- Αυτό το θέμα έχει 8 απαντήσεις, 7 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 3 έτη, 5 μήνες πριν από τον χρήστη
Kostão.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
26 Οκτωβρίου 2021 στις 08:30 #124357
Nikos Pilikas
Συντονιστής2:46:32 ο Πέτρος Μηνάς @petransfhp!!!
Συγχαρητήρια, συντρέχτη!4 Νοεμβρίου 2021 στις 16:17 #124457petransfhp
ΣυμμετέχωνΜετά τον Μαραθώνιο των Χανίων και τον τερματισμό σε χρόνο 3:02 , στο μυαλό μου είχα να ξεκουραστώ και να γεμίσω μπαταρίες . Έτσι , καθώς βρέθηκα για επαγγελματικούς λόγους στην εξωτική Σαντορίνη , έκανα 4 εβδομάδες αποχή από το τρέξιμο και ασχολήθηκα με αλλά αθλήματα όπως clubbing , ατέλειωτες κρεπάλες με ποτά και ξενιτιά , μπόλικο φαγητό έξω κτλ .
Έτσι μπήκε ο Ιούλιος και έπρεπε κάποια στιγμή να ξεκινήσω ξανά το τρέξιμο . Το κίνητρο ήρθε με μια εγγραφή στον Μαραθώνιο της Φρανκφούρτης ! Δυστηχώς ή ευτυχώς τέλος Ιουλίου ήρθε e mail ακύρωσης της διοργάνωσης . Το ίδιο έργο το είχα ξαναδεί , και άρχιζα να ψάχνω άλλο Μαραθώνιο για άλλη μια φορά . Είχα αποφασίσει να τρέξω στον Μέγα Αλέξανδρο αλλά μόλις μεταφέρθηκε ο Νυχτερινός την ίδια μέρα με τον Μαραθώνιο 21 Νοεμβρίου αυτό με φόβισε και επέλεξα να συμμετάσχω στον Μαραθώνιο της Λιουμπλιάνας . Ένας αγώνας που τον είχα βάλει στο μάτι από περισυ υπό την αιγίδα της Volkswagen στην πρωτεύουσα της Σλοβενίας με ενδιαφέρουσα πίστα και πολύ γρήγορα ρεκόρ διαδρομής 2:04:55.
Η προετοιμασία είχε πάει μέτρια στο νησί , αλλά το δείγμα από τον γύρο λίμνης Ιωαννίνων 1:56:58 ήταν πολύ θετικό .
Έτσι φτάσαμε στην Σλοβενική πρωτεύουσα 3 φίλοι την Παρασκευή 22/10 με γεμάτες βαλίτσες όνειρα και φιλοδοξίες .
Υδατανθρακωση και έτοιμοι για την εκκίνηση .
Στην εκκίνηση επικρατούσε δριμύ ψύχος με 5 βαθμούς Κελσίου υγρασία και ομίχλη .
Προσπαθήσαμε να κρατηθούμε ζεστοί μέχρι το μπαμ .Τελοσπαντων κάποια στιγμή δόθηκε η εκκίνηση και ξεκινήσαμε μουδιασμένα με πέρασμα πρώτο 5αρι 20:20,
στην συνέχεια εκμεταλλευτήκαμε τις ε ιδανικές συνθήκες και αυξήσαμε ρυθμό όπου σταθεροποιηθήκαμε σε περάσματα 3:50-3:55/χλμ .
Μετά το 10αρι βγήκε ήλιος και είχε τέλεια θερμοκρασία περίπου 10 βαθμούς !
Πέρασα Ημιμαραθώνιο 1:23:33
συνέχισα να επιταχύνω και το 2ο μισό βγήκε 1:22:59
Τερματισμός 2:46:32
Μια απίστευτη επίδοση για εμένα που πριν λίγα χρόνια φαντάζε διαστημική !
Σε ευχαριστώ πολύ @Echetlos Νίκο για τα καλά σου λόγια να είσαι καλά !
4 Νοεμβρίου 2021 στις 17:41 #124458aRiSTiDiS
Συμμετέχων@petransfhp Συγχαρητήρια Πέτρο! Πολύ δυνατός αγώνας όπως τον περιγράφεις!
4 Νοεμβρίου 2021 στις 18:54 #124459ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΛΙΑΚΟΣ
ΣυμμετέχωνΦιλε πραγματικα πολλα συγχαρητηρια.. Κλαιω με το χαλαρο 5 αρι στα 20 λεπτα.. Μακαρι να μπορεσω και εγω να περασω αρχικα σε ημι και μετα βλεπουμε για μαραθωνιο.. Υπομονη κ προσπαθω οσο γινετε με τις παρουσες συνθηκες να προπονουμε ..
Τλς με αφορμη το σχολιο σου για τον αγωνα σε θεσσαλονικη 21/11 εχω κερδισει μια συμμμετοχη για το 5αρι και σκφτομουν να το συνδυασω εντελως fun run Και εκπαιδευση που θα ειχα πανω., αλλα ετσι οπως παει η πανδημια δεν το βλεπω να γινετε… Μακαρι να βγω ψευτης αλλα περιμενω μαιλ για ακυρωση4 Νοεμβρίου 2021 στις 19:14 #124460tazi
ΣυντονιστήςΣυγχαρητηρια, Πολυ ωραια περιγραφη, πλεξαιρετικη επιδοση και πολυ σωστη αντιμετωπιση γενικοτερα. Πολλα μπραβο.
4 Νοεμβρίου 2021 στις 21:36 #124462petransfhp
Συμμετέχων@aRiSTiDiS @ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΛΙΑΚΟΣ @tazi Σας ευχαριστώ πολύ.
