Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Προπόνηση / Οι καθημερινές μας προπονήσεις – 4ο Μέρος

Οι καθημερινές μας προπονήσεις – 4ο Μέρος

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 886 έως 900 (από 1,027 συνολικά)
  • Συντάκτης
    PanDex
    Συμμετέχων

@echetlos όταν προπονείσαι μες τον καύσωνα τόσο καιρό με λίγο σύννεφο πετάς…βγαίνει η δουλίτσα τελικά

dimitrissss
    Συμμετέχων

Ωραία σήμερα στο κολυμβητήριο πέσαμε και σε πρώην συντρέχτες.

stratus
    Συμμετέχων

@panosdimi Λενε οτι η ζεστη ειναι το υψομετρο των ερασιτεχνων δρομεων

@tazi
    Nικο θα καταντησω γραφικος αλλα μονο ετσι δεν πρεπει να ειναι η αισθηση του long run,αν ετοιμαζεσαι για καποιο αγωνα .Τροφη για σκεψη εδω http://www.letsrun.com/forum/flat_read.php?thread=1363335&page=1
    Βεβαια αν απλα κανεις ενα long run για συντηρηση συμφωνω.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Απ’ τα καλύτερα threads του letsrun που έχουν υπάρξει, το έχω bookmark εδώ και χρόνια.

tazi
    Συντονιστής

@stratus Πολυ ευστοχος ο παραλληλισμος περι ζεστης και υψομετρου για τον ερασιτεχνη!
    Χριστο ειμαι σε φαση επανεκκινησης, για τουλαχιστον κανα διμηνο ακομα. Δε στοχευω σε τιποτα προς το παρον. Η σκεψη μου ειναι το φθινοπωρο να ειμαι σε θεση να παρακολουθησω και αφομειωσω σταδιακα πιο εντονους ρυθμους ωστε να τρεξω την ανοιξη καποιο αγωνα στοχο. Τωρα δλδ απλα τρεχω ελευθερα, με καποιο πλανο βεβαια αλλα χωρις πιεση για οτιδηποτε. Δε σου κρυβω οτι και που χρησιμοποιω ρολοι το βρισκω υπερβολικο σε αυτη τη φαση

tazi
    Συντονιστής

@stratus Πολυ ευστοχος ο παραλληλισμος περι ζεστης και υψομετρου για τον ερασιτεχνη!
    Χριστο ειμαι σε φαση επανεκκινησης, για τουλαχιστον κανα διμηνο ακομα. Δε στοχευω σε τιποτα προς το παρον. Η σκεψη μου ειναι το φθινοπωρο να ειμαι σε θεση να παρακολουθησω και αφομειωσω σταδιακα πιο εντονους ρυθμους ωστε να τρεξω την ανοιξη καποιο αγωνα στοχο. Τωρα δλδ απλα τρεχω ελευθερα, με καποιο πλανο βεβαια αλλα χωρις πιεση για οτιδηποτε. Δε σου κρυβω οτι και που χρησιμοποιω ρολοι το βρισκω υπερβολικο σε αυτη τη φαση

tazi
    Συντονιστής

Με τα 8 χτεσινα χιλιομετρα αποθεραπειας η εβδομαδα εκλεισε στα 70. Ωραιο στρογγυλο νουμερο.
    Περιεργως ομως χτες ενιωσα ανα τσιμπημα-ενοχληση στο δικεφαλο, γυρισα σπιτι εκανα μπολικο μασαζ με το foam roller, το ενιωσα να δουλευει δηλαδη γιατι το τσιμπημα ειναι βαθια. Το απογευμα αρκετο ποδηλατο μαζι με ενα φιλο που εχει ερθει για επισκεψη, οπως και το Σαββατο.
    Σημερα ξυπμησα με αναβαθμισμενο τσιμπημα/ενοχληση, σε ενοχληση/πονο, ακομα και στο περπατημα που υποχωρει ομως αλλα στη διαταση ποναει.
    Οθτως η αλλως σημερα δεν ειχα σκοπο να κανω τιποτα, το ιδιο μαλλον και αυριο.

tzatzikis90
    Συμμετέχων

καλησπέρα σας φίλοι μου!

ανέβηκαν οι θερμοκρασίες, έπιασα δουλειά και έχω να γράψω καιρό! και πιθανότατα θα ξανακάνω αρκετό αφού εκεί που είμαι πια (Κέρκυρα), όντας μόνο με το κινητό δεν πολυψήνομαι να βγάζω τα μάτια μου και να συμμετέχω δυστυχώς όπως πριν, κάτι που μου λείπει ωστόσο γι αυτό θα προσπαθήσω όποτε βρίσκω ευκαιρία!

