- Αυτό το θέμα έχει 59 απαντήσεις, 13 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 2 έτη, 8 μήνες πριν από τον χρήστη
Vicky.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
13 Ιουνίου 2020 στις 21:44 #118209
patsio
ΣυμμετέχωνΒίκυ, υπομονή και ενδυνάμωση, τα ίδια για χειρουργείο μου έλεγαν ο Συμεωνίδης και ο Παπακώστας της ομάδας THE-M.I.S., τελικά με το υπερβαρικο θεραπεύτηκε το οστικό οίδημα και με τους πάτους η μερική ρήξη του τένοντα. Η μαγνητική που έκανα πρόσφατα έδειξε χίλια-δυό άλλα ευρήματα (υγρό σε δύο τρία σημεία, οίδημα το οπίσθιου κνημιαίου, φλεγμονή της πελματιαία απονεύρωσης, κλπ) επειδή πατούσα στραβά με του πάτους για ένα χρόνο, θα περάσουν σιγα-σιγα με Physio και ασκήσεις ενδυνάμωσης.
Κάτι για να ευθυμήσουμε, ιστορίες από τα νιάτα μου, αναφέρθηκε πιο πάνω κάποιος στην Ιατρό-χειροπράκτη Κατερίνα Μουστάκα (Αναλαμβάνω τους ανθρώπους όχι τη μαγνητική τους) , λίγοι όμως γνωρίζουν το “μουσικό” παρελθόν της. Φοιτήτρια της Ιατρικής στην Θεσσαλονίκη το ’86. ’87 με πολλά χρόνια κλασικής παιδείας στο πιάνο, έπαιζε keyboards στα “Μωρά στη Φωτιά”, την θυμάμαι στα live τους με κοντά μαλλιά και πανέμορφα μάτια, έχει και μια 15λεπτη συνέντευξη της στο παρακάτω λινκ.https://freedomgreece.blogspot.com/2014/11/blog-post_28.html
Δυστυχώς (ή ευτυχώς όπως λέει η ίδια) δεν έρχεται για ιατρείο στην Θεσσαλονίκη.
14 Ιουνίου 2020 στις 17:17 #118224stratus
Συμμετέχων@patsio Με τσιμπησες για την Κατερινα.Εγω δεν ηθελα να γραψω το ονομα της για να μην θεωρηθει διαφημιση.Προσωπικα ειναι “ερωτευμενος” με την ιατρο Κατερινα (μην γινει καμια παρεξηγηση και φαμε και ξυλο),αφου με εχει βοηθησει αφανταστα αυτη και οι συνεργατες της.Ενας ιατρος που ενδιαφερεται για τον ασθενη και δεν τον βλεπει μονο ως πορτοφολι και το βασικοτερο δεν εχει κολλησει στα ιατρικα στερεοτυπα.
ΥΓ Τωρα της εκανα διαφημιση!14 Ιουνίου 2020 στις 17:50 #118225tazi
ΣυντονιστήςAsxeto tora alla isos kai sxetiko. Tin epembasi genikotera tin fobosaste, ego px katholou
14 Ιουνίου 2020 στις 18:07 #118226stratus
ΣυμμετέχωνΑπο ποια αποψη Νικο να τη φοβαμαστε;Να μην πετυχει ή να τα τιναξουμε;Ο ξαδελφος μου που ηταν ορθοπεδικος μου ελεγε οτι απο τη στιγμη που υπαρχει ναρκωση υπαρχει και κινδυνος.Η συζυγος μου πριν πολλα χρονια ειχε πληρη ρηξη συνδεσμου στον αστραγαλο ενω η συνηθισμενη αντιμετωπιση ηταν χειρουργειο της εβαλε γυψο και τελικα δεν χρειαστηκε το χειρουργειο.
