- Αυτό το θέμα έχει 15 απαντήσεις, 8 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 5 έτη, 5 μήνες πριν από τον χρήστη Periklis.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
10 Αυγούστου 2018 στις 10:52 #97800roukounasΣυμμετέχων
Καλημερα!
Eχω λοιπον ενα Garmin 620 απο το Γεναρη του 2016, 2.5 χρονια δηλαδη.
Το τελευταιο 3μηνο εμφανιζει προβληματα στο GPS 3 στις 4 φορες, δεν γεμιζει η μπαρα δηλαδη για να ξεκινησω.
Το τελευταιο 6μηνο εχω προβλημα με την οθονη αφης καθως δεν υπακουει και πολυ. Παταω πανω πηγαινει κατω, παταω κατω πηγαινει πανω κοκ. Ενα παιχνιδι νευρων δηλαδη που οσο περναει ο καιρος γινεται χειροτερο χαχα.
Χθες βγηκα για ενα περπατημα και ανα 1-2 λεπτα αναβε το λαμπακι και εμπαινε μονο του στο μενου και μετα στο υπομενου του timer fields σαν να το ελεγχει καποιος.
Με λιγα λογια, ΤΑ ΕΧΕΙ ΠΑΙΞΕΙ.Τους πηρα τηλ σημερα και μου ειπαν να τους το παω στον Αλιμο να το κοιταξουν αλλα ακουγεται θεμα hardware οποτε θα πρεπει να το στειλουν Αγγλια και να γινει αντικατασταση με 113 ευρω.
Απο χθες που γυρισα μες στα νευρα απο το περπατημα, εψαξα λιγο τα καινουργια ρολογια να δω τις τιμες και επαθα ενα μικρο σοκ. Το δικο μου, για παραδειγμα, το βρισκω στο σκρουτζ με 400 ευρω(!!) ενω πρεπει να το ειχα αγορασει απο Αμερικανικο σαητ(+τελωνειο) καπου στα 360 ΤΟΤΕ!Στο θεμα μας, εχει πραγματοποιησει ποτε κανεις σας αντικατασταση του ρολογιου? Υπαρχει πολυ μεγαλη οικονομικη διαφορα απο το να αγορασω καινουργιο. Ουσιαστικα μου δινουν ολοκαινουργιο 620 με 113 ευρώ? Με καινουργια μπαταρια δηλαδη να κραταει 2 βδομαδες και οχι 5-6 ωρες που κραταει τωρα?
Ρωταω γιατι κατι δεν μου καθεται καλα. Μηπως απλα το επισκευαζουν και στο στελνουν πισω?
Και δεν νομιζω οτι αξιζει να δωσεις 400-450 για καποιο διαδοχο του(630 ή 645) για 3 χρονια. Ειναι λιγο κοροϊδια θεωρω.Θελουν βεβαια περιπου 1 μηνα να το φερουν πισω(+ οτι η εβδομαδα που μας ερχεται ειναι κλειστα, οποτε θα το παω αν ειναι στις 20/8) και θα ειμαι τοσο καιρο χωρις ρολοι.
Ειμαι εκτος προπονησεων 3+ μηνες λογω τραυματισμου αλλα το χρησιμοποιω στο περπατημα.
Τελοσπαντων, μπορω να ζησω και χωρις αυτο αν δεν τρεχω.11 Αυγούστου 2018 στις 01:10 #97816aRiSTiDiSΣυμμετέχωνΚαλησπέρα, ήμουν και εγώ κάτοχος 620 και το αντικατέστησα με το 935, το οποίο ξεφεύγει αρκετά στην τιμή, αλλά είναι εντελώς διαφορετικό ρολόι από το 620. Όπως και τo 645 που αναφέρεις. To 630 είναι αρκετά πιο παλίο, και δεν αξίζει να δώσεις τοσα λεφτά, εκτός αν το βρείς σε εξευτελιστική τιμή.
Η μεγάλη τους διαφορά, είναι ότι μιλάμε για all day activity/smart watches, με οπτικό HR, που τα φοράς όλη μέρα αν θες, για να μετράνει και steps/HR. Όπως στο περπάτημα που αναφέρεις (δε νομίζω να σε ενδιαφέρει να έχεις το GPS ΟΝ και να το καταγράφεις σε αποσταση, περισσότερο σε ενδιαφέρει, χρονος, βηματα άντε και HR).
