Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Προπόνηση / Οι καθημερινές μας προπονήσεις – 4ο Μέρος

Οι καθημερινές μας προπονήσεις – 4ο Μέρος

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 31 έως 45 (από 1,027 συνολικά)
  • Συντάκτης
    sotos-marathon
    Συμμετέχων

Καλημερα! Κυριακη 14χλμ,
    Δευτερα 8χλμ.
    και σημερα ενα προοδευτικο 12αρι και κατι ψιλα σε 1.10′.00”

”Run smart..Run For Life”

tazi
    Συντονιστής

Geia sas kai xara sas paides!!
    meta apo ena grigoro pentari tin pro proigoumeni ebdomada, sub 18 diladi, me epiase entonos ponos sto gonato, apotelesma kourasis ipohteto logo tis douleias moy edo stin agglia pou perilambanei poli perpatima, kai poli skalopati.
    Tora exo jekinisei jana ligo trejimo, mono eleythera diladi giati mia fora pou anebasa ligo o ponos me xanaepiskeftike, den einai kati simantiko pisteyo, apla kourasi, kirios apo ta polla skalopatia, treis meres prin ton agona eixa xeperasei ta 700 kai kati eniosa, to sabbato to xananeniosa gia ta kala!!
    Auti i ebdomada tha kilisei me kana penintari pisteyo kai an de nioso kapoia enoxlisi tin epomeni tha anebasa kai ogko kai rithmo

dimitrissss
    Συμμετέχων

Απόψε διαλειμματική 4 τετράλεπτα με δίλεπτα διαλείμματα jogging ενδιάμεσα. Στο πρώτο τετράλεπτο έτρεξα 1 χιλιόμετρο ακριβώς, στο δεύτερο και το τρίτο 990 μέτρα και στο τέταρτο 960. Ξεκίνησα 19:30 πριν πέσει ο ήλιος και πλακώσει κόσμος, οπότε είχε γύρω τους 35-36 βαθμούς. Με τρία χιλιόμετρα ζέσταμα και 2 αποθεραπεία, συνολικά 10 χιλιόμετρα. Μετά πήγα για διατάσεις σε ένα εμπόδιο του στιπλ αλλά παραλίγο να με πάρει ο ύπνος και έφυγα.

dimitrissss
    Συμμετέχων

Δεκάρι σε 52:35, 5:16 μέσος ρυθμός. 19:45 που πάρκαρα έξω από το στάδιο το θερμόμετρο έλεγε ακόμα 37. Αυτομαστίγωμα.

Echetlos
    Συντονιστής

Τελικά όλα θέμα μέρας είναι, ιδίως με αυτόν τον καιρό.
    Την Δευτέρα κάνω 20Χ200m σε 38″-40″ με 1:1 διάλειμμα και τελειώνοντας αισθανόμουν πως θα μπορούσα να κάνω άλλα τόσα για πλάκα.
    Χθες είχα 8Χ600m (σχετικά αργά μάλιστα) κι ήμουν τόσο μπουκωμένος εξ αρχής που στο 6ο κομμάτι τα παράτησα μετά από 120m.
    (Βέβαια μετά έκανα ένα 400άρι με λαγό ένα Γαλλάκι και χωρίς να το καταλάβω, βγήκε στο 1:14 και όχι όλα μέσα)
    Τέλος πάντων, δεν είναι συνθήκες αυτές.

dimitrissss
    Συμμετέχων

Υπομονή, κάτι είπαν για καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις από βδομάδα 😀

