Αρχική / Θέματα / Διάφορα θέματα / Απόψεις / Tο τρέξιμο μας κάνει καλύτερους ανθρώπους;

Tο τρέξιμο μας κάνει καλύτερους ανθρώπους;

Επισκόπηση 13 δημοσιεύσεων - 1 έως 13 (από 13 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Roberto4Carlos
    Συμμετέχων

Πολλοί λένε ότι το τρέξιμο μας κάνει καλύτερους ανθρώπους. Συμφωνείτε;
    Προσωπικά έχω κάποιες ενστάσεις και προβληματισμούς μιας και η εμμονή που πολλές φορές μας πιάνει με τις επιδόσεις, τις προπονήσεις, τον εξοπλισμό, την διατροφή κτλ, μπορεί να μας κάνει λιγότερο ανεκτικούς και ανοικτούς σε άλλους τομείς της ζωής! Πολλές φορές το τρέξιμο αντί να συμπληρώνει την ζωή μας, την καταπίνει! Υπό αυτό το σκεπτικό θα έλεγα ότι το τρέξιμο μπορεί να μας κάνει καλύτερους ανθρώπους απέναντι στους ομοϊδεάτες μας, αλλά έχω την εντύπωση ότι ίσως μας κάνει χειρότερους ή μάλλον μας βγάζει προβληματικές συμπεριφορές απέναντι στους εκτός του αθλήματος ανθρώπους και καταστάσεις!

stratus
    Συμμετέχων

Συμφωνω οτι τιποτα δε μας κανει.Το ιδιο μπορει να ισχυριστει καποιος που κανει bodybuilding ή ποδηλασια ή κολυμπι ή μπασκετ κλπ.Βασικα οσοι το παρακανουν σε καποια αθλημα,βαζω και τον εαυτο μου μεσα ,ειναι “βλαμμενοι”

Elda
    Συμμετέχων

Κρινοντας απο τον εαυτο μου και μονο θα πω οτι το τρεξιμο με εχει ηρεμησει παρα πολυ ως ανθρωπο, δεν εχω νευρα, ξεσπασματα, φωνες, οποτε αυτο απο μονο του με εχει κανει καλυτερο ανθρωπο ως προς τους γυρω μου. Μπορω πλεον ν αντιμετωπιζω ολες τις δυκολες καταστασεις πολυ πιο ηρεμα και ψυχραιμα και σπανιως υψωνω φωνη και τσακωνομαι, κατι που πλαιοτερα ηταν στο καθημερινο προγραμμα και εφθειρε και εμενα και τους γυρω μου. Τωρα για τα υπολοιπα δεν ξερω, καποιος που για χρονια εχει υιοθετησει μια ασχημη συμπεριφορα, δε νομιζω οτι μπορει να την αλλαξει ευκολα επειδη τρεχει. Εχω δει δρομεις να κλεβουν σε αγωνες, να πετανε κατω νερα και τζελακια σε αγωνες βουνου, να βριζουν ή να χτυπανε αυτοκινητα επειδη μπηκαν στη διαδρομη του αγωνα, ειναι οι ιδιοι που στα φαναρι θα περασουν μπροστα απ ολους που περιμενουν για να στριψουν πρωτοι αριστερα, οι ιδιοι που θα πεταξουν τα σκουπιδια τους απο το αυτοκινητο τους κατω στο δρομο, οι ιδιοι που δε θα διστασουν να σε βρισουν για ψυλλου πηδημα. Αυτους το τρεξιμο δε θα τους κανει καλυτερους ανθρωπους οσο καιρο και να τρεχουν, ειναι θεμα παιδειας και αυτη την αποκτας απο μικρος, μετα δεν…

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Έχω βαρεθεί να το ακούω αυτό τόσα χρόνια…

tazi
    Συντονιστής

Θα συμφωνησω με ολους, ισως δυστυχως με τον Χριστο λιγο παραπανω.

Periklis
    Συμμετέχων

Εγώ δε θα μιλήσω για τον εαυτό μου. Απλά οτι νιώθω πολύ όμορφα όταν τρέχω. Πριν λίγα χρόνια ασχολούμουν με πρωταθλητισμό σε άλλο άθλημα, έχω κάνει και στίβο. Ομως το τρέξιμο είναι άααααλλη φάση!!! Με ηρεμεί και με ξεκουράζει ψυχικά!
    Ηθελα να πω λοιπόν ότι δε ξέρω αν το τρέξιμο μας κάνει καλυτερους ανθρώπους……Θα σας πω ότι όσους ανθρώπους έχω γνωρίσει που ασχολούνται σοβαρά με το τρέξιμο είναι πολύ καλοί ανθρωποι! Όλοι ήρεμοι χαρακτήρες, σοβαρές προσωπικότητες, αγνοί που κερδίζουν αμέσως το σεβασμό σου. Τυχαία η όχι, είναι γεγονός. Διότι ξέρω κι άλλους ανθρώπους απο άλλα αθλήματα και δεν εχουν αυτή την ηρεμία που βγάζουν οι δρομείς καθώς και την αθλητική ωριμότητα.

