Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Προπονητικά εργαλεία & λογισμικό / ρολόι με μπαταρία >24ω οταν το gps γράφει

ρολόι με μπαταρία >24ω οταν το gps γράφει

• Αυτό το θέμα έχει 10 απαντήσεις, 7 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 3 έτη, 2 μήνες πριν από τον χρήστη Teokat.
Επισκόπηση 10 δημοσιεύσεων - 1 έως 10 (από 10 συνολικά)
  • Συντάκτης
    chrisbat
    Συμμετέχων

καλη χρονια σε ολους.

λογω του οτι με κέρδισε περισσότερο το τρεξιμο στο βουνο και προσπαθω να πιασω τα ουλτρα, θα ηθελα να ΄΄αναβαθμιστώ΄΄ και να παρω ενα ρολοι που να αντέχει τουλαχιστον 24ώρες με ανοιχτό gps.

τωρα εχω το garmin forerunner 235 το οποιο οταν το πηρα το 2019 αντεχε 11ώρες με ανοιχτό gps και το 2021 η αποδοση του επεσε στις 9ώρες με 5-6προπονησεις/εβδομάδα.

βεβαια τοτε το ηθελα για ασφαλτο και λίγες ώρες ενω τωρα για βουνό και πολλές οπότε χρειάζομαι πολυ καλη μπαταρία (η οποια να μην χανει γρηγορα την αποδοσή της), αλτίμετρο και βαρόμετρο εκτός των άλλων smart λειτουργιων που παρέχει το 235 και θα τις ηθελα και στο καινούριο.

μπάτζετ… 300-400€ ελπίζω να φτάνουν

• Το θέμα τροποποιήθηκε 3 έτη, 2 μήνες πριν από τον/ην chrisbat.
    naftony
    Συμμετέχων

@chrisbat το garmin fenix 6 (το απλό, χωρίς μουσική και χάρτες) στα 350 ευρώ στο σκρούτζ και αυτονομία 36 ώρες με ανοικτό GPS (το ίδιο σε pro με μουσική και χάρτες 420 ευρώ)

aroulio
    Συμμετέχων

Συμφωνώ με τον naftony, αν και δεν έχω τσεκάρει (ακόμα…..) τα όρια του δικού μου. Το fenix 6 (36h gps) έχει επίσης τα abc (altometer-barometer-compass). Έχε υπόψη ότι φέτος θα κυκλοφορήσει το fenix 7. Για όσους θέλουν να τα σκάσουν για να είναι στην αιχμή της τεχνολογίας ή που μπορεί να σημαίνει πτώση τιμών σε καινούργια ή μεταχειρισμένα fenix 6. Αφού κάνεις βουνίσια, μπορεί να σε ενδιαφέρουν τα μεγαλύτερα μοντέλα του fenix 6 τα Χ (60h gps) και X Pro που έχουν επιπλέον δυνατότητες για φόρτωμα χαρτών. H garminp πλέον έχει και το ultra trac mode που καταγράφει πιο αραιά κι έτσι επιμηκύνει τη διάρκεια καταγραφής.

Τέλος, μια ποιο νέα εταιρεία με αρκετούς οπαδούς στο χώρο του ούλτρα είναι η coros. Το μοντέλο pace 2 στα 200€ διαφημίζει 30h gps, ενώ τα ακριβότερα μοντέλα vertix και apex θεωρούνται καλύτερα για βουνό. Μειονέκτημα η πιο λακωνική εφαρμογή & site παρακολούθησης των data σου.

ΥΓ τα 3 κοντά στο 24ωρο τρεξίματά μου έχουν γίνει με το garmin 310 και φόρτιση στις στάσεις ή κι ενώ έτρεχα.

https://www.dcrainmaker.com/2019/08/garmin-fenix6-pro-solar-series-review.html

https://www.dcrainmaker.com/2020/09/coros-pace-2-in-depth-review-multisport-running-power.html

https://www.dcrainmaker.com/2021/08/coros-vertix-2-in-depth-review.html

harris_vak
    Συμμετέχων

Από το fenix 6 είμαι πολύ ευχαριστημένος,ειδικά από τη μπαταρία του.Σε αγώνα 15ωρών μου κατανάλωσε 35% μπαταρία περίπου, από φουλ φορτισμένη έπεσε στο 66%. Πριν είχα το 5αρι κ πιο πριν το 235, το οποίο αν είχε παρόμοια μπαταρία με το fenix δεν θα το άλλαζα με τίποτα,μου άρεσε το πολύ χαμηλό βάρος του και γενικότερα με κάλυπτε απόλυτα.

chrisbat
    Συμμετέχων

fenix 6 ολοι ε;
    coros δεν θελω να παω αν δεν εχει καλη εφαρμογή & site παρακολούθησης των data.

@aroulio
    ειχες power bank?? πως φορτιζες ενω ετρεχες;;
    λεω να παω σε μια τετοια λυση να δω αν μου ταιριάζει-βολευει με το 235. να γλυτωσω προσωρινα και τα εξοδα !!
    τι power bank θα βολευε;; με ποσα mAh γρήγορης φορτισης;;

• Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 3 έτη, 2 μήνες πριν από chrisbat.
    aroulio
    Συμμετέχων

@chrisbat

καταρχήν το 310 μου έβγαζε 11 ώρες χωρίς φόρτιση, άρα έπρεπε να διπλασιάσω τη διάρκειά του. Αν λοιπόν το 235 σου βγάζει λίγε ώρες πχ 5-6 ίσως δυσκολευτείς. Χρησιμοποίησα ένα απλό powerbank των 10€. Σε αγώνες με support μου το φόρτιζαν αυτοί στις μεγαλύτερες στάσεις των 5-10 λεπτών. Όταν ήμουν μόνος, το φόρτιζα ομοίως στις μεγαλύτερες στάσεις κι αν χρειαζότανε προς το τέλος το φόρτιζα εν κινήσει. Είτε φορώντας το ρολόι κι έχοντας το powerbank σε κάποια τσέπη, είτε βάζοντας τα και τα δυο σε κάποια τσέπη πχ γιλέκου, κατά προτίμηση εξωτερική.
    Πριν από όλα αυτά είχε προηγηθεί μια δοκιμαστική προπόνηση προκειμένου να επιβεβαιώσω ότι το 310 καταγράφει ταυτόχρονα ενώ φορτίζει.

