Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Υγεία & Τραυματισμοί / Πελματιαια απονευρωσιτιδα

Πελματιαια απονευρωσιτιδα

Τοποθέτηση ετικέτας: 

• Αυτό το θέμα έχει 91 απαντήσεις, 30 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 5 έτη, 2 μήνες πριν από τον χρήστη Ανώνυμος.
Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 92 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Nikos Gal
    Συμμετέχων

Μετα απο λιγες βδομαδες που νομιζα οτι ειχα ξεμπερδεψει η πελματιαια επεστρεψε ακομα πιο οδυνηρη. Εκτος απο τις συνηθεις θεραπειες αν σταματουσα τις προπονησεις εντελως πιστευετε θα βοηθουσε η οχι;

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Μεγάλος μπελάς η απονευρωσίτιδα…
    Κι από όσο διαβάζω και ακούω, κάθε περίπτωση είναι και διαφορετική.

Nikos Gal
    Συμμετέχων

Αστα μεγαλος μπελας…μετα απο κανα μηνα που με ειχε αφησει ξεψαρωσα και εβαλα τα adios boost για να προπονηθω για πενταρια. Καταστροφη…με hoka με βλεπω να κατανταω.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Ακόμη κι αυτό δεν είναι ξεκάθαρο…
    Άλλοι λένε ότι τους έκανε καλό μια σκληρή πλατφόρμα, άλλοι ότι βελτιώθηκε με μια μαλακή.

Nikos Gal
    Συμμετέχων

Στην περιπτωση μου τουλαχιστον ο γιατρος ειπε καλο κ μαλακο παπουτσι και ποτε γυμνος η με παντοφλα. Και επιβεβαιωνω οτι ηταν καλυτερα

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@nikosgal Ναι, δεν διαφωνώ Νίκο…
    Απλά ανέφερα τις περιπτώσεις περί μαλακού/σκληρού σχετικά με το πόσο μπλεγμένη ιστορία είναι η απονευρωσίτιδα.

Elda
    Συμμετέχων

Εμενα μ επιασε Ιουλιο του 12 μολις που ειχε αρχισει προετοιμασια για τον 1ο μου μαραθωνιο. Με το που καταλαβα τι ειναι, ενηργησα αμεσως. Η αποχη δεν εκανε τιποτα, τα κλασικα κολπα, παγος, μπαλακια του τενις, παγωμενα μπουκαλια νερου, αντιφλεγμονωδη, διατασεις κλπ κλπ τιποτα. Οποτε εκανα αμεσως αλλαγες. Αλλαξα παπουτσια απο vomero σε nimbus, αγορασα ανατομικες σαγιοναρες, (απο αυτες που μπορεις να φορας και στην καθημερινοτρητα σου), αγορασα αρνικα και εκανα απαλο κυκλικο μασαζ πολλες φορες τη μερα, ακομα και στην παραλια (θα νομιζαν οτι εβαζα αντηλικαο στην πατουσα μου 😛 ) κι επισης αγορασα συμπληρωματα διατροφης απο turmeric (κουρκουμας) and bromelain (μια ουσια που ειναι στον ανανα) και θεωρουνται να βοηθουν στη συγκεκριμενη παθηση. Παραλληλα οσο δεν επιδεινωνοταν ο πονος αλλα παρεμεν ο ιδιος, συνεχιζα κανονικα τις προπονησεις. Σε 2 μηνες ειχε περασει εντελως και δεν ξαναρθε εκτοτε.

