- Αυτό το θέμα έχει 29 απαντήσεις, 9 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 9 έτη, 2 μήνες πριν από τον χρήστη
Kostão.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
18 Φεβρουαρίου 2017 στις 17:58 #45627
VickyΣυμμετέχωνΚαλησπέρα.
Πρόκειται να πάρω μέρος σε έναν ημιμαραθώνιο τέσσερις εβδομάδες πριν τον μαραθώνιο για τον οποίο προετοιμάζομαι.
Θα ήθελα να σας ρωτήσω ποιός θα πρέπει να είναι ο ρυθμός με τον οποίο θα τρέξω (marathon pace;;) ή όλα μέσα…
Θα με ενδιέφερε η άποψη σας.18 Φεβρουαρίου 2017 στις 19:16 #45631
taziΣυντονιστήςΕξαρταται απο τη προετοιμασια πουεχεις κανει, αν εχεις αρκετο ογκο, δεδομενου οτι 4 εβδομαδες ειναι ικανο διαστημα για αποκατασταση θα μπορουσες και ολα μεσα. Εγω σαν πιο ασφαλη μπουσουλα θα σου προτεινα το πρωτο μισο πιο δυνατο και μετα αναλογα με το πως νιωθεις. Αν νιωθεις δλδ οτι πιεζεσαι πολυ πεφτεις λιγο. Η προπονηση που εχει προηγηθει παντως ειναι αυτη που θα σου δωσει τη πληροφορια που θες.
18 Φεβρουαρίου 2017 στις 19:49 #45633
VickyΣυμμετέχωνΑρχικά σκεφτόμουν να το πάω σε marathon pace. Από την άλλη όμως υπάρχει αρκετός χρόνος μέχρι τον αγώνα. Οπότε ανάλογα και με τις συνθήκες θα το πιέσω…..
Σε ευχαριστώ….18 Φεβρουαρίου 2017 στις 19:50 #45634
Nikos PilikasΣυντονιστής@vicky Η γνώμη μου είναι σε καμμία περίπτωση όλα μέσα.
Κάνε τα πρώτα χλμ σε ρυθμό ελευθέρου, κλείδωσε 10-12Κ στο επιθυμητό ΜΡ και μετά σβήσε πάλι.
21 αγωνιστικά χλμ είναι πάρα πολλά, υποτίθεται ότι το διάστημα αυτό κορυφώνεις σε όγκο…18 Φεβρουαρίου 2017 στις 19:56 #45635
VickyΣυμμετέχωνΈχεις δίκαιο Νίκο…..τα πόδια μου αυτό το διάστημα είναι λίγο κουρασμένα οπότε 21 χλμ όλα μέσα θα τους έρθει πολύ…
Ευχαριστώ…18 Φεβρουαρίου 2017 στις 21:32 #45637
dimitrissssΣυμμετέχωνΕγώ πάντως τον ημί στο Ναύπλιο θα τον τουφεκίσω και ότι βγει. Βεβαία σε συνενεόση με τον κόουτς και με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει τη συγκεκριμένη ημέρα σαν αγωνιστική
18 Φεβρουαρίου 2017 στις 22:19 #45641
VickyΣυμμετέχωνΔημήτρη σιγά μη σε αφήσει ο κόουτς σου.
Αυτοί συνήθως μας συγκρατούν….19 Φεβρουαρίου 2017 στις 08:48 #45658
taziΣυντονιστήςΒικυ οχι, ειναι λογικο τα ποδια σου να ειναι κουρασμενα αν εχεις βαλει πολυ προπονηση, δεν ειναι αυτο που θα σε κανει να αποφασισεις το ρυθμο του ημι. Αν εχεις ογκο, που λογικα εχεις μια και νιωθεις κουρασμενη, σημαινει πιο καρδιοαναπνευστικα μπορεις να υποστηριξεις ενα πολυ γρηγορο ρυθμο χωρις να χρεωθεις πολυ. Απλα τα ποδια σου που θα τα νιωσεις κουρασμενα στον αγωνα ειναι αυτα που θα σε περιορισουν.
19 Φεβρουαρίου 2017 στις 08:50 #45659
taziΣυντονιστήςMP Σιγουρα, το θεμα ειναι αν θα ξεκινησεις για παρακατω και μεχρι που θα πιεσεις. Η τακτικη που σου ειπα στην αρχη, αν εχεις χιλιομετρα ειναι νομιζω ασφαλης
19 Φεβρουαρίου 2017 στις 10:06 #45661
VickyΣυμμετέχωνΚαλημέρα.
tazi : Ο αγώνας είναι στο ΔΙΟΝ στις 5/3. Εχει και ένα κομμάτι ανηφορικό…Οπότε για αρκετή διαδρομή θα κρατήσω MP και μετά αναλόγως πως θα είμαι θα πιέσω…
Ευχαριστώ….19 Φεβρουαρίου 2017 στις 21:40 #45673
big-blueΣυμμετέχωνΣυμφωνώ απόλυτα με τον Echetlos.
Εξάλλου δεν ειναι αυτός ο κύριος στόχος σου. Γιατί να τα δώσεις όλα σε έναν αγώνα για τον οποίο δεν εχεις προετοιμαστεί και να κάψεις τουλάχιστον μια βδομάδα ποιοτικής προπόνησης εν όψει του βασικού σου στόχου που είναι ο μαραθώνιος;
Μια καλή και σίγουρα ποιοτική αντιμετώπιση θα ηταν MP στην αρχή και στο τέλος αυξάνεις ρυθμό ώστε να τερματιζεις με fast finish και με ψυχολογία ψηλά, χωρις να σκας για το αν βγήκε ή όχι ενα ρεκόρ στον ημί.19 Φεβρουαρίου 2017 στις 22:04 #45674
VickyΣυμμετέχωνΣωστά τα λες big-blue.
Ρεκόρ δεν πρόκειται να γίνει γιατί δεν είμαι προετοιμασμένη για κάτι τέτοιο, οπότε θα πάω MP….και βλέπουμε προς το τέλος αναλόγως πως θα είμαι.
Να είσαι καλά, ευχαριστώ.20 Φεβρουαρίου 2017 στις 08:09 #45704
KalogeridisΣυμμετέχωνΕγώ θα σε συμβουλευα αν είναι την μέρα εκείνη να σφαξεις 30+ χλμ λονγκ για να συμμετάσχεις στο Δίον , να κινηθείς ταχύτερα του mp Κατά 5-7″…
20 Φεβρουαρίου 2017 στις 08:54 #45705
VickyΣυμμετέχωνΚαλημέρα και καλή εβδομάδα.
@kalogeridis: ευτυχώς την εβδομάδα του αγώνα είχα στο πρόγραμμα που ακολουθώ εικοσάρι οπότε δεν θα χρειαστεί να θυσιάσω μεγάλη προπόνηση. Μετά την επόμενη μένει η τελευταία μεγάλη και μετά tapering…
Θάρθεις στον Μέγα Αλέξανδρο;20 Φεβρουαρίου 2017 στις 09:09 #45707
VickyΣυμμετέχωνΚαλή επιτυχία και καλή συνέχεια….
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.