Δες τα παρακάτω:
    The 235 can be charged while running, though the optical heart rate is turned off. This may make it slightly more viable for ultrarunning.
    https://fellrnr.com/wiki/Garmin_235

Hadabis
    Συμμετέχων

αν πας στο fenix 6 γνωμη μου παρε το pro να μπορεις να φορτωσεις και διαδρομες μεσα ειναι πολυ βολικο για βουνο και χρησιμο.

chrisbat
    Συμμετέχων

συγνωμη αλλα δεν ξερω.
    με τις διαδρομές/χάρτες τι εννοειτε;;
    μπορει πχ να με καθοδηγεί στα βουνά και να μου λεει που αλλαζω κατευθυνση;; αυτη τη χρησιμοτητα εχει;;

• Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 3 έτη, 2 μήνες πριν από chrisbat.
    Γιαννης
    Συμμετέχων

Φιλε μου καλησπερα αφου θελεις ultra το COROS ειναι μονοδρομος κατα την αποψη μου.Εχω το VERTIX 1 (-60 ωρες FULL GPS !!!! ουτε βαρος η αγχος για power bank ουτε τιποτα σε 3 ημερες 15/1 ληγει η 2 ετων εγγυηση να φανταστεις) τρεχω μονο βουνο και εδω και τρια χρονια ultra αγωνες μονο.η εφαρμογη ειναι κατα εμε πληρεστατη και τωρα που εκανε release το trainig hub της COROS θα ελεγα τελεια.Μονο στα 2 μεγαλα ultra της Ελλαδας των 260 χλμ(tihio-frozen peak) θα το γυρισεις -ΟΧΙ φορτισεις- σε αλλο mode αλλα μεχρι αυτα εχεις καιρο ακομα υποθετω,οπως και εγω μην νομιζεις οτι ειμαι κανας του βαθρου :)).Φυσικα φορτωνει και αυτο χαρτες

• Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 3 έτη, 2 μήνες πριν από Γιαννης.
    Teokat
    Συμμετέχων

Φίλε @chrisbat καλησπέρα
    Βουνίσιος και εγώ κυρίως και μπαίνω αμέσως στο θέμα που ρώτησες (ρολόι για +24H)
    Κάτοχος Garmin Fenix για 6 χρονια και του Garmin Fenix 6 Pro Sapphire για τα 2 τελευταία χρόνια, άνετα έπιασε τις 36 ώρες σε full GPS mode (αφού είχα απενεργοποιήσει το ΒΤ, μουσική και το auto-lap και μειώνοντας τον φωτισμό της οθόνης το βράδυ – το ρολόι έδινε πρόβλεψη για 42 ώρες). Στα 400€ η καλύτερη λύση για την ποιότητα και τις λειτουργίες του. Βέβαια σε λίγο θα σταματήσει η παραγωγή του λόγω έλευσης νέου μοντέλου – για αυτό και η τόσο χαμηλή τιμή του. Αρχική στα 750€. Το πούλησα αναμένοντας το 7.
    Μέχρι να βγεί το 7, πήρα ένα COROS PACE 2 ως μεταβατικό και κυριολεκτικά έπαθα πλάκα. Το φοράς και το ξεχνάς (29 gr), ενώ μετράει τα πάντα όπως κάνει και Fenix 6. Προσωπικά βρήκα και ότι μετράει με μεγαλύτερη ακρίβεια καρδιακούς παλμούς, απόσταση και υψόμετρο. Ιδίως με το τελευταιο μου είχε σπάσει τα νεύρα η Garmin μετά τα τελευταία update. Μέτραγε ότι ήθελε! Το Coros βράχος! Άσε που ξεχνάς να το φορτίσεις! Αυτονομία άνετα 28= ώρες – 30 δίνει η εταιρεία. Πλέον σκέφτομαι να το κρατήσω μέχρι τον Οκτώβρη που είναι το ROUT και θα χρειαστώ αυτονομία 36+ ώρες. Στα 200€ είναι κλεψιά! Προσωπικά το πήρα στα 160€ λόγω εκπτωτικού προγραμματος που έτρεχε η VISA τότε! Η ληστεία του αιώνα! To site μια χαρά είναι και η εφαρμογή επίσης. Προσωπικά την προτιμώ έτσι απλή και περιεκτική που είναι, της Garmin την βρίσκω βαρυφορτωμένη με πολλά που δεν τα χρειάζεσαι ποτέ.
    Πλέον για τους 2 μεγάλους αγώνες που ανέφερε και ο φίλος παραπάνω (tihio-frozen peaks) θα κοιτάξω το COROS VERTIX2 που έχει χάρτες, dual frequency και το κυριότερο αυτονομία 140 ώρες!!!

• Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 3 έτη, 2 μήνες πριν από Teokat.
Επισκόπηση 10 δημοσιεύσεων - 1 έως 10 (από 10 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.