14 Ιουνίου 2020 στις 19:35 #118227tazi
Συντονιστής@stratus Γενικότερα εννοώ, ναι είναι το θέμα της νάρκωσης, αυτό του να γίνει μεγαλύτερη ζημιά, του να καθυστερήσει πολύ η αποθεραπεία, του να έχεις επιλέξει τον κατάλληλο γιατρό, του να νιώθεις ότι κάνεις το σωστό κλπ κλπ κλπ. Για εμένα ο κύριος προβληματισμούς όσες φορές έχω κάνει χειρουργείο, δύο δλδ, είναι κατά πόσο θα πετύχει. Ευτυχώς στάθηκα τυχερός και πέτυχε 100% και στις δύο, μάλιστα αν είχα αποφασίσει να χειρουργηθω πιο νωρίς τα πράγματα θα ήταν καλύτερα, ειδικότερα στη πρώτη που αφορούσε το μάτι μου, αν και τότε ήμουν μικρός και άλλος αποφάσιζε για εμενα. Με τη δεύτερη στον αχίλλειο απλά έχασα χρόνο.
14 Ιουνίου 2020 στις 19:43 #118228stratus
ΣυμμετέχωνΝικο εγω εχω κανει μια επεμβαση στον οισοφαγο επειδη ειχα barret .Αυτο ειναι ενα προ καρκινικο σταδιο αλλα μπορει να αντιμετωπιστει συντηρηριτικα εφ ορου ζωης αλλα το χειρουργειο δινει οριστικη λυση,οποτε δεν το σκεφτηκα καθολου.Ευτυχως για την ωρα δεν εχω κανει κατι αλλο .Μια φορα αποφασισα για την μητερα μου που ειχα αλτσχαιμερ και δεν μπορουσε να αποφασισει αυτη.Ο κινδυνος ηταν να μην μπορεσει να βγει απο την ναρκωση αλλα και απο την αλλη εαν δεν εκανε την εγχειρηση μαλλον θα πεθαινε ,οποτε υπογραψα να γινει .
ΥΓ Χαρουμενη συζητηση ανοιξαμε14 Ιουνίου 2020 στις 21:49 #118229Elda
Συμμετέχων@stratus, Χρηστο, μπορει να ειναι αστερι η Κατερινα οπως λες (ιδιαν γνωμη δεν εχω μια και δεν καταφερα να τη δω), αλλα πολυ ακριβοθωρητη για τους κοινους θνητους, ακομη και κατοπιν συστασεων. Εκανα 4 συνεδριες χειροπρακτικης με εναν πιτσιρικα στο αλλο κεντρο της στη Γλυφαδα (ενω στο τηλ μου ειχαν πει οτι θα εκανα 2-3 και μετα θα μ εβλεπε) χωρις καμια προοπτικη να με δει, δε θα μ εβλεπε ποτε αν δεν το ζητουσα εγω (καλα και που το ζητησα τι εγινε δηλαδη). Εκλεισε μετα το κεντρο λογω lockdown, στο ενδιαμεσο μεχρι να ξανανοιξει μου περασε εντελως ο τραυματισμος μου (μεχρι που εκλεισε ειχα μικρη βελτιωση) και οταν ξανανοιξε με πηραν τηλ (5/5) να κανονισουμε συνεδρια και τους ειπα πρωτα θελω ραντεβου με τη γιατρο οπως μου ειχαν πει αρχικα, μου λενε εχει φορτωμενο προγραμμα μπλα μπλα τους λεω, “όποτε μπορει”. Τους ξαναπηρα 2 εβδ αργοτερα μου λενε ναι, δε σας εχουμε ξεχασει μπλα μπαλα. Ε, ακομα δεν εχει μπορεσει. Πρωτη φορα μου συμβαινει αυτο με γιατρο, να μην μπορω να τον δω ουτε για μιση ωρα ρε παιδι μου, ελεγες παραπανω για τις φιρμες που επαιρναν 70 ευρω με το καλημερα για μιση ωρα αλλα τουλαχιστον αυτους τους εβλεπες αμεσα, Δευτερα επαιρνες, Τεταρτη τους εβλεπες. Αυτην απο το Φεβρουαριο παρακαλαω να τη δω. Το ιδιο και ο αντρας μου που εχει χρονιο προβλημα με τη μεση του πηρε τηλ για ραντεβου και του ειπαν σε κανα διμηνο, 3 ωρες η πρωτη επισκεψη 200 ευρω! (η μια ωρα ιστορικο)… Ε, τι να το κανω αν ειναι αστερι αν δεν μπορω να την δω…
14 Ιουνίου 2020 στις 22:45 #118230Vicky
ΣυμμετέχωνΚαλησπέρα.