Echetlos
    Συντονιστής

Θα μας φάει η κουφόβραση δηλαδή…

spy
    Συμμετέχων

Μετά από τέτοιο χειμώνα που είχαμε … πώς να μην έχει ζέστη το καλοκαίρι ???Εμένα προσωπικά μόνο όταν φυσάει … κι έχει πολύ αέρα ενοχλουμαι, αφού με παίρνει και με σηκωνει …!Στα της προπονησης, αφού έχω καιρό να γράψω … βρίσκομαι στα καλύτερά μου από την άποψη ταχύτητας …!!!Την περασμένη Τρίτη διαλειμματική, πυραμίδα 3χλμ, 2χλμ και 1χλμ με 5′,4′ και 2′ διάλειμμα ενδιάμεσα βγήκαν σε 12’25”,8’07” και 3’57” αντίστοιχα με χρονομετρο, ενώ χθες ένα 10ρακι που έπρεπε να γίνει σε 45’… ολοκληρώθηκε σχετικά άνετα σε 43’35” πάλι με χρονόμετρο, αφού πλέον συνειδητοποίησα, λίγο αργά ή αλήθεια είναι … πόσο απροκάλυπτα κλέβει το gps …!Τα εβδομαδιαία χλμ κινούνται μεταξύ 70-80 χλμ … κι ο στοχος πλέον επικεντρωνεται μάλλον στην υπεραποσταση, αλλά η άποψη του προπονητή μου είναι ότι υπεραποσταση, χωρίς ταχύτητα … δε γίνεται σωστά … οπότε τώρα βρίσκομαι σε φάση βελτίωσης του τομέα ταχύτητας …!!!Φέτος ΑΜΑ δεν έχει … ενώ το πιθανότερο είναι να πάω στο Μαραθώνιο Ευρώπης στη Κρήτη το Σεπτέμβριο, ενώ σκέφτομαι σοβαρά και τον δρόμο του Ταχυδρόμου στα τέλη Αυγουστου !Τα δύσκολα θα είναι τον Οκτώβριο … όπου θα φανεί πιστεύω καθαρά για το τι είμαι ικανός και μπορώ να πράξω στο μέλλον …!!! Ειλικρινά, ευχαριστω το Θεό που είμαι υγιής, χωρίς τραυματισμούς, τα τελευταία 2-3 χρόνια … και κάνω “όνειρα” που ποτέ δεν πίστευα ότι θα είχα τη δυνατότητα να οραματισθω καν …!!!

dimitrissss
    Συμμετέχων

@echetlos Εμ θα μας φάει που θα μας φάει. Δεν έρχεσαι Κάστρο την άλλη βδομάδα να φάμε και εμείς κάνα κοψίδι;

Roberto4Carlos
    Συμμετέχων

Η αλήθεια πάντως είναι ότι με αυτές τις ζέστες και την γενική ταλαιπωρία των οργανισμών (κατάπτωση λόγω υψηλής θερμοκρασίας, μη ποιοτικός και διακεκομμένος ύπνος κ.α ) απορώ πως αντέχουμε και μπορούμε και βγάζουμε τα προγράμματά μας σχετικά αξιοπρεπώς ως ικανοποιητικά. Νομίζω σε αυτό το σημείο παίζουν μεγάλο ρόλο οι ομαδικές προπονήσεις με συναθλητές η/και με τη παρουσία προπονητή, όπου ο ένας “τραβάει” τον άλλον και υπάρχει μια ώθηση και παρακίνηση.

stratus
    Συμμετέχων

@spy Αγαπητε Σπυρο θα μου επιτρψεις καποιες παρατηρησεις.
    Πρωτον η πεποιθηση οτι επειδη το χειμωνα ειχε πολυ κρυο ,το καλοκαιρι θε ειναι ζεστο ειναι εντελως λανθασμενη.Σκεψου οτι με την ιδια λογικη,επειδη το καλοκαιρι ειχε πολλη ζεστη,το χειμωνα θα εχει πολυ κρυο,αρα του χρονου το καλοκαιρι θα εχει πολλη ζεστη κοκ.Δηλαδη με αυτη τη λογικη απο εδω και περα ολοι οι χειμωνες θα εχουν πολυ κρυο και ολα τα καλοκαιρια πολλη ζεστη.Απλα ο καιρος κανει “κυκλους”,ανα ορισμενα χρονικα διαστηματα.Το 2017 μεχρι τωρα μοιαζει πολυ με αυτο του 2012
    Δευτερον
    Ας υποθεσουμε οτι θα τρεξεις μια αποσταση 100χλμ.Πιστευω οτι θα ησουν ευχαριστημενος αν μπορουσες να την τρεξεις με 4.21/χλμ οπως εκανες προχθες τρεχοντας το 10αρι σου.Αλλα σιγουρα δεν μπορεις.Γιατι ομως;Σου λειπει η ταχυτητα;Οχι βεβαια!,αφου εχεις τρεξει ενα 10αρι με 4.21/χλμ.Αυτο που σου λειπει ειναι η αντοχη να κρατησεις αυτη την ταχυτητα για τα 100 χλμ.Αρα αυτο που περισσοτερο χρειαζεσαι ειναι αντοχη και οχι ταχυτητα.Δε λεω οτι δεν πρεπει να κανεις διαλλειματικες,αλλα η προσοχη σου πρεπει να εστιαστει στην αντοχη.Οπως εχω ξαναγραψει,αν ψαξετε να βρειτε προπονησεις ελιτ αθλητων που προπονει ο Canova θα εκπλαγειτε με το ποσο λιγες ή σχεδον καθολου διαλλειματικες,με τη μορφη που τις κανουμε εμεις δηλ στο ρυθμο 5αριου,κανουν οι αθλητες του.
    Τριτον
    Σε εχω παρει 2 φορες τηλ αλλα με εχεις αγνοησει.Εγω παντως εξακολουθω να σε αγαπαω -:)

