- Αυτό το θέμα έχει 11 απαντήσεις, 9 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 5 έτη, 6 μήνες πριν από τον χρήστη tzatzikis90.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
15 Φεβρουαρίου 2019 στις 20:55 #104630Sotiris DiamantopoulosΣυμμετέχων
Έχει βγει μια ενδιαφέρουσα έρευνα από σοβαρούς ερευνητές που καταλήγει στο ότι οι βελτιώσεις στη μιτοχονδριακή βιογένεση και την οξείδωση του λίπους, που μέχρι τώρα αποδίδονταν στις προπονήσεις με μειωμένα αποθέματα γλυκογόνου, οφείλονται στην ουσία στην εκτέλεση διπλών προπονήσεων σε μικρή χρονική απόσταση μεταξύ τους, και όχι στην ποσότητα γλυκογόνου. Όποιος έχει όρεξη, μπορεί να βουτήξει εδώ https://www.biorxiv.org/content/biorxiv/early/2019/02/12/547489.full.pdf
Εγώ πάντως αύριο θα βγω για τρέξιμο και πρωί και απόγευμα.
15 Φεβρουαρίου 2019 στις 22:36 #104632Γιώργος ΚΣυμμετέχων@sotiris_diamantopoulos Τι να πω, το έχεις τερματίσει. Που να φανταστώ, όταν ξεκινούσα το τρέξιμο στα νιάτα μου, ότι το τρέξιμο δεν είναι μόνο “βάλε το ένα πόδι μπροστά απ’ τ΄άλλο”.
Δεν εκπλήσσομαι με το άρθρο, εκπλήσσομαι με σένα: που το ανακάλυψες αυτό; στο dark internet μπαίνεις και τα βρίσκεις;15 Φεβρουαρίου 2019 στις 22:51 #104634Sotiris DiamantopoulosΣυμμετέχων@skull σσσσσς, μην τα λες παρά έξω μ’ αυτά, θα ρθουν να με μαζέψουν, και θα αναγκαστώ να σε καταδώσω και σένα!
Όχι ρε συ, απλά ακολουθώ όλη την ιντελιγκέντσια του sports physiology, physical therapy, sports biomechanics κλπ στο twitter κι έτσι παίρνω ένα μάτι σε οτιδήποτε καλό προκύπτει σε έρευνα στους τομείς αυτούς. Τώρα αυτό μου κέντρισε το ενδιαφέρον και το μοιράστηκα.
16 Φεβρουαρίου 2019 στις 10:26 #104636Nikos PilikasΣυντονιστής@sotiris_diamantopoulos Ωραίος, Σωτήρη, ευχαριστούμε.
Ξεκίνα τις διπλές, ο Ιγκλόι θα ήταν περήφανος για σένα!16 Φεβρουαρίου 2019 στις 10:44 #104638Sotiris DiamantopoulosΣυμμετέχωνΟ Ιγκλόι αν μάθαινε ότι έκαψα την προπόνηση της Τετάρτης γιατί ήταν ωραία τα γεμιστά της συζύγου, δεν θα ήταν και πολύ περήφανος. Μόνο μια έρευνα που θα βγάζει ότι και τα γεμιστά αυξάνουν τη μιτοχονδριακή βιογένεση με σώζει
16 Φεβρουαρίου 2019 στις 11:28 #104640EldaΣυμμετέχωνΑν καψεις προπονηση λογω 8 μποφορ, παγωνιας και βροχης, συγχωρεισαι ή μπα?
16 Φεβρουαρίου 2019 στις 12:01 #104642Sotiris DiamantopoulosΣυμμετέχωνΑν καψεις προπονηση λογω 8 μποφορ, παγωνιας και βροχης, συγχωρεισαι ή μπα?
Σε σχέση μ’ αυτό Μαρία @elda, δύο φράσεις μου έρχονται στο μυαλό. Η πρώτη είναι “Live to fight another day” και η δεύτερη “when the going gets touch, the touch get going”. Ανάλογα με το τι κάνω, χρησιμοποιώ το αντίστοιχο μότο κι έτσι βρίσκω τη συγχώρεση :p
16 Φεβρουαρίου 2019 στις 17:30 #104676Roberto4CarlosΣυμμετέχωνΕγώ πάντως σας συγχωρώ και σας δίνω άφεση @sotiris_diamantopoulos και @elda .
17 Φεβρουαρίου 2019 στις 09:29 #104696stratusΣυμμετέχωνΕγώ κάνω διπλες προπονήσεις από τον ενα καναπέ στον άλλον.
Προειδοποιώ ότι αν ακούσετε στις 15 Απριλιου για κάποιον που τίναξε τα πέταλα στο μαραθώνιο της Βοστωνης ,αν τρεξω βέβαια ,θα είμαι εγώ .17 Φεβρουαρίου 2019 στις 15:43 #104700taziΣυντονιστήςΧριστο στη προπονηση που κανεις δωσε ιδιαιτερη βαση στο διαλειμμα, εκει ειναι το ζουμι!!!
18 Φεβρουαρίου 2019 στις 15:32 #104762stressbusterΣυμμετέχωνΤη γνωμη σας.
Ξυπναω το πρωι, πινω νερο, καβαλαω ποδηλατο η τρεχω μάξιμουμ 45 λεπτα με 1 ωρα και όλα αυτά γινονται στην ζωνη 1 σε χαλαρο τεμπτο να πω και χαμηλους παλμους.Αυτο εμενα μου δινει μεγαλη ενεργεια για την υπολοιπη μερα(ετσι νιωθω τουλάχιστον).
Παω στη δουλεια μου και το απόγευμα ακολουθω το πρόγραμμα προπονητη για το τρεξιμο(4 φορες την εβδομαδα 1 ελευθερο 2 διαλλειματικες, 1 long).
Εάν τωρα το πρόγραμμα αφορα προετοιμασια ΑΜΑ η Ημι,μαζευονται κοντα στα 80 100 χλμ την εβδομαδα μαζι με τα πρωινα.
Θεωρείτε ότι αυτή είναι διπλη προπονηση?18 Φεβρουαρίου 2019 στις 18:32 #104764tzatzikis90ΣυμμετέχωνΕννοείται πως θεωρείται διπλή προπόνηση φίλε @stressbuster. Συνήθως μάλιστα (μην πω πάντα) η μία από τις διπλές είναι τέτοια ακριβώς, πολύ μικρής έντασης, για να φορτώσεις εύκολα χιλιόμετρα και να γίνουν οι προσαρμογές από τις δυνατές προπονήσεις ουσιαστικά.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.