- Αυτό το θέμα έχει 29 απαντήσεις, 10 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 4 έτη, 6 μήνες πριν από τον χρήστη
Nikos Pilikas.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
28 Ιουλίου 2020 στις 19:51 #118591
Allex
ΣυμμετέχωνΚαλησπέρα σας.
Είμαι σχετικά καινούργιος δρομέας, τρέχω από τον Αύγουστο του 2018.
Ξεκίνησα με λίγα χιλιόμετρα και σιγά-σιγά κόλλησα. Τρέχω κυρίως άσφαλτο στις προπονήσεις και όποτε προλαβαίνω βουνό.
Από αποστάσεις σε αγώνα έχω τρέξει μέχρι Ημιμαραθώνιο και προπόνηση έως 30 χλμ.
Από παπούτσια μέχρι στιγμής έχω χρησιμοποιήσει τα
-Adidas Ultraboost 2019
-Asics Gel Nimbus 21 LS
Πρόσφατα ξεκίνησα προετοιμασία για Μαραθώνιο(Covid-19 επιτρέποντος)
Το θέμα μου είναι ότι και με τα 2 παπούτσια που ανέφερα δεν έμεινα πλήρως ικανοποιημένος.
Τα Ultraboost ήταν τα πρώτα δρομικά ουσιαστικά που είχα(μέχρι τότε έτρεχα με ότι είχα), και το πρώτο καιρό ήμουν ικανοποιημένος αρκετά. Με τον καιρό με κούρασαν, μου βγάλανε πόνους στα γόνατα, πληγές αρκετές στα δάχτυλα και την αδυναμία να ανοίξω ρυθμό.
Τα Asics δεν τα συμπάθησα πότε ειλικρινά, στα πρώτα 50 χλμ νόμιζα ότι πατούσα σε κούτσουρα. Μετά απο 2-3 long ήμουν ευχαριστημένος, αλλά με τον καιρό άνοιξαν αρκετά μπροστά με το αποτέλεσμα το πόδι μου να κολυμπάει και να πρέπει να κάνω αλχημείες όσο αφορά το δέσιμο.
Αποφάσισα να προμηθευτώ 2-3 ζευγάρια για να τα κάνω rotation στις προπονήσεις μου.
Αρχικά πήρα το Adidas Boston 8, για διαλλειματικές και γενικά γρήγορα κομμάτια.
Στα υπόλοιπα έχοντας διαβάσει αρκέτα review εδώ μέσα, μπερδέυτηκα.
Είμαι ανάμεσα σε 5-6 παπούτσια και δεν ξέρω τι να πάρω.
Ενδεικτικά ζαχαρώνω τα
-ΗOKA RINCON -CLIFTON-ARAHI-ELEVON(Για διαφορετικούς λόγους-κυρίως στον elevon κλίνω)
-ΝIKE PEGASUS TURBO 2
-SKECHERS GO RUN 7 – MAX ROAD 4- RAZOR 3 HYPER
-SAUCONY KINVARA
και άλλα.
Θέλω ουσιαστικά,παπούτσια για τα long και για κάποια μικρά ξεκούραστα χιλιόμετρα.
Να αναφέρω ότι σαν χαρακτηριστικά είμαι 1.91 ύψος 73 κιλά και έχω παρατηρήσει ότι πατάω μπροστά.
Σε χρόνους δεν έχω κάτι ιδιαίτερο, 10αρι στα 44 λεπτά, ημιμαραθώνιο 1,39,40 και γενικά η λογική μου είναι να τερματίσω
στον μαραθώνιο κατά προτίμηση κάτω απο 4 ώρες.
Τι προτείνετε από παπούτσια για να πλαισιώσω τα boston;28 Ιουλίου 2020 στις 21:16 #118594takosan
Συμμετέχων@allex Tα Boston πώς σου φαίνονται? Και πόσα χιλιόμετρα τρέχεις με αυτά?
-
Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 4 έτη, 6 μήνες πριν από
Nikos Pilikas.