Elda
    Συμμετέχων

Αν παντως ειναι πιο οδυνηρη απο πριν οπως λες, καλο θα ηταν να σταματησεις για λιγο. Το θεμα δεν ειναι να περασει εντελως, αλλα να μην επιδεινωθει με αγνωστα αποτελεσματα.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Χαχαχα… 😀

(θα νομιζαν οτι εβαζα αντηλικαο στην πατουσα μου :-P)

Puni Van Webergman
    Συμμετέχων

Με τα boost τα πρωτα το επαθα κ γω @nikosgal. Πρώτη προπόνηση μαραθωνίου, τα φορούσα μόνο στα προγράμματα και μου την εβγαλε. Μετα τα αφησα στην ακρη γιατι υπέφερα και τσουυυπ! επανήλθε! πήρε λίγο καιρό, οπότε υπομονή. Και γώ μπαλακια κυρίως όπως και η @Elda δυο χρόνια μετά, ξαναπήρα κάτι σε boost, καλύτερα από τότε, αλλα τσουουυουουπ! να την παλι! όχι όμως τραγικα! Δες τι σου κάθεται καλά! το παπούτσι είναι μεγάλη ιστορία!

Roberto4Carlos
    Συμμετέχων

Μήπως με τα boost (όπως και άλλα παπούτσια), η ενέργεια αντί να απορροφάται και να εξαφανίζεται από μια απορροφητική σόλα, επιστρέφεται στα πόδια και έτσι επιβαρύνει τα πέλματα και γόνατα?
    Μήπως τα boost (όπως και άλλα παπούτσια), δεν κατανέμουν την πίεση προς το πέλμα σε όλο το μήκος του παρά πιέζει περισσότερο συγκεκριμένα σημεία του ποδιού ανάλογα της επαφής? (αναλόγως και το πάτημα του δρομέα – φτέρνα -μέση-δάχτυλα).

Nikos Gal
    Συμμετέχων

μαλλον ειναι θεμα πελματος…παντως την πρωτη φορα που το επαθα δεν χρησιμοποιουσα adios…

Sakis
    Συμμετέχων

Το 2015 με ταλαιπώρησε για ένα εξάμηνο. Έκανα όλη την προετοιμασία για την κλασσική με πόνους, χωρίς καμία διακοπή προπόνησης, αφού πλέον είχα συνηθίσει να πονάω και δεν με ένοιαζε. Παράλληλα βέβαια με την προετοιμασία μου, έκανα όλα τα μαγικά με τα μπαλάκια, τα παγωμένα μπουκάλια και τις σούπερ διατάσεις, χωρίς κανένα μόνιμο αποτέλεσμα.

Μετά την κλασσική, σταμάτησα το τρέξιμο για περίπου 3 μήνες και εντελώς ξαφνικά ο πόνος σταμάτησε εντελώς. Το τελευταίο διάστημα κι όταν κάνω αποστάσεις άνω των 20-22 χλμ, ο πόνος επανέρχεται, οπότε φοβάμαι ότι είναι μια μόνιμη πλέον κατάσταση.

tazi
    Συντονιστής

Ωχωχωχ, μεγαλο κεφαλαιο αυτος ο παλιτραυματισμος. Με ταλαιπωρει απο το 2012, τοτε μετα σπο 3 σερι αγωνες τον κολλησα και εκτοτε αναλογα με τα κεφια του επανεμφανιζεται. Οπως και ο @sakis εχω πια μαθει να ζω μαζι του. Το 12 παρολο που ειχα αταματησει ενα διμηνομε πααλληλες φυσιοθεραπειες δεν ειχα δει καμια βελτιωση. Ειδα μονο οταν ξαναρχισα να τρεχω, κανοντας παραλληλα ασκησεις και μασαζ στο πελμα με το χερι, με παγο και με μπαλλακια. Φετος απο το Γεναρη με εχει ξαναπιασει, χωρις ομως να με ενοχλει πολυ οπως τη πρωτη φορα. Συνεχιζω να τρεχω κανονικα αλλα πια βαριεμαι να κανω τα οσα πρεπει. Οπως μου ειχε πει και παλια ο Πολιας, μη αταματας να τρεχεις απλα κανε καλο ζεσταμα, βαζε παγο μετα και ενδιαμεσα κανε μασαζ.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Τελικά είστε πολλοί οι παθόντες.
    Κανονίστε να μας κολλήσετε τους υπολοίπους…

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 92 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.