Δουλεύω χρόνια σε μεγάλο Νοσοκομείο, (μαία είμαι) ήμουν 9 χρόνια στα χειρουργεία…την νάρκωση δεν την φοβάμαι καθόλου. Μου φαίνεται παράξενο που αρκετός κόσμος πριν το χειρουργείο, μου έλεγε φοβάμαι την νάρκωση. Δεν μας έτυχε ποτέ να πάθει κάτι κάποιος ασθενής από τη νάρκωση ή να μην ξυπνήσει….
Αν μου έλεγε κάποιος γιατρός να χειρουργηθώ θα το έκανα.
Στην αρχή μου είπαν έχεις μερική ρήξη πελματιαίας, δύο τρεις μήνες να πάμε συντηρητικά και αν δεν γίνω καλά θα χειρουργηθώ. Στο δίμηνο μου είπαν ότι έχω διπλή παθολογία : την πελματιαία πλάκα και την συμπιεστική νευροπάθεια…
Ο ίδιος γιατρός μου είπε ότι η πλάκα δεν χειρουργείται αλλά επουλώνει μόνη της!!!!
Για την συμπιεστική νευροπάθεια έκανα την ένεση….και εδώ μου είπε ότι αν δεν περάσει με την ένεση θα πρέπει να χειρουργηθώ….είδα μια μικρή βελτίωση…
Όταν του είπα ότι δεν είμαι καλά…μου είπε ότι είναι υπέρ της συντηρητικής θεραπείας…δεν είχε κάτι να χειρουργήσει μάλλον.
Ο γιατρός στα Γιάννενα που μου είπε ότι έχω σύνδρομο ταρσιαίου σωλήνα, μίλησε και αυτός για συντηρητική αντιμετώπιση.
Δεν μου μίλησε καν για χειρουργείο..
Είμαι στον δεύτερο μήνα….είπα θα περιμένω άλλον ένα μήνα, γιατί κάνω εντατικά φυσιοθεραπείες..και έχω αρχίσει και το τρέξιμο!!!
Όπως καταλαβαίνετε δεν είναι ότι δεν θέλω να χειρουργηθώ, δεν θέλουν να με χειρουργήσουν!!!15 Ιουνίου 2020 στις 09:09 #118233stratus
Συμμετέχων@elda Αν τη δουλειά σου την κανείς με 70 ευρώ εννοείται ότι πας στα 70 ευρώ .Αν όμως σε 2 μήνες έχεις δώσει 1500 ευρώ σε θεραπείες,400 ευρώ σε επέμβαση,έχεις πληρώσει 130 ευρώ για 15 λεπτά επίσκεψη στην οποία ο γιατρός χάζευε τη μαγνητική σου ,αν στην κόρη σου θέλουν να τις κόψουν τη γυμναστική χωρίς να την εξετάσουν αλλά απλά για μια ακόμη φορά κοιτάνε μια απεικόνιση τοτε πας άλλου .Προσωπικα πήρα στη Μουστάκα τηλ μέσα Φεβρουαρίου για μένα και την κόρη μου και μου είπαν τέλη Ιουνίου .Θεραπεια ξεκίνησα τελικά στον ένα μήνα ,μετά το 20αρι του Σδυα.Η Κατερίνα χωρίς να το ζητήσω με είδε σε 3 εβδομάδες .Οταν ξεκίνησα θεραπεία το πόδι μου το έσερνα κυριολεκτικά και μετά από 7 θεραπείες είχε περάσει.Να σημειώσω ότι είχα κάνει 30 φυσικοθεραπείες και μια επέμβαση με βελτίωση μικρότερη του 5%.Την κόρη μου την είδε 2 μήνες μετά και βέβαια δεν της έκοψε την ενοργανη.
