Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Ρούχα & εξοπλισμός / Κόστος αντικατάστασης μπαταρίας σε Garmin Fenix 3HR

Κόστος αντικατάστασης μπαταρίας σε Garmin Fenix 3HR

Τοποθέτηση ετικέτας: , ,

Επισκόπηση 10 δημοσιεύσεων - 1 έως 10 (από 10 συνολικά)
  • Συντάκτης
    thestria
    Συμμετέχων

Έχοντας το Garmin Fenix 3HR εδώ και δύο+ χρόνια, άρχισα να προετοιμάζομαι για πιθανή αντικατάσταση της μπαταρίας του. Δεν αντιμετωπίζω κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα με την διάρκεια της μπαταρίας, απλά ήθελα να είμαι έτοιμος.
    Ρωτάω λοιπόν τον αντιπρόσωπο στη Θεσσαλονίκη για το κόστος.

160 ευρώ και ένα μήνα χωρίς ρολόι μέχρι να γίνει…

160 ευρώ! Έναν μήνα off! Από ότι κατάλαβα, δεν αλλάζουν μπαταρία, αλλά αντικαθιστούν τον μηχανισμό του ρολογιού. Δηλαδή αλλάζουν το εσωτερικό. Δίνουν μάλιστα εγγύηση 1 μήνα! Και για να αναφέρουν ότι χρειάζεται έναν μήνα η διαδικασία, μάλλον το στέλνουν εκτός Ελλάδας.

Από ότι βλέπω, θα παραγγείλω μπαταρία και θα την αλλάξω μόνος μου…
    Έχει κάποιος συνάδελφος παρόμοια εμπειρία; Έχετε να προτείνετε κάτι;

Elda
    Συμμετέχων

Tοσο λιγο κρατανε τωρα οι μπαταριες??? Εγω το garmimn 310 το εχω 7 χρονια κι ακομα λειτουργει σαν καινουριο. Οταν το πρωτoπηρα για 3 χρονια ακουγα διαρκεια μπαταριας αλλα ακολουθωντας απο την αρχη τις συμβουλες που ειχα διαβασει, να να το φορτιζω μονο μεσω θυρας UPS και μονο οταν η μπαταρια ειναι γυρω στο 20%, συνεχιζει να αντεχει ακομη. Επισης το φορουσα μονο στο τρεξιμο και το εκλεινα μετα το ανεβασμα στο garmin connect. Τωρα βεβαια αν καποιος το θελει και για κανονικο ρολοι σαφως θα κρατησει λιγοτερο.

Periklis
    Συμμετέχων

για μπαταρία δε ξέρω, αλλά ένα προβληματάκι που έβγαλε το ρολόι του F5x ενός φίλου, (εντός εγγύησης) του έδωσαν καινούριο ρολόι (κουτιού). Η διαδικασία από την ημέρα που το έδωσε μέχρι να πάρει στα χέρια του το νέο, ήταν 2 εβδομάδες.

Periklis
    Συμμετέχων

@thestria να σε ρωτησω κάτι. 160 ευρώ λόγω του 30% της τιμής του ρολογιού σου; Bάση κόστους αυτή τη στιγμή στην Γκάρμιν; ; ;

thestria
    Συμμετέχων

Το Fenix είναι ρολόι που άνετα το φοράς και σαν “πολιτικό”. Και έτσι πάλι, με τρεις προπονήσεις την εβδομάδα (έξι+ ώρες) κρατάει η μπαταρία άνετα μία εβδομάδα. Απλά όταν αρχίζεις να ενεργοποιείς τις ειδοποιήσεις του κινητού, και διάφορα άλλα τέτοια ενεργοβόρα, η διάρκεια @elda μειώνετε.

@Periklis
    δεν ξέρω πώς το αποφάσισαν το κόστος.
    Εγώ πίστευα ότι θα ήθελαν κανένα 50άρι ευρώ. Η μπαταρία κοστίζει 10 με 20 ευρώ, βάλε και άλλα τόσα την εργασία, άντε πάμε στο πενηντάρικο. Αυτό περίμενα σαν απάντηση από τον αντιπρόσωπο…

Periklis
    Συμμετέχων

Ξέρω οτι πληρώνεις εκτός εγγύησης το 30% της αξίας του για αλλαγή οθόνης μπαταρίας κτλ…αλλά ποια ειναι η αξία του καθε φορά; H αρχική, η παρούσα;
    Παντως οπως κ να χει η garmin ειναι τσιμπημένη σε τετοια πράγματα. Εχει καλά ρολόγια, αλλά η τιμες τους δαγκώνουν!
    Σε όλα τα μοντέλα θεωρώ ότι ενα 100άρι ευρώ λιγότερο επρεπε να κοστιζαν. Αλλα τι ψάχνεις τωρα….

thestria
    Συμμετέχων

Τέλος καλό, όλα καλά…
    Πριν ένα μήνα παρήγγειλα από Κίνα μπαταρία για το ρολόι. Κόστος 18 ευρώ περίπου.
    Σήμερα προχώρησα στην “επέμβαση”. Πέντε εξωτερικές βίδες, δύο εσωτερικές, βάλε βγάλε μπαταρία και όλα έτοιμα.
    Το ρολόι έγινε σαν καινούργιο. Και μιλάμε για μπαταρία της Garmin και όχι ΟΕΜ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΛΙΑΚΟΣ
    Συμμετέχων

Καλησπερα

Να ξεθάψω λιγο το θεμα?
    Γνωρίζετε αν υπαρχει καποιο μαγαζι να κανει αλλαγη σε 235 garmin?Εχω φαει ολο το google και δεν εχω δει κατι.
    Υπαρχουν βιντεο σε youtube αλλα δεννν την λυση της αντιπροσωπειας δεν την αναφερω καν θα μου κανουν την καρδια περιβόλι με κανα 130 ευρω

harris_vak
    Συμμετέχων

Πολύ καλο δρομικό ρολόι και αξιόπιστο το 235 ,το είχα παλιότερα. Εγω θα κατεύφευγα σε λύση μέσω Κίνας ,όπως ο φίλος πιο πάνω.Το έχει κάνει γνωστός μου σε fenix 3.Παρήγγειλε απο ebay μπαταρία ,τιμή γύρω στα 20ευρω και με τη βοήθεια youtube την άλλαξε μόνος του.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΛΙΑΚΟΣ
    Συμμετέχων

Nαι εχω δει τα βιντεο και εγω αλλα θέλει πιστόλι σιλικονης ταινια led κολλα στεγανοποιησης,,, και και .. χιλιες φορες αν εβρισκα με κόστος ας πουμε 50 ευρω σε ενα μαγαζι να το εκανα,, Αλλιως θα το κρατησω οσο κρατησει..

Επισκόπηση 10 δημοσιεύσεων - 1 έως 10 (από 10 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.