notaSOL
    Συμμετέχων

… όσο κι αν συμφωνώ με όλους όσους μίλησαν -και διατύπωσαν και το ερώτημα- θα πάω ίσως λίγο περισσότερο με τον @periklis1987! : ίσως είναι ένα ακόμη ερώτημα -όπως όλα τα άλλα- που διατυπώνουμε με κέντρο τον εαυτό μας, για να πάρουμε -καλώς ή κακώς – μια ακόμη απάντηση επιβεβαίωσης για τον εαυτό μας… ίσως ήταν πιο ορθό, να διατυπώσουμε το ερώτημα, τι αντίκτυπο έχει αυτό, αυτή η ενασχόλιση, για τους άλλους …και υπάρχουν πολλά παραδείγματα που δίνουν άλλη αξία σε αυτό που για άλλους είναι ένας χρόνος, ένα μετάλλιο, ακόμα και μια υποκειμενική αντίληψη εξέλιξης…

http://31958001149.blog.com.gr/forums/topic/%CE%BA%CE%B9-%CE%B7-%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B1%CE%AF%CE%B1-%CE%B8%CE%AD%CF%83%CE%B7-%CE%AD%CF%87%CE%B5%CE%B9-%CE%B1%CE%BE%CE%AF%CE%B1/

Periklis
    Συμμετέχων

Δεν είναι οτί σε κάνει καλύτερο άνθρωπο. Γενικά ο αθλητισμός σε αλλάζει προς το καλύτερο. Απλά έχει παγίδες πολλές φορές όταν χάνεις το νόημα και το στόχο εξαιτίας της θέλησης που σε καταβάλει για να κερδίζεις και να διακρίνεσαι. Δεν ειναι κακό να το θες αυτό. Θαυμάζω τους ανθρώπους που θέλουν να διακρίνονται και να πετυχαίνουν πράγματα. Όμως πολλές φορές αυτό σε κάνει να ξεχνάς την ομορφιά του αθλητισμού, δε βλέπεις τίποτα άλλο περαν του κυρίαρχου σκοπού και σταματάς να το απολαμβάνεις.Είναι στο άτομο αυτό βέβαια.
    Νομίζω ότι το τρέξιμο πολύ κόσμος το αρχίζει σε ώριμη ηλικία. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν μυαλά που έχουν “πήξει”, και ξέρουν τι ζητάνε από τη δραστηριότητα αυτή.Το κάνουν καθαρά για τον εαυτό τους. Το βλέπουν ως απόλαυση ηρεμίας που τους βοηθάει να μη δίνουν σημασία τόσο στο πόνο και τη κούραση που αυτό προκαλεί. Στη Ελλάδα του σήμερα, αθλητισμός να είναι και ότι να ναι!!!

Dimitris Voutyras
    Συμμετέχων

Εννοείται οτι μας κάνει καλύτερους, ποιός άλλωστε έχει κουράγιο να τσακωθεί μετά απο κομμάτια ή λονγκραν?

Ανώνυμος
    Ανενεργός

Συμφωνώ με Elda, τα καγκούρια θα παραμείνουν καγκούρια ακόμα και να τους στειλεις 50 χρόνια στο Θιβέτ.
    Παίζουν ρόλο και οι συνθήκες οι γενικότερες, αλλά και φυσικά η κουλτούρα ή μη κουλτούρα του κάθε λαού ή και ανθρώπου.
    Π.χ. όταν κυριούλη μου βγηκες στο αθηναϊκό (ο κόσμος να το κάνει) πεζοδρόμιο των 70 εκατοστών πλάτος για να τρέξεις, και την λές στο έφηβο σχολιαρόπαιδο επειδή τόλμησε να βρεθεί στο διάβα σου, είσαι ειλικρινά κοινωνικά κοντά στον πυθμένα.
    Και εσύ νέε και ωραίε μου που τρέχεις στον ζάπειο σαν να είσαι το μοναδικό ον που απέμεινε στον πλανήτη γη ίσως και σε ολόκληρο τον γαλαξία, τι να σου πω, είσαι για να κάνεις παρέα με τον άλλον που περιγράψαμε αμέσως πιο πάνω.

italian
    Συμμετέχων

Δεν πιστεύω ότι μας κάνει καλύτερους ανθρώπους, ούτε και χειρότερους όμως. Το τρέξιμο είναι άλλη μία έκφανση του χαρακτήρα μας.

spy
    Συμμετέχων

… εγώ γιατι πάλι θεωρώ ότι στο τρέξιμο πέφτει το μεγαλύτερο κουτσομπολιό … κι ασχολείται ο ένας με τα καμώματα του άλλου ???

Kostas Roussakis
    Συμμετέχων

Νους υγιής εν σώματι υγιεί,2 χρόνια κάνω το τρέξιμο σαν άθληση . Ξεκίνησα για να μειώσω το βάρος μου και τα καταφερα. Αλλά τελικά ήταν αυτό που θα με έκανε να αλλάξω την ζωή μου. Σημαντικότερο όλων δίνω ένα καλό παράδειγμα στα παιδιά μου. Οξυγονωθηκε ο εγκέφαλος και βλέπω την ζωή αλλιώς. Μια ζωή να την κάνουμε να αξίζει.
    Οι προπονήσεις & το γυμναστήριο τρώνε αρκετό χρόνο αλλά προσπαθώ να το κάνω σε νεκρούς χρόνους. Μόνο καλά έχω να πω για αυτό το άθλημα και τους ανθρώπους που έχω γνωρίσω μέσο αυτού!

Επισκόπηση 13 δημοσιεύσεων - 1 έως 13 (από 13 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.