Επίσης έχουν καλύτερο GPS (αυτός ήταν ο λόγος που έφυγα από το 620), μάλιστα το 935 μετά από το τελευταίο update εμφάνισε και στο σύστημα Galileo (πέρα από τα GPS και GLONASS) και πολύ καλύτερη οθόνη (πιο μεγάλη και ευανάγνωστη). Για την αυτονομία: είναι πάρα πολύ μεγαλύτερη.Με αυτά που γράφεις πάντως, προσωπικά δεν θα έδινα 113 ευρώ για ένα ρολοί που έχει αποσυρθεί εδώ και χρόνια. Πέρα από την εκνευριστική touch screen, το μέγεθος οθόνης ειναι μικρό, το GPS του χάνει αρκετά, δέν έχει “Resume” (δηλαδή αν καταλάθος πατηθεί το start/stop, και πατιέται εύκολα καθως τρέχεις, την έχασες την υπόλοιπη activity και πρέπει να καταγράψεις νέα) Λογικά θα σου στείλουν άλλο επισκευασμένο, αν δεν επισκευάζεται το δικό σου.
Αν ήταν να μεινω σε Garmin θα έβλεπα το 735 που το βρίσκεις ολοκαίνουργιο οριακά κάτω από 330 ευρώ και σίγουρα θα σε καλύψει για πολυ περισσότερα χρόνια από ένα επισκευασμένο 620
11 Αυγούστου 2018 στις 10:58 #97818roukounasΣυμμετέχωνKαλημερα Αριστιδη και ευχαριστω για την απάντηση σου.
Με βαζεις σε σκεψεις γιατι ειχα ψιλοσυμβιβαστει με το ποσο των 113 ευρω και ενα καινουργιο ουσιαστικα ρολοι.
Αμα μου λες οτι παιζει να μου δωσουν το ιδιο επισκευασμενο ή καποιο αλλο μεταχειρισμενο τοτε το πραγμα αλλαζει.Εχουν πολυ ενδιαφερον τα χαρακτηριστικα των νεων ρολογιων αλλα τα περισσοτερα για μενα θα ειναι ψιλοαχρηστα(οπως στο 620 το μηκος διασκελισμου,η ταλαντωση κλπ). Ασχετο ομως αν θελω να τα εχω για να τα βλεπω και ας μην καταλαβαινω :p
Με το GPS του 620 εχω αντιμετωπισει καποια προβληματα κατα καιρους αλλα γενικα πιστευω πως ειναι ΟΚ σε αυτο το θεμα. Τωρα τελευταια μου εκανε νερα που δεν γεμιζει με τιποτα η μπαρα του GPS(μπορει να φταιει και το θαλασσινο νερο?)
Αυτο με το resume που γραφεις νομιζω γινεται κανονικα. Αν δηλαδη πατησω παυση σε μια προπονηση με 2 μεγαλα κομματια, συνεχιζεις κανονικα στο 2ο μερος χωρις να χανεται η δραστηριοτητα. Θα πρεπει βεβαια ανα 2 λεπτα να πατας κατι στην οθονη προκειμενου να μην αδρανοποιηθει και “κλεισει” το ρολοι. Αν εννοεις αυτο οκ.Φαινεται πολυ ωραιο και δελεαστικο το 735xt(το βρισκω και με 290Ε στο σκρουτζ) αλλα εχει παλμογραφο στο καρπο, ε? Θυμαμαι οταν επαιρνα το 620 ειχα διαβασει πως δεν ειναι αξιοπιστος ο παλμογραφος αν δεν εχεις ζωνη. Φανταζομαι εχουν βελτιωθει πλεον τα νεα μοντελα (?).
Τωρα περι add day smartwatch δεν με ενδιαφερει να σου πω την αληθεια να βλεπω ειδοποιησεις του κινητου στο ρολοι μου.
Δεν το παιρνω και ποτε μαζι μου στα τρεξιματα.Θα διαβασω και το ριβιου το dcrainmaker αν ειναι να το παρω για εχω μια πιο σφαιρικη αποψη.
Δινουν εγγυηση τα σκρουτζομαγαζα?
11 Αυγούστου 2018 στις 13:30 #97822roukounasΣυμμετέχωνΠεριεργο παντως που μου γραφεις οτι δεν εχει σχεση το 645 με το 620 ενω και τα 2 που προτεινεις ειναι τριαθλητικα ρολογια ενω το 645 καθαρα για τρεξιμο.
