Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Προπόνηση / Οι καθημερινές μας προπονήσεις – 4ο Μέρος

Οι καθημερινές μας προπονήσεις – 4ο Μέρος

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 61 έως 75 (από 1,027 συνολικά)
  • Συντάκτης
    big-blue
    Συμμετέχων

Χτεσινοβραδυνη (22:30) προπόνηση-με την ψυχή στο στόμα-δροσερή: 142μέσοι παλμοί, avg pace 05:08 (11άρι)
    Σημερα το απόγευμα (19:20-21:00): 18,5χλμ, 05:34 με 138 μέσους παλμούς. Προφανως πολλή ζέστη!
    Μιλαμε για πανω από 25″/χλμ διαφορά! Και έτσι ηταν και στα πρώτα 10 χλμ,δεν είναι λόγω κούρασης απ´ το LR.
    4 vdot κάτω που λέει κ ο παππούς!

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Ρε παίδες, εξηγήστε μου κάτι…
    Σήμερα το απόγευμα ένοιωθα ότι είχε τρελή υγρασία.
    Και όλοι τριγύρω αυτό σχολίαζαν διαρκώς, πόσο δύσκολη ημέρα ήταν.
    Κοιτάω τώρα το Garmin αλλά και ένα μετεωρολογικό site και λένε ότι ήταν 23%.
    Πώς γίνεται αυτό;

@stratus
    ?

stratus
    Συμμετέχων

@echetlos Ετσι συμβαινει στους ηλικιωμενους ανθρωπους.Κοραζονται ευκολα -:)
    Χωρις πλακα Νικο,υπαρχει ο δεικτης δυσφοριας.Αυτος οριζεται απο τη θερμοκρασια και την υγρασια..Βλεποντας οτι τωρα στο Μαρουσι εχει 30 βαθμους υποθετω οτι την ωρα που ετρεχες ειχε πανω απο 30.Αυτη η θερμοκρασια με 23% υγρασια μας δινει δεικτη δυσφοριας πανω απο 24,που αυτο σημαινει οτι σχεδον το 100% του πληθυσμου νιωθει δυσφορια.Το οτι δεν ειχε υψηλη υγρασια δε σημαινει οτι νιωθουμε και ανετα
    ΥΓ 40 ημερες ακομα και θα φυγει το σιχαμα που λεγεται Ελληνικο καλοκαιρι.

Roberto4Carlos
    Συμμετέχων

Όντως σήμερα ήταν δύσκολη μέρα για τη προπόνηση. 4 στάσεις για νερό, μία για…… 3-4 λεπτά ενδιαμεσου περπατήματος λόγω κούρασης και 1000 λιγότερα μέτρα από τα 12000 που έπρεπε να γίνουν.
    Τι να γίνει, στη καρδιά του καλοκαιριού είμαστε

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@stratus Ευχαριστώ, Χρήστο. Οπότε έτσι εξηγούνται όλα!
    Έχω τρέξει στο παρελθόν με 80+% υγρασία και η δυσφορία ήταν ανάλογη της σημερινής.

dimitrissss
    Συμμετέχων

Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Ωραίο το κοκτέιλ σήμερα 😛

delazaren
    Συμμετέχων

καλημέρα… Περί δυσφορίας και καλοκαιριού δείτε λίγο αυτά:

https://en.wikipedia.org/wiki/Heat_index
    http://www.eurometeo.com/english/read/doc_heat

spy
    Συμμετέχων

… την ημερα αυτη …την περιμενα απο καιρο ! Σημερα το πρωι στα βοηθητικα του ΟΑΚΑ διαλειμματικη: 3 χλμ ζεσταμα, 6Χ1000 σε ρυθμο <4:00/χλμ με 2’διαλειμμα με “περπατοτρεξιμο” και τελος 3 χλμ αποθεραπεια … συνολικα 13,3 χλμ σε 1:06:26! Τα 1000αρια με χρονομετρο βγηκαν στο 3:53, 3:54, 3:55, 3:55, 3:56 και 3:57 αντιστοιχα … και φυσικα ειναι τα ταχυτερα που εχω κανει ποτε !!! Κερναω μπυρες … !Ελπιζω να μην προκειται για μια προσκαιρη αναλαμπη … ! Χρησιμοποιησα για πρωτη φορα και το stryd … για τη δυναμη … αλλα εκει θελει πολυ διαβασμα για να γινει σωστη αξιοποιηση του!

