Κάτι εναλλακτικό από το ρολόι

Επισκόπηση 13 δημοσιεύσεων - 1 έως 13 (από 13 συνολικά)
 • Συντάκτης
  Δημοσιεύσεις
 • #111950
  Γιώργος Κ
  Συμμετέχων

  Έχω το polar m400 για τις προπονήσεις μου. Διαπίστωσα ότι μετά το 5ωρο η μπαταρία τα “φτύνει”.
  Επειδή θα πάω σε αγώνα 110km υπάρχει κάποιο τρόπος να καταγράψω με κάποιο άλλο μέσο τον αγώνα μου; Με ενδιαφέρει βασικά μόνο το ίχνος της διαδρομής (δηλαδή χλμ. και υψόμετρο). Υπάρχει κάποιος τρόπος για να το κάνω αυτό;

  #111956
  Kostas Roussakis
  Συμμετέχων

  Μπορείς να πάρεις ένα powerbank ,και να το φορτίσεις εν κινήσεις. Απλά τσεκαρε πριν πας στον αγώνα .

  #111972
  Roberto4Carlos
  Συμμετέχων

  Να δανειστείς κάποιο ρολόι από φίλο?

  #111974
  Sotiris Diamantopoulos
  Συμμετέχων

  Γιώργο @skull αν έχεις σοβαρό σκοπό με τα βουνά και τις μεγάλες αποστάσεις (δεν είμαι κι εκεί για να σου τρώω το μυαλό με τη μαγεία των πενταροδεκαριών), τότε μάλλον η επόμενή σου αγορά θα πρέπει να είναι κάποιο από τα τελευταία suunto και garmin που και μεγαλύτερη αυτονομία έχουν στη default λειτουργία, αλλά έχουν και ειδικά modes για πραγματικά μεγάλες διαδρομές.

  #111992
  StefanosM (papako)
  Συμμετέχων

  το m400 με ένα μικρό powerbank (3000/5000 mA/h), αφού το δοκιμάσεις ότι φορτίζει και όταν τρέχεις, όπως είπαν πιο πριν. Προσοχή γιατί πολλά powerbanks σταματάνε να δίνουν αν τα μα δεν είναι πάνω από ένα όριο και είσαι αναγκασμένος να το ελέγξεις και να πατάς το κουμπί του powerbank κάθε 5 λεπτά.

  εναλλακτικά χρησιμοποιείς το κινητό που θα έχεις μαζί σου για να κάνει την καταγραφή (με Strava, runkeeper κτλ). Και εδώ να έχεις ένα powerbank μήπως δεν αντέχει το κινητό

  #111998
  cranfield
  Συμμετέχων

  Νομίζω δεν θα πήγαινα σε αγώνα 100 χλμ στο βουνό – (υποθέτω είναι το Παρανέστι?) χωρίς ρολόι με αξιοπρεπή αυτονομία (ανάλογα βέβαια και με τον εκτιμώμενο χρόνο σου). Βέβαια είναι ρολόγια με κόστος 300€+ -(έχουν το νέο gps της sony που εξασφαλίζει μεγάλες αυτονομίες) αλλά τουλάχιστον δεν θα μείνεις απο μπαταρία και μην ξεχνάς και τις καιρικές συνθήκες βροχή κτλ (δεν έιναι εύκολη η χρήση του powerbank).

  Φιλικά,
  Γιάννης

  #112000
  Γιώργος Κ
  Συμμετέχων

  @roberto4carlos αν δανειστώ ρολόι, θα καταγραφεί η προσπάθεια στο δικό του ιστορικό (strava) και δεν θα το έχω στη δική μου βάση δεδομένων.

  @kostas_roussakis
  υπάρχει μια ιδιαιτερότητα με το m400, όπου η φόρτιση γίνεται στην πλάτη του ρολογιού, δηλαδή από την πλευρά που ακουμπά στον καρπό. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βγάλω το ρολόι προκειμένου να χρησιμοποιήσω το powerbank, συν το ότι πρέπει να κουβαλώ ακόμη ένα εξάρτημα μαζί μου, εκεί που ψάχνομαι να μειώσω βάρος στο σακίδιό μου.

  @sotiris_diamantopoulos
  έχει μια βάση αυτό που λες, αλλά όχι άμεσα εφαρμόσιμο. Την επόμενη εβδομάδα είναι ο αγώνας.

  Δεν υπάρχει καμία εφαρμογή για κινητά;

  #112002
  Γιώργος Κ
  Συμμετέχων

  @papako @cranfield
  ναι πρόκειται για το Παρανέστι.
  θα δοκιμάσω με το κινητό που αναφέρατε, μιας και δεν θέλω να “μπλέξω” και με άλλες συσκευές. Με το κινητό και το strava τι κάνω ακριβώς για να καταγραφεί η κίνηση; Δεν έχω ξαναασχοληθεί ποτέ απ’ ευθείας με το strava, αλλά μόνο μέσω του polarflow.

  #112006
  StefanosM (papako)
  Συμμετέχων

  αν είναι android κατέβασε την εφαρμογή
  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.strava&hl=en

  άνοιξε το GPS, κανε log in με τα στοιχεία σου στο strava και στο menu η πρώτη επιλογή είναι record activity. επέλεξε run ;h hike και πάτα start.
  Πάντα δοκιμή πριν τον αγώνα και να πάρεις ένα μικρο powerbank.
  Δεν δείχνει τα υψομετρικά, δεν ξέρω αν υπάρχει εφαρμογή για αυτό.

  Αν δανειστείς ένα άλλο ρολόι που να αντέξει τον χρόνο που θα κάνεις, μπορείς μετά να πάρεις το αρχείο και να το κάνεις upload στο strava σου.

  #112008
  Roberto4Carlos
  Συμμετέχων

  @skull, με ένα άλλο ρολόι, αφού γίνει η καταγραφή, παίρνεις από το strava ή το garmin ή όποια άλλη πλατφόρμα έχει ο φίλος το αρχείο (export) και το κάνεις import στο δικό σου strava, garmin κτλ. Έπειτα ο φίλος σβήνει κσι από το ρολόι του και από το strava του τη καταγραφή του δικού σου αγώνα. Οπότε όλα μια χαρά

  #112010
  Sotiris Diamantopoulos
  Συμμετέχων

  @skull το θέμα με το κινητό είναι ότι δεν ξέρω αν θα σου δώσει δραματικά καλύτερη αυτονομία, με συνεχή καταγραφή της κίνησης κλπ. Με το δικό μου (iPhone, οπότε η μπαταρία είναι μια πονεμένη ιστορία) την ανάβαση Ολύμπου νομίζω ότι δεν την είχα και γι’ αυτό το είχα συνδεδεμένο με external battery pack.

  Με γεια το καινούριο ρολόι λοιπόν, sooner than later https://www.skroutz.gr/s/18667409/Suunto-5-White.html#specs 🙂 🙂 🙂

  #112022
  Γιώργος Κ
  Συμμετέχων

  Σας ευχαριστώ παιδιά. Μάλλον πιο πιθανό είναι να βρω κάποιο ρολόι φίλου, μιας και με την τεχνολογία (κατεβάσματα, ανεβάσματα κτλ) δεν είμαι και τόσο φίλος.

  #112038
  ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΛΙΑΚΟΣ
  Συμμετέχων

  Δες κ στο egalaxy έβγαλε 20%με επιστροφή του παλιού

Επισκόπηση 13 δημοσιεύσεων - 1 έως 13 (από 13 συνολικά)
 • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.