ΥΓ. Και ειναι 2+ χρονων μοντελο το 735
11 Αυγούστου 2018 στις 19:17 #97836aRiSTiDiSΣυμμετέχων#1. Το οτι δέν γεμίζει η μπάρα στο GPS θα πει οτι δεν βρισκει τους απαιτούμενους δορυφόρους για να υπολογίσει θέση. Εμένα έχανε στη διαδρομή ειδικά οταν ειχε ψηλά κτήρια γύρω γύρω ή στις καμπύλες του στιβου. Δεν ξερω αν είναι θέμα βλάβης το οτι δεν συγχρονίζει με δορυφόρους το δικό σου
#2. Οταν γραφω “εντελώς διαφορετικο ρολοι” δεν αναφερομαι στη χρήση (τρέξιμο) αλλα στις δυνατοτητες και τεχνολογια που ενσωματώνουν. Και σου έφερα παραδείγματα: καταργήθηκε η touch screen, μεγάλωσε η οθόνη, all day activity tracking, smart features, HRM καρπου, ακτιβέστερο GPS + GLONASS. Όλα αυτα υπαρχουν και στο 935 και 735 και 645. Το 620 είναι προηγούμενης κλάσης
#3. 630 και 645 είναι διάδοχοι του 620. Το 630 και προφανώς και το 620 εχουν αποσυρθει (discontinued). To 735 αν και 2+ χρόνων πωλείται και υποστηρίζεται ακόμα. Άρα βγαίνουν και firmware updates. Δες εδώ https://explore.garmin.com/en-US/forerunner/ Το 645 δεν στο πρότεινα λόγω τιμής αφου είναι εντελως νεο και προσωπικά θεωρώ ασκοπο να δώσεις exra λεφτα για μουσική. Οπως και το 935 δεν το προτεινα, απλα το ανεφερα πως ηταν η δική μου επιλογη μετα το 620.
#4. Το 735 είναι και για τρίαθλο (ακομα και το 620 μπορουσε να κανει record swimm activity) αλλα είναι της σειρας “forerunner” προσανατολισμενο για τρεξιμο.
#5. Το HRM καρπου οντως δεν ειναι ακριβες, ειδικα σε διαλειματικες. Για να μετραει σφυγμους σε χαλαρα τρεξιματα μια χαρα ειναι. Αν εχεις ζώνη απο το 620 μπορει να δουλέψει και με ολα τα άλλα garmnin.
#6. Και εγώ τρεχω light χωρις κινητα και άλλα gadgets. Αλλα αν το φοράς ολη μέρα η στο gym για να μερτας steps και calories μπορεις να αξιοποιησεις τη smart λειτουγια
Ελπίζω να βοήθησα
12 Αυγούστου 2018 στις 11:13 #97844roukounasΣυμμετέχων@aRiSTiDiS
Καλημερα!
Θα εχεις καταλαβει οτι οι γνωσεις μου πανω στο αντικειμενο ειναι πολυ περιορισμενες.
Hσουν απολυτα κατανοητος και με βοηθησες πολυ. Για την ακριβεια, με εχεις πεισει να παρω καινουργιο ρολοι χαχα.
Αυτο που λες για το GPS του 620 ισχυει ειδικα για το στιβο οπου δεν ειχε μεγαλη ακριβεια.
Το ψαχνω 2 μερες τωρα, ημουν και στην Ερυθραια χθες οποτε περασα απο το e-galaxy να δω πως ειναι στο χερι μου τα ρολογια και ρωτησα τι παιζει με την αντικατασταση. Μου ειπε η πωλητρια οτι συνηθως δινουν καινουργια ρολογια και καμια φορα δινουν refurbished.
Ειμαι αναμεσα στα 645(απλο και οχι με μουσικη που η μπαταρια του δεν κραταει), το 735xt και τελευταιο το 935.
Το καλο ειναι οτι κανενα δεν εχει οθονης αφης που με εξοργισε τελευταια στο 620, μαλλον καταλαβαν την πατατα τους εκει στη γκαρμιν.Οι τιμες τους παιζουν στα 277, 400 και 430(935).
Aν εχουν ολα διαρκεια ζωης 2.5-3 χρονια νομιζω τα 2 τελευταια απορριπονται.
H μονη ενσταση μου για το 735 ειναι οτι ειναι ηδη μοντελο 2 χρονων και μπορει σε κανα χρονο να σταματησει να παιρνει updates κ να αποσυρθει και αυτο οπως το 620.
Το σιγουρο ειναι οτι το 2ο μισο του δωρου Πασχα θα φυγει ακλαφτο8 Σεπτεμβρίου 2018 στις 10:56 #98432ant33507Συμμετέχων@roukounas Καλημέρα φίλε μου, απο τα παραπάνω ρολόγια με κλειστά μάτια το 935 (είναι το fenix 5 με πλαστικό κέλυφος για να είναι ελαφρύτερο. καμια σχέση με τις προηγούμενες γενιές. το 735 είναι προηγούμενη γενιά αν είναι να δώσεις 330 κάνε υπομονή 1 μήνα να μαζέψεις τα παραπάνω για το 935. το 635 οκ καινουργιο αλλά η κορυφαία σειρά που κρατάει περισσότερο στο ράφι είναι η σειρα 9..)