Καλημερα σας !!!

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@spy Μπράβο Σπύρο, πολύ δυνατός!
    Είδες που γκρίνιαζες, “Δεν έχω ταχύτητα, ο Bolt είναι πιο γρήγορος από μένα, δεν κάνω, δεν δείχνω”…

spy
    Συμμετέχων

echetlos: Νίκο ευχαριστω ! Γκρινιαζω λίγο ε … και δεν μ’αρεσει καθόλου η γκρίνια …!Θα σταματήσω να γκρινιάζω ! Ήδη έχω κάνει πρόοδο με τον καιρό … Δεν επικαλούμαι πια τις καιρικές συνθήκες ως δικαιολογία μη επίτευξης στόχων … !Παντως, υπήρχε θετική προδιάθεση από την προηγούμενη εβδομάδα … που έβγαλα άνετα ένα τέμπο 30′ σε ρυθμό κάτω από 4:15/χλμ, ενώ κι η διαλειμματική 15Χ400 στο 1’30” με ίδιο διάλειμμα είχε βγει σχετικά καλά με μερικά μόνο 400αρια 1″-2″ πιο αργα !Είναι ωραίο πράγμα η ταχύτητα … και με βοηθάει που σχεδόν πάντα τρέχω με καλύτερους μου στον τομέα αυτό !!!

stratus
    Συμμετέχων

@spy Απο τη στιγμη που εχεις το stryd χρησιμοποιησε το και σαν footpοd και θα διαπιστωσεις οτι ειναι σχεδον 100% ακριβες στη μετρηση της αποστασης,ακομα και μεσα σε στιβο.Δε χρειαζεται να χρησιμοποιεις χρονομετρο πια στο στιβο

stratus
    Συμμετέχων

@spy Βαλε το stryd να μετραει την αποσταση,δηλωσε το ως footppd και δε θα χρειαζεσε χρονομετρο,ουτε μεσα στο στιβο.Το stryd εχει σχεδον 100% ακριβεια στην μετρηση της αποστασης

spy
    Συμμετέχων

@stratus: Χρήστο … ως footpod νομίζω το έχω δηλώσει … και το αναγνωρίζει το ρολοι. Βέβαια από τις ενδείξεις που έβγαλε δεν καταλαβαίνω τιποτα, αλλά πήρα και το βιβλιαράκι … και τώρα θα έχω αρκετή μελέτη έως ότου εξοικειωθω με τις έννοιες και τα διαγράμματα !

stratus
    Συμμετέχων

@spy Σπυρο το stryd πρεπει να δηλωθει δυο φορες.Μια ως power meter για να μετραει τα watt και μια ως footpod για να μετραει αποσταση.Απο τις ρυθμισεις του 935 δηλωνεις το stryd να μετραει αυτο την αποσταση και οχι το gps.Μου φαινεται χρειαζεσαι φροντιστηριο -:).Επισης γαι να αξιοποιησεις πληρως το stryd χρειαζεσαι και καποιο προγραμμα,οποτε δες εδω http://www.goldencheetah.org/

spy
    Συμμετέχων

@stratus: Χρήστο φυσικά χρειάζομαι φροντιστηριο … ! Εκτός του ότι το παρέλαβα μόλις προχτες, που ήρθε ο γιος μου από την Αγγλία, και γνωρίζω ελάχιστα πράγματα γι’αυτό … η κατάσταση χειροτερεύει και με την “ασχετοσυνη” μου σε θέματα τεχνολογιας! Θα απαιτηθεί χρόνος, αλλά θα βγει άκρη… Ευχαριστώ πολύ για τις επισημάνσεις … τουλάχιστον τώρα ξέρω ότι ο,τι απορία εχω, θα μπορώ να αποτεινομαι σε σένα για την επίλυσή της … !!!

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 61 έως 75 (από 1,027 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.