στα περί δρομικών τώρα, ο Μάιος υπήρξε μήνας αποχής λόγω..προσαρμογής στο νέο μου περιβάλλον! ήθελα να βγω κάποιες φορές αλλά με τη δικαιολογία της (αρκετά υψηλής) θερμοκρασίας και της υγρασίας δείλιαζα..

από 1 Ιουνίου ωστόσο ξεκίνησα και πάλι και για να αποκτήσει λίγο περισσότερο ενδιαφέρον όλο αυτό και να βρω ἐνα δυνατό κίνητρο να τρέχω μέσα στις ζέστες πήρα δύο αποφάσεις..

Αρχικά μπήκα στο περίφημο myasics.com και βάζοντας 2(δύο ναι!!!) προπονήσεις την εβδομάδα, έθεσα ως στόχο το Μαραθώνιο της Αθήνας. Απλά να βγει, χωρίς στόχο, τίποτα! Δύσκολο εγχείρημα και το γνωρίζω εξαρχής. Θα προσπαθήσω να χωρέσω 3η προπόνηση κατά δύναμιν μέχρι τέλη Αυγούστου κι από κει και πέρα με τη (λογική) πτώση της θερμοκρασίας, θα την καθιερώσω και θα παλέψω για 4η ώστε να νιώσω τουλάχιστον μια σχετική σιγουριά για την απόσταση.
    Δεύτερο και καλύτερο, σε μια στιγμή θολούρας, γράφτηκα στο Μαραθώνιο (ενισχυμένο πακετάκι με καγκουρόμπλουζο!) κι έτσι τα περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα! Είναι μέχρι να μου τη βιδώσει και να κάψω τα λεφτά της εγγραφής χαχα! και όχι μόνο αυτό, αλλά είμαι έτοιμος να κλείσω και αεροπορικά σε πρώτη φάση και ξενοδοχείο (αργότερα) ώστε να μη μπορώ να ξεφύγω με τίποτα! τι βλακεία με δέρνει θεέ μου!!!

σήμερα λοιπόν, βάσει του νέου (δύσκολου χαχαχα!) προγράμματος μου, πρώτη μαραθωνιακή προπόνηση με.. 8χλμ σε 46:12, χαλαρό στο σύνολό του με σπριντάκια στις ανηφόρες και ένα 400ρι στο τέλος, έτσι γιατί περίεργα την είδα! το πρόγραμμα γράφει κάτι για 7’/χλμ αλλά ούτε θυμάμαι τι παραμέτρους έβαλα και σφυρίζω αδιάφορα!

αυτά τα ολίγα – πολλά από μένα, καλή συνέχεια σε όλους!

ΥΓ προς @Kalogeridis! στην Αθηνάρα δήλωσα έναν αγώνα της κακιάς ώρας του 2017 (ημί σε 1:55!) αλλά κάπου έλεγε να σημειώσω ότι θέλω κι έβαλα τα στοιχεία σου μήπως τυχόν μας βάλουν στο ίδιο γκρουπ να ζήσουμε την υπέρτατη εμπειρία και πάλι μαζί! κανόνισε να έρθεις λοιπόν και να μη φορτώσεις πολύ και ανέβεις γιατί δεν πιάνω για κανένα ομοφυλόφιλο λόγο το sub4! 4:15 και πολύ σου είναι με τα ως τώρα δεδομένα!

tazi
    Συντονιστής

Εχω να τρεξω απο τη Κυριακη λογω μιας ενοχλησης στον αριστερο δικεφαλο. τσιμπημα ποθ πονμανει στη διαταση του μυ, ολοενα ομψς και μειουμενο, πλην ομως με την αισθηση του μαγκωματος υπαρκτη. Ετσι χτες πηγα για κολυμπι που ειχα να κανω κανα μηνα. Βγηκε εξαιρετικα ανετα, σε βαθμο που μου εκανε εντυπωση, με πιασιμο βεβαια στο τελος.
    Σημερα λοιπον ξαναπηγα, λιγο βαρυς για να φυγει το πιασιμο. κατεληξα να κανω συνεχομανα 2χλμ, δε θυμαμαι ποτε να εχω κανει τοσο μεγαλο συνεχομενο, σε γρηγορο ρυθμο χωρις την παραμικρη δυσφορια. Οι ανασες ηταν το κατι αλλο. Νομιζω αυτοι οφειλεται κατεςξοχην στο γεγονος αοτι ξαναρχισα να τρεχω.
    Ετσι λοιπον για μια ακομη φορα καταληγω στο συμπερασμα οτι το τρεξιμο ειναι μαζι η μητερα και ο πατερας του αεροβιου μηχανισμου αλλα το αποπαιδι των τραυματισμων