28 Ιουλίου 2020 στις 22:56 #118596Allex
Συμμετέχων@takosan πολύ πιο χαμηλά από τα υπόλοιπα 2, σαν να ακουμπάω στη γη. Τα πήρα πρόσφατα έχουν μόνο 20 -24 χιλιόμετρα. Σε διαλλειματικη που το δοκίμασα στο 4.25 τα 1600 μέτρα με έβγαλε άνετα. Μόνο παράπονο ότι όπως και να τα έδεσα το δεξι μου πόδι μουδιάζε και πονούσαν δάχτυλα(είναι αρκετά στενό μπροστά)
28 Ιουλίου 2020 στις 23:23 #118597Nikos Pilikas
Συντονιστής@allex Καλώς ήρθες, συντρέχτη!
Αν θες κάτι πολύ μαλακό, δες Novablast ή Clifton.
Για κάτι πιο ισορροπημένο, Triumph 17 ή 1080v10.
Το Turbo για πολυεργαλείο.
Προσωπικά θα επέλεγα Max Road αλλά έχει το θέμα της διαπνοής. Περίμενε από φθινόπωρο την mesh έκδοση.
Με το Razor μπορείς να αντικαταστήσεις το Boston σου, απλά μη μείνεις πολύ ώρα με το στόμα ανοιχτό, κυκλοφορεί κι ο ιός. 😛29 Ιουλίου 2020 στις 10:36 #118602Allex
Συμμετέχων@echetlos καλώς σας βρήκα!
Ευχαριστώ για τις προτάσεις.
Το razor το έψαχνα αλλά δε το βρήκα κάπου να το δοκιμάσω Θεσσαλονίκη και γενικά είμαι αρκετά επιφυλακτικός σε παπούτσι που δεν δοκιμάζω.
Είναι στα υπόψιν για επόμενο πάντως.
Clifton δε βρίσκω νούμερο πουθενά.Επίσης και για κάποια Nike (turbo shield πχ) και το vaporfly ούτε για δείγμα. Για τα alphafly που έβγαλε η ΝΙΚΕ στο κατάστημα μου είπανε ότι δε το φέρνουν γιατί είναι ακριβό.
29 Ιουλίου 2020 στις 15:48 #118604aRiSTiDiS
Συμμετέχων@allex τα Turbo Shield τα πήρα και εγώ, γιατι τα βρήκα πολυ φθηνά, αλλά δεν ειναι για καλοκαίρι.
Για βροχή ειναι μόνο, κι εγώ για casual τα πήρα, άντε και κανα τρέξιμο αραιά και που το χειμώνα.
Τα Vaprfly, aplhafly δεν ειναι προπονητικά, είναι καθαρά αγωνιστικά.
Τα Turbo (τις εκδόσεις 1 και 2) τις έχω λιώσει, νομίζω θα σε βολέψουν.Για να μήν ανοίξω νέο θέμα, γράφω και εγώ, που έχω την ίδια ερώτηση.
@echetlos (και όποιος άλλος θέλει να βοηθήσει): Τα Turbo2 κοντέβουν τα 1100km και θέλω να τα αντικαταστήσω σταδιακά.
Τι προτείνετε? Δεν θέλω πάλι Turbo για να μπορώ να κάνω εναλλαγή το πρώτο διάστημα.
Η χρήση ειναι για το καθημερινό “αργό-συνεχόμενο” (4:30-4:45/km) και για Long (γύρω στο 5/km).
Τα χρησιμοποιούσα και για πιο γρήγορες προπονήσεις, αλλά δεν ειναι απαραίτητο για τον αντικαταστάτη τους.
Επίσης, παρά το μικρό μου βάρος, επειδή όλα τα km γίνονται σε άσφαλτο/πεζοδρόμια, θέλω ικανοποιητικό cushion29 Ιουλίου 2020 στις 16:40 #118605Allex
Συμμετέχων@aRiSTiDiS
Το χειμώνα τρέχω μετά τις 10 το βράδυ και αρκετές φορές με κρυο και βροχή+ ότι μου αρέσουν αρκετά σαν σχέδιο , αλλά νούμερο μόνο στο outrun έχει.
