρεκόρ για τις γυναίκες, ένα σε “μεικτό” αγώνα και ένα σε αποκλειστικά γυναικείο. Στον πρώτο, το ρεκόρ κρατάει ακόμη η Βρετανή Paula Radcliffe με το εξωπραγματικό 2:15:25 το 2003.
Το σκεπτικό για τον διαχωρισμό αυτόν είναι πως σε ένα μεικτό αγώνα, μια γυναίκα μπορεί να χρησιμοποιήσει άνδρες δρομείς ως λαγούς καθ’ όλη την διαδρομή.

https://www.youtube.com/watch?v=vF-ItwUZ5PA

ΑΝΔΡΕΣ

Ο Κενυάτης Daniel Wanjiru ήταν ο νικητής στους άνδρες, τερματίζοντας σε 2:05:48, 9 δευτερόλεπτα μπροστά από το μεγάλο φαβορί, Kenenisa Bekele.

Ο Bekele στόχευε ξεκάθαρα στο παγκόσμιο ρεκόρ, γι’ αυτό είχε ζητήσει από τους λαγούς πέρασμα σε 61:30 για τον ημιμαραθώνιο. Αν και τελικά πέρασαν σε 61:40, όντας όμως ακόμη εντός στόχου, ο 34χρονος Αιθίοπας αθλητής άρχισε να νοιώθει τα πόδια του να σφίγγουν, αφήνοντας τους Wanjiru, Karoki, Kirui και Lilesa να σχηματίσουν ένα γκρουπ που οδηγούσε την κούρσα.
Στο 34ο χλμ, ο Wanjiru άλλαξε ρυθμό, αφήνοντας πίσω τους άλλους τρεις. Ο Bekele, ο οποίος είχε αρχίσει να ανακάμπτει, προσπέρασε τους 3 δρομείς που είχε μπροστά του αλλά δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη.
Ο Κενυάτης Bedan Karoki τερμάτισε τρίτος, 53″ πίσω.

https://www.youtube.com/watch?v=r5Of2OHEByg

Μοιραστείτε αυτό το Άρθρο

Ο Νίκος Πήλικας είναι ερασιτέχνης δρομέας. Επειδή όμως δεν είναι καλός στο τρέξιμο, ασχολείται και με τα παρελκόμενα αυτού (π.χ. παπούτσια). Απ' ό,τι λένε, είναι καλύτερος σε αυτά...

3 Σχόλια

  1. Σε φουσκάλες από τα καινούργια του παπούτσια, έριξε το φταίξιμο ο Bekele για την επίδοσή του στον αγώνα.

    http://www.reuters.com/article/athletics-london-bekele-idINKBN17P0KU?rpc=401

  2. Μάλλον κρατάει μούτρα που δε θα τρέξει στη Monza 😛

  3. Από 1η έως 5 Μαϊου ανοίγουν οι δηλώσεις για συμμετοχή στην κλήρωση. Δηλώνεις και αν σου κάτσει πας London τον Απρίλιο του 2018. Αλλιώς πας αλλού :P. Οι γρήγοροι ας ρίξετε μια ματιά στα όρια. Κάποιοι από εσάς τα πιάνετε σίγουρα!

Αφήστε μια απάντηση