8 Σεπτεμβρίου 2018 στις 12:20 #98436Roberto4CarlosΣυμμετέχωνΕγώ απλά θα καταθέσω από την εμπειρία μου 2 σημεία που τα έχω καρατσεκάρει και που τα τηρώ πλέον με ευλάβια
1) Χίλιες φορές να αγοράσεις κάτι ακριβό και καλό παρά πιο μέτριο και φθηνό, γιατί στο τέλος με το φθηνό ίσως δώσεις 2-3 φορές χρήματα(για πολλούς λόγους), οπότε θα συνέφερε να πάρεις από την αρχή το καλό και ακριβό
2) Όταν θες να επιλέξεις εξοπλισμό, δες τις ανάγκες και τις απαιτήσεις σου και αγόρασε αυτό που όχι απλά θα καλύψει τα στάνταρ σου, αλλά αυτό που θα είναι ένα επίπεδο παραπάνω, γιατί σίγουρα στη πορεία θα χρειαστείς κάτι επιπλέον που δεν τον το είχες σκεφτεί ή που δεν το είχες χρειαστεί αρχικά!
Προσωπικά σε αυτά έχω καταλήξει μετά από αρκετές διπλές και τριπλές αγορές, οπότε απλά τα καταθέτω.
Για την οικονομία της συζήτησης, όταν έπρεπε να κάνω αγορά νέου ρολογιού αρχικά αγόρασα το garmin 235 και μετά κατέληξα στο 735(αφού χρειάστηκα 2-3 πράγματα που δεν μου τα έδινε το 235), όπου με καλύπτει απόλυτα και ας μην είμαι τριαθλητής.
Για μένα, το τέλειο ρολόι θα ήταν ένα 735 που θα παίζει μουσική (για να μην χρειάζεται να παίρνω mp3 μαζί μου κάποιες φορές) και που θα έχει δυνατότητα να λαμβάνει κλήσεις(για να μην χρειάζεται να παίρνω και το κινητό). Να ντύνομαι και με ένα ρολόι στο χέρι να φεύγω χωρίς άλλες συσκευές!8 Σεπτεμβρίου 2018 στις 13:28 #98444roukounasΣυμμετέχωνΕυχαριστω για τις απαντησεις!
Το 935 ναι μεν μου φαινεται το κορυφαιο ΑΛΛΑ:
1) ειναι αρκετα μεγαλο στο χερι μου(μαλλον λογω της εξαιρετικης του μπαταριας) και δεν μου αρεσουν αυτου του ειδους τα ρολογια μιας και το φοραω ολη μερα,
2) παρολο που θα μου γινει τελικα δωρο το ρολοι προτιμω να δοθει μικροτερο ποσο.Η αποφαση εχει παρθει. Νικητης το 645 το οποιο το βρισκω στα 367Ε απο Ιταλια με 2ετη εγγυηση και αξιοπιστο σαητ. Θα περιμενω λιγες εβδομαδες ακομη να αναρρωσω και θα το αποκτησω.
Ρομπερτο αυτο θα ηταν το ιδανικο. Το 645 που θα παρω υπαρχει και σε εκδοση με Mp3 player με καμια 50αρα ευρω παραπανω αλλα δεν αξιζει ακομα πιστευω. Ηταν το 1ο της γκαρμιν που εβαλε τετοιο feature και η μπαταρια ειναι για κλαματα(5 ωρες τρεξιμο λεει).
Δεν αργει παντως,σε 1-2 χρονια λογικα θα το εχουν ενσωματωσει καταλληλως.10 Οκτωβρίου 2018 στις 01:15 #99990Ant2004ΣυμμετέχωνΚαλησπέρα
Ίσως να έπρεπε να γράψω κάτω από κάποιο άλλο θέμα ή να ανοίξω κάποιο καινούριο, αν πρέπει να το μεταφέρετε οι διαχειριστές κάντε το. Είμαι εντελώς νέος δρομέας εδώ και δυο μήνες άρχισα να τρέχω μόνος μου, και έτρεξα το πρώτο μου ημιμαραθώνιο μόλις την προηγούμενη εβδομάδα στο 1:38. Όλον αυτό το καιρό έτρεχα με ένα κινητό στο χέρι για να βλέπω μέσα από την εφαρμογή τους χρόνους κλπ.