stratus
    Συμμετέχων

@tazi permission to speak freely
    Κάνεις εντελώς λάθος προπόνηση γι’αυτό τραυματίζεται συνεχώς.Απο απο τις επιδόσεις σου κρίνω ότι είσαι γεμάτος από γρήγορες μυϊκές ίνες και αυτός είναι ένας ακομη λόγος που τραυματιζεσαι.Αλλη προπόνηση κάνει αυτός που έχει αργές μυϊκές ίνες και άλλη αυτός με τις γρήγορες. Αν θέλεις ακολουθείς μια μικρή συμβουλή. Βάλε στην προπόνηση σου μια φορά την εβδομάδα σπριντακια σε ανηφόρα διάρκειας 8-10 δευτερολέπτων σε φουλ ένταση με πολύ μεγάλο διάλλειμα Ξεκινά με 2 την εβδομάδα και πρόσθετε 2 κάθε εβδομάδα μέχρι να φτάσεις τα 10

tazi
    Συντονιστής

@stratus Χρηστο ευχαριστω πολυ για το σχολιο, με το οποιο ομως θα διαφωνησω σε μεγαλο βαθμο.
    Σε οτι αφορα τις ανηφορες εχεις απολυτο δικιο, βελτιωνουν τη δυναμη, τη δρομικη οικονομια και σε πολυ μεγαλο βαθμο θωρακιζουν τα κατω ακρα απο τραυματισμους εαν γινουν σωστα.
    Εγω δεν ειμαι ταχυς Χρηστο. Ποτε δεν ημουν και βεβαια ποτε δε θα γινω. Οποτε εχει τυχει να προπονηθω με γρηγορους, ακομα και πολυ αργοτερους κατα τεκμηριο δρομεις απο εμενα στις αποστασεις που μας,αρεσει να τρεχουμε, εχω φαει τρελλη ηττα. Γρηγορος ειναι ο Πανος, ο Νικος ισως ακομη περισσοτερο.
    Αυτο που με χαρακτηριζει ειναι το ομολογουμενως πολυ καλο καρδθοιοαναπνευστικο σε συνδυασμο με τα αιμοδυναμικο. Δεν ειναι τυχαιο οτι ανεβαζω πανω απο 190 παλμους και οτι παντα τα αιματολογικα μου ειναι πολυ καλα, ασχετα με το τι εχει προηγηθει. Σε οτι αφορα τις ενοχλησεις που τωρα νιωθω στο δικεφαλο, ακονα δε τις αξιολογω ως τραυματισμο. Νομιζω εμπιπτουν στη κατηγορια του too much,ισως και, too fast, to soon. Βλεπεις ευκολα ξαναβρεθηκα σε ικανοποιητικουες υπομεγιστους παντα, δηλαδη αεροβιους, προπονητικους ρυθμους, χωρις τα υπολοιπα και εννοω ρα νευρομυικα να εχουν ακολουθησει. Αλλωστε ο αριστερος δικεφαλος υπηρξε ανεκαθρν παθητικος. Επισης εδω δεν εχω την.ανεση του μασαζ γιατι στοιχιζει μια μικρη περιουσια.
    Παντως ναι, οι ανηφορες δουλευουνε…, φτανει να μπορεις να τις βρεις☺☺

stratus
    Συμμετέχων

@tazi Διαφωνώ που διαφωνείς-:) Νίκο ο μόνος τρόπος για να βρεις σιγουρα τι μυϊκές ίνες έχεις είναι βιοψία ,αλλα επειδη βλεπω οτι στις μικρες αποστασεις εισαι καλυτερος απο τις μεγαλες γιυτο το υποστηριζω .Για ανηφορες στο London city είναι βέβαια λιγουλάκι δύσκολο

tazi
    Συντονιστής

@stratus. Ινες μαζι που πλυθηκαν…, κι εχουνε γινει ροζ

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Παντού λίμνες απόψε στον στίβο, χοροπηδούσα δεξιά κι αριστερά να αποφύγω τις μεγάλες, συνεχώς στις μύτες για να μην πατάει όλο το παπούτσι στα νερά, στο τέλος πέτρωσαν οι γάμπες μου από το δεύτερο κομμάτι.
    Οπότε το παίρνω απόφαση, βουτάω γενναία στην πιο μεγάλη και πλέον είχα διαβεί τον Ρουβίκωνα. Έγινα μ$%^ί αλλά μετά δεν ξανασχολήθηκα.
    Για την υγρασία δεν μπόρεσα να κάνω κάτι, με τσάκισε.

Sotiris Diamantopoulos
    Συμμετέχων

Παντού λίμνες απόψε στον στίβο, χοροπηδούσα δεξιά κι αριστερά να αποφύγω τις μεγάλες, συνεχώς στις μύτες για να μην πατάει όλο το παπούτσι στα νερά

Μήπως αυτό είναι το μαγικό κόλπο για να αποκτήσει κανείς αυτό το πολυπόθητο midfoot ή forefoot strike; 🙂

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 886 έως 900 (από 1,027 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.