Το ότι είναι ακριβή και πολύ δύσκολα σε βλέπει είναι γεγονός ,οποτε διαλέγεις και παίρνεις .15 Ιουνίου 2020 στις 14:43 #118244Echetlos
ΣυντονιστήςΠροφανώς και ισχύει αυτό που λέει η Μαρία. Είναι δώρον άδωρον η ικανότητα ενός ειδικού, όταν δε μπορεί να σε εξετάσει την περίοδο του τραυματισμού.
Από την άλλη όμως, όταν μιλάμε για χρόνιες παθήσεις (μέση, αυχένας π.χ.) ή θέματα που επιμένουν πολύ καιρό, όπως του Χρήστου, από την συγκεκριμένη γιατρό θα πάρεις μία πιο συνολική διάγνωση/προσέγγιση/αιτία του προβλήματος. Απ’ όσο έχω καταλάβει, τουλάχιστον. Οπότε, σε τέτοιες περιπτώσεις ίσως αξίζει κάποια πολύχρονη αναμονή για ραντεβού.Προσωπικά, σκοπεύω να κλείσω ραντεβού (φέτος;), χωρίς να έχω κάτι συγκεκριμένο, για να εξετάσει όλη την κινητική αλυσίδα μου και να προλάβω πιθανά μελλοντικά θέματα. Βέβαια ακόμη περιμένω να με πάρει τηλέφωνο… 😛
15 Ιουνίου 2020 στις 15:15 #118245stratus
ΣυμμετέχωνΝίκο αυτό που εχω διαπιστώσει από τις επισκέψεις στο ιατρείο είναι ακριβώς αυτό που είπες .Ολοι σχεδόν είναι με χρόνια πρόβληματα ,δε θα δεις δηλαδή ένα να πάει εκει επειδή πονάει η λαγοκνημιαια του και αρκετοί είναι που δεν έχουν βρει λύση από άλλους γιατρούς σαν και εμένα πχ .Αυτο επίσης που εχω παρατηρήσει είναι ότι αν γίνει το πρώτο πολύ δύσκολο βήμα να σε δει ύστερα είναι ευκολότερο να σε ξαναδεί .Οπως έγραψα επειδή είχα βρει ανακούφιση από τη θεραπεία δεν είχα ζητήσει να τη δω ,Απλά μια μέρα μου λένε να ξέρετε ότι την άλλη φορά θα σας δει η Κατερίνα .Την Αναστασία από Φεβρουάριο την είδε Απρίλιο
Εννοείται ότι αν άλλοι γιατροί είχαν βρει αυτό το γαμ..νo trigger point δεν θα έτρεχα δεξιά αριστερά ,αλλά πως να το βρουν αφού δε με εξέταζαν,παρότι τους έδειχνα ένα συγκεκριμένο σημείο στο δικέφαλο που ήταν σαν μπαλάκι .Πιστευω ότι άμα εμένα έγκυος θα μου έλεγαν ότι φταίει η μέση .15 Ιουνίου 2020 στις 16:03 #118246Elda
ΣυμμετέχωνEμενα ο βασικος λαγος που εξακολουθω να θελω να με δει παροτι εχει περασει ο συγκεκριμενος τραυματισμος μου, ειναι επειδη εχω θεμα με το αριστερο ποδι (ολοι οι τραυματισμοι εκει, και η κυστη baker τo 17 εκει), οταν τρεχω αλλα και οταν περπαταω το νιωθω συχνα σα να μου φευγει προς τα εξω, σαν ανεξελεγκτο, αντι να κανει δηλ τον κλασικο κυκλο κινησης πανω κατω, αυτο κανει σαν ημικυκλιο προς τ αριστερα και αρκετες φορες σκονταφτω, ευτυχως δεν εχω πεσει ακομα. Κανενας δε μου εδωσε καποια εξηγηση γιατι συμβαινει αυτο ουτε τι να κανω, και σε νευρολογο, και σε ορθοπεδικο και στον πιτσιρικα που μου εκανε τις συνεδριες χειροπρακτικης το ειπα, κατι ασκησεις μου ειπε μονο να κανω, αποτελεσμα δεν ειδα.
