Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Παπούτσια / Παπούτσι για χωματόδρομο/άσφαλτο

Παπούτσι για χωματόδρομο/άσφαλτο

• Αυτό το θέμα έχει 8 απαντήσεις, 6 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 4 έτη, 8 μήνες πριν από τον χρήστη ANDREAS.
Επισκόπηση 9 δημοσιεύσεων - 1 έως 9 (από 9 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Manos_Avr
    Συμμετέχων

Χαιρετώ την όμορφη παρέα.

Είμαι πολύ νέος στο άθλημα του τρεξίματος ωστόσο μ’ αρέσει πάρα πολύ. Κυρίως τρέχω στο στίβο αλλα μια φορά τη βδομάδα παω στον Υμμητό σε χωματόδρομο και κανα μονοπάτι που και που. Ψάχνω για παπούτσι να με καλύψει σε αυτές τις 2 δραστηριότητες. Το θέμα μου είναι πως είμαι 130 κιλά 1.80 ύψος εχω πλατυποδία και υπερπρηνισμό.

τα brooks cascadia ή la sportiva helios θα καναν πιστευετε για την περίπτωσή μου;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@manosavr Μάνο, καλωσήρθες και στο goRUN και στο τρέξιμο.
    Δεν είμαι ο αρμόδιος ν’ απαντήσω, μιας και δεν κινούμαι εκτός ασφάλτου, νομίζω όμως ότι ένα μοντέλο δρόμου με πλήρη κάλυψη από λάστιχο στην εξώσολα, θα είναι οκ και σε χωμάτινη διαδρομή.

weatherman
    Συμμετέχων

Προσωπικά χρησιμοποιώ τα SAUCONY KOA TR. Δες και τα Brooks Caldera.

aroulio
    Συμμετέχων

Σε στεγνούς χωματόδρομους του Υμηττού -αλλά όχι σε μονοπάτια όπου χρειάζεται καλύτερη πρόσφυση- με έχει καλύψει το brooks glycerine που έχει σχετικά χοντρή σόλα. Βέβαια, σε συνδυασμό με το βάρους σου, ίσως να χρειάζεσαι κάποιο παπούτσι με λίγο πιο σκληρή σόλα, ώστε να σε στηρίζει καλύτερα, να μη σου επιτρέπει να βουλιάζεις μέσα σ’ αυτό (και σε ενοχλούν παραπάνω κι οι πέτρες).

Manos_Avr
    Συμμετέχων

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις…

@Echetlos
    τι εννοούμε λέγοντας πλήρη κάλυψη με λάστιχο στην εξώσολα;

Δοκίμασα το hoka arahi 3 μεταξύ άλλων και με βόλεψε πάρα πολύ η αλήθεια είναι ωστόσο θα ήθελα να δω και τα Adrenaline GTS 20 ή 19 αλλά δεν υπάρχουν σε κατάστημα στην Αθήνα προς δοκιμήν 🙁

Απ ο,τι βλέπω και καταλαβαίνω είναι μονόδρομος η επιλογή 2ου παπουτσιού για το βουνό..

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@manosavr Υπάρχουν σόλες με εκτεθειμένο αφρό από κάτω και άλλες που το λάστιχο καλύπτει σχεδόν όλη την επιφάνεια.
    Οι δεύτερες, αφενός έχουν καλύτερη πρόσφυση γενικότερεα, αφετέρου μεγαλύτερη ανθεκτικότητα, ιδίως αν μιλάμε και για τρεξίματα εκτός δρόμου.

Νομίζω ότι η Salomon έχει κάποια “μικτά” μοντέλα.

georun
    Συμμετέχων

απο οσα εχω τρεξει για την χρηση που θες θαλεγα salomon sense ride.μικτη χρηση και ασφαλτο και χωμα και λιγο τρειλ!

Manos_Avr
    Συμμετέχων

Δοκιμάζοντας διάφορα παπουτσια τελικά κατέληξα στα Brooks Ghost 12 προς το παρών ως δρομικά. Η άνεση και το πάτημα με κέρδισαν απο την πρώτη στιγμή σε λίγο καιρό θα ακολουθήσει και η αναζήτηση για βουνίσιο.

Ευχαριστώ πολύ όλους για τις προτάσεις/συμβουλές.

ANDREAS
    Συμμετέχων

ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΤΟ MERELL AGILITY FLEX 3

Επισκόπηση 9 δημοσιεύσεων - 1 έως 9 (από 9 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.