Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Λοιπά θέματα / ΣΩΣΤΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΠΑΠΟΥΤΣΙΩΝ;

ΣΩΣΤΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΠΑΠΟΥΤΣΙΩΝ;

Τοποθέτηση ετικέτας: ,

• Αυτό το θέμα έχει 7 απαντήσεις, 7 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 4 έτη, 11 μήνες πριν από τον χρήστη Glaros.
Επισκόπηση 8 δημοσιεύσεων - 1 έως 8 (από 8 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Periklis
    Συμμετέχων

😀 εντάξει παιδιά…ξερω οτι ίσως θα ακουστεί χαζό. ΟΡΜΑΤΕ ΚΑΙ ΦΑΤΕ ΜΕ!!! Aλλά ποιος ειναι ο σωστός τρόπος να καθαριστεί/πλυθει ενα παπούτσι αθλητικό χωρίς να υπάρχει κίνδυνος να χαλάσει ή προκληθεί τυχόν ζημιά στα υλικά του;

Δημήτρης Μαυρίδης
    Συμμετέχων

Γεια σου φιλε μου. Προσωπικα εδω και 10χρονια αρχισα να τα πλενω στο χερι με απορρυπαντικο υγρο πλυντηριου για τα ρουχα. Τα βαζω σε λεκανη και τα τριβω ελαφρα με πολυ μαλακη βουρτσα. Ξεπλημα. Στεγνωμα μονα τους μακρυα απο καλοριφερ τωρα το χειμωνα. Το καλοκαιρι μακρυα απο απευθειας εκθεση σε ηλιο. Αυτα. δεν παθαινουν τιποτα απολυτος. Τα πετας μονο οταν τα βαρεθεις.

Periklis
    Συμμετέχων

Σημαντικο tip αυτο. Πλυντήριο ειχα βαλει μια φορα αθλητικα κοραλι χρώματος και βγήκαν ροζ!
    Αρα στο χερι απαλά με απορρυπαντικο ρούχων καλυτερα λες.

ΜΑΝΩΛΗΣ
    Συμμετέχων

Τα πλένω από ελάχιστα ως καθόλου. Νερό και υγρό σαπούνι για τα χέρια σε μια λεκάνη. Τώρα το χειμώνα όλο και κάποια βροχή τρώνε…

StefanosM (papako)
    Συμμετέχων

Πλυντήριο στο πιο απλό πρόγραμμα (15 λεπτά). Μετά στέγνωμα μόνα τους.
    Νομίζω ότι το στέγνωμα είναι το πιο σημαντικό.

Dkoukou
    Συμμετέχων

Τα δρομικά παπούτσια δεν τα πλένω ποτέ.
    Καλό αέρισμα μετά από κάθε προπόνηση και αν κάποιο ζευγάρι χρειαστεί ποτέ καθάρισμα (πχ trail μοντελο) το περνάω με ένα μωρομαντηλο και γίνεται σαν καινούργιο.
    Γενικά να αποφεύγετε το πλύσιμο γιατί φθείρει τη μεσοσολα.

thestria
    Συμμετέχων

Ανά μήνα σίγουρα πλύσιμο στο πλυντήριο. Κυρίως του βουνού που γίνονται χάλια…
    Μαλακτικό, λευκαντικό και καθαριστικό στο πρόγραμμα των 30 λεπτών. Στις 800 στροφές στέγνωμα. Μέση θερμοκρασία.
    Στέγνωμα στη σκιά, ποτέ σε ήλιο και σε καλοριφέρ.
    Γίνονται σαν ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ!
    Να προσθέσω ότι φοράω μόνο Hoka βουνού και δρόμου. Ποτέ στα εφτά χρόνια που τρέχω δεν χάλασε παπούτσι, ούτε από τρύπημα, ούτε από κάτι άλλο.
    Να σας δείξω speedgoat με 1000 χιλιόμετρα, σαν να βρήκαν από το κουτί τους…

Glaros
    Συμμετέχων

Στο πλυντήριο αλλά όχι μόνα τους για να μη φθείρονται στα τοιχώματα, εγώ τα βάζω μαζί με τα πατάκια του μπάνιου.

Επίσης στύψιμο, για τον ίδιο λόγο, στις ελάχιστο δυνατό στροφές.

Το κάνω χρόνια και δεν έχω δει καμία φθορά ενώ τα παπούτσια φαίνονται σαν καινούργια.

Επισκόπηση 8 δημοσιεύσεων - 1 έως 8 (από 8 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.