Καρδιολογικές εξετάσεις

Επισκόπηση 8 δημοσιεύσεων - 16 έως 23 (από 23 συνολικά)
  • Συντάκτης
    lasportivaman
    Συμμετέχων

Καλημέρα σε όλους. Θα ήθελα την γνώμη σας για ένα θέμα που με απασχολεί. Αντιμετωπίζω κάποιες έκτακτες συστολές. Αραιές μεν αλλά με θορύβησαν αρκετά. Έχω κάνει πρόσφατο καρδιολογικό έλεγχο (τριπλεξ και ηλεκτροκαρδιογράφημα) καθώς επίσης και αιματολογικό έλεγχο και ακτινογραφία θώρακος. Κρίνεται απαραίτητο το τεστ κοπώσεως κατά την γνώμη σας; Ο γιατρός δεν μου το πρότεινε. Η ηλικία μου είναι 33.

aRiSTiDiS
    Συμμετέχων

@la-sportiva Καλημέρα, εφόσον ο εξειδικευμένος ιατρός, που είδε τρίπλεξ και ηλεκτροκαρδιογράφημα σου είπε όχι, δέν ειναι σωστό κάποιος δρομέας χωρίς ιατρικές γνώσεις και τις εξετάσεις στα χέρια του να κάνει διάγνωση μέσω πληκτρολογίου και να πεί κάτι διαφορετικό. Η μόνη υπεύθυνη συμβουλή ειναι να ακολουθήσεις τις συμβουλές του γιατρού, ή εάν δεν τον εμπιστεύεσαι 100% ας δεις και κάποιον άλλο. Φαντάζομαι του εξήσησες πλήρως πότε νοιώθεις τις συστολές (π.χ. σε ηρεμία, πάνω στην άσκηση, μετά από έντονη άσκηση, μετά από παρατεταμένη άσκηση LR, κτλ)

Καθαρά για στατιστικούς λόγους και εγώ έκανα τις ίδιες εξετάσεις την προηγούμενη εβδομάδα, και δεν μου ζήτησε να κανω τεστ κοπώσεως.

lasportivaman
    Συμμετέχων

Κατανοητό! Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση! Σίγουρα εμπιστεύομαι τον γιατρό μου ο οποίος με παρακολουθεί εδώ και χρόνια. Απλώς ήθελα να ρωτήσω εάν οι υπόλοιποι δρομείς κάνουν τεστ κοπώσεως + των άλλων εξετάσεων.
    Ευχαριστώ!

Odysseas
    Συμμετέχων

έκανα εχθες το καρδιολογικό μου τσεκαπ, μετά το καρδιογράφημα και το τρίπλεξ ο καρδιολόγος μου είπε πως η καρδιά φαίνεται σε πολύ καλή κατάσταση και δεν κρίνει απαραίτητο το τεστ κοπώσεως αλλα αν ήθελα να το κάνω θα το καναμε. Τελικά το κάναμε σε διάδρομο, αρχικα περπατώντας και παρά την μεγάλη κλίση του διαδρόμου (18%) και την υψηλή ταχύτητα, οι παλμοι δεν ανεβαίναν πάνω από 135-140 οπότε μου είπε πως θα πρέπει να ανεβάσουμε κι άλλο την ταχύτητα και πως θα πρέπει να τρεξω. Οπότε και έτρεξα τα τελευταία 6 λεπτά, συνολικά κράτησε 18 λεπτά και αν ήθελε ο γιατρός και άλλο δεν είχα κανένα πρόβλημα να συνεχίσουμε. Οι παλμοί φτάσανε στους 168 ενω οι μέγιστοι παλμοί μου είναι 175.
    Ο γιατρός μου είπε πως συνήθως εμείς οι δρομεις δεν έχουμε πρόβλημα με φραγμένες αρτηρίες και κίνδυνο για στεφανιαία νόσο (ίσως και γι’αυτό κάποιοι καρδιολόγοι δεν το θεωρούν απαραίτητο για τους δρομείς) αλλά κίνδυνο που προέρχεται απο αρρυθμίες και βραδυκαρδία λόγω της διόγκωσης της καρδιάς που δημιουργείται από το μεγάλο και παρατεταμένο τρέξιμο

lasportivaman
    Συμμετέχων

Καλημέρα Οδυσσέα! Ο δικός μου γιατρός δεν μου το έχει προτείνει καμία φορά αυτά τα χρόνια,αλλά εγώ προσωπικά θα ήθελα να μπω στην διαδικασία να κάνω ένα τεστ κοπώσεως ακριβώε για να διαπιστωθούν τυχόν αρρυθμίες.

Odysseas
    Συμμετέχων

@lasportivaman νομίζω για τις αρρυθμίες ο καλύτερος τρόπος διάγνωσης ειναι με το χολτερ καρδιάς το οποίο κάνει 24ωρη/48ωρη καταγραφή του ρυθμού αλλά αυτό θα το δώσει ο γιατρός μόνο αν έχει ενδείξεις ή υπόνοιες σχετικά. Όπως και να χει γιατρός δεν είμαι και μπορέι να λέω βλακείες, ίσως αν πηγαινες σε κάποιο άλλο γιατρο, καλό είναι όταν δεν είμαστε 100% σίγουροι για κάποια διάγνωση να ζητάμε και μια δεύτερη εκτίμηση από άλλο γιατρο.

Παρεπιπτόντως έχω φίλο που τρέχει 2-3 μαραθωνίους τον χρόνο στις 3 ωρες ο οποίος με χόλτερ καρδιάς εντόπισε κάποιες αρρυθμίες ειδικά στον ύπνο, αλλά ο γιατρός δεν έδειξε να είναι πολύ ανήσυχος, απλά του είπε να το παρακολουθεί κάθε χρόνο στο τσεκαπ.

lasportivaman
    Συμμετέχων

Σίγουρα και μια 2η γνώμη δεν είναι κακή. Απλά ο γιατρός μυο με παρακολουθεί χρόνια και έτσι υπάρχει μια αμοιβαία σχέση και εμπιστοσύνη. Ποτέ έως τώρα δεν μου συνέστησε τεστ κοπώσεως αλλά ίσως να του το ζητήσω εγώ ο ίδιος περισσότερο για να έχω εγώ ήσυχο το κεφάλι μου!

lasportivaman
    Συμμετέχων

Οι αρρυθμίες στους δρομείς,είναι ένα σχετικά συχνό σύμπτωμα παρόλα αυτά όμως τις περισσότερες φορές αθώο (κατά τα λεγόμενα του γιατρού μου) υπάρχει κάποιος που να αντιμετώπιζε ή αντιμετωπίζει κάποιο παρόμοιες πρόβλημα;

Επισκόπηση 8 δημοσιεύσεων - 16 έως 23 (από 23 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.