Από χθες ξεκίνησα με προπονητή που στον Βόλο θεωρείται σεβαστός για το έργο του. Μου είπε ότι θα πρέπει οπωσδήποτε να πάρω ρολόι….
Το θέμα είναι ότι η εφαρμογή του κινητού με άφηνε να επιλέξω τα παπούτσια που θα φορέσω ( οποία αγορά έχω κάνει είναι λόγω των review και των σχολίων που γίνονται από όλους εσάς) για το τρέξιμο μου και έτσι μπορούσα να παρακολουθώ ποσά χιλιομετρα έχουν κάνει .
Με το ρολόι θα μπορώ να τα παρακολουθώ; Εσείς πως τα μετράτε; Τα ρολόγια που σκέφτομαι είναι το Garmin 935 και το Suunto 9
Σας ευχαριστώ10 Οκτωβρίου 2018 στις 01:23 #99992aRiSTiDiSΣυμμετέχωνΟλα τα Garmin σου δίνουν access στην εφαρμογή Garmin Connect, που μπορείς να παρακολουθείς τα πάντα, όπως και τα χλμ στα παπούτσια, που δέ νομίζω ότι είναι και τίποτα σπουδαίο σε σχέση με όλα τα άλλα που προσφέρει
Ποια εφαρμογή είχες στο κινητό? Υπάρχει μεγαλή πιθανότητα να συγχρονίζει με το Garmin Connect και να σου ανεβάσει τις προπονήσεις και στην εφαρμογή που είχες, αυτόματα. Για Suuunto δεν εχω ιδέα
10 Οκτωβρίου 2018 στις 01:38 #99994Ant2004ΣυμμετέχωνΑρχικά να σου πω ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Άρα κοιτάζω το 935..
Βασικά είχα στο μυαλό μου ότι και τα δυο αφού έχουν καλό gps και μετρούν τα ίδια πράγματα, έριξα την βαρύτητα στα παπούτσια… (ίσως πολύ λάθος σκεπτικό λόγω απειρίας ή και αναπηρίας σκέψης…)
Η εφαρμογή που χρησιμοποιώ είναι η iSmoothRun10 Οκτωβρίου 2018 στις 02:01 #99996taziΣυντονιστής@antonis2013 Αντωνη εισαι νεος δρομεας οπως λες και μαλλον πολλα υποσχομενος οπως ο χρονος σου στον ημι μαρτυραει.
Σιγουρα θα χρειαστεις ρολοι, εχει δικιο ο προπονητης σου. Οσο για την ενημερωση του λογισμικου σχετικα με τα παπουτσια που χρησιμοποιεις, νομιζω μπορεις καλλιστα να την κανεις και χειροκινητα στο garminconnect.
Ομολογω πως εγω ουδεποτε ενιωσα αυτη την αναγκη, πολλοι δρομεις ομως καρατανε αρχειο παπουτσιων/χιλιομετρων.
Θα σου προτεινα καταρχην να μην αγχωθεις με χρονους, αναλυσεις κλπ. Μαθε να τρεχεις, να ακους το σωμα σου, απολαυσε το τρεξιμο και χωρις να το καταλαβεις θα δεις βελτιωση.
Καλη συνεχεια και παντα ακομη καλυτερους χρονους σου ευχομαι.10 Οκτωβρίου 2018 στις 02:34 #99998Ant2004ΣυμμετέχωνΊσως κάποιος που θα διαβάσει το μήνυμα σου @tazi να το προσπεράσει απλώς βρίσκοντας το εύστοχο και ενδιαφέρον, αλλά για μένα ήταν πολύ ενθαρρυντικό, και τονωτικό. Το εκτιμώ πολύ το σχόλιο σου γιατί οι περισσότεροι εδώ είστε πολύ έμπειροι δρομείς. Και πάλι ευχαριστώ.
10 Οκτωβρίου 2018 στις 14:50 #100036Χρήστος ΙωαννίδηςΣυμμετέχωνΥπάρχει και δυνατότητα να συνδέσεις το garmin και με άλλες εφαρμογές pc ή κινητού.
Εγώ έχω το garmin 235 και μπαίνω στο Strava γιατί είναι λίγο ποιο social friendly. Κάτι σαν Facebook των δρομέων.
Μπορείς να παρακολουθείς όχι μόνο τα παπούτσια σου, αλλά παρα πάρα πολλά δεδομένα που καταγράφει μεν το garmin αλλά θα το δεις αποτυπωμένο μόνο στην εφαρμογή του κινητου, είτε Strava είτε garmin connect. -
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.