16 Ιουνίου 2020 στις 19:17 #118255patsio
ΣυμμετέχωνΕίμαι στον δεύτερο μήνα….είπα θα περιμένω άλλον ένα μήνα, γιατί κάνω εντατικά φυσιοθεραπείες..και έχω αρχίσει και το τρέξιμο!!!
Έχεις πέντε γεμάτους μήνες για το Μ.Αλέξανδρο!
16 Ιουνίου 2020 στις 19:40 #118256Vicky
Συμμετέχων@patsio Ότι πιο αισιόδοξο θα μπορούσα να ακούσω….σε ευχαριστώ πολύ.
Πέρα από την πλάκα, για το 2020 τα βλέπω δύσκολα τα πράγματα. Όμως πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα τον ξανατρέξω.13 Ιουλίου 2020 στις 02:32 #118487Vicky
ΣυμμετέχωνΚαλημέρα.
Ο καιρός περνάει και η κατάστασή μου παραμένει περίπου στα ίδια.
Μίλησα πριν από καναδυό εβδομάδες με τον γιατρό στα Γιάννενα και τον είπα μήπως να χειρουργηθώ για να τελειώνει το πρόβλημά μου. Μου είπε ότι καλύτερα να συνεχίσω συντηρητικά.
Κάποια στιγμή είχα μιλήσει με τον Χρήστο @Stratus και μου είπε για την Μουστάκα στην Αθήνα.
Επικοινώνησα με το γραφείο της, έδωσα τα στοιχεία μου και μου είπαν ότι δεν υπάρχει ραντεβού για το 2020. Ο Χρήστος μίλησε με την Μουστάκα μήπως μπορέσει να με δει, του είπε ότι επειδή μένω Θεσσαλονίκη να πάω να με δει μία γνωστή της χειροπρακτικός στη Θεσσαλονίκη.
Πήγα και με είδε. Με έβαλε να τρέξω…
Η αριστερή μου πλευρά έχει γενικά θέμα.
Λίγο ο ώμος λίγο το γόνατο που δεν τεντώνει….
Εντόπισε πολύ σφιχτό τον δικέφαλο μηριαίο αλλά και τον γαστροκνήμιο.
Κάναμε κάποιες συνεδρίες όπου με πατάει σε σημεία των παραπάνω μυών και μετά κάνουμε διάφορες ασκήσεις.
Είμαι λίγο καλύτερα μπορώ να πω.
Εν τω μεταξύ τρέχω τρεις φορές την εβδομάδα, περίπου 30km. Έφτασα να τρέχω έως 12 km, όπου 10km συνεχόμενα. Όταν τρέχω δεν έχω ενόχληση. Δεν θα ανεβάσω άλλο τα χιλιόμετρα προς το παρόν μου φτάνει. Θα ανεβάσω λίγο την ταχύτητα γιατί τρέχω αργά.
Έχω δύο εβδομάδες άδεια. Ελπίζω να το ξεκουράσω από την ορθοστασία μήπως και δω βελτίωση. Επιστρέφοντας από την άδεια ανάλογα με το πώς θα είμαι θα δω πως θα συνεχίσω. -
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.