than
    Συμμετέχων

@roberto4carlos Συμφωνώ απόλυτα! Δεν την παλεύω καθόλου με τη ζέστη, δεν θέλω να βγαίνω καν από το σπίτι, πόσο μάλλον να προπονούμαι και με πρόγραμμα μάλιστα…!!!
    Αυτόν τον καιρό κινούμαι στα 40-45χλμ εβδομαδιαίως (τα περισσότερα σε αργό-αβίαστο ρυθμό) και απλά προσπαθώ να κρατιέμαι σε φόρμα, μέσω cross training: ποδήλατο, γυμναστήριο, κολύμπι. Σπάνια πιέζω, ίσα ίσα να νιώθω ότι κάτι κάνω.

spy
    Συμμετέχων

@stratus: Χρήστο ξεκινώ από τη τρίτη παρατηρηση, που είναι η βασικότερη! Ζήτω προκαταβολικά συγγνώμη, αλλά,όπως φαίνεται, επειδή δεν έχω περασμένο το τηλέφωνό σου και δεν υπήρχε αναγνώριση κλίσης … προφανώς δεν απαντούσα! Ειλικρινά συγγνώμη, διότι σ’εκτιμω αφάνταστα πολύ … και δεν θέλω να δημιουργηθεί κάποια παρεξήγηση!Αν μου το έχεις δώσει … επειδή είμαι άσχετος με την τεχνολογία … κάποιο λάθος έκανα … και δεν το πέρασα σωστά!Στα αλλά θέματα τώρα … φυσικά και πρέπει να δοθεί έμφαση και στην αντοχή στην υπεραποσταση, αλλά κάνοντας ταχύτητες … ένας ρυθμος στο 6-6:30/χλμ … είναι σαν να τρέχεις “σβηστός”, εφόσον βέβαια έχεις την ενέργεια και μπορείς να τρέχεις …!Στο θέμα καιρού ήταν μεγάλη “κοτσανα” αυτό που έγραψα, αφού, χωρίς να είμαι ειδικός συμμερίζομαι απόλυτα την άποψη σου περι κυκλικοτητας των καιρικων φαινομένων … κι όχι μόνο σ’αυτα …!Απλά, παρασύρθηκα, υπονοώντας ότι πήγαμε από το ένα άκρο στο αλλο (από το πολύ κρύο … στη πολλή ζέστη)!
    … και πάλι συγγνώμη για το τηλέφωνο…αν θέλεις στείλε μου εσωτερικό μύνημα …να σε πάρω εγώ…!!!

dimitrissss
    Συμμετέχων

Νωρίς νωρίς το πρωί σήμερα στη Γκράβα για 10500 progressive από ρυθμό 5:40 έως 4:30 και μετά 2 χιλιόμετρα αποθεραπεία.

sotos-marathon
    Συμμετέχων

Καλημερα και καλη Κυριακη σε ολους και ολες! Πρωτη διαλειμματικη προπονηση μετα απο 15 ημερες οπου ολα μου τα τρεξιματα ηταν χαλαρα εκτος απο 2-3 ψιλο τεμπακια..
    οποτε σημερα βγηκαν: 2χλμ ζεσταμα 4×100μ 7×1000μ με ρυθμο 4.20”/χλμ εως 4.15”/χλμ με 1′ διαλ. και 2 χλμ αποθεραπεια!

….την ευχαριστηθηκα πολυ αυτη την προπονηση γιατι δεν το περιμαενα να μου βγουν τα 1000αρια σ αυτον τον ρυθμο μετα απο τοσο μεγαλη αποχη…

”Run smart..Run For Life”

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 31 έως 45 (από 1,027 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.