Τα vaporfly,alfafly για τους αγώνες τα θέλω κυρίως.
Το turbo για αργά long και χαλαρά 10ρια το προτείνεις;29 Ιουλίου 2020 στις 18:06 #118617big-blue
ΣυμμετέχωνΤο turbo για όλα.
Αλλά για χαλαρά, γιατί να μην πάρεις κάτι πιο φτηνό;29 Ιουλίου 2020 στις 18:31 #118618aRiSTiDiS
ΣυμμετέχωνΣυμφωνώ και εγώ.
Αν δεν το βιάζεσαι περίμενε να το βρείς σε κάποια προσφορά, κάτω από 100 ευρώ.Για εμένα υπάρχει κάποια πρόταση? χαχαχαχα
29 Ιουλίου 2020 στις 20:15 #118619Nikos Pilikas
Συντονιστής@aristidi Μία πρώτη σκέψη είναι το Rincon, απλά μην περιμένεις να βγάλει τα χλμ του Turbo.
To νέο Pegasus είναι αρκετά καλό, πολύ καλύτερο από πριν.
Το Gorun 7+, δηλαδή με mesh αντί knit, έχει ήδη κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ. Θα έβλεπα και το Ride 8 από Skechers.
Λογικά, κάποια στιγμή θα αρχίσει να πέφτει κάπως και η τιμή του TC. Κορυφαία επιλογή γι’ αυτό που θες.
Αντίστοιχης φιλοσοφίας, αν και με πιο σφιχτό πάτημα, είναι και το Endorphin Speed.30 Ιουλίου 2020 στις 16:47 #118637Allex
ΣυμμετέχωνΜπήκα σήμερα στο site της Nike, και τα Turbo Shield , τα έχει 90€ και έχει νούμερα, για όποιον τα ψάχνει.
30 Ιουλίου 2020 στις 22:07 #118638pseiras
Συμμετέχων@aristidi
Στην ιδια αναζητηση ειμαι και εγω αρκετό καιρό τωρα.
Μόνο το air zoom tempo next και endophrin speed πιστεύω θα είναι κάτι παρόμοιο αλλα και τα δυο αργούν πολύ.
Το Rincon με τα 200-300 χιλ διάρκεια ζωής , καταλήγουν πανάκριβα.
Προσωπικά και μέχρι να βγει ένα από τα αποπάνω , πάω για το παρακάτω , που δεν ξέρω τι θα μου βγεί (ενα σοβαρό review έχει μόνο, αν και διθυραμβικό ) αλλά χαμένο δεν θα πάει. Δείχνει γρήγορο , με μπόλικη προστασία , σχετικά ελαφρύ και φθηνό.
https://www.reebok.com/gr/floatride-energy-symmetros-shoes/FU8047.html30 Ιουλίου 2020 στις 23:13 #118639Nikos Pilikas
ΣυντονιστήςEndorphin Pro έρχεται εδώ από στιγμή σε στιγμή, πιθανώς και τα άλλα δύο.
Υπάρχουν πολλά παπούτσια εκεί έξω, από καλά έως εξαιρετικά.30 Ιουλίου 2020 στις 23:15 #118640Allex
Συμμετέχων@pseiras 200-300 χλμ; Δηλαδή 1-2 μήνες μέγιστο; Γιατί τόσο μικρή διάρκεια ζωής;
Γνώμη κανένας για Mizuno και Altra?31 Ιουλίου 2020 στις 00:53 #118642pseiras
Συμμετέχων@allex
Τα Rincon με ενδιεφεραν πολύ (τελικά πήρα τo clifton) και το είχα ψάξει αρκετά. Το λιγότερο που ειχα διαβάσει από κάποιον ότι άντεξαν ήταν 120 μίλια με το περισσότερο τα 350 χιλ. Απάντηση δεν έχω και εμένα μου έχει κανει μεγάλη εντύπωση.
Μάλλον το τίμημα ώστε να γίνει τόσο ελαφρύς ο συγκεκριμένος EVA αφρός , είναι η διάρκεια ζωής του. -
Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 4 έτη, 6 μήνες πριν από
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.