Υπήρχαν και κάποια άλλα θέματα να αντιμετωπίσουμε και κάποια λάθη που κάναμε πριν τον αγώνα . Όπως πχ την προηγούμενη μέρα του αγώνα ψάχναμε για πρωινό και καταλήξαμε σε ένα γκουρμέ καφέ μα φάμε μια πανδαισία λιωμένων τυριών με τηγανητά αυγά φριγαμισμενα ψώνια μαγιονέζες και μουστάρδες , έπεσε πολύ γέλιο , χαρακτηριστικά ειπώθηκαν πολλές ατάκες «τέτοια λάθη ούτε πρωτάρηδες δεν τα κάνουν» «λάθος ολκής» , το θετικό ήταν ότι είχε πολυ γέλιο η όλη φάση .
Επίσης έπρεπε να έχω επιπλέον του κοντομάνικου και του φούτερ που πέταξα στην εκκίνηση και γάντια και Μπάφ λόγω κρύου .
Στον πρωτο σταθμό στο 5ο χλμ είχα υπολογίσει να πάρω τζελ το οποίο δεν έγινε λόγω του ότι κατάφερα και ήπια μόνο μια γουλιά νερό από το ποτηράκι , πάω να πάρω δεύτερο ποτήρι από τον επόμενο πάγκο κάνω να πιω και μέσα το ποτήρι είχε σοκολάτες ! Χαχαχα.
Οποτε έπρεπε να περιμένω αλλα 5χλμ για τον επόμενο σταθμό όπου έπαιρνα δυο δυο τα ποτήρια δυο φορές και προσπαθούσα να πιω όσο όπως μπορούσα εν κινήσει , το μισο χυνόταν , Τελοσπαντων είναι μεγάλο πρόβλημα τα ποτήρια στο εξωτερικό , το κάνουν για περιβαντολογικους λόγους αλλα είναι μεγάλη χαζομάρα των διοργανωτών .
Αυτό με τα ποτήρια προσωπικά μου είχε προξενήσει μεγάλο άγχος στον αγώνα . Ξεκινούσα να παίρνω το τζελάκι πολυ νωρίς γιατί δεν ήξερα ποτε θα εμφανιστούν οι σταθμοί και αν θα προλάβω να πιω όσο χρειάζομαι.
Ευτυχώς ο καιρός ήταν τέλειος με ήλιο όπως προανέφερα και χαμηλές θερμοκρασίες 9-10 βαθμούς Κελσίου .
Παπούτσια φόρεσα για ακόμη μια φορά τα vaporfly1 next% .
Νομίζω ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία που θα θυμάμαι για πάντα .
Αυτό που θα μου μείνει από την προετοιμασία ειναι ,
κάποιες προπονήσεις κλειδιά που πρέπει να γίνονται στον κύκλο της προετοιμασίας και δεν θα πρέπει να παραλείπονται .Αν σε μια διαλειμματική δεν βγαίνουν τα νούμερα , κοιτάμε μπροστά προχωράμε και εστιάζουμε στα θετικά . Δηλαδή εγώ στο νησί στην αρχή της προετοιμασίας έτρεχα τα 1000αρια σε ρυθμό 3:55 , το οποίο ήταν πολύ αργά για εμένα . Ε τι να κάνω , να τα βάψω μαύρα ; Αφού τόσο μπορούσα με την ζέστη και τον αέρα που είχε κάθε μέρα !
Άκουγα το σώμα μου :
Είχα μια μέρα πολύ δύσκολη προπόνηση με μεγάλα τέμπο run . Είχα όμως συσσωρεύσει κούραση . Και αντί να πάω για προπόνηση έκανα ρεπό και τα άφησα για την επόμενη εβδομάδα όπου τελικά βγήκαν όπως έπρεπε .Για να πέσουν οι χρόνοι χρειάζεται προπόνηση και προσαρμογές χρόνων . Επίσης επειδή οι περισσότεροι νομίζω είμαστε χομπίστες και δουλεύουμε και έχουμε και οικογένειες το κόστος βελτίωσης από ένα σημείο και μετά ειναι δυσανάλογο και μεγαλώνει εκθετικά και τελικά δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο . Βασικά ξέρω και ο καθένας μας ξέρει για τον εαυτό του αλλά κάπου πρέπει να υπάρχει ένα ταβάνι .
Όπως και να έχει ο Μαραθώνιος ειναι μια υπερβολή αλλά οι υπερβολές ειναι αυτές που μας δίνουν ομορφιά στην ζωή !
4 Νοεμβρίου 2021 στις 22:01 #124463Nikos Pilikas
Συντονιστής@petransfhp Χαχαχα… Όπου λοιπόν ξαναδείς Croque madame στον κατάλογο, αυτό είναι που δεν πρέπει να ξαναπαραγγείλεις πραμονές αγώνα!
Μπράβο και πάλι, φίλε! Και ωραία περιγραφή.
5 Νοεμβρίου 2021 στις 08:18 #124464Ανώνυμος
ΑνενεργόςΠέτρο συγχαρητήρια. Η περιγραφή σου μας ταξίδεψε.
5 Νοεμβρίου 2021 στις 10:03 #124468Kostão
ΣυμμετέχωνΣυγχαρητήρια και από εδώ. Όταν ακυρώνονται αγώνες πολύ βοηθάει να βρεθεί κάποιος εναλλακτικός περίπου την ίδια ημερομηνία για να πιστοποιήσουμε την προπόνηση που κάναμε στη ζέστη.
Την επίδοσή σου τη θεωρώ διαστημική για εμάς εδώ πέρα!! -
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.