Αρχική / Επικαιρότητα / Παγκόσμιο ρεκόρ στον Ημιμαραθώνιο ο Jacob Kiplimo

Μοιραστείτε αυτό το Άρθρο

Επικαιρότητα / Επιλεγμένα

Παγκόσμιο ρεκόρ στον Ημιμαραθώνιο ο Jacob Kiplimo

Παγκόσμιο ρεκόρ στον Ημιμαραθώνιο ο Jacob Kiplimo

Ο Jacob Kiplimo από την Ουγκάντα, είναι από σήμερα ο κάτοχος του WR στον Ημιμαραθώνιο, με επίδοση 57:31 στον EDP Lisbon Half Marathon.

Το προηγούμενο ρεκόρ ανήκε στον Kibiwott Kandie (57:32), από τον Δεκέμβριο του 2020 στην Βαλένθια. Θυμίζουμε ότι εκεί είχαμε ένα εξωφρενικό αγώνα, όπου τέσσερις δρομείς έσπασαν τα 58 λεπτά! Ο δε Kiplimo είχε έρθει δεύτερος με 57:32.

Ο 20χρονος Ουγκαντανός έτρεξε μόνος του όλη την κούρσα, καθώς έφυγε μπροστά εξ αρχής, περνώντας τα 5Κ σε 13:40. Κάλυψε τα 10Κ σε 27:05, ενώ πέρασε τα 15Κ σε 40:27, τον γρηγορότερο χρόνο που έχει καταγραφεί ποτέ για την απόσταση. Για να αντιληφθείτε την επίδοση, το προηγούμενο world’s best για τα 15K ήταν 38″ πιο αργό (Joshua Cheptegei/2018)! Μετά ο ρυθμός του έπεσε, όπως ήταν λογικό, καταφέρνοντας όμως να πετύχει τον στόχο του. Ο μέσος ρυθμός του ήταν 2:44/χλμ!

 

Μοιραστείτε αυτό το Άρθρο

Ο Νίκος Πήλικας είναι ερασιτέχνης δρομέας. Επειδή όμως δεν είναι καλός στο τρέξιμο, ασχολείται και με τα παρελκόμενα αυτού (π.χ. παπούτσια). Απ' ό,τι λένε, είναι καλύτερος σε αυτά...

5 Σχόλια

  1. Απίστευτα πρώτα 15 κμ! Και όχι σε τόσο ιδανικές συνθήκες, μπορούμε να πούμε. Φαίνεται ότι είχε ήλιο, και ήταν και χωρίς ανταγωνισμό. Ο Ημιμαραθώνιος έχει μεγάλο ενδιαφέρον τελευταία. Είναι μία σταθερή τριάδα τετράδα που ανταλλάσσουν το ρεκορ μπρος πίσω, μένει να δούμε που θα το φτάσουν!

  2. Το καλό είναι ότι φαίνεται πως έρχεται μια νέα φουρνιά στον μαραθώνιο, ικανή να κρατήσει το ενδιαφέρον όταν αποχωρήσει ο Kipchoge κι ο Bekele.

  3. Τώρα το είδα…
    5Κ-15Κ πέρασε 10άρι σε 26:37!!!!!!!!

  4. Παιδιά μιλάμε για ασύλληπτη επίδοση….Και μόνος…

  5. Ο μέσος ρυθμός του ήταν 2:44/χλμ! Εξωπραγματικός ρυθμός! Τα 100 μέτρα σε 16,4 δευτερόλεπτα. Λες και τρέχει 100άρι σε όλη τη διαδρομή

Αφήστε μια απάντηση